Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Lednice mrazí, kam kouknout?

o Navštíveno 17760x o
o 16.02.2015, 18:09 | CervinVega
Mám rok a něco Samsunga lednici, běžela fajně, ale už zkraje mi přišlo, že nastavených 7st v chladicce neodpovídá-veci byly chladnější, neřešil jsem.
Ted zacla regulérně mrazit, kečup=nanuk, vajíčko=zbraň, ...
Je to nějaká blbost nebo volat servis? Uvnitř nic nenamrzá, zkusil jsem vypnou chladnicku na 24hod a je to trochu lepší, ale porad vali moc. Vzadu neni skoro zádný kondenzat, na jedne trubicce byla povrchová měděnka, jinak nic na pohled KO. V el bloku vse ok (konektory, součástky).
Nápad? Nejaké teplotní čidlo zamrzlo?

foto k příspěvku  od CervinVega

o 16.02.2015, 19:19 | Jozzo
čidlo dle mého ztratilo kontakt a myslí si že je mu teplo, proto vydává povel chladit...ale netuším jak je to fyzicky dneska řešeno u nového samsungu
o 17.02.2015, 09:13 | Pluto
Nefunkční termostat, nic jiného v tom nehledej.
o 17.02.2015, 11:25 | darkbug
Je to cidlo na termostatu, dochazi to porad :( menil jsem ho tedka na podzim, stejnej problem. Je to cidlo termostatu... servisak me rikal, ze to snad uz ty dementi vyrabej takhle defektni schvalne...
o 02.03.2015, 09:22 | CervinVega
nakonec to byla klapka, ktera upousti studeny vzduch z mrazaku do lednice, krokovy moturek ko? technik kvuli tomuhle dilu cca 5x5x15cm dovezl monster dil (plast vnitrek s polystyrenovym kanalem na vzduch, cca 10x60x140cm) v mega karton krabici, pritom ta klapka jde v pohode vyndat (mezi poliš kousky chycena jen lepici paskou, mel jsem ji venku za 40s?) a vymenit samostatne...
Muze mi to byt jedno, ale kdyz se zamyslim nad tim, ze se zbytecne vyhodi hafo plastu, papiru, naklady spojene s prepravou, balenim... zvlastni pristup
o 05.03.2015, 12:38 | ACEMajky
Jj, hlavne ze lovime CO2 u aut a snizujeme objemy motoru, aby jsem do nich mohli foukat
o 24.04.2015, 05:52 | ACEMajky
Tak mam taky dotaz, lednice zanussi cca 7 let OK a najednou mrazi i na nejnizsi stupen (je to lednice jen nahore s mrazackem, cili zadna klapk an aprepousteni).
Rikam si, odesel termostat a nevypina, kdyz ho dam do mrazaku (termostat, tak vypne). Vykuchal sem ze stare lednice (na vyhozeni) termostat a taky nevypinal, fajn, mel sem jeste jednu na vyhozeni a ta mela kapilaru od termostatu (cidlo) pridelane pod mrazackem a uz vim, ze jsou 2 druhy, jeden do lednice, druhy do mrazacku (cidlo). Tak sem skripl cidlo do mrazacku a vse OK, vypinala. Rikam si parada, koupim za 410,- s postou termostat a je to. Vcera dorazil termostat a sup s nim do lednice a za 90 minut v lednici 2 stupne, za dalsi hodinu -2.

A ted babo rad, vadnej termostat (s prodejcem se to diskutoval pred koupi, model A13 je do lednice a A04 je do mrazaku (cidlo)
termostta vypada takhle (zapojil sem jen 2 draty, ktere se maji prerusovat a kostru, dalsi drat je jen kvuli svetlu - pokud se nepletu. Kapilaru (cidlo) jsem pak zkusil i rozbalit (rozmotat a natahnout) a nepomohlo
[ Link ]
o 24.04.2015, 15:33 | Jozzo
bába radí to, že teplotu v lednici řídí jen ten termostat :)
kam jsi ten nový termostat skřípnul ?
o 24.04.2015, 16:06 | ACEMajky
No ej nikam, polozil sem ho do lednice tak jak prisel, pak sem v druhym kole jen rozmotal kapilaru a nechal volne v prostoru lednice a ted delam 3. test a instaloval sem termostat a kapilaru na misto
o 24.04.2015, 16:08 | ACEMajky | Upraveno: 2015-04-24 16:09:41
Tak jak termostat prisel:
[ Link ]
a instalovano, jako original:
[ Link ]
[ Link ]
o 24.04.2015, 22:17 | Jozzo
a na ten třetí test jak? taky mrazí?
o 24.04.2015, 23:13 | ACEMajky
Cece, nechapu to, ale OK, cca +4 stupne

To mi hlava nebere, v prostoru kapilara a termostat nevypne a prisrobovana kapilara na zadni stene a vypne
o 24.04.2015, 23:30 | Jozzo
tohle neni veda..ta kapilara spatne prijima teplo ze vzduchu
ona potrebuje kontakt s povrchem
o 24.04.2015, 23:33 | ACEMajky | Upraveno: 2015-04-24 23:33:57
Aha, tak to je pak jasny, cili kdyz puvodne vyrezl sroubeh u talirku, co drzi kapilaru, tak je mozne, ze vse bylo OK, jen hold nebyl dobrej kontakt a origo termostat vlaste neni vadnej

Ale prece pokud ma vzduch 0 a zadni stena taky, tak to musi byt jedno, ale asi neni
o 25.04.2015, 13:18 | Jozzo
doporučuji prohlídnout alespoň zběžně tabulku co je dole

[ Link ]
o 25.04.2015, 14:57 | ACEMajky
To chapu, ale myslel sem, ze hestli se to dotyka zadni steny, nebo v prostpru je jedno, ale opak je pravdou. Po poradnym pridelani v lednici +8,pivo uz je nachlazeny, jak prijedu dom, tak otviram.
Diky za tip
o 26.04.2015, 03:00 | Jozzo
super
o 09.02.2016, 20:55 | CervinVega
Po roce klapka opět začla dělat divné vibrující zvuky, asi je tam vůle a snaží se jí přestavit... Kurwitko? :-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3316 sekund.