Navštíveno 17760x

Mám rok a něco Samsunga lednici, běžela fajně, ale už zkraje mi přišlo, že nastavených 7st v chladicce neodpovídá-veci byly chladnější, neřešil jsem.
Ted zacla regulérně mrazit, kečup=nanuk, vajíčko=zbraň, ...
Je to nějaká blbost nebo volat servis? Uvnitř nic nenamrzá, zkusil jsem vypnou chladnicku na 24hod a je to trochu lepší, ale porad vali moc. Vzadu neni skoro zádný kondenzat, na jedne trubicce byla povrchová měděnka, jinak nic na pohled KO. V el bloku vse ok (konektory, součástky).
Nápad? Nejaké teplotní čidlo zamrzlo?

16.02.2015, 19:19 |
Jozzo čidlo dle mého ztratilo kontakt a myslí si že je mu teplo, proto vydává povel chladit...ale netuším jak je to fyzicky dneska řešeno u nového samsungu

17.02.2015, 09:13 |
Pluto Nefunkční termostat, nic jiného v tom nehledej.
Je to cidlo na termostatu, dochazi to porad :( menil jsem ho tedka na podzim, stejnej problem. Je to cidlo termostatu... servisak me rikal, ze to snad uz ty dementi vyrabej takhle defektni schvalne...
nakonec to byla klapka, ktera upousti studeny vzduch z mrazaku do lednice, krokovy moturek ko? technik kvuli tomuhle dilu cca 5x5x15cm dovezl monster dil (plast vnitrek s polystyrenovym kanalem na vzduch, cca 10x60x140cm) v mega karton krabici, pritom ta klapka jde v pohode vyndat (mezi poliš kousky chycena jen lepici paskou, mel jsem ji venku za 40s?) a vymenit samostatne...
Muze mi to byt jedno, ale kdyz se zamyslim nad tim, ze se zbytecne vyhodi hafo plastu, papiru, naklady spojene s prepravou, balenim... zvlastni pristup
Jj, hlavne ze lovime CO2 u aut a snizujeme objemy motoru, aby jsem do nich mohli foukat
Tak mam taky dotaz, lednice zanussi cca 7 let OK a najednou mrazi i na nejnizsi stupen (je to lednice jen nahore s mrazackem, cili zadna klapk an aprepousteni).
Rikam si, odesel termostat a nevypina, kdyz ho dam do mrazaku (termostat, tak vypne). Vykuchal sem ze stare lednice (na vyhozeni) termostat a taky nevypinal, fajn, mel sem jeste jednu na vyhozeni a ta mela kapilaru od termostatu (cidlo) pridelane pod mrazackem a uz vim, ze jsou 2 druhy, jeden do lednice, druhy do mrazacku (cidlo). Tak sem skripl cidlo do mrazacku a vse OK, vypinala. Rikam si parada, koupim za 410,- s postou termostat a je to. Vcera dorazil termostat a sup s nim do lednice a za 90 minut v lednici 2 stupne, za dalsi hodinu -2.
A ted babo rad, vadnej termostat (s prodejcem se to diskutoval pred koupi, model A13 je do lednice a A04 je do mrazaku (cidlo)
termostta vypada takhle (zapojil sem jen 2 draty, ktere se maji prerusovat a kostru, dalsi drat je jen kvuli svetlu - pokud se nepletu. Kapilaru (cidlo) jsem pak zkusil i rozbalit (rozmotat a natahnout) a nepomohlo
[ Link ]

24.04.2015, 15:33 |
Jozzo bába radí to, že teplotu v lednici řídí jen ten termostat :)
kam jsi ten nový termostat skřípnul ?
No ej nikam, polozil sem ho do lednice tak jak prisel, pak sem v druhym kole jen rozmotal kapilaru a nechal volne v prostoru lednice a ted delam 3. test a instaloval sem termostat a kapilaru na misto

24.04.2015, 16:08 |
ACEMajky | Upraveno: 2015-04-24 16:09:41

24.04.2015, 22:17 |
Jozzo a na ten třetí test jak? taky mrazí?
Cece, nechapu to, ale OK, cca +4 stupne
To mi hlava nebere, v prostoru kapilara a termostat nevypne a prisrobovana kapilara na zadni stene a vypne

24.04.2015, 23:30 |
Jozzo tohle neni veda..ta kapilara spatne prijima teplo ze vzduchu
ona potrebuje kontakt s povrchem

24.04.2015, 23:33 |
ACEMajky | Upraveno: 2015-04-24 23:33:57
Aha, tak to je pak jasny, cili kdyz puvodne vyrezl sroubeh u talirku, co drzi kapilaru, tak je mozne, ze vse bylo OK, jen hold nebyl dobrej kontakt a origo termostat vlaste neni vadnej
Ale prece pokud ma vzduch 0 a zadni stena taky, tak to musi byt jedno, ale asi neni

25.04.2015, 13:18 |
Jozzo doporučuji prohlídnout alespoň zběžně tabulku co je dole
[ Link ]
To chapu, ale myslel sem, ze hestli se to dotyka zadni steny, nebo v prostpru je jedno, ale opak je pravdou. Po poradnym pridelani v lednici +8,pivo uz je nachlazeny, jak prijedu dom, tak otviram.
Diky za tip

26.04.2015, 03:00 |
Jozzo super
Po roce klapka opět začla dělat divné vibrující zvuky, asi je tam vůle a snaží se jí přestavit... Kurwitko? :-/