Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: malování

o Navštíveno 2253x o
o 23.02.2015, 22:07 | worm03 | Upraveno: 2015-02-23 22:09:12
Už jsem taky maloval, ale bylo to na čerstvej štuk a potřeboval bych poradit spíš s takovou "rychlovkou". Potřebuje před rekonstrukcí na nějaký čas vymalovat a chtěl bych to co nejlevněji a co nejmíň se nadřít a vyhnout se chybám a tak mám pár otázek.
1. Chtěl sem to vzít válečkem, ale byl jsem upozorněn, že by to mohlo nabírat nátěr a rozmazávat "kopírovat" po zdi... Ale štětkou se mi zase úplně nechce, aby to nestříkalo všude. Co bude lepší?
2. Jedna zeď je mastná od oleje (vaření) Co s tím? Oškrábat a penetrace nebo jinak?
3. Barvu jakou? Chci něco levnýho, ale aby to zas vůbec bylo použitelný.
4. Jednu místnost chci bíle a druhou barevně. Třeba žlutou - mám si to namíchat, bude to krýt? Na zdech je ještě původní "válečkový vzor"

Rád si nechám poradit, nechci se to učit chybama, aby to stálo peníze a čas, který teď moc nemám, ale hlavně to je max na půl roku. Předem díky moc za rady a tipy. Nečekám od toho buhví co, jen to chci trochu oživit a ano, budu to i na tu chvíli malovat.

o 23.02.2015, 22:39 | Tomášek
pokud do toho ses ochotnej dat tacek, tak si kup HET klasik za cca 535kc a k tomu 7kg kyblik barevny za cca 300kc a rozdelis si na pul, bilou vymalujes na bilo a zbytek si naredit barevnou jak potrebujes, vezes to dvakrat a neni co resit, kreje to slusne, maluju ted celej barak, cca 300m2 podlahovka.. mastny bych vzal rejzakem jarovou vodou a nasrat.. a pokud budes rekonstruovat tak predpokladam budes delat i new stuky, tak to ted najebej valeckem, nenadelas bordel a budes to mit stokrat rychlejc :)
o 24.02.2015, 07:31 | Dolejs04
Základ je použít penetraci a pak až nátěr. Já používal primalex plus a všechno bez problému.
o 24.02.2015, 08:48 | Ravo | Upraveno: 2015-02-24 08:51:05
Na primalex se vykašli, je to předražená "hlinka". Pokud nemáš možnost se dostat přes někoho ke kvalitnějším věcem za dobrej peníz (třeba Mistral), tak kup tu HETku (Dům barev atd.)
Maluj válečkem, nejdřív si zkus jen mokrým válečkem přejet přes starou malbu, jestli se nebude trhat a lepit na váleček. Pokud ne, tak můžeš rovnou barvou, dávej dvě vrstvy určitě, pozor u druhé vrstvy budeš mít už podklad namočený, takže se může začít trhat.
Pokud se to bude trhat hned od začátku, tak nezbýva nic jinýho než navlhčit zeď (hodně) a starý vrstvy malby oškrabat špachtlí. Moc netlač, abys sis nevyrobil vrypy do omítky, ta musí zůstat :) Po oškrabání napenetrovat (doporučí ti v tom obchodě) a pak až malovat.
Mastnou zeď natvrdo odmastit - voda s jarem a kartáč, pokud není velká plocha tak to oškrábat jak jsem psal nahoře.
Barevný tonování si udělej sám, nejdřív vymaluj všechno bíle (2x), nezapomeň na stropy ty se malují jako první, pak do zbytku natónuj a zase dvě vrstvy.

Ještě doporučuju koupit trošku sádrovýho tmelu a "zatáhnout" největší praskliny a díry, po vymalování tyhle všechny chyby vylezou.

A určitě si kup štětec "roháč", válečkem až do rohu nezajedeš, a různý detaily okolo trubek atd taky potřeba udělat štetcem. Kdyby se ti při druhé vrstvě začala malba trhat, tak okamžitě přestaň válečkovat, pokračuj jinde a sem se pak vrať po chvíli a namaluj to tím štetcem.
o 24.02.2015, 10:49 | worm03
Diky moc za rady... Jeste mne napadlo, ze bych prvni vrstvu vzal barvou vic "rychle a suse" jestli je to pochopitelny :D a az to uschne, tak dalsi vrstva bude uz v pohode...
o 24.02.2015, 11:21 | walish
já jsem koupil v lidlu stříkací pistoli za 400,- a ušetřilo mi to spoustu práce i času :-)
o 24.02.2015, 11:50 | worm03
Walish: to asi nestrika samo? ;)
o 24.02.2015, 12:27 | walish | Upraveno: 2015-02-24 12:27:53
To máš pravdu, že ne, ale naliju barvu, strčím do zásuvky a do 5min mám stěnu hotovou včetně rohů apod.
Nemusíš řešit nějaké noviny na podlahu z kapajícího válečku, prskance a kdesi cosi. Fakt je to snadné, rychlé a efektivní. Ale samo nenutím, jen nápad a vlastní zkušenost ;)
o 24.02.2015, 12:35 | xSam
Zkušenosti s malířskou pistolí by mě tedy také zajímaly. Jsem ve velmi podobné situaci, rád bych vymaloval, ale když bych na to šel válečkem, tak půlku omítky sundám, tak mě napadlo, že bych to nastříkal. Ale na netu jsou velmi rozporuplné zkušenosti. Jedni super, druzí na pikaču. Tak nevím no.
o 24.02.2015, 13:13 | worm03
Walish: ja tim myslel, jestli to nepotrebuje nejakej kompresor? Ne ze to bude strikat samo, jako kdyz se rano probudis s flekem na dece, aniz bys hnul prstem :D
o 24.02.2015, 13:30 | AR
worm03: to bude asi klasika elektrická, strčíš do zásuvky, dáš barvu a jedeš.
o 24.02.2015, 16:37 | walish
worm03: Aha, já myslel, že si děláš srandu :)
No je to klasika do 230V, nic jiného nepotřebuješ, jak psal AR, naliješ barvu do zásobníku, dáš do zásuvky a nic víc.
o 24.02.2015, 17:41 | Tomášek
Nevim, kdyz clovek neni jelito tak to tim valeckem nezasere nejak tragicky.. Jinak nikdy sem nepenetroval, davam prvni vrstvu hodne ridkou, jak zdi tak sdk a nikdy problem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3134 sekund.