Navštíveno 4453x

23.03.2015, 13:24 |
PlusOne | Upraveno: 2015-03-23 13:26:24
Začnu zeširoka. Bydlíme se ženou a dvěma kluky (2 a 4 roky) v panelákovém bytě. Máme kolem sebe vcelku pohodové a tolerantní sousedy, nicméně cca rok zpět se nad nás nastěhoval mladý pár (tak cca 25-26 let oba). Oba chodí na směny, oba si stěžovali, že se kvůli kraválu, co od nás jde, po noční nevyspí, že kluci lítají, křičí, dělají binec. V poslední fázi už to zašlo tak daleko, že stačilo, aby se kluci proběhli po bytě, a shora bylo slyšet řvaní, silné dupání do podlahy, a občas i rány do topení. Prostě soused žádá ohledy a klid, takže kluky, jak se trochu rozdivočí, umírňujeme, a chodíme s nima hodně ven, když je hezky.
Je jasné, že od sousedů jde taky větší či menší kravál, jednak rekonstruovali (hlavně po víkendech), druhak jsou to taky jenom lidi, takže je slyšet je chodit, dupat, večer občas slyším, jak se sprchuje, nebo splachuje hajzl. Semtam je slyšet pračka, myčka, domácí kino, prostě takové ty běžné "domácí" zvuky - prostě panelák. Jsem vesměs nekonfliktní typ, takže se můžu vys**t tam kvůli každé kravině lítat, nadto dokud to drží v rozumných mezích, je to asi vcelku OK. Akorát mi přijde zcestné si myslet, že o mě sousedi nevědí, když já od nich slyším každé šustnutí, ale někdo to tak asi má.
No, a protože mají rádi svůj klid, a protože oba chodí na směny, tak si pořídili štěně. Dokud s ním byli oba doma, ani jsme nevěděli, že nějakého hafana doma mají, byla se u nás ptát, jestli nám pes nevadí (přinesla si ho v náručí, takže ne, jestli by nám nevadil, ale jestli ho neslyšíme...). Nějaký čas už teď ale zase oba chodí do práce, pes je zavřený doma, dost možná v jedné místnosti, a žalostně tam štěká a kňučí. S majitelem jsem mluvil, upozornil jsem ho na to, že ten pes teskní, na to řekl něco ve smyslu "nojo, museli jsme na pár hodin pryč" - a řešit to nějak nemá snahu.
Mě je toho psa hlavně líto, i když to štěkání je docela na palici, začne v šest ráno, kdy oba odejdou, a vydrží klidně do čtyř-pěti odpoledne, než se jeden z nich vrátí.
Mluvit se sousedem moc nepomáhá, protože on doma není, když pes řve, a když je doma, je hafan zticha. Otázka na místní komunitu - situace je jasná, pes ječí, majitel o věci ví a neřeší, nebo řešit nechce, co se v takovém případě dá dělat?
Byt je nejspíš v soukromém vlastnictví, i když u nás v domě nějaké družstvo funguje, a většina bytů do něj patří.
At ti dají klíče a můžeš se s ním odpo proběhnout aby mu nebylo smutno :) Nic jiného s tím asi neuděláš, pes až trochu povyroste tak si zvykne a přestane kňourat. Ještě jedna věc by šla udělat, odstěhovat se do domku. Panelák je zlo, taky tam bydlím, sousedi a vše je super ale vím, že tam navždy nezůstanu.
Oficiální cestou se asi nedomůžeš ničeho.

23.03.2015, 15:46 |
CRK první rok, dva jsou nejhorší, pak si pes zvykne a bude klid :D Ne, teď vážně, 8 let bydlím na jednom místě a byl klid... Pak tu začali ty starší lidi pochcípávat a posledních třičtvrtě roku hrůza... Jedněm jsem domluvil (bouchání dveřma, ale fakt silně 20-25 za den), dva chytil za držku (zvonění na zvonky klidně v půl druhý ráno, že nemá klíče) a teď tu zas někdo 5-6x tejdně dupe a někdy je to až 5 hodin v kuse, tak na ty se chystám... Rovnou zapomeň na úřady a cajty, moc toho nezmůžou a je to zdlouhavý... Pro pobavení: Naposled sousedi mejdan a když bylo půl třetí ráno a pořád se to stupňovalo (brutální dupání, lahodné zvuky subwooferu (jinak hlasitist hudby tak středně), záchvaty smíchu tak hlasitý, že to bylo, jak když mi seděj na posteli), tak volám měšťáky a když přišli, tak je slyším, že si povídaj, že jestli to budou vůbec řešit, že to není tak hrozný!!! No, naštěstí to vyřešili a byl klid, ale ta hlaška o neřešení mně fakt dostala...
měli zme jedného takového pod nama v činžáku.
děcka se učili chodit,takže sem tam rana nebo dupnutí.
a pořád nejak nedokázal pochopit,že sů to děcka a že to opravdu nedělajů schválně.
takže každý deň u nás,pořád stížnosti,nakonec si stěžoval aj u domovníka nebo co to bylo.
ten ho poslal samože doprdele,protože to stejně jak tí ostatní chápal,děcka sů děcka.
vyvrcholilo to tým,že ráno na velikonoce se děcka "proběhli" po bytě,moja začala klepat šnicle a dyž došel potřetí,že ho to ruší,tak sem ho hňápl pod krkem a tahl sem ho ze schodů ven.
eště že mě od něho odtrhli sůsedi,protože sem měl už hodně černo v očách.
ale od tej doby ani nepípl.
holt prostě činžák,dycky se najde nejaký ocas,co bude nespokojený.
skus na teho vašího pejskomila poslat srstku s kubišků :o)

23.03.2015, 16:18 |
gizmi Bydlim v bytovce, kde tyhle strasti neznam, ale otec jako predseda predstavenstva nejvetsiho bytoveho druzstva tohle resi neustale. Nakonec se nejvice osvedcila "kouzelna tabletka" od zverolekare a vetsinou spokojenost na vsech stranach. Jako clen ligy na ochranu zvirat tedy pro "pilulky" nejsem, ale je to reseni. U nas si stezoval soused na jednom patre na sousedku se stejnym problemem a nastesti vyreseno pres zverolekare jak pisu a klid. Co se tyce deti, soused ma pomerne divosku holcicku, ktera ma pokojik pres stenu s nasi loznici. Obcas zajecela, ale dneska mu to vracime s prckem statecne taky.. Proste deti a bral jsem to vzdy s usmevem.. ;)

23.03.2015, 16:27 |
ps Jo súsedka má psa, který když je sám furt štěká. Je to U nás stará bába, usne u televize, hluchá je jak poleno a televize díky topení a všemu je slyšet jak vedle v pokoji. Navíc ji tam chodí fakani, kteří se neustále mlátí, břečí, honí. Bába tvrdí, že bydlí sama. Domluva nepomáhá.
Takže to chce jen pevné nervy, pošetřit na pozemek a dům a vodjebat se od tama :-)). Tak to uděláme my s přítelkyní po svatbě :)-
Sousedy si nevybereš. Nad náma si ženská-důchodkyně bere na víkendy malý dvojčata, který absolutně nezvládá, takže ty tam lítají, dupají, řvou a celkově dělají bordel větší než deset psů. Když jsme si stěžovali, tak nám bylo vyčiněno, že "to jsou přece děti". Děti mají i sousedi kolem, ale ti jsou vesměs slušní a chovají se normálně, ne jako zvěř nahoře. Se zvířaty je to to samé. Někdo má zvíře vychované, někdo má doma bohužel doslova zvěř.
Nadhoď to na domovní schůzi. I byty v soukromém vlastnictví jsou sdružovány ve společenstvích vlastníků, ne? Ale stejně to podle mě nemá řešení. Pokud štěká jen mezi 06-22 hodin a není to vyloženě sto decibelů, tak nic nenaděláš...

23.03.2015, 16:38 |
AR no ty pilule nevím nevím, on je to přeci jen nějaký druh opiátu co to zvíře oblbne aby nedělalo bordel a častá konzumace jeho organismu určitě neprospějeje.
Tak když jste přes den doma tak se domluvit že se oněj postaráte? Nebo ať soused pořídí druhé, když budou ve dvou tak dají klid ;)

23.03.2015, 16:44 |
CRK | Upraveno: 2015-03-23 16:51:08
Mr.Scully: Mně se vždycky líbí, jak to někdo podává skoro tak, že když jsou to děti, tak se to nepočítá, ale když ty vibrace trvaj dlouho a často, tak je to k nevydržení... Já tohle nechápu, když jsem byl malej (a nejen já), tak nás rodiče učili: nebouchat dveřma, nedupat, zdravit... Když jsme dupali, tak nás vyrazlili ze dveří a dupali jsme si venku, dneska ne... Minulej tejden jdu z domu, otevřu si dveře a chci vyjít... Dost problém, malej smrkáč se snaží v tu chvíli vejít, myslíc si, že jsem pravděpodobně nějaký místní dveřník a tak mu nestojím ani za pozdrav a místo aby počkal, až vyjdu, snaží se projít tělem važícím sto kilo v mém vlastníctví, což se mu samozřejmě nepovedlo, ale kde to kuwa jsme...
CRK - no to jsem se právě snažil vysvětlit. Já jsem rozhodně nelítal po bytu jako hovado. Když jsem byl hyperaktivní, tak se šlo ven na procházku nebo na kolo. Kdybych lítal po bytě a dvakrát prásknul dveřma, tak dostanu z fleku vařečkou přes zadek, abych to příště neudělal. Bohužel dneska je ta (ne)výchova poněkud liberálnější...
23.03.2015, 15:35 | haskyvr6 - nabízeli jsme, že když budou pryč oba, můžou ho občas dát k nám, o klíče jim říkat nechci, to je takové kontraproduktivní...začnou něco pohřešovat, a budem v podezření. No, zatím to nevyužili. Do baráku by se moja asi stěhovala ráda, bohužel na to zatím nejsou finance - dle mého ale měli o baráku uvažovat spíš ti dva, tam by měli svůj klid, a psy by mohli mít kolik by zvládli uživit....
přesně tak, lidi si nekupujou byty za milióny, aby je někdo vopruzoval, kdo chce hlučet, ať jde do baráku...

23.03.2015, 17:50 |
TROY uplně to samý jako CRK na začátku - panelák s duchodcema co vymíraj = problem a stěhujou se tam divný lidi. U nás to vyvrcholilo tim že mladej smrad poflusával vejtah a flusal na nás když jsme kecali pod barákem - hned naběhnout kluka tak seřvat div se nepochcal strachy a od tej doby je klid. A psa jsme měli taky v baráku - sousedi a děsně knučel a furt štěkal takže opakovaně denně lístky nalepený na dveřích že at si psa uklidněj že v baráku jsou magoři co jsou schopný ho otrávit. No a je klid i bez jedu :)

23.03.2015, 18:27 |
Kamil07 | Upraveno: 2015-03-23 18:28:46
Bydleni v byte je to nejhorsi co muze byt, bohuzel tak taky bydlim, ale chci co nejdrive vypadnout.
Za me jsou tedy nejhorsi decka, bydlel jsem pod rodinkou socialu (dva dospeli a tri decka v byte 2+1 60 m2) a to si nedovedete predstavit co se tam delo, kazdy den od rana do vecera rev, dupot, triskani vecma atd.
Vyvrcholilo to tak, ze mi po neuspesnem ustnim jednani s hlavou rodiny ujely nervy, chytl jsem ho pod krkem a flaknul s nim o zem, nic hrozneho, ale blbec se posral, zavolal policajty a malem byl pruser, nastesti to nikdo nevidel, takze tvrzeni proti tvrzeni a nejak se to nakonec ututlalo.
Dalsi me bydleni bylo opet v panelaku a zase hruza, soused o patro vys stary chlap s babou, ktera mela 150 kilo, sice nervali a nelitali po byte, ale kdyz se prosli, tak to bylo jako kdyby mi slapali po hlave, prvne jsem si myslel, ze chovaji kone.
Ted bydlim v cihlovem byte, neni tady uplne ticho, ale musim zaklepat, ze je to mnohem lepsi.
O patro vys bydli deda, o kterem skoro nevim, sousedka vedle jezdi jednou za pul roku na tyden a dalsi soused je nejaky 35 lety vyfetovany zoufalec, ktery bydli s matkou, ale mam je pres nosnou zed, takze od nich neslysim vubec nic.
Bydli tady vesmes stari lide, ale bojim se dne, kdyz zacnou umirat a zacnou se misto nich stehovat mladi, doufam, ze uz budu davno v domku.
Kamarad bydli v poslednim patre, ma jen jednoho souseda, takze ma klid, ale zase mu vsichni huli cely den do oken, takze v lete je zavreny jak krysa, v zime nema problem.
Ono je to fakt těžký s dětmi, náš malej chodí někdy jako retard schválně po patách, protože ví, že mě to štve a upozorňuje tak na sebe. Jde kolem mě, dívá se na mě a schválně to dělá. Řvaní ani bití nepomáhá, je to ještě horší. Holt období vzdoru. Co s ním můžu dělat, useknout nohy. Lituji naše sousedy, když stává v 6 ráno a začne tohle dělat. Dítě není bohužel pes.

23.03.2015, 18:40 |
Jozzo ne? četl jsem o tabletkách i pro děti....:)
Jinak na krik, stekot, hlasy atd. je velmi dobry sadros + tlumici vata, na dupot bohuzel nepomuze nic, musel by to tesit ten od koho dupot vychazi a jelikoz je to za balik, tak na to vsichni serou.
Skoda ze vchody nejde rozdelit na s deckama/bez decek, kuraky/nekuraky, hlucne/tiche atd., to by bylo perfektni.
Na me muze byt soused akorat nasrany, ze moc netopim a stale vetram, protoze mam rad zimu, ale to si muze ridit jeho topenim, jen zaplati trosku vic.
Me se libi, jak vsichni dnesni tricatnici kdyz byli mali ani nepopobehli po byte a byli tichy jako mysky a kdyz ne, slo se vzdycky ven nebo se jim zmalovala prdel. Kdyz vidim naseho malyho, tak bysme museli bejt 14hodin denne venku nebo ho furt jenom rezat a rezat. Je to normalni, spokojeny dite, kterych je kolem nas vetsina.
Jestli to spis nebude dobou plovoucich laminatovych podlah a nesmyslnych predstav o tichu v panelaku.

23.03.2015, 19:42 |
AR ani né tak podlahou jak o spíš el. vyfikundacema. Po příchodu ze školy prásk s taškou do kouta a hurá ven na kola, či hrát na písek s traktory apod.

23.03.2015, 19:46 |
CRK | Upraveno: 2015-03-23 19:55:30
Luke_288: to nikdo netvrdí, ale určitě by mě nenechali běhat 5 hodin po bytě a letěl bych ven... Jednak jsou to samozřejmě laminátové podlahy, ale i panelák může bejt tichej, když to šlo 8 let, tak by to mohlo jít i dál, ale nejvíc je to o lidech a tam to bohužel selhává... Původní lidi tu mizej a s novejma nájemníkama začalo bouchání dveřma od rána do večera, dupání (nejen děti), mejdany, neuklízení chodby... A hele, fakt nechci bejt hnusnej, ale co je komu do tvejch dětí, když ho to bude neustále rušit? (jinak samozřejmě to myslím všeobecně, zaleží na intenzitě a četnosti dupání)

23.03.2015, 21:28 |
Lycron | Upraveno: 2015-03-23 21:36:49
U nás na patře bydlí sousedka s partnerem a ona, on ani děti (16 a 18 -bydlí jinde) kteří tam občas přijdou snad v životě nezavřeli dveře normálně. Vždycky je to taková m*da, že by to dokazalo snad amputovat prsty na rukou. Ale jsou to jejich dveře, jen mě udivuje, že už tak dlouho drží a nerozsypaly se. Soused pod náma má střídavou péči- kluka (7let asi) sám moc nezvládá a jak sám říká, někdy ho dost se*e. Ostatně taky je to občas dost slyšet. No a nad náma bydlí starší pár (oba trochu korpulentnější) a když je večer fakt ticho, tak je slyšet každej krok a občas na zem hodí asi činku nebo kotouč, ale jinak jsou strašně milí :D
Tak nějak jsme si na všechno zvykli, není to tak časté a v tom paneláku prostě naprostý klid být asi ani nemůže. Nehledě na to, že hluk děláme určitě i my, akorát si to neuvědomujeme.
edit: ještě jsem zapomněl na jednoho fetaka, kterej bydli se svou holkou u mámy v prvním patře. Obě dvě je řeže, jim to zřejmě vyhovuje. Nekolikrat tam byla PCR a nic. O klidu se tam nedá mluvit celej den. Nastesti jsme od nej dost vysoko, takze nic neslysime.
A nejradsi na schuzi poslouchám vsechny ostatní chlapy jak by ho serezali a ze uz se dlouho nepoprali....Jeden 130kg dalsi je na tom dost podobne...Vsechno je to o lidech a s tim se moc delat neda, bohuzel.
CRK: a co je mne do sousedovo srani, kdyz slysim kazdy splachnuti o patro vejs? Co je mne do toho, ze jeden soused jde do fachy v 5:30 a me budi jak zamyka byt? To je uplne stejny. Kolem nas bydli 4 rodiny s celkem 7mi detma od 3 do 8let a proste se holt vzajemne slysime. bydleni v panelaku je v tomhle smeru obrovskej kompromis kolektivniho bydleni a kdo si mysli, ze on nikoho nerusi je vetsinou mimo. Ja tvrdim, ze komu vadi jakekoliv jinej hluk nez ten, kterej sam vyprodukuje, nemuze bydlet v panelaku.
Nam to nevyhovuje, ale nez se k domku dopracujem, tak to proste beru tak jak to je. Na druhou stranu je fajn mit sousedy se kteryma se obcas zapari, vzajemne si pohlidame apod.
A k tomu, ze novy najemnici a mlady rodiny jsou horsi nez puvodni- nj, nekomu se ty deti narodit musej a bydlet nekde taky musej.

23.03.2015, 23:45 |
CRK | Upraveno: 2015-03-23 23:46:37
Luke_288: nejde o to, úplně hluk odstranit, ale aspoň se snažit a co nejmíň rušit okolí (samozřejmě, že v některý stavbě se to přenáší víc a v jiný míň). Ale určitě to jde vždycky líp. Ještě se budu opakovat: 8 let jsem tu měl klid a že tu jednou za čas byl mejdan nebo někdo bouchnul dveřma, tak co... Ale posledních třičtvrtě roku je to, dá se říct, každodenní záležitost a to už je opravdu o nerva... Takže závěr, když to šlo dřív, tak za to určitě nemůže jenom ta stavba, ale je to hlavně v těch lidech a za tím si stojím!

24.03.2015, 08:31 |
Šroub Hele byl jsem kluk s diagnostikovanou lehkou mozkovou dysfunkci. Takze kdyz jsem sel na prochazku s babi, tak ta vyfasovala tretry, aby stihala. Po schodech v panelaku jsme naschval skakali s podobne "postizenym" kamosem uz ze tretiho schodu, protoze se to pak krasne v te chodbe rozlehalo. Taky jsme povazovali za dobrou zabavu zvonit na zvonky do te doby, nez na nas nejaka hnusna baba vylila nejakou smradlavou vodu. A pani sousedka Tyleckova, kdyz jsme curali do vytahove sachty, pac to za komousu byvalo jen pletivo, nas serezala. Dneska by sla brucet, ale ja vim, ze tehdy udelala to jediny rozumny. Dnesni doba je jina, kdo nekdy letel letadlem ve statech, kde byly male decka americanu, tak vi...
P.S. Dve ze tri mych deti jsou stejne divoke jako jsem byl ja, takze si to "uzivam" a tise obdivuju rodice a tehdejsi sousedy, ze to zvladali relativne s klidem...
Jasne, ja reagoval na ty deti. Kdyz lidi mlatej dverma, je to v nich.
Taky jsem bydlel na sidlisti u mlady a byl tam klid, jenze to bylo dany tim, ze kolem nas byli starousci co chodili v 22h spat.

24.03.2015, 15:17 |
PlusOne | Upraveno: 2015-03-24 15:22:15
Hezky se to tu zvrtlo, od psů k dětem :)
Naši kluci nejsou předmět problému, dokážem je relativně umravnit, a vysvětlit jim, že nemají dělat kravál, a proč. Občas to samozřejmě neuhlídáme, ale pak s nima kupodivu nemá problém sousedka zespoda, nad jejíž hlavou dupou, házejí si míčem atd. (jo, máme doma plovoučku), ale soused seshora.
Možná je to dané tím, že sousedka zespod má dospívající dceru, zatímco pán shora dítě nemá, a netuší, co to obnáší. Ale jistě je přesvědčený o tom, že jeho dítě, až se nějaké odhodlají mít, bude to nejtišší na světě :)
Jo, a aby bylo jasno, nevidím ve svých dětech žádné andílky, jsou to občas pěkní sígři. A taky vím, jaké to je bydlet pod dítětem - než se nastěhovali "mladí", bydlela nad náma rodina s holčičkou, která o sobě taky dávala vědět, no víc mi vadila její maminka, která se rozhodla v neděli v osm ráno vysávat v celém bytě....i když, i to se nakonec dalo přežít...
Jde o to, že s dítětem se člověk domluví, a dítě taky nedělá bordel imrvére. Ten pes ale vydrží štěkat relativně dlouho, včera začal v šest ráno (všichni v práci), a přestal až v jednu - čili SEDM hodin v kuse, bez nějaké pauzy delší, než půlminuta...

24.03.2015, 15:24 |
CRK aha... a no co že ses to vlastně ptal? :))) každýmu je jedno, od čeho ten hluk je, když ruší, tak ruší, ale zase jestli někdo prudí kvůli chvilce dupání, tak je to blb... já bych toho psa buď otrávil :) a nebo, jestli jsi citlivka :D, tak možná takový ty ultrazvukový výchovný mašinky...

24.03.2015, 15:40 |
AR tak to "otrávil" budem dělat že jsme neviděli a CRK to nenapsal ;)
taky jsme měli psa v paneláku a taky jsme slyšel od sousedů, že když jsme odešli, tak tam řval jak kráva 2-3hodiny...
je to nepříjemné, ale co s ním? zalepit mu tlamu izolačkou aby byl ticho? to jako ne...
jako kdyby ten pes byl evidentně týraný, tak bych to nějak řešil, ale když huláká ze stesku, tak s tím nic nenaděláš

24.03.2015, 16:30 |
JoPi Řešíme teď naprosto stejnej problém , pes ale naštěstí neřve celej den ale je to celkem velkej bastard.
Chceme sousedům navrhnout elektrichkej obojek, známej ho koupil a po chvíli bylo po problému.Pes se odnaučil štěkat vcelku rychle, tak jsem zvědavej zda na to přistoupí.
Třeba zde
[ Link ]
Petura: tak jasně, že s tim nic nenaděláš, kdyz je to tvuj pes a vyje v dobe, kdy jsi pryč, takže to nemusíš poslouchat. Když bys doma byl, tak by to sralo i tebe samotnyho a asi bys s tim neco delal. Prijde ti to v pohode? Me ani trochu.
Clovek by mel bejt trochu soudnej a ohleduplnej. Nas malej dels brajgl, takze kdyz ho dela nekdo jinej (pres den nebo i v noci) tak drzim hubu a soupu nohama. Ale mit doma neco, co generuje hluk kdyz tam nejsme, tak argument, ze s tim nic udelat nejde je z myho pohledu tezce mimo. A to mam psy rad.
Žena se včera potkala se sousedkou shora, tak si o tom chvíli pokecaly, kupodivu je ona přístupnější nějakému řešení, než on, dokonce si našla na netu nějaký článek, a dočetla se tam o feromonech do zásuvky, třeba tohle:
[ Link ] Máte s tím někdo zkušenost? Mohlo by to pomoct štěně uklidnit?

25.03.2015, 10:14 |
Lufas Ty feromony zkousela mlada a rekl bych ze to nepomohlo.
Luke_288: no tak být soudnej a psa si nepořizovat do paneláku
Kuwa a ja myslel,ze nervozni jsou jen stary nerudny dedci😂😂jak je to davno,co jste me moralizovali na tema souziti na vesnici?tak ted se vam to vraci a to je dobre,protoze kazdej si musi polozit otazku,zdali svym jednanim neobtezuji druhy. Padaly tu nazory,ze na zahrade si mohou deti delat,co chteji,u grilovani kazdej vikend delat disko atd.jenze to nenii pravda a jak vidno,je tu dost tech,co by chteli klid a nemaji ho.zdravim z ciny😀

26.03.2015, 22:37 |
gizmi Petura: OMG.. je to o lidech, nikoliv o zvireti VS typ bydleni. Nevidim duvod si neporidit mazlicka, kdyz se o nej staram, netrapi se a nevadi lidem okolo ;)
Zdeny60: :D :D

26.03.2015, 22:49 |
CRK Zdeny60: já mám pod oknama hřiště, kde si běžně hraje až 30 dětí a ten řev mi tak nevadí, jako to dupání, protože ty vibrace ničím nepřebiješ a hlavně když utiším jednu rodinku v baráku, tak se nastěhujou další debilové a můžu začít znova... P.S. a jinak, užij si to v číně, dej si pořádnou porci kungpaa a dej pokoj chvíli :D