Navštíveno 3467x

Nazdar,
vždycky když dělám nějaký ty starý herky, nebo prostě auta kde je olej s bordelem a někdy i ty novější auta, tak mám problém to dostat dolů. Vždycky mi ta špína zustane kolem nehtů a samozřejmě pod nehtem a pak taky přímo v takovejch těch "mapách" na kuži prstů (palce,ukazováky atd.) Samozřejmě bych mohl používat latexový rukavice - to se dá kde nepotřebuju moc cit na malý matičky, ale bez těch rukavic je to přece jenom lepší.. A vzhledem k tomu že jsem mladej a chodim mezi lidi a před nějakou babou vytáhnu tyhle ruce.. asi víte jak to ty coury berou.. :D
Máte nějakej tip na něco co dobře meje a čím to dostat z těhlech míst? Nějakej jemenej kartáč na ruce, protože tim ostrym to kurevsky bolí, navíc když se pořežu, poškrábu a tak.. Diky
Solvina. S ní mám nejlepší zkušenost.
Mám super zkušenosti s tímhle :)
[ Link ] Ale jinak klasika solvina no.
Presne tak, ruce mame z traktoru atd zajebany porad a nepomuze nic jinyho nez zatnout zuby a kartac a solvina..
Pak jeste nerandit se slepicema, kterejm to vadi :D :D
delam zamečničinu, kovovyroba a pouzivam toto
[ Link ] nemuzu si to vynachvalit.... jako nechytne to uplne vsechno ale u umyvadla stravim o 75% mene casu, a pak klasika solvina :-) a dobra vec je pisek do detskych hrist??sklařsky?? s praskem na prani :-) taky mam namichano :D
Nejlepší je prací prášek, případně zkombinovat s jarem. Kam se na to hrabe solvina. Jenom pozor na různé škrábance, pálí to jako blázen. :)

07.04.2015, 22:12 |
Nora Hodně mazat ruce krémem před i po, před požívat případně i tekuté rukavice. Používám vhodnou velikost u nitrilových rukavic a dělám motorky a s citlivostí není problém...
Narvi jí pracky hned do kačeny, nemusí si toho ani všimnout!

07.04.2015, 23:43 |
MAX All :DDD
v Autokelly pasta GOOP cena kolem 120,- vyzkouseno a fumguje
Pouzivam rukavice Wurth Tiger Flex a spokojenost. Zbytek odmeju pastou taky od Wurth.

08.04.2015, 01:06 |
zipp Dobrý taky je si před prací namazat pořádně ruce krémem, třeba indulonou
To pak všecko padá z rukou :-D

08.04.2015, 09:21 |
AR Můžu doporučit jako mr.brain MIO, a troufám si říct že lepší než solvina. Na hrubo vzít jen s trochou v ruce a pak detaily doladit kartáčkem ;)
Používám gumové rukavice (nevím, co je to za materiál), prodávají je ve zdravotnických potřebách v balení po 100 ks za relativně pár korun, jen sundáš a zahodíš, nic nemeješ. Cit je v tom dobrý.

08.04.2015, 10:31 |
gizmi Chirurgicke rukavice pouzivam, ale casto se protrhne na spicce prstu a nesnasim, kdyz mi do nich neco zatece :D
Tekute rukavice pouzivam, ale nic moc :( Dlouho trva nez to uschne a vysledek nic moc
Opravdu je nejlepsi nejake abrazivo (pouzivam citronove od Karcheru) a parada ;) Dokonce lze nalejt i do davkovace na mydlo (mam to tak doma)
Když jsem byl malej, měl jsem tak suchý ruce až rozpraskaný do masa. A jelikož jsem se pořád hrabal v kole-bicykl, tak jsem byl furt zahnojenej a nešlo to ničím umýt. Dost vcelku pomohlo to, že jsem si tak nějak umyté ruce řádně chvíli mastil sádlem(vepřovým). Pak nechal 5-10 minut a pak ta zažraná špína šla setřít hadrem a domejt mýdlem. Zkus i to sádlo.
Stačí i obyčejné mýdlo a houbička na nádobí (tou drsnou stranou) a taky to jde dobře dolů ;) Tak to používám doma
Latexove rukavice jsou na praci kolem auta na prd. Staci jen malinko zavadit a v rukavici je dira. Urcite jsou vhodnejsi rukavice nitrilove (modre, cerne..). Sice neni na praci takova citlivost, ale zase mnohem vice vydrzi.
Jinak na umyti rukou urcite solvina. Super ucinnost za rozumne penize a za pouziti kartacku clovek dostane ven i bordel z podnehtu.

08.04.2015, 12:29 |
gizmi camron: solvina je uz par let prekonana jinyma abrazivama (viz to me "citronove")...kdyz porovnam se Solvinou, tak neuveritelny pokrok ;)
Stejně je nejlepší koupit velkou krabici levného pracího prášku, hodit ji v dílně pod umyvadlo a nepotřebuješ ani kartáček. :)
Prášek je dobrej..ale docela často se někde škrábnu, nebo si strhnu kousek kůže a pak to palí jak svině. Jednou jsem ja kreten použil nějakou aviváž a ta pálila sama o sobě jen na kůži.. :D ten Mio přípravek maj snad i v normal řetězcích ne?
Tak já dal první link co jsem našel, má to spousta obchodů, většinou takový ty drogerie barvy laky domácí potřeby vše v jednom :)

08.04.2015, 14:38 |
AR gizmi souhlas, dnešní solviny už nejsou co bejvávalo a jsou překonaný.

08.04.2015, 14:40 |
AR Woko_O: i na heurece se dá najít ;)
[ Link ]