Navštíveno 2120x

Potřeboval bych radu. Mám dovézt na oslavu pivo Krušovice 11 Mušketýr a nikde už se nedá sehnat v lahvi. Ani v pivovaru. Řeším to jako vždy na poslední chvíli. Jediná možnost je sud 30l nebo 50l. Co vše je potřeba aby se dalo točit? Jde mi o to, když koupím sud, k tomu půjčím chlazení, tak zda je potřeba ještě nějaká bomba?
Kde to v Praze sehnat?
Děkuju za rady

06.05.2015, 23:02 |
soray Normálně si puč výčep - pípu s kompresorem. Nic víc nepotřebuješ ;-)
jako soray...napriklad
[ Link ] Respektive rovnou tam kde budes brat sud se zeptej. Vetsina velkoobchodu aspon tady v Brne pujcuje.

07.05.2015, 08:36 |
Ravo Přesně tak jako Sorajz. Pivo se chladí až ve výčepu, teče spirálou z tenké nerez trubičky, která je uvnitř výčepu chlazena (vpodstatě taková malá lednička a průtokový chladič). Navíc ten výčep má i kompresor, který ti dělá tlak vzduchu do bečky, aby se ti pivo tlačilo ven.
Takže pak už jen dobře nastavit pípu aby pěnila tak akorát a jedééém. Dej si pozor jaký tvar ventilu mají ty krušovice, aby ti na to ta patka z výčepu seděla na bečku (řekni že máš Krušovice, oni už budou vědět, pokud to nebudeš půjčovat rovnou tam kde bereš bečku).

07.05.2015, 10:14 |
DaveF máš několik množností.
1. pártypípa - musíš mít sud vychlazený a rychle ho vypít, nebo mít ponořený v tekoucí vodě apod. nedoporučuji
2. chlazení s vlastním vzduchovým kopresorem - ideál
3. chlazení bez vzduchového kompresoru
3a - narážeč s autoventilkem a dofoukneš to ruční/nožní pumpou
3b - nějaký (dílenský) kompresor
3c - láhev s CO2 - potřebuješ včetně redukčního ventilu
3d - láhev s biogonem - dtto
v každém případě potřebuješ správný narážeč na sud (bajonet/žehlička) to jsou dva nejpoužívanější

07.05.2015, 10:16 |
DaveF a jak už zaznělo tak velkoobchody s pivem půjčují za rozumnou cenu i malé chlazení
Děkuju za rady
Vyřešeno - Pípa s chlazením a kompresorem. Snad vše bude pasovat. Překvapilo mě jak je to malé a skladné. Bál sem se co mi nandaj za velkou krávu.
Zase jsem o něco aspoň chytřejší :)