Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R:Zvýšení světlé výšky po výměně tlumičů

o Navštíveno 5066x o
o 03.08.2015, 20:11 | snuky
Nemáte někdo zkušenost.. měnil jsem tlumiče na A4 B7, původní byly SACHS, dal jsem tlumiče KAYABA s tím, že se měnilo uložení ( SACHS ) a dorazy včetně prachovek ( KAYABA ), pružiny zůstaly originál. Všechno super, drží to, nic nemlátí apod. ale mam pocit, že se cca tak o 2 cm zvedla výška mezi pneumatikou a lemem. Ramena prý byly dotažený až při zatížení, ale i kdyby to asi vliv mít nebude, max. by se vykroutily. Napadlo mě jestli to nemůže být jinou vzdáleností misky na tlumiči ?

o 03.08.2015, 20:14 | snuky
před

foto k příspěvku  od snuky

o 03.08.2015, 20:14 | snuky | Upraveno: 2015-08-03 20:15:40
po výměně ( bohužel špatná kvalita )
o 03.08.2015, 20:16 | snuky | Upraveno: 2015-08-03 20:18:25

o 03.08.2015, 20:21 | snuky

o 03.08.2015, 20:22 | snuky
nevím proč je to foto otočený v PC to mam normálně
o 03.08.2015, 20:44 | Komba
Musela být někde odchylka v jiných dílech a když se to poskládalo,tak to udělalo ten rozdíl co se ti zdá.Dneska ty fabriky moc na přesnost nejedou a je jim to jedno a kontrolou to taky asi moc neprochází.Já jsem třeba přestal brát na určitá auta Kayaby,protože to byl úplnej průser jak nemaj správně stočený závity a nesedí to v misce.A zpátky k problému,tak tlumičema to nebude,protože ty ti nedělaj výšku,takže buď uložení nebo třeba blbě usazenej v těhlici.
o 03.08.2015, 21:16 | snuky
poskládané je to určitě správně. Já to teda neměnil, ale jenom se vykleply horní ramínka s ničím jiným se nehýbalo,tlumič je dole usazený do ramene..Jak by na to mělo uložení vliv ? Napadlo mě, jestli to nemůžou dělat nové dorazy, jestli nejsou vyšší..
o 03.08.2015, 21:22 | Komba
Dorazama to nebude,to bys je musel mít tak dlouhý že by to na nich muselo sedět a to už by ses nesvezl tak pěkně:) Ono třeba uložení,ložiško,miska může být už jinak vysoká,vylisovaná apod. a hodí to pak jinou výšku.Něco podobnýho jsem taky tušim jednou měl,ale zákazník byl i rád,že je to vyšší.Nevim zda si to pak sedlo.A i když to as idělá stroj,tak může být uchycení tlumiče v jiný pozici a je to taky vysoký.Pak jedině vylejt nosníky betonem a je po problému :D
o 03.08.2015, 23:01 | radek.613
Nebo stáhnout kurtama, jako to dělají slepičáři na výstavách a autosalonech, aby ty verky vypadaly sportovně a dospěle :-D :-D :-D Ale teď vážně - proč vůbec kombinace SACHS/KYB? Když už to seskládáváš z dílů od vícve výrobců, vždy je třeba měřit a porovnávat. Specielně u KYB je možné takřka cokoli - míněno rozdílama na kusech mezi sebou a vůči jiným - to je všeobecně známý jev.....
o 03.08.2015, 23:24 | .mycTD
Spis za to muze to ulozeni tlumice. Jestli bylo to stare sedle o par mm, tak na vysce auta to muze udelat klidne dvojnasobek.
Ale jinemu rozmeru tlumice bych se taky nedivil.
o 04.08.2015, 07:22 | motyc
Mám na autě to samé. Po výměně tlumičů s uložením se předek transformoval na offroad verzi...docela mě to štve, vypadá to hodně blbě. Ale sednout si to už nesedne, protože už na tom tak jezdím víc jak rok...
o 04.08.2015, 09:36 | snuky
ta kombinace byla ze třech důvodů, ty KYB mi byly doporučeny, že je to kvalitou srovnatelný se SACHS, pak rozhodla cena o litr na tlumiči méně a poslední SACHS zrovna nebyly na skladě a muselo by se na ně čekat .. popravdě mě ani nenapadlo, že můžou být rozměry pro daný auto s odchylkou od různých výrobců.. díval jsem se na to horní uložení a trochu vymačkaný je, ale nic hrozného. Ona tam mezera byla, ale teď mi to přijde o něco víc, asi to řešit nebudu, spíš mě zajímala příčina..
o 04.08.2015, 09:39 | Lucni.konik
To jsou plynové tlumiče? pokud ano. Staré mohli být už ujité a neměli takovej odpor jako nové. Já jsem měnil origo za origo a auto šlo nahoru taky.
o 05.08.2015, 08:18 | Hanes
Pokud jsi nevyhodil ty staré podívej se jaké je na nich vyražené číslo, ono totiž není tlumič jako tlumič, těch variant podvozků je několik a i tlumičů je víc variant. Kyb dle katalogu jsou jen jedny, ale třeba TRW je 5 možností.
o 05.08.2015, 08:42 | H-Honza (M)
stějně jako tam mohl být s-line podvozek apod., kde je světlá výška auta o 2-3cm nižší.
Podobnou anabázi jsem také zažil, konkrétně Kayaba převod OEM čísla vůbec neřešila, nabízela shodný tlumič na obyč i s-line podvozek, což třeba u Sachs není, tam rozlišují standart / sport podvozek.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3231 sekund.