Navštíveno 2627x

Zdravím,
poraďte co použít jako střešní krytinu na pergolu. Bude to jednoducha kostrukce,takže rozhoduje i cena. Střecha bude mít 12m2. Použít sklolaminátovou vlnu cca 90kč/m2 nebo použít bitumenovou krytinu,která je i na oko hezčí a v přírodních barvách.

10.09.2015, 10:14 |
Bart 007 | Upraveno: 2015-09-10 10:17:19
a tvar střechy?
a potřebuješ světlo?
určitě bych se vyhnul bitumen vlna
Normál šikmá střecha. Světlo nepotřebuju,bude tam osvětlení.
Hlavne tam nedavej ten vlnitej onduline, to je nejvetsi sracka co muzes dat na strechu.. My mame palubky do plna a na tom sindel a uz nekolik let jak novy...

10.09.2015, 11:15 |
deda Teď dělám taky pergolu a budu dávat 19mm palubky podkladní pás a na to šindel od IKA. plocha 20m2 cena dohromady 8tis
Tak tak...
Taky bych dal palubky(nebo hoblovany prkna)na to fóli a šindel...

11.09.2015, 15:23 |
duke Na Šindel bacha u střechy s malým sklonem a orientací na návětrnou stranu.
Tchán to takhle má a po pěti letech je šindelvna vyhození. Ikdyž provedl montáž správně, po par letech mu teď vítr tlačí při dešti vodu pod něj, takže nic moc. Prkna nepropouští, ale má na nich i trámech nepěkné mapy...
Tomášek: no vidíš, já mám ten zmíněnej onduline již 10let a v poho, není s tím žádnej problém.
Nepotřebuju palubky po celý ploše jak u šindele.
Mám střešní latě a na tom ty vlnitý desky. Za mě spokojenost.
Tak to mas asi nejakou jinou sortu, protoze u nas to pred cca 10 lety frcelo a kazdej to daval jak hloupej a ted to vsichni rvou pryc a davaj plech.. My toho mame doma pres 300metru a vsechno pujde do rite, je to total na sracku
já mam polykarbonát 3 roky zatim v pohodě