Navštíveno 6127x

12.11.2015, 19:10 |
Chris ZDravim,
mate niekto skusenosti s ich cloud VPS ? Rozmyslam prejst z hostingu rovno na VPS, kvoli vyssiemu responce time u wedosu.
dikl

14.11.2015, 09:12 |
626rs Není lepší než se ptát, objednat si voucher za 250 Kc a zdarma testovat 10 měsíců (základní verze smart na linuxu). Každý ti řekne něco jiného protože každý na serveru dělal něco jinýho a měl odlišnou konfiguraci.

14.11.2015, 09:21 |
KFL Forpsi cloud je OK, stejne jako dalsi VPS nabidky na trhu (Active24, Ignum, Zoner, Casablanca a tuny dalsich). Zalezi, co od toho cekas a kolik za to chces dat.
Wedos pouziva spousta lidi, osobne s nim zkusenost nemam, nazory na rychlost a vykon se na netu dost ruzni.

23.12.2015, 23:09 |
Chris tak foprsi je bohove, dodrbal sa mi pri update pravdepodobne grub a u forpsi sa neda namountovat ziadne ISO, cize -> rusim

24.12.2015, 10:30 |
AR chris: cos měl za verzi? tu smart či vyšší? já teď zkouším ten smart, potřebuju něco extra levný jen jako vývojové prostředí

24.12.2015, 10:40 |
Chris AR: smart, lenze nevedia mi tam namountovat ISO, jedine, ze si mam refreshnut image a restornug backup, ktory nemam a ktory stoji u nich 8e/m a VPS 1e/m.
Moznost namontovat ma aj wedos, chcel som , teda uz som skoro mal zmigrovane stranky, ale prdim na to.

28.12.2015, 14:07 |
626rs 2 Chris: Možnost namountovat ISO image (pomocí virtuální CD ROM) nebo dokonce zprovoznit server z vlastního disku tam je, akorát není dostupná u SMART serveru, ale je nutné mít verzi PRO. Holt za méně peněz, méně muziky. Každopádně i server SMART má např. monost si udělat zdarma kdykoliv backup (obraz) celého serveru a z něj server jedním tlačítkem kdykoliv obnovit. Dokonce CP obsahuje kalendář, kam jde tato akce nastavit automaticky na každý den, či např. 2x týdně. Bohužel, poskytovatel nemůže za to, že si neděláš backupy. Jde o server, ne o sdílený web. Za server jsi zodpovědný ty sám, nikoliv poskytovatel.

28.12.2015, 22:19 |
Chris 626rs: teraz uz viem, ze taka moznost je len pri PRO, lenze niekedy je rychlejsie opravit ako restorovat, hlavne ked nemas aktualnu zalohu.
bohuzial v zhone som sa este k nastaveniu backupov nedostal ale ma zarazilo, ze taku moznost neponukaju, hoci prezentuju ako VMware VPS.
to co vravis, ten automTicky backup stoji 7,5€/mesiac, cize to sa oplati pri PRO a nie smart atd.
jedine co ma napadlo je spravit HA cluster Active-Passive asi s Apache, lb nginx je komplikovane.
To by slo super, 2e/mesiac pls extra ipv4. az budem mat cas niekedy, tak to vyskusam.
Alebo rovno docket do HA, ak to doladia :-)

28.12.2015, 22:27 |
626rs | Upraveno: 2015-12-28 22:33:17
2 Chris: já nemluvím o automatickém backupu (placená služba) ale o vytváření snapschotu. Když si dáš spravovat server, můžeš před libovolnou akcí (která se nemusí povést) vytvořit snapshot a pokud se něco nezdaří, vrátíš se u serveru do bodu, kdy byl vytvořen snapshot. V control panelu je pak plánovač akcí, kam si zadáš, že chceš třeba každý druhý den automaticky udělat snapshot serveru. Když se něco pokazí, máš možnot (i když ne leckdy ideální), vrátit se např. do stavu, ve kterém byl server minulý den.

28.12.2015, 22:32 |
626rs koukej viz
[ Link ] Není to úplně ideální, ale pokud máš rozdělaný server, je lepší mít alespoň něco, než vůbec nic. A upřímně, za cenu 25 Kč, což je cena nejlevnějšího hostingu je toto více než dobré.

28.12.2015, 22:34 |
Chris jj cena je neprekonatelna, lenze snapshot ti ponechaju len 2 dni a to mi expirovalo :-(