Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Internet v TV

o Navštíveno 4001x o
o 15.12.2015, 22:37 | DaveF
přemýšlím jak nejlépe na TV pomocí externího HW spustit různé netové služby a TV jako např. Stream, DVTV, mixcloud, net rádia apod.
napadá mě např.
- PC
- Android TV
- Tablet s HDMI výstupem

nemáte někdo zkušenosti ?

o 16.12.2015, 08:45 | Ravo
Možností je spousta, já třeba používám desku Raspberry PI s operákem OpenELEC a na tom MMC nádstavbu KODI (dříve značené XBMC). Na netu a dokonce i zde a foru je toho mraky, stačí jen počíst...
[ Link ]
o 16.12.2015, 12:47 | Ian
Já kupoval otci lenovo stick ideacentre 300, klasika win 8.1, skoro normalni počitač, jen strčíš do hdmi slotu, a napajeni do usb slotu k tomu bezdratovy set a frčíš, vyšel mě přes známého na 2000kč.
o 16.12.2015, 13:18 | DaveF
hmm, raspberry mám hozený v šuplíku, nějak nebyl čas si s ním hrát, možná ho přes vánoce zkusím

o 16.12.2015, 20:13 | Pluto
Já mám toto: [ Link ] a k tomu: [ Link ] a naprosto spokojený. Zvládá to vše, co u TV potřebuji...
o 17.12.2015, 08:58 | jedla
jako Ravo,mám raspberry pi2 na tom Kodi,ovládám to přes aplikaci Yatse v tabletu,mám na to píchnutej externí disk kam stahuju filmy přes pc a naprostá spokojenost
o 17.12.2015, 20:54 | Big_Max
taky jedu na Raspberry Pi2 s xbmc (ted už vlastně KODI) a maximální spokojenost. Spotřeba výborná propojeno komplet s domácí sítí takže ovládat mužu přes kterékoliv PC, mobil, tablet v síti a nebo myš+klávesnice, když je potřeba.
Pro mě jako největší mínus, že se mi tam nepodařilo rozjet žádný rozumný webový prohlížeč. Ale třeba tohle někdo už taky vyřešil a poradí ..
o 18.12.2015, 14:08 | Jeffry.j
taky jedu na Raspberry Pi2 s Kodi a rapsbianem.

Uvítal bych nějaké vychytávky, tipy atd. pro vylepšení
a nějaké doplnky.
Jde stahovat na Kodi? Mám z čs repozitáře ulozto v souborech online a nějak mi to nejede.
Dejte se nějaké tipy jak to využíváte.
o 18.12.2015, 14:22 | Milhauzz
Mám Rpi2 + Kodi a WetekPlay s Kodi [ Link ]

Na Wetek se dá hodit i Android nebo Enigma. Možnosti nekonečné. Inet, TV, stream, youtube, skype, nahrávání, možnost DVB-T+C nebo satelit.
o 25.12.2015, 21:06 | DaveF | Upraveno: 2015-12-25 21:08:35
já ani tak nepotřebuju přehrávat filmy, hudbu, to mám všechno vyřešený TV a receiverem a Synology, super mi v TV funguje i Youtube a TV archivy (ČT,Prima,Nova) ale potřebuju prohlížeč, který bude fungovat na 100% jako v PC

ten co je v televizi (Panasonic ET50) je k ničemu, např. videa na netu nejdou ve fullscreenu a některý stránky se nezobrazí vůbec (např. mixcloud)

zatím mám jen raspberry 1 a bezdrátovou klávesnici s touchpadem tak tím začnu a uvidím

o 25.12.2015, 21:09 | DaveF
a možná kdybych našel řešení který bude umět dvb-t nahrávání nejlépe na síťový disk tak bych šel tímhle směrem
o 04.01.2016, 23:27 | DaveF | Upraveno: 2016-01-04 23:27:40
takže staré Raspberry Pi je na internetové TV nepoužitelné

začínám přemýšlet o Intel Compute Stick Windows 10, které stojí 3300 včetně W10, protože primárně mi jde vlastně o PC (nebo ekvivalent) s plnohodnotným prohlížečem k TV a ne o přehrávání médií

další možnost je Raspi2 za cca 2tis, ale to je primárně MM centrum a "desktop" použití nemám vyzkoušené

android krabičky taky začínají na cca 2tis, ale mám z toho trochu strach, že se nějaký problém objeví

Používal jsem nějaký čas Xtreamer a Raspberry a je to hlavně ze začátku ale i běhemm používání víc hraní než používání a i proto mě docela láká win řešení

nějaký nápad nebo zkušenosti ?
o 05.01.2016, 11:20 | DaveF
a s Androidem u TV někdo zkušenost máte ? :-)
o 05.01.2016, 12:42 | AR
DaveF: synology umí po připojení usb tv karty jak streamovat obraz do sítě tak i jej nahrávat na disk.
o 05.01.2016, 12:55 | mourl
mám Android u TV ale používám vlastně nejvíc jenom Horizon TV od UPC a pak YT a Stream (na vše aplikace).Já jsem spokojený akorát jsem měl problém s wi-fi, okolní wi-fi mi přerušovali signál.Musel jsem koupit síťovku do USB.Mám takový ten klasický dongle s HDMI a nějaké 4jádro.Ten mixcloud ti skočím vyzkoušet,jak tam jede.
o 05.01.2016, 13:00 | DaveF
AR vím, tv tuner mám v synology od té doby co to sw umí

mě jde o to, že si nemám v TV jak pustit typicky internetové TV jako např. stream, aktualne nebo služby jako mixcloud apod.

velký PC je daleko od TV, navíc u něj někdo většinou sedí a notebook se mi buď nechce vybalovat nebo na něm taky pracuju

proto hledám buď PC řešení nebo nějaký android nebo linux, ale tam mám trochu strach , že to nebude 100% fungovat
o 05.01.2016, 13:02 | DaveF
mourl: dík, jinak mixcloud má android aplikaci, takže tam by neměl být problém
o 05.01.2016, 13:31 | mourl
Takže ta jejich aplikace funguje celkem v pohodě,jen na TV celkem menší ikonky (možná by se dalo pořešit změnšením rozlišením?).Přes web jsem zkoušel prohlížeč Chrome, dá se to spusit ale je to k vzteku,dost takové zasekané,není to tak plynulé jako na PC.Testované zařízení: CX-919 Quad Core Android 4.4 + Samsung UE46F6400
o 05.01.2016, 16:18 | DaveF
hmm, to je právě to čeho se bojím, ty weby nikdo neoptimalizuje na málo výkonná zařízení a nikdy nevíš co zrovna budeš chtít používat a aplikace nemusí být k dispozici

on i ten procesor v tom compute sticku není žádný rychlík a je výkonově blízko těm ostatním krabičkám, ale zatím jsem na něj nenašel nějakou výraznou kritiku

samozřejmě ideál by bylo postavit výkonější HTPC ale tam jsem cenově úplně jinde
o 05.01.2016, 16:23 | DaveF | Upraveno: 2016-01-05 16:23:57
asi to zkusím koupit a vyzkoušet (intel compute stick win10) 2700 bez DPH mi přijde slušná cena když je to včetně windows
o 18.01.2016, 11:40 | DaveF | Upraveno: 2016-01-18 11:41:35
tak nakonec jsem vše vyřešil pomocí Raspberry 2, kde jsou pro Kodi doplňky na vše co potřebuju (to jsem netušil)a funguje to parádně, na nějaký webový prohlížeč se můžu vykašlat.
Navíc jako bonus to zvládne přehrát vše s čím má už TV problém.
o 18.01.2016, 19:25 | Jeffry.j
DaveF: ty už máš zkušenosti s Rapsberry? Co vše máš za doplňky?
Webový prohlížeč máš již v základu rapsbianu.
Mám nainstalován jen rapsbian, zde se učím, s Linuxem je to má první zkušenost a Openelec(v něm Kodi) to mám pro multimedia. V kodi mám nainstalovány doplňky: Youtube,stream.cz, befun, ivysilani, soubory online.
Pak mám radia: play.cz, Di.fm
o 19.01.2016, 09:05 | DaveF
moc zkušeností nemám, zatím jsem si přidal jen to co jsem potřeboval a neuměla TV tj. stream.cz, aktualne.cz, novaplus a mixcloud.com
o 19.01.2016, 09:08 | DaveF
prohlížeč v Raspbianu je docela OK ale videa prostě nezvládá a když tak v nízké kvalitě , kdežto v Kodi to jede bez problémů ve FullHD
o 19.01.2016, 09:09 | kadel21
pánové koupil sem si ten lenovo stick ideacentre 300 a běhá to pěkně, ale včéra když sem zkoušel nějaký filmy přes to KODI, tak se mi stávalo že přestal jít zvuk, když sem zapauzoval a pustil znovu, tak zase chvíli šel, jako by to nestíhalo streamovat nebo co. Koukal sem na různý nastavení kolem zvuku, ale nic kloudnýho sem nevykoukal. Nevíte co to může dělat?

Kadel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3796 sekund.