Tohle bych doma nesnesl, i kdyby to měly být nejelpší bedny v galaxii a zadarmo. Tohle je hnus.Jinak věřím, že hrát to bude stejně blbě, jako BW za posledních X let.
Ja vim, lepsi jsou 30ti lety bedny, kde rozpadlej zaves nahradis libovolnou gumou ze spodaru, civku vycentrujes pohledem oka a prilepis to vterinakem z Lidlu :)
Šašku:-) To mluvíš o mně? Tak jsi trošku vedle, já tyhle vykopávky doma nemám, i když tvrdím, že řada beden za zlomek ceny tyhle skosty od BM strčí do kapsy nebo se jim minimálně vyrovná.Co odešel L.D: to jde se zvukem BW dost z kopce.
Jinak tebe, speciálně, protože se zdá, že víš všechno nejlíp,zvu k nám do kraje a pár hifistů si spolu objedeme. A někteří ti ty tzv. staré vykopávky se zpuchřelými závěsy pustí,. Ale přebalit se pak půjdeš za své někam k pumpě, do koupelny tě nepustíme:-)))A to myslím naprosto vážně. POkud nepohrdneš zesilovači jako třeba Classé Omega, či Bryston 14BSST nebo jinými, tak beden k poslechu máme dost.Těch 25 let starých. Já je už doma nemám, neb 801mkII jsem před lety prodal a nahradil modernější technolgiía, el něco dohromady dáme, to se nebeoj. A pak tu můžeš psát romány, jak tyhle sračky patří rozštípat a zatopit s nimi...A vedel můžeme postavit bedny za milion, ty tu najdeme taky (např. DA Consequence).
Sasek mozna jsem, ale narozdil od dedka nemam sklerozu: [ Link ]
Takze Zdedy60... Zivil jsem se prodejem Hi-Fi 15 let, slysel jsem za zivot mnoho a mnoho aparatu v ruznych sestavach a prostorech a rozhodne bych si nedovolil napsat o B&W to co Ty. Laurence Dickie je clovek co umi a dokazuje to svou vlastni znackou Vivid, nicmene napsat tohle co ty o vyvoji jiz nekolikate generace 800serie muze jen demagog. Ostatne to jsi predvedl uz v tematu z odkazu, znovu jsem si cetl co doporucujes a neprestavam kroutit hlavou...
Nicmene pomerne nedavno jsem pochopil proc tak zkreslene vnimas co je verny a co neni verny zvuk. Na Tvuj vyber oblibenych kapel s pomerne mizernou urovni nahravek se aparaty co barvi a prikraslujou proste hodi, takze ac se ve vyberu beden neshodnem, tak jsem konecne pochopil proc... :))
Co mi vlastěn sděluješ? Že ses 15 let něčím živil, nic nedokazuje. V tvém případě se bojím právě, že to doakzuje tu horší stránku věci. K BW: jesti se tobě líbí zvul jakýchkoliv N, D, D2 za poslednách 10 let, je tvůj problém. Ve vztahu k ceně, kolik BW a dýleři za tyto výrobky chce, je to docela špatný. L.D: odešel, protože měl k tomu pádné argumenty a proto si založil svoji společnost, o jejichž výrobcích lze bez nadsázky prohlásit, že zvukem patří tam, kde je jeich místo - do královské extra třídy. Ale o BW se to fakt napsat nedá.Možná, kdyby stály tak 1/4 ceny, by bylo možné, že hrají dobře. Za tuto cenu ale ne.
A nyní k tvému objevení méhpo zvukového chápání? A jak sji na tenhle nesmysl přišel a jak to souvisí s tématem? Jako myslíš si, že třeba Avalony nějak extra barví? Bože, ty nepřestáváš udivovt svými zanlostmi. Celý svět považuje Avalony za jedny z nejvěrněji zánějících značek a minimálním zkreslením, ale tobě to je hned jasný. Já jsem k osazení Avalonů došel vývojem od okamžiku, kde ty už x lest stojíš.
A jen trošku odbočení: jeden z mých kamarádů dovezl domů BW802D. Jestli nemáš tu sklerozu, jak se tm pyšníš, tak si vzpomeneš, že jsem kdysi tady o nich psal, resp.psal jsem o svém názoru na tyto bedny, které jsem si jel poslechnout na svém vybavení do Brna. A asi si vzpomeneš i na výsledek, který se pro mě dodnes nezměnil a tak se to potvrdilo i u onoho kamaráda: říct si za tyto bedny 350tCZK je drzost nejvyššího zrna. Protože zvuk je prostě špatný. Já za tonemohu, je to tak. Proč, to pochopíš, až si je vklud někde poslechneš. S ohledem na cenu lze prohlásit, že ani šneky nestojí za to, kolikmstojí. Za 1+mega je kupa lepších beden, navíc taková´ých, na které se dá dívat. No a ktěm 802D - postavili jsme je k starým bednám ACR 400 model s bezzávěsovými basovými měniči. A co myslšíš, že hrálo lépe? Ano, máš pravdu, ta stará vykopávka a to hned o několik tříd, jenže za zlomek ceny. A buDˇv klidu, na basových měničích nemá co odejít, jsou totiž bez závěsů:-)To jen jako příklad.
A až si fakt budeš chtít udělat v hlavě jasno, tak přijeď, opravdu, rád ti pustím keramiku:-)
Kdyz se clovek necim zivi a zaroven to ma jako konicka, tak mu to prinasi daleko vetsi moznosti nez obycejnemu smrtelnikovi. Zejmena takove, ze jsem mel moznost ve stejne mistnosti si v klidu porovnat rady beden a aparatu. V dobach nejvetsich obratu jsme tu meli kazdy mesic nejakou prezentaci prakticky vsech svetovych znacek dovazenych do CR. Ale to uz jsem Te tady psal...
Co se tyce zminenych B&W 802D, tak stoji presne tolik co v zahranici. Vsechny tyhle vetsi firmy maji presne a striktni podminky distribuce vcetne cen. Navic ve sve kategorii jsou celosvetove razeny ke spicce jak laickou, tak hlavne odbornou verejnosti:
Co se tyce Avalonu, nevim kde jsi prisel, ze ho kritizuju? Avalon take patri ke spicce. Bohuzel keramicke menice Eton vyzaduji pomerne slozite vyhybky 2 -3. radu a menic se musi ostre rezat mimo jeho idealni frekvencni pasmo. I tak je krivka pomerne divoka a na poslech je to hodne specificka vec. Slysel jsem Avalony nekolikrat treba v Mnichove, slysel jsem nekolikrat i cesky pokud Noble sound nebo jak se to jmenovalo, ale muj salek kavy to zcela neni. Hlavne u klaviru je znat tvrdost a takova divna barva. Ne, nebudu Zdedy60 abych pomlouval tak skvele bedny, ktere na urcite zanry svou dynamikou a rizem budou uspokojovat nejednoho nasince, nicmene uz ani nedoufam, ze to same bude delat protistrana ze Sumperka...
Tunere, marketing silných společností je mocná zbraň. Das Auto také dokáže lidi zblbnout v tom, že není nad jejich auta, ale pravda je jiná. Tak stejně je třeba si jednou říct, že ty peníze, za které BW nabízí své výrobky, jsou nehorázné v kontextu, jak jejich výrobky hrají. To, že tohle nechceš připustit, jen problém tvého chápání. Já zase vím, že za stejné peníze dosáhnu na daleko lépe hrající soustavy a navíc se na ně bude moci dát koukat. Sice nevím, kde jsi co u vás (kde???) poslouchal, ale jedno vím jistě: na pořádný a detailní rozbor zvuku žádné studio nestačí a je třeba mít aparát doma, v reálné místnosti, kde bude možná nainstalovaný. Jako profesionál -když se do té role stavíš, tohle musíš uznat. POkud máš na mysli Noble Audio, o tom jsem si svůj názor vytvořil již mnoho let zpět ne ve studiu ani ne na výstavě, ale u lidí, co mají podobné místnosti, jako mám já. Kdysi jsem se o tuto značku zajímal, než jsem pochopil, že N.A. není pro mě to pravé ořechové a zvuk mi nevyhovuje. Ale objektivně musím uznat, že za zlomek ceny BW 802D hrají Great Lucidy opravdu lépe. Díky keramice, samosebou. Jen bas mi tam nesedí a proto ve svých sestavách mám jiný měnič. Ten, co používají Avalony. Já jsem na rozdíl od tebe ochoten uznat druhého názor, ale tobě se šláplo s BW na kuří oko a kopeš jak hladový velbloud. Běž si poslechnout pár jiných beden za stejné i nižší ceny a poznej pět rozdílů.Avalony ti nevoní, protože hrají s minimálním zkreslením, takže klavír je špatný. To je mi novinka:-) A mně budeš vyčítat - zrovna ty - něco o barvení a zkreslení a kvalitě nahrávek. To ses teda fakt trefil.
Tady je příklad bedny, která prostě hrát dobře ve smyslu bez zabarvení nidky nebude. [ Link ] Zkreslení bude mít vysoké, díky PA měničům, ale bude líbit. Už chápeš, o co jde?
Jak prosímtě dokázalo Das Auto zblbnout lidi v USA??? Odpovím za Tebe - nijak a i prodeje tomu odpovídají. Z recenzí si musíš vybírat ty správné, takže těžko můžeš hledat nějaké rozumné recenze na B&W v anglickém HiFi Choice. Stějně tak těžko se dá věřit recenzím na Canton v německém Audiu a Stereoplay. Nicméně když B&W vychválí v americkém (nevím zda jsi vůbec na ten odkaz koukal a četl...) nebo australském odborném médiu, tak už to asi nebude náhoda a ovlivněno nějaký vlastenectvím jako má třeba Das Auto v Evropě. Co se týče studia, nebudu zde dělat komerční reklamu. Nicméně měli jsme za tu dobu tři prostory a všechny byli klasická místnost bez nějakých extra akustických řešení = prakticky to v čem se doma bydlí. Takže tím pádem nevidím důvod, proč bych si měl bedny tahat domů, když jsem měl srovnání v jednom a tom samém prostoru. Samozřejmě jsou prostory, které svou akustikou zamaskují a nebo naopak zesílí problémy ve frekvenční charakteristice a finální výběr beden by se měl odehrát doma, nicméně tady jde o to možné přímé srovnání ve stejném prostoru po dlouhé léta, které moc lidí nemá... Pak se velice snadno stane, že vlivem nevhodného prostoru + aparátů dost lidí zavrhne bedny, které přitom jsou samy o sobě vynikající a naopak bedny, které mají problém (nějaký peak, posunutou fázi, atd.) se díky konkrétnímu prostoru můžou jevit jako použitelné. Z tohoto poznatku a toho, že místnost dokáže udělat drby ve frekvenční charakteristice 10 a více dB jako nic nechápu, jak někdo může zavrhovat nějaké bedny z jedné laické zkušenosti...
P.S. Nikdo mě s B&W nešlápnul na kuří oko, stejně tak jsem nepsal, že mě nevoní Avalony. Naopak ty větší, kde je 5 a více pásem a dané měniče jsou ostře ořezané hrajou famózně, ale mít keramiku jako plnohodnotný střeďák mě nikdy nenadchlo a vždy tam byla slyšet určitá drsnost, zrno, zabarvení. Tam je prostě bezzávěsový střeďák od B&W zcela někde jinde.
Ovšem nikdy bych si nedovolil celosvětově uznávané a špičkově hodnocené bedny poplivat tak jako jsi to tady udělal Ty, protože je tady pořád řada proměných (prostor, aparáty, zapojení...).
Zdědy60: Jak vím, že na sklerózu máš už věk, ale tohle už je (ne)moc :))
O nejlepších bednách v galexii píšeš jako první Ty zde: 08.03.2016, 13:23 píšeš, že by sis je i přes to nekoupil, neb jsou škaredé a přitom to je otázka v kusu a zapasování do interéru. Mě se naopak líbí velmi, líbí se mě daleko víc než současná tvorba L.D. která je ještě více kontroverznější.
A Zdědy60 ukaž mě, kde píšu, že nové Diamondy jsou nejlepší bedny v galexii? Nikde, pouze že se na ně těším naživo Ty tetřeve a bez debat je to jedna z největších novinek co se v pátek a sobotu představí.
Největší novinka to možná je. Hnusné jsou dostatečně taky, aby stály majlant. Mezi tím bývá přímá úměra. O tvém vkusu celkem nepochybuji,to je tvoje svobodná volba. Vividy, ač se mi taky nelíbí, ale aspoň dobře hrají.
odpovím za Pavla: stálo to za to, bylo co poslechnout. Od B&W jsem teda čekal mnohem víc, docela mazec byl třeba VIENNA PHYSIX, Sonus Faber, McIntosh. Bohužel však některé sestavy byly naladěné napi.. Možná na to neměli vystavovatelé dostatek času, nevím.Ale u některých sestav to byla škoda, jelikož potenciál tam byl. Hodně zajímavý počin z Rožnova pod Radhoštěm RDAcoustic (cca139000,-) ale zvukově se mohly rovnat nejedné sestavě za 500.000,-
a ještě jeden postřeh, u celkem dost sestav byl gramec a mnohdy echt, ale jen na okrasu Nicméně kdo si chce poslechnout spoustu zajímavých věcí, tak doporučuji navštívit
jj gramec se všude točil na prázdno a jen málokde jel opravdu vinil...kde jel bylo slyšet hned na první krok do poslechové oblasti.. hej kluci s rožnova mazec na jeden pár horn s fulranage krmený 5W heej mazeeec ..negry to nikdy nezahraje ..ale ... po 4hodinach procházky první případ na převléknutí spodního prádla :D :D :D hihi bráno samo z nadsázkou ;) nicméně opravdu bylo co poslechnout a shlédnout :D
Já Tě nevím, Fostexy tady jeden pán z Plzeňského Hi-Fi clubu zkoušel v xy hornách a instalacích a nejlépe to dopadlo, když to na spodku doplnil woofrem a nahoře výškáčem. Samo o sobě to umí fakt jen krásně otevřené středy a pokud po nich chceš i basy v horně, tak s výrazným zabarvením. Navíc se prostě u horny nemohu zbavit tlampačového zabarvení zvuku. Tohle u mě nepochodí...
Jinak za mě paráda. U vstupu každý dostal zajímavý časopis a na výstavě se objevilo několik světových premiér. Mě osobně překvapilo, že české firmy jako AQ, plzeňská Audio Visual a zejména Xavian představili TOP modely, kde se právem řadí k absolutní špičce.
U Xavianu jsem byl asi 5x a pokaždé odcházel ze zvuku nadšený, tohle se opravdu povedlo.
U Bowersů mě potěšila výstava samotných měničů a kabinetů. To zpracování je fakt špičkové a ozvučnice jako kámen. Zvuk m po ránu nenadchnul, ale běžela tam nějaká moderna kdo ví jak nahraná a poměrně to tahalo za uši na vyšší středech. Nicméně odpoledne jsem tam byl ještě 2x a to už bylo jiné kafe a zvuk je opravdu dobrý, přesný s neskutečnou dynamikou.
Moc pěkný zvuk klasicky McIntosh ve spojení se Sonus faber a taktéž ve spojení s Audio research.
Velmi dobře hráli klasicky Vivid Gaya a Zesilovač Sroll
Jako nejhezčí aparáty vzhledově do nových interiérů hodnotím novozrozený Technics, bohužel jim zůstal špatný zvuk z let dávno minulých :-/ Pěkná a i slušně hrající je naopak kompletní nová řada stereo a SACD přehrávačů od Yamahy.
Co se týče obrazu, tak z toho co jsem viděl, tak špička projektor Sony, ale velmi zdařile ukazovala i nakalibrovaná Optoma. Zajímavé taky bylo srovnání OLED LG a LCD s LED podsvícením od Samsungu. Málokdy to člověk vidí rozumně nastavené v "domácích" podmínkách vedle sebe. OLED to i přes horší ostorost (Samsung byl na druhou stranu přeostřený) vyhrál.
Xaviany můžu potvrdit že super .. neskutečně mě ovšem oběmem a zároveň nečekanou při tom oběmu příjemnou přirozeností projevu překvapily vienna physix .. u aq postavených na iluminátorech zvuk nepřesvědčivý.. dávám to za příčinu nedostatku času sestavu nastavit prostoru...xaviany na revelátorech lepší ;)
Nevidím oslavné= ódy na BW. Že bych se se zvukem trefil. Asi jo... 1,5 řádku věnovaný zvuku toho zázraku mi napovídá, že se asi o žádný zázrak - zejména s ohledem na cenu - nekonal. Jak vidím, daleko více zaujaly nove X.
Trochu z jiné strany zde:-) [ Link ] BW byl teda asi fakt proapdák, už je spojení Classé ve mně vyvolávalo rozpaky (Classé, kromě Omegy) není asi vhodným partnerem k ostrým bednám (jako že BW ostré jsou). No, asi jsem o nic nepřišel.
Hele dedku, taky to napisu od plic. Jediny sracky tu vidim v tvem pisemnem projevu...
Psal jsem to unaveny po celem dni a na nejake rozepisovani nebyl cas a ja teda vidim 3 radky a ne 1,5...
Pokud pritakavas nekomu, komu se libil zvuk z hornu, tak ano tomu se presne Bowersy libit nebudou...
Reknu jen posledni. Kdyz ctu ty hifinazory (spise hifisracky), tak byt Petrem Zaloudkem, tak se na vse pristi rok vyseru. Udelat tak dobrou vystavu v nasich malych koncinach neni lehke. Cist pak o 90% lidi jak to stalo za hovno, kdyz dotycnej se do dane expozice nevrati a udela si usudek z 2min. pobytu v dobe kdy tam byla mizerna nahravka je na zbliti... Me se stalo nekolikrat, ze tam bylo bud moc lidi a prostor tim byl rozbitej az moc + tam byla proste mizerna nahravka. Ale na mizerne hodnoceni a plivani radoby hifistu jsem si za ty leta uz zvyknul.
Mně to nezdůvodňuj, já tam nebyl, ale spíše se optej lidí, kteří mají trochu více zkušeností, než ty, proč se jim BW nelíbily. Mně to je jedno, já jsem jen rád, že jsem se trefil s mým názorem a ztotožňuji se těmi, co napsali své postřehy.Že BW dnes v top třídě nejsou tím, čím byly dříve, je bohužel fakt.A ve vztahu k ceně se dá pořídit X daleko lépe hrajících značek. A o tom já píšu od začátku. Je to nafouknutá bublina.
D2 jsem si byl poslechnout doma u lidí, co je mají, čí spíše měli a nikdy jsem se nedostal byť na okamžik do stadia, abych si řekl, že za toto chchi utratit x set tisíc. Proto nevěřím, že by se stal zázrak a tyto nové obludy hrály diametrálně lépe.
Tuner najprv díky za urážku. Ako človek s mojím hifinázorom (hifisračkou) si dovolím niečo na výstavu napísať. Nato aké tam mali podmienky tak za mňa pekná výstava ktorú som si užil. Niekde mali systémy pekne naladené a niekde zlé. To isté platí o nahrávke. Ale na to že BW je veľhlasná firma a sú to ultradrahé komponenty ma najviac sklamala a to som sa na ňu najviac tešil. Tak otravný zvuk díky hlasitosti na akú to tam pán nechal ľudí počúvať kde mi vokály trhali uši som fakt nečakal. Čakal som že nám budú púštať kvalitné nahrávky aby predviedli čo to dokáže ale nie. Jediné čo som od nich vnímal bol stred a to je všetko. Ostatné bolo niekde vzadu za oponou. Som názoru že za štvrtinovú cenu tam boli oveľa lepšie repro sústavy od výrobcov o ktorých som sa dozvedel až na mieste a zanechali vo mne nádherný zvukový dojem.
Tazman a Marťas: To mi chcete povedať že sme sa tam mohli stretnúť a neurobili to? :D Som tam bol včera tiež :)
Toxxx - Stano popsal si to naprosto přesně... jinak mi tam byli v pátek ..takže jsme se minuli dnem ;-) ale bylo by fajn se tam potkat taky jsme si to tam užili :-)
Zdeny60: "spíše se optej lidí, kteří mají trochu více zkušeností, než ty, proč se jim BW nelíbily"
To už si fakt děláš kozy? Nebudu se povyšovat nad pisálky z hifinázorů, ale jak proboha můžeš vědět, že mají lěpší znalosti než já? Jediný kloudný názor tam je, že horny s Fostexama byl zvukový průjem - přitom tady tazman měnil spodní prádlo. Zbytek je halda sraček včetně drbání Xavianu.
Je to jen důkaz, že co člověk to názor a dnes bohužel mnoho lidí neumí hodnotit zvuk. Ano Bewersy nikdy nezaujmou na první, ani druhý poslech, ale to je právě to správné!!! Naopak po půl hodině začínáš přicházet na to, jak neutrálně a bez zabarvení hrajou. Ono ten špičkový vývoj a zkoumání parazitních rezonancí membrány (proto opustili čistý kevlar) má prostě výsledky, ale to se člověkovi, který sedí na zadku z keramiky, která má jeden problém za druhým a musí se to řešit ostrým ořezáním a velkou strmostí výhybky těžko vysvětlím...
Toxxx: Pokud vím, nikdy jsem Tě neurážel a nebo o tom nevím... Nicméně tohle je přesně ta blbost co běžný laik dělá. Odepsat bedny jen proto, že byla velká hlasitost a že v tu dobu hrála moderna bez dynamiky blbě nahraná. Já si tam i nahože přes MF nechal nové Bowersy pustit a nic z toho co popisuješ se nekonalo...
Urážku som nemyslel na len na seba ale obecne pre všetkých ktorý píšu "hifisračky". Blbosť je čo urobila BW na výstave. Pekné vystavené ale ukázali sa pre mňa v tom najhoršiom svetle. Hrali moderny bez dynamiky a ľudia sú z toho na prášky už len preto že je to BW. Inak bol som 2x dolu vo veľkej expozícii a proste som sklamaný že BW sa predstavili komerčne ako neaká Sony stavebnica za pár kč. Fakt som čakal že tam posedím a porozumien tomu čo píšeš ale keď to niekto pokazí hneď na prvý dojem tak bohužiaľ. Na 1. mieste by mali ukázať to čo vedia postaviť a čo to dokáže. predviesť ten neutrálny zvuk a nie aby som sa cítil ako na neakej vesnickej zábave. Som laik ale už mám niečo napočúvane takže viem čo píšem.
Toxxx: Ty hifisračky jsem myslel na Zdenyho odkaz na fórum, kde co názor na výstavu to perla... Jo výběr muziky a hlasitost se Eurostaru moc nepovedla, tu modernu jsem taky slyšel 2x a podruhý tam ani nešel, nicméně když tam byl Dan, tak ten jen akustiku, jazz a bylo to o něčem jiném + pokud chci něco zdrbnout (blbost to dělat na výstavě, kde je to stejně spíš takové informativní), tak si vezmu svoje CD a nechám si ho pustit. Udělal jsem to asi na 6ti sestavách a nikde s tím nebyl problém.
Tunere, sice tě neznám osobně, ale věřím, že lidi jako Boxer nebo Pytel tě strčí do kapsy kdekoliv kdykoliv se svými zkušenostmi. O BW co jsem napsal, platí.
A já jako lajk si myslím, že záleží na "hudebním prostoru" a zejména na stylu hudby, kterou jednotlivý "HIFIsta" poslouchá. Nikoli na samotné ceně zařízení.
Hoho, to je sice pravda, ale kdo neřeší dnes cenu??? Český hifista z 99% každej. A silně kouká, jestli stejný, ne li mnohdy lepší, zvuk nenabídne něco jiného.A v tomto okamžiku jdou BW silně do nevýhody.
Tuner#2 ... upřímě se přiznám že jsem před tím BW krom nějakých základních regálovek neslyšel .. moje první seznámení s nimi tedy bylo na plný kule puštěný něco s aktuální populární produkce ... a o těch hornách ..tam komorně hrál jazz s vinilu ..a v této souvislosti jsem to taky psal...stará nahrávka Milese Davise s vilu (jakožto mého oblíbeného interpreta) která není super dokonale nahraná v moderním studiu v tu chvíli hrála dokonale ..kdyby si asi pečlivě četl co jsem psal a nedělal si jen výcuc..což je překvapující jelikož jsem napsal cca 3 řádky v danou chvíli jsem prostě měl ten pocit ... na podobný výstavě jsem byl poprvé v životě ... navíc já poslouchám hudbu pro potěchu ucha a zábavu ..v homehifi se v podstatě vůbec nevyznám a nikdy jsem netvrdil že jsem odborník... BW bych si nekoupil i kdybych na ně měl jelikož se "Mi" jejich projev prostě nelíbí ..napsal jsem pouze svůj osobní názor a nikomu ho nevnucoval.. navíc sám jsi napsal "U Xavianu jsem byl asi 5x a pokaždé odcházel ze zvuku nadšený, tohle se opravdu povedlo." tak nevím co máš za problém že se líbili více lidem ?
Zdeny60: No když čtu ty jejich "recenze" na výstavu, tak bych blil, ale mysli si co chceš. Končím tím, že keramika je v Šumperku TOP a letitý vývoj u B&W v pravděpodobně nejlepších laboratořích se špičkovou měřící a výpočetní technikou je proti tomu nic. P.S. a všechny i ty zaoceásnké recenze jsou podplacené, každý z recenzentů má doma Nautily :))) Větší zabedněnost jsem ještě neviděl...
Harryp: Přesně tak, prostor dělá úplně nejvíc z celého řetězce, až někde daleko jsou bedny a úplně "nejmenší" vliv mají aparáty.
tazman: No vidíš, takže sám přiznáváš, že moc zkušeností nemáš a že u B&W jsi byl v nevhodnou dobu když hrála moderna a ještě zbytečně nahlas. Ale tak Zdenymu se to hodilo do krámu, hlavně že další "odborník" plivnul na B&W :))) P.S.: Nemyslím to nijak zle proti Tobě...
Šašku...Docházejí ti argumenty, tak kopeš jak vembloud.Je mrzutý, že nechápeš obsah sdělení. Naposledy, zkusím to co nejjednodušeji: nová řada BW je jednak dyzajnově otřesná a jednak, za dané peníze existuje kupa daleko lépe hrajcíích značek. Víc už tobě psát nebudu, nemá to cenu.
A poslední závěrem: Nautily jsem slyšel hrát tolikrát, že už k nim na žádné výstavě ani nechodím. Nikdy mě neoslovily. A za 1,25 mega tuplem ne.
Zdědy60: Nevím kde vidíš, že mě dochází argumenty? To spíše Tobě, když označíš pisálky, který zřejmě slyšeli Xaviany asi jen od dvěří dle jejich "recenze" za nějaké znalce oboru :)))
Jinak nová řada je designově mimořádně povedená (to že se nelíbí důchodci nezmamená, že je designově otřesná) a zvukově taktéž. Nevím zda za dané peníze koupíš lépe hrající bedny. Koupíš určitě jinak hrající bedny (ono v této kategorii už nejsou vyloženě špatně hrající bedny od žádného výrobce), která budou více či méně oproti B&W barvit...
P.S. Nautily stojí 2 mega a konstrukně je to 25 let zastaralá bedna. Proti tomu je nové D3 série zcela někde jinde...
Mýlíš se, tolik stály včetně 4 konců Brytson 4B-SST :-) Jinak dyzaj je subjektivní, ale zajímavé je, že řada zkušených lidí jejich dyzaj odsuzuje, včtně mě. O Xavian tu přeci vůbec nejde, tak proč je sem taháš?
Design je věc osobního vkusu a s nějakou rádoby zkušeností nemá vůbec, ale vůbec nic společného. I když budeš jezdit jen na kole a auta tě nebudou zajímat, tak se můžeš vyjádřit k designu Pagani Huayra ať už kladně a nebo opačně (příklad).
A co se týče Xavinanu, tak toho se to týká, neb ten Tvůj expert Pytel se k nim vyjádřil jak kdyby je slyšel asi jen od dveří... Ale já vím, pán je "znalec" (pro mě spíš blbec s tím co tam píše...).
Ahoj všem, chtěl bych jen říct, že na výstavě sem nebyl, neb děti jsou nemocný a žena musela o víkendu oba dny na dvanáctku, aby odpracovala aspoň něco z tejdne, kdy nemohla do práce. Toť je situace běžného českého hifisty. Na tohle vlákno sem kliknul, protože nesnášim diskuse na high-end foru nebo hifinázorech. A co se tu dočtu? Uplně stejný výblitky. Hádáte se tady o něčem, co si mooooožná pořídí jeden člověk z tisíce. Je to trapný a debilní, neboť se tady na "hifi" fóru hádáte o dvou naprosto nejsubjektivnějších hodnotách jako jsou design a zvuk, což vnímá milion lidí milionkrát jinak. U nás mezi plebsem máme doma vlastnoručně vyrobený bedny z papírovejch blemcáků, jak mi kdysi zdeny zhodnotil můj výběr basových měničů, který už byly nesčetněkrát proražený dětskou pěstičkou do vrchlíků a podobně a přesto kdokoli, kdo ke mě přijde na návštěvu a pustim mu něco z notebooku přes USB DAC do dvacet let starýho integráče, tak se lidi chytnou za palici, že to hraje nádherně. Je mi Vás líto. Máte finanční možnosti si pořídit cokoli, co by se Vám líbilo a hádáte se jak pitomci o věcech, který nejdou absolutně jednoznačně rozhodnout. Hlavně, že jste všichni ty vodbornící!
tazman: Musíme sa viac informovať o akciách tohoto štýlu :)
323Marty: Veľmi dobre napísané;) Malý dotaz. Keď si staval bedne tak si niečo kopíroval alebo celé postavil podľa seba? Viem že sme si už o tom písali a aj som videl tvoju prácu:) Tiež ma chytá myšlienka si postaviť svoje. Objemy na repro atď budú ok len výhybka a to ostatné proste je pre mňa španielska dedina. Napriek tomu že o tom moc neviem tak predsa len ma bude tešiť že som si to vyrobil sám lebo kúpiť sa to dá ale to nieje ono.
Pouze vyvracím tu sračku co tu předvedl Zdeny a to, že B&W jsou hnusné (jak už jsem psal i já už včera, je to silně individuální věc) a to, že nehrajou... Naopak hrajou tak neutrálně, že na první poslech se mnohým nelíbí/nezaujmou a když na nich někdo pustí špatnou nahrávku, tak můžou působit agresivně = laik z toho vyvodí, že to špatně hraje.
Tuner#2: Problém je myslim prostě jen ve vyjadřování. Kdo tvrdí, že jediné správné řešení u reprosoustav je jejich neutralita? Co když někdo vynaloží rozpočet malýho státu do vývoje reprosoustav, jejichž chára se bude pohybovat od 16Hz do 30kHz v toleranci +/- 0,2dB, tak výsledek bude vlastně taková "dokonalost". Ale co když sem prostě takovej, že mám rád ve zvuku nějakou tu barevnost - vybírám si třeba komponenty od Yamahy, protože sem rád, že hrajou tak příjemně "vřele" a ve spojení s velkým basákem je zvuk víc posazenej dospod a basy nejsou tak dokonale pevný, ale trochu mázlý a objemný, ale přitom prostě pohladěj a současně jsou cítit celým tělem - co když mi to tak vyhovuje? Pak s klidným svědomím řeknu, že dokonalý nautily mi prostě nesednou. Jasně, neřeknu, že nehrajou, ale s klidným svědomím řeknu, že mi jejich zvuk nevyhovuje. Stejně jako jsem to řekl na plnou hubu při minulé výstavě, kde mě šneci rozhodně neoslovily. A proti tomu určitě přijde ke mě domu spoustu lidí, který zvuku rozumí mnohem líp, než já a budou mi tady lejt do palice, jak to stojí za vyližkapsu, protože chára mejch beden za živýho boha prostě není rovná jako když střelí. O tom můžem roky polemizovat a nikam se nedohrabem. Mě se prostě ta dokonalost nelíbí. Stejně jako když sem si pořizoval sluchátka. Prolezl sem Audigo od shora dolů a zleva doprava a poslechl si co se dalo a taky sem si neodnesl přehnanou dokonalost v podobě HD 800, ale za mě mnohem muzikálnější a příjemnější shure 1840. Podle mě prostě nejde jednoznačně tvrdit (a tim spíš ne u High-endu) že něco hraje špatně a něco dobře. Prostě něco hraje PRO MĚ dobře a něco mě neosloví. Takže Zdeny možná používá silný výrazy, což je na hovno, ale Ty zas podle mě slepě obhajuješ dokonalost, jenže dokonalost, která bude dokonalá možná nakonec jen pro měřící mikrofon a jen za určitých podmínek a při dokonalém řetězci. Proto mi celá ta debata přišla nesmyslná. Kdybyste ve třech větách řekli "mě se tohle líbí a tohle nelíbí, protože..." měli byste oba svou pravdu a nikdo Vám na to nemůže říct půl slova a nejspíš byste i tak nějak byli považovaný za lidi, co tomu rozumí. Ale když jeden řekne, že bedny za mega jsou na hovno a druhej mu začne nadávat, že tomu nerozumí, spláchnete v tu ránu celou svou odbornost do kanálu a naprosto zbytečně :o(
323Marty: S tímto nemám problém a tak jak jsi to napsal to lze plně respektovat jako názor jedince, který má raději zvuk, který umí i popsat. Ostatně i já tady 09.03.2016, 10:23 popisuju zvuk jiných beden + post před ním a i když se mě nelíbí, tak jsem nenapsal to co Zdeny - designová a zvuková sračka...
Tady to koneckonců opakuju: 14.03.2016, 19:22 V této kategorii prostě nejsou vyloženě špatně hrající bedny.
Pokusím se najít proedejní cenu Nautilů. Nemáš pravdu a cena na stránkách Eurostaru není pravdivá. O cense psalo v jednom z čísel HE magazínu, a byla jiná, než ta uvedená. Zbytek si opřečtu večer:-)
Ty woe Zdedy60, Eurostar je oficialni dovozce do CR a na strankach nebude mit pravdivou cenu??? To je vtip dne :))
Ten clanek na ktery poukazujes, tak je z 2004 a to stali opravdu mene. Na zacatku meho pusobeni stali dokonce snad 1,2 mega, jenze od te doby se vsechno nekolikrat zdrazilo...
Neskutečný, jak se místní odborníci dokážou hádat o každé píčovině :-)Ještěže ten internet máte. Jinak by jste asi pukli, neboť hospodští povaleči by vás neměli chuť poslouchat. Závidím vám jen ten volný čas.
Chápu, že zapojení pračky dá zabrat, ale stále čekám na odpověď, proč cena na Eurostar stránkách není pravdivá a kde Zdeny60 našel tu cenu včetně 4 Rotelů :))
Je to už 14 let - moje informace je z testu, zveřejněného v časopise Audio č. 65, rok 12/2002, v sekci High-End na stránce 90. Report. Uvedená cena: 1600.000,- Cena je sice BEZ zesilovačů - v tom jsem s e mýlil a nedělá mi problém to uznat, zbytek je jasný: 1,6 mio. Test sespal pan Láb - není důvod tomuto pánovi nevěřit. A tunere, nesnaž se slovíčkařit. Cena i bez zesilovačů je drastická, vlastně o to hůže, že jde jen o samotné bedny. O to opravdu jen hůře. POkud je dnes cena 1,9, tak to je už mimo komentář. Já si pamatuji cenu z období před 14 lety a pokdu to ještě zdražili, tak je to jen výraz bídy a utrpení. za tyto prachy lze pořídit opravdu jiné značky, na které se-když nic jiného-dá aspoň dívat.
Zdeny60: Bída a utrpení jsou tvé znalosti. Ano věci se za 14 let kupodivu zdražili, mnohé i několikrát a vzhledem k tomu, že výroba nebyla přesunuta do levnějších zemí a probíhá neustále v Anglii, tak všichni za těch 14 let chtěli určitě přidat = muselo se to na ceně odrazit.
O tom, že Nautily stojí 2 mega a že to je konstrukčně a použitýma materiálama 25let zastaralá bedna a současná D3 je mnohem lepší za menší peníz jsem už tady taky psal: 14.03.2016, 19:22. Nicméně je to jakýsi mohykán firmy co je obecně známý a tak se pořád vyrábí...
Tak teď sem se pobavil zdaleka nejvíc :o)))) Člověk, co má pravidelně v jedný větě deset překlepů začíná komentovat gramatiku :o)) Lidi, že fakt radši nejdete na toho panáka :o)))) Fakt nic ve zlém :o)
V tomhole mě nepřesvědčuj. POkud nevidíš rozdíl mezi hrubými chybani a překlepy, tak sorry... To není o argumentech, ale zcela o něčem jiném. K tomu fakt není co dodat, tunere.
Zdeny60: Ty woe Zdeny s tou gramatikou to tu psali dva lidi predemnou, nevim proc reagujes na me? Ano melo tam byt ty veci zdrazily, ale nikdy jsem dobrej cestin nebyl, narozdil od matematiky jsem to jen tak prolejzal neb me to ani nebavilo, ale z dnesniho pohledu a urovne psani na netu na tom myslim nejsem tak zle. Ale chapu, ze na tom budes stavet, ostatne jako se chytas nesmyslu a podstata veci te v diskuzi unika... ;)))
Prakticke hifi je o demagogii, V Mnichove mame HiEnd kazdy rok, po dvoch rokoch, kedy terminy nevysli, som sa s velkou chutou odhodlal. A nakoniec som bol doma stastny, ze mam, co mam... najlepsi system "na vsetko", ktory som si mohol dovolit boli contour 5.4 a EC monobloky s EC predzosikom... Po doladeni posluchovky to funguje s v danej cene velmi dobre... este par poznatkov z poslednych 20 rokov>
najlepsi live feeling + gule boli kipschhorny
BW sa oficialne dlhe roky chvalili, ze su super na rockovu hudbu, mne to pripada urevane, cim drahsie BW, tym vacsie sklamanie
Bavit sa o tom, ako co hra bez rovnakej miestnosti je tazke, napr v mnichove boli mnohe expozicie preexponovane... plus nezvladnute prve odrazy...hrozne hrby vo frekvencnej odozve
ak to niekoho zaujima, tak moze pripadne pozriet Zalanove merania u mna doma Youtube video: