Navštíveno 3324x

09.04.2016, 18:25 |
Mafox Škoda Octavia 2 RS 2.0 TFSI / TSI
nebo
Alfa Romeo 159 1,75 TBi
Zajímala by mě pro a proti.
Zejména z hlediska motoru, která motorizace je nejlepší?
za mě alfa...
- motoricky s TBIčky nejsou problémy jako s JTSy...

09.04.2016, 20:00 |
Mafox Já jsem právě vyčetl, že u TBi je problém s přimazáváním turba, které pak rychle odchází a taky problém s variátory na vačkách a lambdou. Chtělo by to více názorů. :-)
za mě alfa, protože ji mám(ale JTDm) ale problém snima není, jen se musí měnit olej pravidelně po aspoň 20tkm a jednom roku, ne podle jejich nesmyslného intervalu 30tkm a hlavně se musí měnit i sítko v průtokovém šroubu právě pro olejovou hadici pro turbo
Zásadní otázka: na co to chceš? Na lítačku po městě? nebo 40km denně? nebo na víkendy? Pak dostaneš pokaždé jiné odpovědi.
Zajímavostí a nevšedností určitě alfa, ale všechno ostatní OII RS.
Zásadní otázka: na co to chceš? Na lítačku po městě? nebo 40km denně? nebo na víkendy? Pak dostaneš pokaždé jiné odpovědi.
Zajímavostí a nevšedností určitě alfa, ale všechno ostatní OII RS.

10.04.2016, 08:55 |
Mafox 12 Km do a z práce + ostatní drobné pojížďky, moc toho nenajedu. Prim hraje spolehlivost a levný servis. Taky mě to tlačí do Octy, u Alfy mě ale neskutečně láká design auta. :-)

10.04.2016, 09:19 |
nome Spolehlivost a levny servis a premejslis o alfe? :) to jako fakt ?
Spolehlivost a levny servis je primo v rozporu s sportovne ladenym a lepe vybavenym autem...
Vetsi vykon = slozitejsi motor
Lepsi jizdni vlastnosti = slozitejsi podvozek

10.04.2016, 11:16 |
Mafox | Upraveno: 2016-04-10 11:17:36
Všem děkuji za názory, ocenil bych ale spíše pro a proti ke konkrétním motorizacím. Obecně vše chápu. Proč by nemohl být výkonný motor spolehlivý? :-)
Ještě mám v merku Hondu Accord 2,4, což by u mě mohl být vítěz, ale přijde mi "nesehnatelná" a taky nevím, zdali bych se při své výšce 197 cm poskládal za volant - jsem zvyklý sedět maximálně narovnán. :/
vykonny motor je dneska prehlidka techniky, jakou ta znacka disponuje - preplnovani, variabilni delka sani, variabilni casovani ventilu, primy vstrik... vsechno tohle kdyz se zacne sypat stoji balik. Kdyz je tam tech udelatek hodne je jasne vetsi pravdepodobnost, ze se neco z toho rozbije. Nechci zas tvrdit, ze koncepci prehistorickej motor je zaruka spolehlivosti - ty se zas davaj do rozpoctovek a proti tem top motorum se setri na materialech a technologiich vyroby...
alfu neznam, TSI jsou svyma problemama pomerne vyhlaseny... ja osobne bych z te trojky bral tu hondu.

10.04.2016, 11:48 |
nome Kdyz se do acordu vejde Hightower tak ty urcite taky :)
[ Link ]

10.04.2016, 12:59 |
Mafox Je otázkou, jestli neřídí v lůžkové úpravě opěrátka. :D

10.04.2016, 12:59 |
Mafox Je otázkou, jestli neřídí v lůžkové úpravě opěrátka. :D

10.04.2016, 15:57 |
Kmoda

10.04.2016, 17:05 |
Mafox Rozhodně chci manuál a rázem z Hond moc nezbyde. Když doplním kombi provedení, tak ještě horší. :(

10.04.2016, 17:59 |
Kmoda Nikde jsem nečetl nic o druhu karoserie,převodovky,ani nevím jak staré auto v jaké ceně chceš,proto jsem tam naházel vše :-D