Navštíveno 5876x

chlapi, potreboval sem nakopnout auto (gelova vybita) baterka a nechtic sem ji prepoloval. Auto je hluche.
V dupe baterka? Nebo da se nejak napravit? Pojistku zadnou mrtvou nevidim.
diky
Pojistky neřeší přepólování zdroje....

07.06.2016, 10:36 |
AR A je to vůbec proveditelné? Dyť každý pól má jiný průměr. Jinak pokud tam nebyla nějaká ochrana pro přepolování což zřejmě nebyla tak asi udělalo pár věcí pápá
Nehorší je, že to může odpálit různé ŘJ a to je trochu drahá sranda.

07.06.2016, 19:57 |
AR Tak ono to asi ve výsledku odpálilo jednotky když auto je hluché. Při troše štěstí měly jednotky ochrany proti přepólování ale na to bych nesázel, takže to spíše usmažilo švábiky
Tak znalci...
gelova baterka neslouzi jako kondenzator, vse pustila tedy do auta. tam to vsak chytla hlavni nejvetsi 80a pojistka. vsectedy v poradku.
je to v zavodnim aute, takze ecu, diferaky atp... mohly jit baj baj...
takze nezkousejte to, ja uz to vyzkousel a ty stresy za to nestaly
No, znalci...
Myslím, že největší znalec si v tomto případě byl ty :D
Ju, pojistku, ktera chyti prepolovani bych rad videl. To se spis preci jen neco dal vysralo a vyzkratovalo. Mno hlavne, ze je vse OK

11.06.2016, 22:26 |
AR hele borče pojistka ti nechytne přepolování ale přetížení, tudíž ti tam něco muselo šlehnout co šlo do skratu a odnesla to pojistka.
Psal jsem to hned ve druhém příspěvku... ale čtouce o gelu, "kondenzátoru" a "znalcích" přišlo mi zbytečné dál v debatě pokračovat :-D :-D :-D
Zatim vzdy kdy k nam nekdo privezl mrtvy auto po prepolovani startovacich kabelu, jsem vzdy vymenil pojistky a bylo hotovo.... dokonce to jednou odnesla ta velka (asi 200A?) primo na minusovym kabelu (starej scenic)... vypaleni jednotek jsem jeste nezazil :-)
Taky jsem uz parkrat resil, vzdy KO pouze pojistky.
Já řešil 2x na Lexusu ("Šikovný" mechanik). Pojistky i ŘJ OK. Akorát vždy odešla jednotka lpg plynu Magic. Naštěstí stačilo vyměnit nějakýho švába uvnitř.
Nemas pojistku na kabelu co vede k lpg?
luda551: Uz jsem auto prodal, ale myslim, ze pojostka tam byla. Ale ta byla pokazdy OK