Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zkušenosti 12bodu.cz,neplattepokuty.cz

o Navštíveno 11415x o
o 18.08.2016, 22:31 | Květošák
Zdravím, mám takovej pruser a potřebuju to řešit...5+7 bodů co mi hrozí (ještě nebylo nic uděleno) stojí tyto firmy za to? Za ten 7bodový přestupek by mi hrozilo vybodovani bez možnosti po půlce vrácení. .díky za info,prosím bez OT.

o 19.08.2016, 05:55 | Zdeny60 | Upraveno: 2016-08-19 05:57:45
A co cos provedl, esi se smím zeptat?

Já jen, že esis provedl nějakej průser (což bych viděl na chlast a pod.), tak se k tomu postav čelem jako chlap a nehledej únikový cesty. To dělají jen přizdisráči. 7 bodu není za maličkost, ale za závažnou věc...5 bodů to samý. To sis měl promyslet před tím, než jsi sednul do auta.
o 19.08.2016, 06:43 | Květošák
Nehledám úniky za pruser,jen je rozdíl dostat trest 6-12mes a po půlce požádat o prominutí, než byt na 12mesicu vybodovany. 0,4 promile zbytkový alkohol, těch 5 bodů se nastradalo za 62kmh na 50,telefon atd...
o 19.08.2016, 07:23 | mr.brain
o 19.08.2016, 07:24 | Burns
osobní zkušenost OK a kamaráda zachránil před vybodováním
[ Link ]
o 19.08.2016, 13:06 | Woko_O
Chlast ale tyhle firmy snad neřeší.. Tam se prostě nedá nic moc dělat. Na to smyčky v zákoně nejsou. Prostě se to stává a máš smůlu.. bohužel..
o 19.08.2016, 13:44 | fredh
Tech 0.4 je nic. Melo by to jit uhrat. Zalezi, cos jim navykladal, jestli byla krev, jestli mas ridicak uz fuc a v jaky fazi je spravko. Nemuseli dodrzet postup mereni atd.

Vsichni mluvi o klickach, ale kdyz si muzou policajti vymejslet prestupky, jen aby meli carky za vykony - viz nekolik pripadu za poslednich 14 dni, tak ty se muzes hajit ve spravnim rizeni, od toho tu sř. je. Ja uz u jednoho sř. byl a neveril bys, jak urednik umi byt ulhanej a kdyz mu dojde munice, tak znicehonic i necinej...

Nereknu kdybys ridil s promile a vic, to ses prase, ale tohle se muze stat kazdymu...

Procti to forum 30kmh a nezaplatim.cz podle referenci funguje spolehlive.
o 19.08.2016, 13:55 | RedBaron
Zdeny60: Snad nemyslíš vážně tohle, postav se k tomu jako chlap, že jsi hovnu ublížil, to nevadí, hlavně si to vytrp jak systém diktuje, nech si sebrat řidičák, rovnou ztrať práci jestli ho tam potřebuješ...
o 19.08.2016, 14:22 | Zdeny60
Smrtelně vážně.
Anarchie už tady je tak dost a pokud si myslíš, že porušování všeho a všude je pravá cesta, tak OK. Zkus si jen na vteřinku představit nějakého vypatlance, co ráno po pijatyce či hulení vleze za kolo s půl promile zbytkáče a sejme ti dceru či syna na kole. Pak budeš taky takhle blábolit? Jestli je ti jedno, co sed ěje na silnicích, pak hlasuj pro zákon, aby zrušili všechna pravidla na silnicích a i jinde.

Já nevím jak ty, ale já jsem na volantu taky velmi silně existenčně závislý již asi 21 let a NEDOVOLIL bych si vlízt za něj vožralej (což půl promile zbytkáče jasně je!!!) když mě něco živí, tak dělám tak, abych o to nepřišel. OK, je mi jsná následná diskuze, protože tu bude 99% národa tvrdit, že půl promile nikoho nezabilo a ani to není případ tazatele, ale jde tu o princip věci. mě sere miliarda stupidních zákonů, které tu máme, ale co naplat, jsou tu, měly by se dodržovat. ne všechna dodržuji slepě a bezhlavě, ale ty, co se týkají ježdění a chlastu, tak v tomhle mám totálně jasno.
o 19.08.2016, 14:25 | PlusOne
Zdeny: AMEN!
o 19.08.2016, 14:48 | Květošák
Byly dvě dechovky cca 5min po sobě se stejným výsledkem(nesouhlasil sem s výsledkem) pak cca 75min potom přejezd na krev(výsledek nevím zatím).jde o to že dělám v autoservise a kolikrát když vidím který důchodce k nám přijel na servis a jeho reakce plus způsob rizeni...darmo mluvit.ale to jsem OT.
o 19.08.2016, 15:01 | fredh
Pockej co bude na krvi a pak se uvidi. Ale pokud to trvalo vic jak hodku, tak tam nemusi nic byt. Foukacka je orientacni. Rozhodujici je krev. Cokoli pod 0.23 je nic. Uvidis... Ridicak ti asi vzali co? Jestli jo, tak je pakarna ho dostat zpet, pokud se ukaze tvoje nevina.

A ze zdenyho si moc nedelej, obcas se mu splasi klavesy... Je starsi rocnik a ma to nastaveny jinak... Nasi sou to samy...
o 19.08.2016, 15:27 | PlusOne
Tak já nejsem starší ročník, a na chlast za volantem se dívám úplně stejně. Příklad typu "kdyby se to stalo tvému blízkému" bych teda asi nepoužil, ale jinak se Zdenym souhlasím.
o 19.08.2016, 15:55 | Zdeny60
fredh:
jaký je rozdíl mezi normálně uvažujícím člověkem dejme tomu 25 let a 55 let v otázce řízení auta pod vlivem alkoholu? Myslíš, že normální člověk (tedy abys rozuměl ten,m co do auta nevleze ze zásady nikdy ožralý) to bude chápat jinak??? Mně se to nechce zdát. Oba to uvidí stejně a odsoudí to.
o 19.08.2016, 16:21 | M.a.R.i
Květosák: Jak psal fredh, pod určitou hranici se bere hladina alkoholu jako přirozená, asi je to těch 0,23, ale nejsem si jistý a nic za to nedostaneš. Pokud sis tedy nedal před jízdou pivko a je to opravdu zbytkáč.

Je jasný, že chlast za volant nepatří, ale 0,4 zbytkáče fakt není moc. Si myslím, že když padne v páteční večer hodně panáků, tak ještě v neděli před obědem člověk tohle množství může mít v sobě, aniž by to na sobě nějak cítil. Myslím si, že kolikrát za mých mladých let jsem zbytkáč v sobě měl, ale člověk si časem dává většího bacha a taky ubývá opileckých večeru :).

o 19.08.2016, 16:25 | fredh
Ja nerek, ze to mas nastaveny spatne. Mas to jen jinak. On orientacne nadejchal 0.4. Na krvi se ukaze skutecnost, ktera u zbytkace byva nizsi. Proste si myslel, ze uz nic nema a trosek tam asi byl. Muze se stat. Ale tys tu hned zacal o fetkach a ozralech co zabijej lidi, to jen pro upresneni. Vzdycky sem byl pro nulu za volantem, ikdyz sem si jedno pivo nekdy mohl dat, nedal, radsi sem byl na limonade.

Momentalne, cas od casu po praci v patek, s chlapama na dilne sedneme a dame jedno, nebo dve a jedem domu ( v nemecku muzes do 0.5 ) a nikdo z nas neni ozralej a nema naladu na zabijeni deti. Kdyz to pivo mam v kuzi, tak tomu prizpusobuju jizdu. Nejedu 100, ale jedu 70-80. To jen na okraj pohled z druhy strany barikady.

Proste bych to moc nehrotil. Hned na zacatku sem ostatne psal, ze pokud by mel promile a vic, tak je prase a nema cenu s nim ztracet cas, ale tech 0.4 kdovijestli, nemuzes uz ani cejtit.
o 19.08.2016, 16:37 | Květošák
Nějak tak jsem čekal že poradite,díky zúčastnenym... Hlavně jsem nedělal schovky typu nemůžu najít ŘP... Myslel jsem že se pravě vejdu do těch 0.3- jednou mě zastavili 0.1...
o 19.08.2016, 16:51 | Zdeny60
Hoši, mně to jedno. A´t si každej sáhne do svýho svědomí a chlastá si podle chutí. Ale nechci, abych se takovými musel potkávat na silnicích v již tak těžké situaci, jaká je teď.
Nechci nic hrotit, ale když někdo dostaner flastr -12 kusů, tak zřejmě není konformní s pravidly o silniční provozu a není to už jen tak ěnjaká náhoda. Toť vše, co jsem chtěl říct.
o 19.08.2016, 16:56 | fredh
To mas pravdu. Me slo spis o to, ze se hned soudi clovek podle podle malyho zbytkace. Ale tenhle pripad uz asi bude na zamysleni, kdyz se chlubi dalsim...
o 19.08.2016, 17:01 | Harryp
Pro někoho to může být malý zbytkáč, pro někoho už hodně. Nicméně tazatel tady sám píše, že už se mu to stalo i dříve, takže náhoda to není...
o 19.08.2016, 18:43 | Květošák
Jo těch 0.1 jsem měl po 2x12 pivo večer a ráno v 6 mě zastavili a po půl hodině 0.0 pro chytré. Díky:)
o 19.08.2016, 18:47 | CRK
tady je spíš otázka, kolikrát tě s alkoholem nechytli a měls ho tam :)
ale jinak je mi to u prdele, tedy pokud nejsi nebezpečnej
o 19.08.2016, 19:13 | Květošák
Debata se zvrhla správným směrem koukam, no radilum a chytrolinum se rád osobně predstavim a strávim s nimi čas.:) právě že prakticky nepiju,doma pivo v lednici suším dva měsíce a nejsem žádný kredenacak.takže nic nevydrzim. Doporučuju mě poznat osobně, jediný kdo mě tu zná je collin a Luke jeep.
o 19.08.2016, 19:37 | radek.613
Pokud prakticky nepiješ, je poměrně úsměvné se tu dočíst, že už Tě s něčím v dechu či krvi zastavili dvakrát.....totéž ten příspěvek o 62 km/h či telefonu. Mě je u p*dele co Ti najdou či nenajdou v krvi, pro mě jsi normální bezohledný blb, co se cítí být a žít nad danými pravidly (je jedno jestli pravidla silniční či jiná, určitě máš "problém" ve více oborech a možná z tohohle Tvého přístupu blondýnky ve Tvém okolí vlhnou samy od sebe, jakej jsi king :-D), a místo aby jsi jako chlap nesl následky svého "bohémství", na rok si dal pauzu a denně facku, jakej jsi exot, tak tu ještě hledáš pomoc.... s materiálem jako Ty a tobě podobnými nás fakt nějak rozumně světlá budoucnost čekat nemůže :(
o 19.08.2016, 19:50 | mrazik
Kvetosak a co jsi cekal ? Podivej se na fakta - nadychal jsi ? Nadychal. Mozna to byl zbytkovy alkohol, mozna ne, ale proste neco v krvi ti kolovalo. To jestli to melo na tebe resp. tve reakce vliv je otazkou,ale zakon zni jasne - neni povoleno jakekoli mnozstvi alkoholu. Tecka. To je jedine co policii resp. spravni urad bude zajimat. Nejake reci o zbytkovem alkoholu nikoho zajimat nebudou. Taktez argumentovat tim, ze za hranicema je urcite mnostvi polovelo je take irelevantni.
Osobne jsem se nikdy noedvazil ridit, pokud jsem nemel jistotu nulove hladiny. Orientacni merice stoji par penez.
Tva veta, ze skoro nepijes a pak napises, ze to neni poprve, kdy ti neco zmerili, fakt zni uveritelne. Na spravnim urade bych to urcite nepouzil. Mimochodem pokud je o predchozich pripadech uredni zaznam, pak to rozhodne nebude prilehcujici okolnost.
Nepreji ti zabaveni ridicaku, preji ti dostatecnou davku sebereflexe.
o 19.08.2016, 20:44 | Květošák
Ono je hrozně rychlý člověka odsoudit na pár radkach z fóra. Ano změřili mě kdysi,záznam není. Otázka tohoto vlákna nebyla jestli jsem pirát co jezdí 62kmh na padesátce nebo ho chytli s telefonem u ucha (což jak známo,někteří dokáží za volantem jíst,kouřit, zadávat údaje do navigace atd.) jsem si vědom chyby ale ptal sem se na zkušenosti s těmito institucemi.ne na soudy lidí co mě neznají. Možná je to úsměvné ale je to tak.:) a radku. 613 problém ve více oborech? Jsi sybilla?:)
o 19.08.2016, 20:50 | kozlustechnykus
Ehm, neco jako 0,1 promile je nesmysl a muzou to namerit komukoliv z vas kdykoliv...
o 19.08.2016, 21:08 | gizmi | Upraveno: 2016-08-19 21:09:08
:o))
Zdenymu se obcas smeju, obcas ho mam za vzor a Radka mam u zadnice, kam jsem ho zaradil, ale v tomhle teda s nima PLNE SOUHLASIM.
1. kdyby to byl zbytkac, tak nove mereni = nizsi udaj
2. Kozlíku máš sice pravdu, ale v druhém měření se už neukáže (funfuje tak zubní hygiena, feferonkova pomazanka, zralej meloun, hodne máku, atd. ...ale vše je jen chvilkové a v druhém měření je vždy nula). Navíc proto existuje tzv. právní minimum, což je zmíněných 0,2.
3. Když řídím, tak nechlastám a nefetuji. Já třeba uměl přehlédnout pásy, lékárnu, telefon, atd. Ale na co jsem fakt háklivej je fet, chlast, jízda s děckem bez autosedačky a xenonová přestavba bez naklápění. Za to bych nejraději lidem dával 50t+ a odebíral na 5 let papíry a k tomu ještě přidal nerespektování železničních přejezdů. Tyhle přestupky fakt nechápu..

PS: všechny vyčůránkové firmy mají chlast ve výlukách ;) alespoň že tak..
o 19.08.2016, 21:17 | Květošák
Ale mě nejde o vyloučení za chlast, potřebuju nějak vycurankovat předchozí postih abych se nevybodoval.:)(nadsázka) gizmi:brali mě po 5 min což sem nepochopil-byl totožný údaj. A přečti si to pořádně. To s tím 0.1 a za půl hodiny 0.0. Jedna věc. A ta druhá je 0.4 a za 5min 0.4. Btw já třeba když nemám pás tak se cítím jak nahej a na co sem fest haklivej je že když jede plný auto tak jsou přivázani jen ti vpředu (za to bych dotyčný vyliskal taky na fleku) bohužel moc se to neřeší a nepokutuje.
o 19.08.2016, 21:42 | mrazik
Kvetosak ja se ti jen snazil napsat, jak to funguje u spravniho rizeni, ktere te ceka.
o 19.08.2016, 21:49 | CRK
ty bys je vylískal... ale papíry chtěj sebrat tobě :)
o 20.08.2016, 08:45 | Draxx
Vono je nekdy dobry zamyslet se nad tim, jaky ze ty "svaty" zakony jsou a jak se vymahaji. S 0,4 promile bys v rakousku byl ctihodny obcan, u nas na tebe Zdeny plive a uz ti nechava prejizdet deti. Ja myslim ze svet neni cernobilej bud 0 nebo 1. Odsoudit nekoho je jednoduchy...
Kvetosaku, zalezi v jaky fazi se nachazis ? Mas/nemas sebrany papiry, zda-li je zahajeny spravni rizeni, co si rekl opicii, atd. 30kmh je dobry zdroj informaci a postupu, ale pokud ti jde o vsechno, rozbij prasatko a utikej za pravnikem.
o 20.08.2016, 10:10 | CRK
Zdědy70 to má už v hlavičce přeplé a není potřeba ho brát tak vážně :)
o 20.08.2016, 12:01 | Zdeny60
Chytrolíne
o 20.08.2016, 12:24 | Rudi
Záleží ještě, co jsi jim při zastavení tvrdil, pokud jsi se nepřiznal, že jsi cokoliv večer požil a oni něco naměřili, tak na následný krvi bys mohl mít následně už 0-0,3 a to by to měli odložit, protože nemaj tak přesný měření. Pokud ses ale přiznal, žes požil, tak je to pro tebe špatný.
o 20.08.2016, 14:02 | CRK
tohle hledáš? Youtube video:
o 20.08.2016, 23:32 | tragicomix
me prijde usmevny fakt, z vlastni zkusenosti, ze napr. u chlastu ti daj 6 mesicu a za 3 si muzes pozadat o vraceni coz vetsinou udelaj, ale pri vybodovani mas proste 12 mes. smulu a jeste delas znovu papiry :) co je horsi??? par picovin (telefon, 10km/h pres apod.) nebo chlast ci fet za volantem?? navic recidiva ...
o 21.08.2016, 00:02 | CRK
takhle se to dělá... [ Link ]
o 21.08.2016, 02:57 | M.a.R.i
CRK: tak dik, ted jsem 3h cumel na Mike je pan :). Vcelku navykovy, ale strazniku mi je docela lito :).
o 21.08.2016, 03:14 | AllInOne
Ten borec je strasnej mamrd
o 21.08.2016, 11:27 | xSam
AllInOne, co bys chtěl po finančním poradci z OVB:-/
o 21.08.2016, 12:30 | JA
odpovědnost....za vše co dělám, to by asi mělo bejt zásadní, chlastám do rána? ano můžu jít i do lochu...prostě tak to je..takže jezdím autem a vím, že existuje bodový systém, pravidla provozu a následky za jejich nedodržení...asi vypadáme, mi padesátníci, jako mastodonti, ale hf za ucho mě fakt nezabije a ani já se nemotám jako pako po silnici..prostě hledat organizaci, která nahradí naší NEZODPOVĚDNOST je dost úchylný...kdyby byl táta živ, ještě by mě zmydlil jako svině za to , že dělám co dělám ( kdybych něco podělal vlastní vinou) jo a mlaďoši, holt se musíte naučit nést následky, nejde všechno prostě ojebat...
o 21.08.2016, 15:31 | mrazik
Mike jen ukazuje, ze staci par pravnickych frazi a straznici jsou v haji. V podstate si s nima hraje a oni mu na jeho hru pristoupili. Potreboval na sebe a svou firmu upozornit a udelal to dokonale. Nicmene co jsem cetl, tak prisel o ridicak kvuli rychlosti.
o 21.08.2016, 17:25 | Mr.Scully
Mike je bejvalej prodejce OVB, takže typickej zmrd jako celá firma... nicméně zjistil, že měšťáci totálně neznají zákony a založil na tom svou image a následně svou firmu. Nedá se nikomu fandit, je to debil proti debilům, takže jsem na to koukal jen ze začátku a teď už se to nedá.

A co se týče alkoholu a debaty... naprosto odmítám jakékoliv řízení pod vlivem a pokud si dám jedno pivo, tak vzorně odpočítávám ty 2+ hodiny, než vlezu za volant, i kdybych měl jen přeparkovávat... na druhou stranu jednou dvakrát do roka se může stát, že se člověk vykalí večer a další den třeba ve dvě odpoledne někam musí jet a teoreticky může mít malý zbytkáč, ač to vliv na řízení nemá žádný... takže byl bych v tomhle opatrně tolerantní k malým hodnotám. A ono to tak v praxi víceméně funguje (ta tolerance 0.25 nebo kolik, kontrolní měření atd.)
o 22.08.2016, 08:39 | RedBaron
U nás odsouzeníhodný zločinec, vedle v Rakousku člověk, který jede z večeře nebo byl večer na oslavě a je v toleranci, předpokládá se, že pojede na pohodu tak aby nikomu nic neudělal.

U nás odsouzeníhodný pirát silnic, řítící se po nové hladké suché poloprázdné dálnici 210 km/h. V Německu normální člověk, který jede svým silným vozem do práce.

Tady v tom opět má spousta lidí "jasno" a presumpce viny je tu naprostý standard, ačkoliv fakticky nebylo nikomu ublíženo a hlavní argumenty tu plavou a šlapou vodu v moři coby-kdybů...
o 22.08.2016, 09:01 | mrazik
RedBaron to je naprosto irelevantni, co je za hranicema.
o 22.08.2016, 09:23 | RedBaron | Upraveno: 2016-08-22 09:24:38
K jedný věci to dobrý je, až nám naši kvalitní zákonodárci nařídí povinnost mít kulicha na hlavě, naprosto přesně vím, kdo všechno je tu bude nosit a taky kdo by mě první prásknul, že ho nemám :-D
o 22.08.2016, 09:40 | mrazik
To jsou zase kecy. Mame tu nejake platne zakony, ve kterych je nulova tolerance. Pokud s tim am nekdo problem, muze se zasadit o zmenu, odstehovat se, odevzdat ridicak. Nejsme jediny s nulovou toleranci. Tvuj primer s kulichem je mozna zabavny, ale to je tak vsechno.
Pokud si prectes diskusi celou, pak je jasne, ze Kvetos nevypada na andilka za volantem a pokud jiz nejake body mel, ma si davat sakra pozor, aby se vlastni blbosti nevybodoval.
A ted abychom to s tim Rakouskem uvedli na pravou miru :
RAKOUSKO: Je-li v krvi řidiče zjištěno 0,5 promile alkoholu nebo více (případně v jeho dechu 0,4 mg/l a více), pokládá se za osobu pod vlivem alkoholu, která nesmí řídit motorové vozidlo.
o 22.08.2016, 09:41 | Conan | Upraveno: 2016-08-22 09:42:38
Jako RedBaron, kdyby u silnice existovala značka "Zde se nabourejte", věřím, že spousta lidí by to udělalo.

Alkohol za volantem odsuzuju stejně jako spoustu "zákonů".
o 22.08.2016, 09:46 | RedBaron
Hoši, já taky zlitej zásadně nejezdím, povedlo se mi to v mladších letech asi 2x v životě když mě k tomu dotlačila situace, která nešla jinak řešit a pyšnej na to nejsem. Ale říkat někomu za zbytkáč 0,4 že se má dobrovolně odezvdat státní mašinérii, jít odevzdat papíry, třeba i přijít o práci a jít se třeba i s dětmi, které živí, leda napást, to je totální zhovadilost.
o 22.08.2016, 10:04 | mrazik | Upraveno: 2016-08-22 10:07:34
Ja nikoho nesoudim, jen jsem napsal, ze z hlediska zakona je uplne jedno o jaky alkohol se jednalo, jestli zbytkovy nebo chlastal pred jizdou. Tohle nikdo rozlistovat nebude. Bude nejvice zalezet na tom, co rekl hlidce policie a jaky je vysledek krevni zkousky.
Ale za cim si stojim, ze pokud jiz body mel, mel si davat sakra pozor, coz proste neudelal. A hledani cesticek jak z toho ven bez bodu ? U spravniho rizeni se s nim nikdo moc bavit nebude a promlcet to taky bude tezke, protoze promlceci dobu zmenili a muze byt az dva roky.
o 22.08.2016, 10:06 | DaveX
V mnoha státech světa je tolerance 0,5. U nás limit není, tak si od lidí odsouzen jako vrah a jako člověk, který na silnice nepatří. Směšné.

Na cestách jsou daleko nebezpečnější situace, než lidi se zbytkáčem.
o 22.08.2016, 18:04 | radek.613
Mě tady přijde půlka lidí, ovlivněná zřejmně speciálním českým sportem "ojebu cokoli" snad nesvéprávná....

Nikdo tu z Květošáka nedělá vraha, stejně jako tu nemá, v tomhle případě, pražádnou váhu ta oblíbená argumentace "v německu/rakousku/itálii/maďarsku/litvě/... je to jinak" či ten "duchaplný" příspěvek o kulichu.....lidi co to hájíte, proberte se - Květošák tu vysloveně napsal, že hledá způsob jak se VYHNOUT OSOBNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA SVÉ ČINY, ke kterým nebyl nikým tlačen, dotlačen, donucen ani nevznikly způsobem, který by on sám nedokázal ovlivnit, navíc se jedná dle jeho vlastních slov o několikerý prohřešek po sobě, který logicky nyní ústí v trest tomu jeho chování adekvátní. O nic jiného tu nejde - ani o to, jestli a kolik zbytkáče tu je či není povoleno, ani o vraždění dětí, ani o pirátství, jde tu čistě jen o to, že jedinec napáchal řadu chyb, z žádné se nepoučil, a když nadešel okamžik řádného zúčtování, začíná vymýšlet, jak se tomu vyhnout. Obrázek deformované společnosti i specialita českého národa.....

Ano, má klidně odevzdat papíry, nebo přijít o práci a jít se pást, protože když nemá soudnost a koule na to, nést následky svých činů, která dělá dobrovolně a ze své vůle, co s takovým individuem? Spoléhat na něj v práci? Spoléhat na něj doma, děti mají být na takového tatínka snad hrdé? Atd... ty kráso, jestli takovéhle názorovo teď vládne a platí,
o 22.08.2016, 18:25 | Květošák
Výsledky krve už vím.je směšné že existuje tolerance pro přirozenou hladinu alkoholu v krvi kterou jsem překročil v řádu setin promile...ps.děti nemám.soudit me podle mých chyb naštěstí lidí z fóra můžou opravdu jen přes web.osobně mě neznají.
o 22.08.2016, 20:08 | HIGHTOWER
krásné téma :-D

Každý svého štěstí strůjcem

A zbytkáč není jen o tom samotném zbytkáči, ale svědčí to třeba o prohýřené noci, málo spánku, a i ten zbytkáč 0,3 - 0,5 v tomto případě hraje při únavě velkou roli... Takže povídky o tom, že zbytkáč je v pohodě, že už člověku nic neudělá, to si myslí hodně lidí...
o 22.08.2016, 21:21 | xSam
Květošák a kolik ti tedy naměřili v krvi?

Jinak těžko soudit, aneb kdo je bez viny ať hodí kamenem:-/
o 23.08.2016, 09:46 | Vencaf | Upraveno: 2016-08-23 09:48:46
Nebudu nikoho soudit, jen nepodporuju preventivní trestání za něco, co se nestalo. Volání po trestech za kdeco, co nemá žádnej materiální základ, vede k nástupu totality, ke který máme docela dobře nakročeno. Viz třeba jak tzv.levičáci tleskali policii za nesmyslný represivní akce proti tzv. pravicovým extremistům (nezákonný prohlídky a prodlužování vazby atd). Tzv.pravicový extremisti už nějak nejsou k mání, tak jsou na řadě tzv.levičáci a strašně se diví, jak je to možný. Aneb : když si přišli pro xxx(doplň si sám), mlčel jsem, protože nejsem xxx, a teď už není nikdo, kdo by se mě zastal.
o 23.08.2016, 10:35 | Draxx
Pevne verim ze ti svati prijimaci odpovednosti nikdy neprekrocili jediny zakon a pokud ano, sami se udali. Ja mam takovej pocit, ze tady nekdo kaze vodu a....
o 23.08.2016, 11:40 | mrazik | Upraveno: 2016-08-23 11:41:42
Draxx pletes dohromady uplne odlisne veci. Samozrejme, ze nikdo neni svaty, rychlost porusuje asi vetsina z nas. Pokud me zastavi policajt s tim, ze jsem neco porusil (a zaklada se to na pravde), treba prave ta rychlost, pak priznam svou chybu a prijmu trest. To je rozdil oproti Kvetosakovi. On k tomu pristpuje spatne, defacto stacilo popsat situaci a pak se zeptat na moznosti, jake ho cekaji a jak se muze pripadne branit.

Venco nic proti, ale placas blbosti.
o 23.08.2016, 11:54 | assassin | Upraveno: 2016-08-23 11:57:20
mrazik: takze porusovani zakonu je bezny, stane se obcas kazdymu, ale spravnaci kdyz je u toho nekdo chyti za ruku tak bez kecu zaplati :) Nevim, ale me to zni dost divne.
Osobne porusuju zakony v pripade, ze mi prijde, ze v danem okamziku je zbytecne prisnej - tzn treba rychlost na liduprazdne prehledne silnici. porusuju ten zakon, protoze si myslim, ze v dany okamzik nikoho neohrozuju. pokud me chyti policajt, tak prece nezmenim nazor - stojim si za tim, ze jsem neprovedl nic spatneho - nebyla naplnena skutkova podstata a budu se snazit za tohle sve chovani ani nezaplatit pokutu ne?

kterej z pristupu je vic rovnej a kterej vic krivej?
o 23.08.2016, 12:00 | mrazik
assassin ale to neodporuje tomu, co jsem napsal. Samozrejme na tyto situace zakon pamatuje a kazdy ma moznost se branit. Proto jsem do zavorek dal - a zaklada se to na pravde.
o 23.08.2016, 12:32 | RedBaron
Květošák: Debata zde je zcela zbytečná, sebemrskače bych nechal sebemrskači ať si přidělávají starosti a práskají koho chtějí. První racionální krok, který bych udělal, by bylo, že bych se spojil s JUDr. Tomášem Beranem a hájil se proti státní mašinerii všemi dostupnými prostředky a to doporučím i tobě. Přeju hodně štěstí, ale i poučení pro příště ;-)
o 23.08.2016, 12:39 | Draxx
I na ten alkohol existuje obrana [ Link ] . Ale zalezi na okolnostech, jestli tech 0,4 pred odectem, nebo po. To nejmensi co muzes udelat je jit na 30kmh.cz a studovat.
o 24.08.2016, 09:17 | SilverGhost
Podle mě měl jen smůlu. Já na volných silnicích taky nejezdím podle předpisů, spíš jezdím podle situace a např. rychlostní silnice mezi HK a Pardubicemi je rozhodně stavěna na větší rychlost, než 110 kmph, občas za volantem telefonuji i přes bluetooth v rádiu, na kilometrové trasy se nepoutám. Přesto mám za své dvacetileté řízení dvě pokuty za rychlost (z toho jedna v Polsku) a jedna v Perníkově za 63 na padesátce (plus dva body, cca pět let zpátky). Takže ať si Policie za přestupky řidiče klidně střílí, ale dokud jich nebude tolik, abych měl aspoň teoretickou šanci je potkat, tak je mi to celkem jedno.
A ne, pirát silnic fakt nejsem a alkohol za volantem neuznávám. Přesto věřím, že se zbytkáčem je to jen smůla, na druhou stranu řidič, který zabije někoho jiného se dvěmi promilemi, by měl jít sedět za vraždu, ne za zabití z nedbalosti.
o 24.08.2016, 09:20 | Harryp
Může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi 0.4 promile a "zbytkáč" 0.4 promile?

Květošák: Kolik jsi měl tedy v krvi?
o 24.08.2016, 10:07 | mrazik
V prvnim pripade jsi ozralej, vyborna naladicka a ridic nahovno.
V druhem pripade mas kocovinu jak svine, zaludek nahovno, zizen jak svine a ridic nahovno.
:D
o 24.08.2016, 10:17 | DaveX
S těmi policajty něco pravdy bude. Já za poslední 4 roky najel cca 130 000 km a policajty jsem nepotkal, respektive mě nestavěli :)
o 24.08.2016, 10:51 | CRK
Já nevím jak vy, ale já teprve po alkoholu začínám cejtit, jakej že sem super řidič :)))
o 24.08.2016, 10:55 | SilverGhost
Harryp: Žádnej, furt je to 0,4 promile.
Přesto si myslím, že takhle málo alkoholu tě ovlivnit nemůže.
Ale jinak se to pozná v měření, jestli ti míra při dalším měření klesne nebo stoupne. Pak je zřejmé, jestli si chlastal krátce před nebo dlouho před. Proto je těch měření víc.
o 24.08.2016, 10:56 | SilverGhost
DaveX: Já to mám skoro stejně, jen 110 000 km. Jen do toho nepočítám pokuty za parkování, to není pokuta, to je daň za nedostatek parkovacích míst. A ani tam to není nijak výrazné.
o 24.08.2016, 21:58 | Květošák
Přesné čísla vím, pošlu třeba po mailu....nevím kdo to čte a kdo by mě v tom mohl vykoupat.pokud to někoho zajímálo a uměl by pomoct(třeba radou)-klidne poslu.
o 25.08.2016, 11:07 | Harryp
Květošak: pošli klidně do mailu

Jinak aktuální snaha o změnu u cyklistů viz. např. [ Link ]
o 30.08.2016, 17:38 | CRK
Youtube video:
o 30.08.2016, 19:29 | gizmi
s tou povinnosti cepice jsem se docela pobavil a pripomina jeden vtipek, jak Pepíček volá do rádia s tím, že nemá rád černý a zda je tedy rasistou.
Odpověď: pokud jsi Žid, jsi ortodoxní, pokud jsi mohamedán, je to v pořádku, atd. (jmenuje vícero vyznání) Pokud jsi bílej Čech, jsi opravdu rasista.
To že v nějaké zemi je něco jinak něco v ČR znamená? To je zase argument :D :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3357 sekund.