Navštíveno 5609x

Uderily tuhe mrazy a zacina mi byt tech nasich lumpu lito.
Resil nekdo nejake dodatecne vytapeni kotce.
Topna folie,topny panel ci neco jineho?
Elektrina u kotce je.

08.01.2017, 20:34 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2017-01-08 20:35:33
Hloupost!
Stejně bys musel topit na málo, jen o něco více, než je venku, když by pak rozehřátí vyběhli ven, byly by pořád nemocný.
Chce to pořádnou zateplenou boudu. Já mám tuto, pro 3 psy (a klidně by mohla být menší, byla pro fenku se štěňaty, má i chodbičku, váží celá asi 250 kg), navíc je ještě v místnosti, nevytápěné, ale i to trochu pomáhá od větru přímého apod. Při -9° C tam měli 7° C ;-) Navíc se zahřívají o sebe, mají hustší srst a podkožní tuk.
Bouda je sendvičová se 4 cm polystyrenem. Uvnitř mají slámu a není problém.

Postování z mobilu, proto otočený...

Poradnou boudu mame. Ma 2 samostatne mistnosti. Vsichni spi v jedne (dohromady 1/4tuny zive vahy). Boky zateplene jsou, nad hlavou maji vlastne jeste metrovou skrin s harampadim. Spi na matracich se slamou,ale proste mi to uz prislo male. Je ale fakt ze teplotu jsem jim tam nemeril,asi bych tim mel zacit....

08.01.2017, 21:16 |
Ravo přesně tak, netopit. Jen jim ji zatepli a nejdůležitější je aby tam neměli průvan (aby si ji mohli sami "zaprdět" :D ).
Úplně ideální je udělat jim tam jakoby uličku (předsíň), aby se z hlavního prostoru nechodilo přímo ven, ale tou uličkou...na AHC fóru bych to připodobnil band-pass ozvučnici :D
Ale chápu že u hotové boudy to půjde těžko, tak bych jim tam dal alespoň závěs z těžší látky, aby si ho rozhrnuli, když půjdou dovnitř/ven - prostě ať se jim tam nevětrá a netáhne jim do boudy

08.01.2017, 21:17 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2017-01-08 21:18:27
Začni měřit teplotu, však meteostanice s čidlem stojí pár korun.
Matrace vyhoď, to je špatně, musíš dát slámu nejlépe a nebo dřevěnou slámu, když už. Jednak oni se potřebují do něčeho zavrtat, ne na něčem jen ležet, a pak o tu slámu se krásně očistí od sněhu, ale sláma tu vlhkost nedrží.
Kolik a jakých psů máš, že dají 250 kg dohromady?
Jak tak koukám, když tak jim udělej nějakou ještě předsíň před tou boudou, klidně jen odendávací, ať to mají více izolované, takovou mezikomoru ;-) ...
Chodbička. V létě mají dřevěnou slámu ;-) a zvednutou střechu :-)

Na tech matracich je dost slamy. Matrace tam byt musi pac to prubezne vynaseji ven a za hvili by lezeli na betonu.
Ta obrovska bouda na fotce je omrizovana a na ty mrize jsou na zimu nainstalovany polystyreny,takze ono to proti vetru izolovane je z 90% a i nejaky stupen to prida.
Psy mame 3. Tech 250 jsem prepisk,spis 220. Plemeno Boerboel.
Asi mate pravdu. Jen jim tu teplotu pro klid duse premerim a necham to tak.
Kolik bych jim tam mel +- namerit? 20°C?

08.01.2017, 21:53 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2017-01-08 21:56:32
Oni se potřebují zahrabat do něčeho, být něčím obklopeni a ne to mít jen pod sebou :-)
Ano, vynášejí jí ven, ale když je ulička a tam v hlavní místnosti a u vstupu tak 5-10 cm přepážka, tak je to OK.
V boudě mají beton, ne dřevěnou podlahu? :-( To jim jde největší zima od spoda právě pak :-(
73 kg cca na kus? Co jsem jen četl, co je to zač, ideál kolem 65...
Psal jsem, při -9°C venku měli +7° C, a úplně v pohodě, vylezou, jsou krásně zahřátí, ale mají tam slámu, takže v ní jsou hezky zavrtaný a ta je hřeje ;-)
Na 20° C a při mínusových teplotách venku nedostaneš a ani by to nebylo zdravé.
Srst jim na zimu zhoustla? Nabrali tuk? přikrmuješ?
Já mám Ridgebecka, pochází z Afriky, takže na zimu fakt není, krátká srst, ale úplně v pohodě lítá ve sněhu, baví ho to :-)
My měli a máme všechny psy celoročně venku a nikdy nebyl problém, boxery, dalmatiny, německé dogy, labradora, ridgebacka. Ta sláma udělá prostě hodně. Izoluje, udržuje jejich teplo, prostě jako duté vlákna umělotin... Kup balíky slámy a máš po problému ;-)
Každopádně ta bouda je špatné konstrukce. Má moc velký vstup. Než řešit topení, pořeš normální boudu.
Vstup by měl být o 5 cm nižší než pes a vnitřní prostor max o 10 vyžší než pes.
Když tam vidim toho Jacka, tak je jasný že je velká.

09.01.2017, 12:21 |
Rocco. | Upraveno: 2017-01-09 12:22:22
Jinak doporučuji stránky www.BoudyPraha.cz

09.01.2017, 12:35 |
nome neni spatne dat pred ten vvhod neco jako zaves, par pruhu nejake silnejsi tkaniny (nebo nejakej tenkej koberec) nezda se to ale docela to pomaha. Dulůezite je aby to bylo vic pruhu ktere se prekryvaji
Rusela nemá, takže v pohodě.
Závěs tam určitě má, jen blázen by měl volný otvor, foto má ne ze zimního období.
Rocco. pobavil :-))))
Ten Jack je nase gaucove miminko. Pridavam foto aby bylo jasny co v ty dire zije :-D
Jak psal HT foto je ze zari. Cela konstrukce kotce je na zimu obestlana 30mm polystyrenem,takze tam nefouka a tech mezer na unik tepla taky moc neni,ale pod nulou tam je,pac voda zamrza.
Zacnu merit teplotu a uvidime.

09.01.2017, 19:01 |
gizmi ..a nebo koupit dvě manželské postele dohromady a pustit do ložnice :D
09.01.2017, 19:01 | gizmi
2 manželské postele pro psy a majitelé šup na rozkládací gauč :-D
Batman;
Závist.. Krásní hafani.. Tady ten buldok(boerboel),Bandog,Pitbull,AST, jsou nejvíc..
S tou povahou je to slozitejsi.
Je to africke plemeno,kde se slechti pro lov lvu a v podstate i lidi. Neexistuje tam zadna prebujela byrokracie,takze se pouzivaji jako smrtici ostraha objektu a lidi.
Ti na fotce je matka se synem (ten vlevo).
On ma 3 roky a teprve dospiva a svou povahu si piluje.
Ona je mirna,ale zaludna.
Pak mame jeste jednu fenu,ta je ale ostra a nebezpecna. Klidne by jsi zlamala nohy kdyz vidi kocku,psa nebo postaka za brankou :-D
Jinak kdyby se chtel nekdmrknout na vic fotek,tak na xichtknize "Chovatelská stanice Dakabero"

10.01.2017, 16:51 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2017-01-10 16:52:44
To já jen, když tu přišli na řeč ;-)
Kde jsou ty doby, kdy ostrý byli dobrmani, pak to přebrali Rotvajleři a teď je tu mnoho takovýchto "telecích" (co do postavy) plemen!? :-D Dneska je toho tolik, toto, Cane Corso apod., všechno skoro na jedno brdo - mohutný, svalnatý "hovada" :-D, tvářící se vážněji než politik říkající, že nekrade :-D
Ten můj Ridgeback je i v 8 letech pořád jako štěně, mentálně, prdlej prdlouš, který klidně skočí z 10 schodů dolů a je mu jedno, co si udělá :-D