Navštíveno 1191x

Hodlám si domů do měsíce koupit plastový okna (bohužel společenství vlatníků domu je nechce ze společných peněz platit), obeslal jsem několik výrobců oken a rozdíly mezi jednotlivými firmami v cenách jsou celkem značné.
Na rozměry a počet oken, které potřebuji se ceny pohybují od 55.000 do 80.000 Kč. Což si myslím že je sakra rozdíl 25.000 Kč. nejdražší nabídku mám od Vekry.
Chtěl bych od někoho pár informací o zkušenostech např. s montáží oken - jestli jsou firmy prasata nebo jestli se na ně dá opravdu spolehnout atd.
Všechny nabídky jsou na 5ti komorový profil, standardní kování,sklo atd...
díky za rady a info

28.03.2006, 23:47 |
Racer Napiš mi tvé otázky bud Icq nebo mail a já ti je rád zodpovím :-) kdysy jsem je vyráběl i montoval :-)
nejlepsi sou bych řek dřevěný EUROOKNA......ale zase sou krapet drazsi........ ty plastový sou sice levný ale zato vůbec nedejchaj a jakmile přestaneš pravidelně denně větrat tak ti začnou hnít zdi atd.....
co se montáže týče tak to je firma od firmy podle mě..... my zrovna sme měly štěstí na kokoty že nám 2 z 7 oken osadily špatně... nakřivo asi o 3stupne od roviny......... tak dostaly najebáno a vopravily to :)

29.03.2006, 00:01 |
Fresh -zalezi na tom, co vse je v cene zahrnuto, priklad, jestli jsou tam veskere prace, demontaz, montaz, zapraveni, montaz zaluzii a odvoz starych, ne u vsech je to samozrejmosti!!!
-pak je jasny, ze neni profil jako profil, Vekra je jeden z tech nejlepsich, co se u nas daji sehnat, super jsou Rehau a Deceuninck
-jestli ma profil tri nebo pet komor je celkem jedno, protoze kdyz si vezmes jakou plochu ma ram, tak tim moc tepla neunikne! Hlavne aby mel zelezne vystuhy jak v ramu, tak v kridle-ch
-dulezitejsi je jaky tam davaji skla, teda jakou maji tepelnou propustnost, znaci se (k a nejlepsi je 1,1, nekdo dava jen 2,9), vsechno jsou to tepelne izolacni dvojskla. Ja bych nechtel jine nez ty nejlepsi, protoze plocha skla je fakt velka. Vrati se ti to na tom co usetris za topeni!!!
-kovani je dobre Roto a Mako
-co se tyka montazi, i kdyz bude jakakoliv firma maximalne opatrna, tak to nadela bordel a muzou tvrdit co chcou, ale vim o cem mluvim!!!! Je z toho moc prachu, a i kdyz zakryjes veci igelitem, tak se tam ten prach dostane, dobre je treba skrine zalepit komplet dvirka malirskou paskou, a jeste je zakryt tim igelitem, na podlahy kde budou chodit urcite plachty, nebo kartonovej papir
doufam ze takhle to aspon trochu staci

29.03.2006, 00:03 |
Fresh Jeste jedna rada, nekupujes to na chvili a tak se opravdu vyplati priplatit!!!
To Nismo: no, ze by eurookna dejchaly, aniz bys dal paku do polohy mikroventilace, o tom sem jeste neslysel. Lisi se material ramu (plast/drevo), jinak je to cely skoro stejny.
Jinak urcite dobry skla. Uz se snad davaji s U mensim nez tech 1.1

29.03.2006, 00:12 |
Fresh tech 1.1 mozna jo, uz dlouho to nesleduju

29.03.2006, 00:26 |
Racer Souhlasím kování Roto opravdu výborné :-) sám sem ho montoval do kovacích drážek profilů .. Absolutní král profilů je firma Schuco ( přehláskované u ) ovšem to samé se nedá říci o kování . Já pracoval z Profily Trocal, Schuco , Rehau , Trocal + Rehau dosti tvrdý plast čili jak se udělala rýha tak šli dost špatně brousit když to Schuco je měkčí a nebyl problém to krásně vyleštit :-) štelovatelnost kování Roto je opravdu výborná a nikdy jsem neměl žádný problém že by se okno svěsilo nebo dřelo to samé se dá říci i o kování Maco . U plastových oken je dobré používat Mikroventilaci může se opravdu stát že pokud se namontujou plastové okna a nebude se větrat tak okolní zdi začnou chytat plísen :-( Takže větrat !
Jo a eště rada při montáži trvej na tom at ti montážníci zakryjou páskou nebo slídou kovací drážky na křídlech :-)

29.03.2006, 00:34 |
Tony (M)
No, v oblasti plastovych oken se pohybuji uz 3 roky a nechci tu rikat, ze nase okna jsou nejlepsi, vychvalovat je a nutit te, aby sis je koupil od nas. Jednou jsem se docela spalil, kdyz jsem zname nase okna doporucil a jak to tak byva 99 se povede a to posledni ne. Chybicka se vloudila a na koho se to zesypalo? Na me, proto uz radeji sve zname posilam bud jinam nebo za nasimi "obchodaky". Nase firma pouziva profily Rehau (4 a 5 k), kovani Roto (NT) a sklo od Fenestry (1,1). Co se tyka ceny tzv. stredne drahe.
Co vsak doporucuji ohledne nejistoty pri montazi. Zjisti si reference. Treba je nekdo od te dane firmy ve tvem okoli uz ma. A je docela dobre se na to treba podivat, zeptat se tech lidi, zda jsou spokojeni, problemy atd...
Jaj, jsem se nejak rozepsal... :-) 2 roky na obchode...

29.03.2006, 03:04 |
MarauderZ28 | Upraveno: 2006-03-29 03:06:56
to jsou řekněme nepřesnosti z doslechu : nejlepsi sou bych řek dřevěný EUROOKNA......ale zase sou krapet drazsi........ ty plastový sou sice levný ale zato vůbec nedejchaj a jakmile přestaneš pravidelně denně větrat tak ti začnou hnít zdi atd.....
co se montáže týče tak to je firma od firmy podle mě..... my zrovna sme měly štěstí na kokoty že nám 2 z 7 oken osadily špatně... nakřivo asi o 3stupne od roviny......... tak dostaly najebáno a vopravily to :)
... samo tam kde je to potřeba se dá osadit spešl systém ale to se používá třeba na chalupách apod, neslyšel sem, že by někomu v paneláku začly hnít zdi ....
jinak brnkni sem - 777745385, to je číslo na tátu řekni že voláš odemne a že sem ti slíbil, že Ti dá lepší cenu. Reference může podat X-Sat jeho táta je má. Jinak teď dělaj nějakej spešl profil plněnej navíc nějakou hmotou nebo čím, ale to je pekelně drahý to teda jen pro zajímavost :o)
mam ted 14 dni nove namonovana okna v celem baraku. 5-ti komorove, sklo 1,1. Na vsech oknech vsechny zpusoby otevirani + site proti hmyzu + zaluzie. Vyhozeni starych oken a nahrazeni novymi, prace na 2,5 dny. Stalo me to vse 140 penez, ale maximalni spokojenost. Profil VEKA. Kovani nevim, ale asi to zadny shit nebude.
přesně jak píše Tony, poptej se známých a v okolí, kdo jim to dělal a jak jsou spokojení
Mám dřevěnné eurookna, plast mi do otvorů ve zdi nesmí.....
protože sis to řekl a nebo to má jako i nějakej pádnej důvod např. že rád vezmeš štětku a natíráš ?
free.free
- vyjimečně musím souhlasit se Záškodníkem, dělám ve firmě kde VYRÁBÍME né jen prodáváme, plastová okna přes 6 let. Nebudu tady rozvádět více svoje názory protože se asi můj pohled na věc dost různí. Ale BOŽE LIDI, když máte doma starý totál netěsnící špaletový okna nebo stará paneláková a hodíte tam nová plastová či eurookna, barák se prostě utěsní a větrat se prostě musí. eurookno ti jako dejchá skrz rám a křídlo bo co ? ? radši si na barák vezmu třeba v polodekoru kvalitní plastová bezúdržová okna než euro okna - a důvod je prostě životnost a údržba. Mezi lidma je prostě tuny a tuny pověr o PVC oknech .... Okno se sklem je vždy nejslabší místo v článku "zima venku / teplo uvnitř" proto při netopení a nevětrání dochází byť u skel s 1,1 ke kondenzátu atd ...
ale prostě názor dřevo ANO plast NE - je nelogický !
no mně budou měnit okna za týden, vloni jsem se tu na to ptal taky a byl jsem na 100% rozhodnutej jít do dřeva, ale pak jsem si začal zjišťovat věci kolem a nakonec jdu do plastu, důvodem byla:
- jednak údržba (výrobce sice tvrdil, že na dřevo nebudu muset 8 let sáhnout, ale objel jsem pár známých a ti natírali poprvé v rozmezí 2-4 let a pak každý dva roky)
- plíseň (při velkých mrazech se dřevo potí stejně jako plast a voda stíká dolů na rám, a přestože je tam nerez rámeček, tak s tím dřevem to něco udělá, konkrétně jsem viděl dva případy 3 roky starý dř.okno a spodek začínal černat - řešili to reklamací, ale to jsou další starosti navíc)
- dýchání PVC oken (tohle byl asi problém, když ty okna u nás začínali, ale teď to má jakousi mikroventilaci a je po problému)
- vzhled (design PVC oken udělal podle mě krok dopředu, takže podle mě, kdo není z oboru tak při letmém pohledu z dálky nepozná jestli je to dřevo nebo plast)
Sice jsem zastánce přírodních materiálů, ale tentokrát vyhrála praktická stránka věci. Během rozhodování jsem objel 17 známých, co mají nová okna aspoň dva roky. Zatímco nikdo z "plasťáků" neříkal že by si dal příště dřevo, tak 3 z 5 co měli dřevo déle než 3 roky by podruhé už do dřeva nešli.
Ale bacha, rozhodni se taky podle klimatických podmínek. U nás hodně prší a sněží, takže dřevo logicky více trpí. Věřím, že někde kde je stálejší počasí vydrží dřevo klidně těch 8 let bez zásahu.
Dělali jsme vloni do celýho baráku a nejlěvněni to vyšlo u firmy ARS, sídlí na Masaryčce, tam kde byl původně Northmusic, takže je můžu vřele doporučit. Teda pokud se nepletu, jses li z UL ? :-)

29.03.2006, 08:57 |
X-sat (M)
Jak píše MarauderZ28 - zavolala jsem jeho tátovi, 1 schůzka, následně návštěva u mého táty, zaměření, objednání - vše dle dohody.
Okna bíláSalamander, 4 ks - 2x jednodíl kuchyň a ložnice, 2x dvojdíl pokoj a obývák
- v ceně demontáž a likvidace starých oken
- montáž nových oken
- nové parapety vnitřní i vnější
- vnitřní žaluzie
Drobné zednické práce jsme si dodělali sami.
Koncová cena 38.000,-
Myslím, že nepotřebuje víc komentovat. Zn. Havl. Brod

29.03.2006, 09:08 |
hanzz Já teď taky objednával okna. 5 komorový profil Deceuninck, kovové výztuhy atd... 1x třídílný, 2x dvoudílný a 2x jednodílný okno.
- v ceně demontáž a likvidace starých oken
- montáž nových oken
- nové parapety vnitřní
- vnitřní žaluzie
Drobné zednické práce si doděláme sami.
Cena 34.000,-
:))
loni jsem to tady psal, nebudu se opakovat bylo to cele dlouhe, uz mam namontovano plast jednostrany dekor profil Salamander 5-ti komor, okna 1,1.
Vyrobcu profilu je vice, a zrovna Deceuninck jak tady nekdo zminoval mi nebyl schopen vyrobit balkonove posuvne dvere v rozmeru ktery jsem chtel, bud je mam pry zuzit nebo snizit. A ze Salamanderu zadny problem, on ma totiz standartni sirku profilu 76 mm a vyztuhy jak v kridle tak v ramu.
Cely dum vcetne vstupnich dveri a dveri do garaze stal 150 tis. Kč

Racer:Říká ti něco fa. HOCO/okna?Mají nám je montovat do baráku(družstvo vlastníků)-tak by mi zajímalo co je to zač.. :o)
dík
Rustapha-659

29.03.2006, 10:40 |
Racer Rustapha-659: Bohužel nic mi to neříká :-(
Racer: hmmm,tak škoda....
všem od oken:Kdyby jste něco o firmě HOCO věděli,hoďte to sem pls..
Měla by to být snad německá fa.,ale to je tak všechno,co vím.. www.hoco.cz
,ale tam se nic seriózního nedozvim-samozřejmě,že každá fa.se vychválí až do nebes...zajímaly by mi právě spíš zkušenosti z praxe-pokud někdo má..

29.03.2006, 11:21 |
mrazik | Upraveno: 2006-03-29 11:23:02
Na baráku mám plastová okna HOCO už 2,5 roku a jsem spokojenej. Parametr U = 1.1. Hluk tlumi perfektne a maji i system mikroventilace.
Hoco je nemecka firma a umi udelat peknou cenu. Da se u nich dohodnout i montaz. Nam to montovala firma, co stavela barak.
uz vim o dvou pripadech v okolí sousedů kde jim po nainstalování plastovejch začla objevovat plísen na zdech plíseň..... postříkat savem, větrat a je to zase ok..... somozrejme zavisi asi na vic okolnostech ale predtim jim ty baráky se starejma dvojitejma dřevěnejma oknama nehnily.... ptoro sme přešly rovnou na nový dřevěný eurookna........

29.03.2006, 14:44 |
vojco plíseň se dělá jenom kvůli vlhkosti, musí se větrat. Pokud se Vám nechce větrat, skuste samovětrací systém. Ja az nasetřím chchtáky půjdu do rekuperační jednotky a bude klid s plísní :)
Jinak na podzim jsem jenom vyměnil těsnění v starých dřevěnách oknech a na dveřích a po měsíci jsem měl na zdi plíseň.
mrazík:Díkes-aspoň o něco jsem chytřejší... :o)

29.03.2006, 17:56 |
Racer Jinak dá se použít na trvale větrání tak zvané VENTO je to pevně namontovaná klapa do rámu která je otevřená a když fouká vítr tak se klapa sama zavře . Je to kousek plastu tak cena by neměla být vysoká . Jo a pozor někdy dochází při montáží VENTA k nepříjemnému pískání když fouká mírný větříček :-))
29/03/2006 17:56 Racer
Každý profilový systém má svoje "větrání" ať je to vento, regeal-air, Gecco atd.
Můj názor na tyto klapky je takový, že mikroventilační kování udělá mnohem lepší službu za menší peníz !

29.03.2006, 19:30 |
Racer Mazlig: tvůj názor může být jaký chce ale i toto je varianta pro zákazníká :-))
Podle mě jsou taky větrací klapy celkem k hovnu udělá to víc bordelu než užitku . A s tou plísní je to opravdu tak že když se nevětrá tak se může objevit plísen jde tam o to že prostě ty okna ten dům zatěsní a přestane to dýchat proto je dobré hodně větrat :-)
můj názor je pro :
28/03/2006 23:37 xstorm - Plastová okna - rada
- a nemůže být jaký chce, je prostě takový jaký je .. :o)

29.03.2006, 20:55 |
Magic Takže mám HOCO okna myslím jsou dobrý neměl jsem žádný problém, kromě kování. Nevím jakej měli typ, ale začalo zlobit. Bez problému bylo vyměněný za jiný v záruce, údajně vyměnili dodavatele za jiného kvalitního. O ceně se dalo domluvit osobně.
Jinak je pravda že je potřeba větrat, po roce zanedbání větrání, nebo alespoň mikroventilace nutnost vymalování bytu - plíseň. Jo byt je v paneláku. Jinak spokojenost, hlavně dobrá zvuková izolace.

29.03.2006, 21:17 |
zazaa no s tim plastem nebo drevem to skoro vyjde nastejno ....
tady vetsina lidi je bud absolutni zastavne nebo napoak nepritel :) ja sem asi mezi :) u nasich mame plastove Salamander 5komorak s polodekorem a pohoda... bezudrzbove, pekne
nejlip vysla nabidka od RI okna
[ Link ] , montaz bezproblemu akorat asi po roce v zime na jednom okne dostelovali kovani
a doma sem si nakonec nechal dat drevene Euro - cenove to vyslo skoro nastejno jako plastove s celodekorem a jelikoz je to v podkrovi kde sou drevene podlahy, mistama koukaji tramy ze strechy a vubec tam je hromada drevenejch veci tak proste padla volba na drevo ....
zvukovou izolaci dělají skla, která ve složení 4/16/4 jsou +- kolem 32 dB útlumu, když si člověk nepřiplatí za lepší, značka profilů a kování s tím nemá co dělat /teoreticky/
no my sjme spokojeni s AQ okny máme je šest let žádný kroucení,byla tam nějaká akce na nějakej plyn mezi skly kvůli teplu a funguje to hlavně v létě a ještě jsou na nic folie proti rozbití nebo jednorázovému průstřelu.Nekroutí se prostě paráda,ale trošku hůř dýchájí v tomhel směru jsou lepší dřevěná.
lidi sou blázni - vyměněj starý dřevěný netěsnící okna za nový a myslej, že když tam tu vlhkost zavřou, že asi sama uletí - předtím utekla škvírama, pokud si někdo myslí, že když dá dřevěný okna místo plastů tak ta vlhkost uteče přes to dřevo co tvoří okna je taky blázen ...
jinak táta mi říkal , že teď dělaj profil s 0,7 je tam trojsklo atd a používá se to především do těch extra teploizolujících baráků ....
jinak HOCO taky znám, každopádně do tohohle businessu nedělám a ani nechci :o)

30.03.2006, 11:21 |
zazaa M.Á.R.A. : nalakovanej drevenej ram dejcha uplne stejne jako plastovej a to tak ze VUBEC ;-)
Tak díky za informace :o) člověku je hned líp,když ví že to není snad zase úplně šitová firma.
Rustapha