Navštíveno 294x

tak jsem se teď vrátil z pneuservisu, a nevím co si mám myslet ....
došlo na řeč o zápisu větších kol do TP a tvrdí mi že Alcar je jen pouze předražený prodejce kol, který z lidí jen tahá peníze, že prý větší kola do TP dostaně, každý dovozce a prodejce kol a to na základě typového listu a homologoace pro daný vůz (pokud ho tedy výrobce kola má napsaný)
a typový list se prý dává ke každné nové sadě kol a postup pro zapsání do TP je stejný jako u Alkaru .... tj. typový list na daná kola pro dané auto, STK kontrola jestli to sedí jak je na papíře, a nakonec patřičný úřad kde zápis provedou....
ale proč tedy na stránkách ministerstva dopravy jsou jen tři firmy, které na tohle mají udělenou výjimku (Alcar, Ronal ČR, A.T.U. auto technik) ?
je to pravda, že tedy jakýkoliv prodejce vydá typový list na kola a typ auta jde to do TP? má s tím někdo zkušenost?
díky
Všechno jde,když se chce :))
mno nevim, já už dlouho chci 16" na feldu, ale furt nějak nejdou :))

30.03.2006, 08:50 |
Petura | Upraveno: 2006-03-30 08:51:14
šlaušek: to co mi včera říkali, tak výrobce těch kol (+ typ kola) musí mít homologaci na daný auto ... a co vim tak na feli max 15" (u alkaru)
tomik_007: no mě se chce, ale lidem okolo to dělá problémy ... není to tak jednoduchý nebo jestli jo tak se mi ozvi a domluvíme se .. budu jedině rád ..

30.03.2006, 10:41 |
Kmoda Taky bych chtel zapsat kola.Ale nebudu kvuli tomu kupovat novy.
co takhle si zavolat na alcar?
p.Hornof 602552280
KUba ... s alkarem sem si už dopisoval dost, a vím že od nic to problém není, všechno by proběhlo v pohodě... ale jsou docela drahý oproti jiným prodejcům ...
zrovna minulý týden jsem si chtěl nechat napsat 15" na Civica. Dle "Zakladního Typového Popisu" z STK na mý auto můžou být. Nechal jsem si to vytisknout, vzal jsem typový list od mých kol, na kterým samozřejmě je moje auto, včetrně velíkosti kol atd. Šel jsem na Evidenci vozidle do lbc, tam jsem jim to předložil a požadoval jsem, zapsání do TP. Debilní slečna se na mě jen usmála, že tohle musí povolit jen a pouze dovozce Honda, jinak mi tam nic nenapíšou... no a co teď, že ?
Pepino_Honda:
no tak tohodle se právě obávám ... že to tak dopadne, koupim novou sadu sice levnějc než u alkaru ale do TP to nepůjde ... i když mi teda včera tvrdlili že to jde, i volali dovozci a prodejci (velkobochodu) kol, který jim to potvrdil, že ke kolům dostanu "kartičku" typový list a tím to hasne a vše je OK bezproblémové...
řeším to samý chci Daytony co oni prodávají za 4700 bez DPH ty si dovezu z Německa za 3500kč včetně daně (17") no a podle Alcaru mi prodejce vytiskne na základě paragonu typový list s atestem takže známý co má u nich registraci mi to za pár korun vytiskne a pak snad jen STK a zápis do TP ne ?přece nedám jen tak někomu za kus papíru skoro 10tis

30.03.2006, 17:54 |
Kmoda Krisot kdyz tam mas znameho tak ti to treba vytiskne.Jinak to vyda jen prodejce Alcaru ke kolum u nich koupenych.Je to s tema kolama zajimavy.
no podle toho co mi řekli v Alcaru je to tak že to tiskně přímo dealer kterej má přístup na net pod jeho přihlašovacím jménem jde údajně vytisknout na všechny typy kol které oni prodávají takže jde teoreticky získat certifikát u některého jejich partnera kterého mají uvedeného oni na svých stránkách budu zjišťovat jak to přesně je pak to sem napíšu taky bych pak nerad koukal že to nejde :o(