Navštíveno 1452x

27.05.2006, 13:22 |
Long ale ale copak nam to prislo za zajimaci obalku

27.05.2006, 13:23 |
Long to je nutne zvolit adekvatni zpusob zpracovani...... :)

27.05.2006, 13:25 |
clown no hlavne ze sis nechal mimo KSČSSD :o))))))
joke woe

27.05.2006, 13:33 |
Syrup sorry, ale jsem zastancem toho ze kdyz nekdo nejde k volbam, tak nahrava takovejm hajzlum viz. clown (KSČSSD) ... ale samozrejme je to tvoje vec..

27.05.2006, 13:51 |
TROY Místo voleb se jde na pívo a je to.
demence, kdo nevoli podle mne nema narok pak kecat
:-((
Většinou ti, co nechodí k volbám, potom nejvíc pičujou, jak je všechno na hovno.
ovšem lepší to zkartovat než přemýšlet nad tím,že zvolíš KSČ nebo ČSSD....

27.05.2006, 14:46 |
TROY Žijem v demokracii a takový keci jako,že ten kdo nejde k volbám jsou slyšet všude.Až budou politický strany za něco stát tak klidně k volbám pudu.Furt je to stejná pakáž.A vůbec neřešte zase tu politiku.
hmm no to jsou zajímavý názory...to tady můžeme rovnou udělát království a bude to nejjednodušší že?...nechápu vás...půlce z vás je určitě min o 5-6 let víc..zažili jste komunismus a stejně nejdete k volbám?...to jsem si teda myslel že je to tady na vyšší urovni...vím že není koho volit ale když už si musim někoho vybrat tak snad půjdu cestou nejmenšího odporu a co nejdál od komunistů ne???...
jsem anarchysta, politice stejne nerozumim a komousi se uz asi tezko vrati, takze k volbam taky nepujdu. Hazu je vsechny do jednoho pytle a co ty cu*aci predvadeji snad ani neni mozne. pripada mi to jako banda ozralych magoru!!!

27.05.2006, 17:10 |
Long :)) Je s podivem ze plno lidi kolem me nevoli, o politiku se nezajimaj, nekecaj, nenadavaj a zijou si svoje spokojeny zivoty.

27.05.2006, 17:46 |
JP Jerry.s: Můžu se zeptat, kolik ti je přibližně let?
"komousi se uz asi tezko vrati"
Něco vcelku podobného si spousta lidí myslela už před 60 lety.
Jestli politiku nemáš rád, tak vol stranu, která plánuje co nejmenší zásahy do všeho. Nejméně byrokracie, nejméně přerozdělování, nejméně daní...(Tak to dělám i já).
Takhle se chováš jak člověk sedící pod včelím úlem, kterého to sere a nadává že je popíchanej, ale sedí tam bez hnutí dál.

27.05.2006, 17:52 |
JP Long:
Ono je vlastně jedno, jestli ti z kapsy vytáhnou 80% nebo 40% z toho, co vyděláš. Vlastně se dá spokojeně žít i bez peněz, tak proč neodevzdat všechno a chodit sbírat bobule?
korinky sou taky docela chutny...

27.05.2006, 17:58 |
TROY tapík
:o)))))))))))))))) koukám,že jsi si už zvyknul v pralese
to vis, ted setrim na letenku...
ukazte mi stat, kde politika za neco stoji a vsichni obcane si chvali, jak jim tu zemi ridi. tim, ze budu rikat, ze sou vsichni stejny kokoti a vykaslu se na volby nicemu nepomuzu...kazdej umi akorat kecat, jak je vsechno na hovno :-(

27.05.2006, 19:57 |
JP Luke_288:
Není reálné, aby si něco všichni lidé chválili, tak to nebude fungovat nikdy nikde dokud nebudou všichni stejní (a to nebude nikdy). Já chci liberální stát a téměř absolutní deregulaci trhu, protože za takových podmínek dochází k nejrychlejšímu rozvoji všeho. Jestli tady někdy bude, budu spokojený. Teď se děje přesný opak, tedy spokojený nejsem.
vim, ze to neni realny, ale kazdej ma moznost s tim neco udelat, jenze posledni dobou na to cim dal vic lidi kasle...

27.05.2006, 20:44 |
clown a tak se k nim pridas ?
delas si prdel? ja volit chodim vzdycky i kdyby mely padat hovna s hakama!

27.05.2006, 20:52 |
clown OK .. to je dobre :o)

27.05.2006, 21:03 |
Long JP myslis ze ovlivnis kolik z tebe vytahnou?? nebud naivni:) Vzdycky to tu bylo a je nastaveny tak ze tahaj dost ale ne zas tolik abys nemoh normalne zit pokud nejses uplnej lempl a flakac. To se ani do budoucna nezmeni.
Nejses tady spokojenej?? Me to tady vyhovuje at vladne kdokoliv, vysledna vlada a nastaveni planu dalsich 4 let bude na hrane aby nevyvolalo konflikt a nevysla vecina lidi do ulic. Chvili budou nadavat, za par mesicu to prejde a zase ve vsichni vrati do normalniho zivota tak jako byl do ted.
Luke: Me nejvic stve ze na to kasle hlavne spousta mladejch lidi. Jo nevolit, na vsechno se vykaslat je zpusob, ale at mi nikdo netvrdi, ze neni koho volit. Oblibena fraze lidi bez vlastniho nazoru.25 stran je dost velkej vyber, jenze to by musel mit nekdo chut.

27.05.2006, 21:25 |
JP Long:
Zrovna ze mě si moc nevytáhnou, protože nejsem zaměstnanec ani živnostník.
Tahle země by na tom mohla být výrazně líp, ale jak je vidět, většina lidí se asi spokojí s tím, že žije a díky tomu je to tam, kde to je. Vlastně mě je to docela jedno, až přituhne, sbalím si saky paky a odtáhnu o kus dál. Moje příjmy na ČR naštěstí závislé nejsou.
Tebe třeba nesere, že si ničíš podvozek, kdykoliv vyjedeš na silnici? Nebo že mnoho sektorů zamrzlo v komunismu a díky řízení státu ještě nerozmrzlo?

27.05.2006, 22:07 |
Long JP az se me to tu nebude libit tak du taky. Vyuzil sem tady moznosti vystudovat tri stupne skol a pracovat muzu kdekoliv:)
Podvozek nesere protoze silnicari delaj vice mene co muzou a ze nejsou penize neovlivni. Kazda vlada bude mit jiny priority nez jenom nasypat obrovsky castky do silnic. Lepsi silnice sou otazkou jeste hodne let.
Zamrzlost sektoru je smutna ale vlada stejne neovlivni. Je to vsechno o lidech a to tom nakolik chtej menit zavedeny poradky. Nikdo si sam pod sebou dobrovolne nepodreze vetev jenom proto aby moh pak rikat ze neco zmenil. Deje se to na vsech urovnich lidskyho zivota. Fungovani skoly, uradu, urcitejch firem atd. Nejlepsi reseni je snazit se rozumne zit a proklickovat mezi vsema problemama co se me stavi do cesty. Plno lidem muze vladnou treba svatej petr a stejne nebudou spokojeny. Ubehne rok od voleb a zas budou skupinky lidi drzkovat ze vsecno spatne a chtej jinou vladu. Proc si tim kazit naladu kdyz to muzu nechat bez povsimnuti projit kolem sebe. Takovej jako ja bude za tejden opravdu hodne.

27.05.2006, 22:46 |
Kolas Skoro ve všem souhlasím s Longem, až na to, že letos nejspíš půjdu volit taky. Do těď jsem si říkal že stejně nikdo z politiků pro lidi nic neudělá a každej myslí jen na vlastní koryto. Ale dnes jenom díky zvýšené mateřské půjdu volit ČSSD. První věc kterou pocítím jako že je fakt pro lidi . A říkejte si co chcete ODS je dobrá tak akorát pro podnikatele a zbohatlíky, komunisti mi nijak moc nevadí ale kvůli jejich minulosti je lidi nemaj rádi i když doba kdy já zažil komunisty nebyla špatná, takže pro mě je nejlepší řešení socka. Stejně budu muset dál makat jak šroub, abych uživil rodinu, sebe, zařídil si bydlení a rozhodně Topolánkova modrá šance mě normálně zaměstnanýmu člověku nepomůže, ba naopak pár jeho šancí jsem slyšel a nezdají se mi, že bych z nich měl být urvanej. Ještě by mě tak naokraj zajímalo , co si myslíte o tom, že čím dál tím víc lidí volí komunisty, když je tu spousty z vás tak odsuzuje?To asi není jen tak, ne??? Jinak nechápu jak někdo dokáže říct že si klidně zaplatí školný nebo ošetření či hospitalici.Asi nemá moc představy o tom co dneska zdravotnický služby stojí!!!A zadlužit se už v době kdy ani nepracuješ asi není moc dobrý.zas musim uznat že se mi taky nelíbí když dnes lidi jdou na školu jenom kvuli tomu že se jim nehce dělat.pár jich znam.Ale to by se asi mohlo řešit jinak

27.05.2006, 22:50 |
JP Ona ta vláda vlastně za nic nemůže. Jenom zvedaj ruce a mačkaj tlačítka, tak co by mohli udělat...
Jenom mi nějak nedochází, jaktože třeba Velká Británie je na tom ekonomicky líp, než Česká Republika. A i ty silnice tam maj lepší. Asi jsou tam pracovitější lidi.

27.05.2006, 22:56 |
JP | Upraveno: 2006-05-27 23:05:19
Kolas: Proč si myslíš, že ti modrá šance (v případě, že bude prosazena tak, jak je dnes navržena) nepomůže? Říkal to soudruh Paroubek? Nemyslíš, že aby ti soudruzi mohli dát mateřskou, musí ti ty peníze nejdřív sebrat někde jinde? Myslíš, že teď zdravotnictví ani školství neplatíš?
Možná to pro tebe bude novinka, ale bohatí lidé platí daně nejnižší a s tím nic neudělá ani KSČ, ani ČSSD, naopak. Nejvyšší daně platí dobře placení (=dobří) zaměstnanci.
Jinak vzrůstající preference KSČM nejsou způsobeny jejich genialitou, ale tím, že v ČR neustále narůstá počet lidí, kteří nevědí o penězích a jejich pravidlech vůbec nic.
Já volit jdu a volit by podle mého názoru měl každý kdo cítí trochu odpovědnost za to co s ním a sjeho blízkými bude. Volím ODS a nestydím se za to. Někdo říká že to je strana jen pro podnikatele, ale pro koho pracuji a kdo mi dává nějaké ty bubáky? PODNIKATEL. A když ho socani nebo komunisti oberou o co můžou tak na mne zůstane ještě větší prd než teď. ODS mi přijde prostě jako nejmenší zlo.

27.05.2006, 23:33 |
Long JP nemuzes CR srovnavat s jakymkoliv zapadnim statem protoze sme meli 30 let stopku a bude jeste hodne douho trvat nez je v rozumnej mire dozenem.

27.05.2006, 23:35 |
JP Long: Tak že by ta politika nějaký vliv na životní úroveň přecejen měla?
Panebože, ta mateřská, to je snad výsměch, ne? Je to jen další opatření ČSSD pro podporu cikánů a nemakačenků a se systematickou podporou rodiny a porodnosti to nemá ZBLA společného. To, že aby dali almužnu, že na to potřebujou vzít na třiceti typech zcela zcestných a nemorálních daní, zadlužit nás i naše děti neúnosným způsobem a nikde to není vidět, to už nikomu nevadí. Proč nám za určité věci nedají úlevy na daních, ale potřebujou od nás peníze, aby je pak mohli jako rozdávat? No, asi proto, aby se jim zase někde mohlo pár těch peněz zadřít za nehty. Řeknu to slovy Radka Hulána, s pravicí se budeme mít všichni líp. Ti, kteří budou makat, ti se budou mít nejlíp a i ten nemakačenko se s tím sveze a bude na tom líp. Ale o to mu nejde, pro něj je důležité, aby se neměl dobře jeho soused, prostě je rád, když sousedovi chcípne koza...
[ Link ]

28.05.2006, 00:16 |
Long JP tech 30 let se neda nijak oduvodnit a nedoziju se toho aby se to uplne stejne jeste nekdy opakovalo

28.05.2006, 00:17 |
X-sat (M)
8-DDD to je zase debata
Já k tomu řeknu jediný - každýmu je do toho úplný howno, jestli půjdu - nepůjdu - modrá - oranžová - červená - zelená

28.05.2006, 00:31 |
JP Long: Tu první část jsem nepochopil jak myslíš a ke druhé jen podotknu, že je možné úplně všechno, co si dokáže člověk představit. Úplně stejně se to určitě nestane, ale to neznamená, že to nebude horší.

28.05.2006, 01:19 |
Luke_288 | Upraveno: 2006-05-28 01:23:23
CHUROS: mluvis mi z duse
jinak to o tom porodnym, to je tak strasne kratkozraky...a hlavne, kdo zaruci, ze fakt bude? a rozhodne bych nesel volit nekoho proto, ze mi da vic penez na dite. ja razim teorii, ze na dite musim mit sam a ne se spolihat na stat...

28.05.2006, 09:08 |
Kolas | Upraveno: 2006-05-28 09:16:39
Nemluvím o porodným ale o mateřské.Nehledě na to že se na na stát nespolíhám.Kdybych měl na něj spolíhat tak nemám dvě děti.Nevím jestli se vám zdá adekvátní pobírat mateřskou 3500 matka a dítě, když podpora je vyšší. Pár podnikatelů znám a nezdá se mi že by je zrovna někdo obíral a mají se velice dobře.no spíš si myslí že je obírají zaměstnanci a přáli by si nižší minimální mzdu.Co to tady žvaníš o soudruzích?Když někdo potřebuje potřebuje prosadit nějaky návrh a opzice s tim nesouhlasí jen kvůli tomu že s tím nepřisla ona tak si pomůžou někým jiným. Jinak stranou kterou si zvolilisvobodní lidé.

28.05.2006, 09:19 |
Kolas tomu že tahle republika je tam kde je můžeme stejně poděkovat ods.rozprodali a rozkradli nebo nechali rozkrast co mohli. pak mají být pěkný silnice
Kolas: To myslíš vážně po těch 8 letech kapsování se socanů, zhoršení všeho kolem nás, kolapsu zdravotnictví i školství, korupci horší jak v Namibii a triliardovém zadlužení celého státu, které nikde není vidět?

28.05.2006, 10:36 |
Daryl (A)
no, to je hezky ....
ale aspon si udelam obrazek o tech, kdo sem chodi na forum.
Nikomu neberu nazor. Jsem podnikatel a tak vim, ze penize samy nekvetou. Tudiz pokud nekdo rekne "dame Vam vic penez" at uz na materske, porodnem nebo jinak, musi byt kazdemu jasne, ze je musi vzit nekde jinde. Nebo zacne jeste vic zadluzovat stat.
Minulost nechme minulosti. ODS ma jediny vroubek a to kuponovou privatizaci. Jinak podle mne za svych casu dostaly stat z totalnich sracek. A cim ? Utahovanim opasku a zdrazovanim. Ale jinak to bohuzel nejde ....
Psat by se o tom daly cele elaboraty, ale nema to smysl.
Pracovat muze kazdy, prace je dost. Kdyby stat snizil odvody za zamestnance malym a strednim podnikum, bylo by prace jeste vic.
Jako sorry, ale kdyz dam zamestnanci 10.000 cisteho, musim celkem zaplatit nejakych 25.000 (naklady na zamestnance). Je tohle normalni ? Nerikam, kdybych mel odvadet treba 15.000. A vubec, proc mam neco odvadet, kdyz uz stejne stat stahuje ty penize od zamestnance ?
Co mne tady sere je to nekolikanasobne zdaneni vseho. A proc ? Aby stat mel na ty nemakacenka, cikany a svou socialni plitiku.
Kurva fix to nechapu ...
To co psal RB jeste nevic k tomu.
Zkuste si vzit tuzku a papir a zacit pocitat. Pokud to neodflaknete, tak pochopite, ze KSCSSD to tahne zase zpet do totalnich sracek. Vyvlastnovani, dikatura, prohibice .....
Kdyz nepujdou volit mladi a ambiciozni lide, tak nas duchodci vrati do praveku. Protoze oni chtej jen duchody a mliko za 3 Kcs.

28.05.2006, 10:40 |
RedBaron | Upraveno: 2006-05-28 10:53:36
Hlavně ČSSD straší různým školným, zdražováním a podobnými kravinami, ale to je fakt jenom vytváření nátlaku, strachu a lhaní. Vždyť ODS i když byla u vlády, se vždycky spíš chovala jako strana středu, nikoho nikdy zhynout ve špíně nenechala a sociální politiku měla celkem příznivou. Jestli někdo dotáhnul tenhle stát do sraček, všechno zdražuje a zvyšuje daně, byli to vždycky socani, a to v příkrém rozporu se všemi předvolebními sliby!

28.05.2006, 10:42 |
TROY daryl
bléé daně sem netahej :((((

28.05.2006, 10:54 |
Daryl (A)
sere mne ta kratkozrakost .
Pokud vyhraje levice, tak se budou mit dobre jen nemakacenkove a i to jen chvili. Pak dojdou prachy a nebude mit nikdo nic. A budem v pici vsichni.
Krásně řečeno od dfensů:
socany chudej nemůže volit, volí je jen blbej, protože ty socani počítaj s tím, že je volí chudý a ne bohatý a proto dělaj všechno proto aby bylo spoustu chudejch, který je volej :o)

28.05.2006, 11:10 |
Cenda 3 duvody, proc nevolim a nesnasim ODS:
1) nulova tolerance - jen idiot bude ze stolu schazovat navrhy jen proto, ze je dal nekdo jinej.
2) prodej narodniho majetku a privatizace - stezujou si, ze stat nema penize, pritom prodavaj slepice, co snasi zlaty vejce. Ovsem socani udelali to samy - viz doly, Telecom, Cepro atd. Tohle mi proste nejde na rozum.
3) zdravi a vzdelani by nemelo byt predmetem kseftu, ale zakladnim pravem kazdeho cloveka.
Kazda strana ma svoje, co si budem povidat. Ze drbu ODS neznamena, ze souhlasim s jinejma a naopak.
Nevim nevim, jestli takhle pani posranci, ministri, podnikaji sami, tak to musi byt jeden krach vedle druhyho.

28.05.2006, 11:15 |
Magic Jako to tady čtu tak plně souhlasím s Darylem a RB. Nejsem živnostník jen zaměstnanec a v dnešní době bych ani živnostníkem být nechtěl. K tý mateřský, i když se mně to už netýká, bylo spravně řečeno pracujícím vzít-nemakačenkům přidat. Tak ať rodině s dětmi snížej místo mateřský daně. Peníze dostane a ze svého.
Když má zaměstavatel platit nemocenskou tak může i místo odvodu daní platit tu mateřskou.
Jinak jsem se rozhodl jít letos po delší době voli, no jenže nevím hoho. Chtěl jsem zelený, jenže zjišťuji,že je něco pravdy na hlášce: Jako meloun, navrch zelený, vevnitř červený. No a co těď. Asi opravdu nezbyde než volit nejmenší zlo. Nebo poraďte.

28.05.2006, 11:17 |
Long Stejnak to bude ve finale skoro nerozhodny podobne jak v dojclandu a za 4 roky budete nespokojeny i s ODS:) Duchodci ktery se chtej vratit pred 89 do 10 az 20-ti let vymrou a zas o jednu hrozbu min.
Cenda: Já už politiku od té doby, co přestala být slušná a přestala se týkat běžných lidí (rok 97), moc nesleduju. Ale letos to vidím víc než kdykoli jindy, je třeba tam hodit to nejmenší zlo, ačkoli Tlustýho a Langera teda v oblibě fakt nemám. Prostě tady nechci toho Stalina Paroubka ani tu jeho prolhanou stranu ani vidět. Voliči strany, která nikdy ani nezačala vládnout a zmítala se v neustálých krizích, nesplnila ze svých volebních slibů ani jediný a udělala přesný opak v každém směru, kradla a brala úplatky v takovém měřítku, že komukoli z ODS ve srovnání s nimi svítí svatozář, udělala triliardu dluhu, půlmilión nezaměstnaných, začíná zavádět cenzuru a nesvobodu, zametá po sobě stopy ve vyšetřováních a dokonce se chystá znárodňovat, takoví voliči musí být buď TUPÍ nebo SLEPÍ nebo to potřebujou od někoho zřejmě polopatě vysvětlit.

28.05.2006, 11:22 |
Magic Jinak jak si i pročítam volební rady, tak nejít volit je horší než volit třeba malou stranu, i když se do parlamentu nedostane, neb se její mandáty rozdělí pro ostatni podle získaných procent. Ale nevolením se nahrává Ksč ,neboť ta svý procenta získa určitě.
No a protože KSČSSD nemám opravdu nemám rád, nezbývá než jít k volbám. Takže raďte.

28.05.2006, 11:24 |
Magic RB dobře si to napsal, sám bych to tak věcně nepodal, plný souhlas, gratuluju.

28.05.2006, 11:36 |
Magic Jo to je dobrý link ten jsem se na něm bavil a poučoval skoro 2 hoďky

28.05.2006, 11:40 |
X-sat (M)
Langer s Tlustým menší zlo - no ty woe 8-))))))))

28.05.2006, 11:42 |
Cenda RB: ja bych jich tech darebaku v ODS znal vic :-) politiku delaj lidi, co maj podobnou naturu, takze se v korupci a lzich nic nezmeni (politika je vubec postavena na lzich), at je u kormidla kdokoliv. Budes zas nadavat, bude se dal krast a podvadet. Myslim, ze tech pruseru za vlady ODS bylo taky vic nez dost. Staci vzpomenout na jiz zminovanou privatizaci, rozprodavani narodniho majetku za babku svym znamym, klausovy balicky a utahovani opasku.
Ze nam ODS dava za vzor Slovensko - dekuji, nechmam zajem. Hlavne ze je jich u nas plno a delaj za par kacek na kasach. To se tam asi lidi maj, ze odtamtud zdrhaj :-)))

28.05.2006, 11:46 |
paia hodim volit pravidelne, uz jen pro to, aby sam vyjadril svoji spokojenost ci nespokojenost s denim v teto zemi. mimochodem, existuji i jine strany, nez ty nejvetsi, ktere jsou zrovna u koryt, pokud nekdo nechce volit velkou stranu, at voli malou, treba se tak rozhodne vic lidi a i mala strana pak muze dobre zamichat kartama.
paia: Mám pocit, že volit malou stranu si nemůžu dovolit, protože pak bude mít malá strana o hlas víc, ale ty velké určují celkový směr země do sraček nebo k prosperitě a tam jde o víc než pár křesílek. Samozřejmě je výlučně tvá věc, jak se rozhodneš. Jen doufám, že je to strana demokratická a ne totalitní :o)
uf, nazory nekterych me tady docela dostavaj. to podnikani by si mej asi nejdriv kazdej zkusit, treba by pak zmenil nazor. hlavne by bylo asi dobry si uvedomit, ze ekonomiku statu tahnou prave mali a stredni podnikatele a kdyz nebudou mit optimalni podminky(viz jak psal Daryl o ty vejplate, je to tak, chces nekomu pridat 500 navrch, ve skutecnosti pridas 1000) tak bude tahle zeme porad tam kde je...

28.05.2006, 11:59 |
Magic Cendo jsem tu jeden za starších tedy ročník 51. Takže jsem si své prožil, což ty určitě ne, takže Ksčm a Čssd nikdy, mám za sebou 68 u s okupací CCCP, Buzeraci na škole kdy nás chtěli vyhodit, že jsme si dovolili vydávat recestický třídní časopis, který jsem pracně rozmnožoval na cyklostylu u mámy. Kdy vyhodily ve 4 ročníku ze školy polužáka za to že si v "Bulharsku" 21 srpna 74 připnul na triko trikoloru a bulhaři ho chytli a poslali to do Čech. To chceš aby se vrátilo. Jo na vlastní kůži jsem zažil tanky v Praze. KSSČ se nezmění.
Cenda: ale slovensko se od zavedeni rovne dane zmaha...

28.05.2006, 12:03 |
Sarka No ty brďo, to jsou názory, myslím ty, co nepůjdou volit.
Nechce se mi věřit, že mladý lidi tohle fakt vypustěj z huby :o(((((
A vůbec, nejlepší hlášku vypustil v této debatě Kolas:
-----------------------------------------------------------------------------------------
27/05/2006 22:46 Kolas
..........A říkejte si co chcete ODS je dobrá tak akorát pro podnikatele a zbohatlíky, komunisti mi nijak moc nevadí ale kvůli jejich minulosti je lidi nemaj rádi i když doba kdy já zažil komunisty nebyla špatná, takže pro mě je nejlepší řešení socka..........
-----------------------------------------------------------------------------------------
Kolasi,
proboha, kolik ti je let? Tos mě fakt šokoval. Buď jsi v době revoluce za sebou tahal kačera, nebo si při dějepise chyběl............

28.05.2006, 12:06 |
Cenda a jeste zminim duchodovou reformu - mj. je ucet porad v prebytku, ale vzhledem k populacnimu vyvoji se zmenam nevyhneme. Jako reseni ovsem nevidim prevest, byt jen cast, na soukrome pojistovny podle ODS. Ty maji za ukol tvorbu zisku, ne chranit duchodcum zadky. Coz opet system prodrazi.
sarko to sem uplne prehlid...
Kolas: jj, za komancu bylo krasne na svete...

28.05.2006, 12:13 |
Cenda | Upraveno: 2006-05-28 12:17:55
Magic - mas pravdu, nezazil, proto ale ani tuto dobu nehodnotim. Podle me v te dobe hral velkou ulohu vliv ruska, ktere je dneska v riti. A ani nechci, aby levice byla v presile, ale vnimam ji jako kompenzaci pravice. Nechci, aby kterakoliv ze stran mela dominantni postaveni a delala si, co chce. Ne, dokud tam budou tihle.
Luke - roste HDP, ale ne zivotni uroven.
no docela koukam. zajímava debata. podle me ten kdo volit nejde nebo skartuje volební lístky je uplnej trotl. to je snad jeste horší nez kdyby volil komouše.

28.05.2006, 12:29 |
Magic Cendo, protože se mi důchod blíží tak to sleduji. Dělat na mne budete muset vy. Ale protože důchodové reformě moc nevěřím platím si už asi od r. 95 důchodové připojištění u soukromé pojišťovny. Nemají za úkol tvorbu zisku. Protože dřív bylo možné si to vybrat v 50ti a po uplynutí nejméně 5 let, tak jsem si to vybral a ze ziskem, no a pokračuji ve důch. připojištění dál. Musím holt myslet do předu. Dále stavební spoření mám taky už druhé, naštěstí ve verzi ODS, neb KSČSSD snížila statní příspevek. No a co ty na to?
Cenda: Milionkrát a jednou bylo dokázáno, že soukromá instituce funguje většinou líp, přirozeněji a hospodárněji než státní moloch, kde se krade, plýtvá a není odpovědnost za výsledky nikomu a není do toho vidět. Každý občan ve vyspělé zemi si spoří za života, úspory jsou mu zhodnocovány a na stáří vypláceny, není na tom nic divného, jen máš jakýsi socialistický strach. Důchodový systém jako takový je dneska úplně v hajzlu a za našeho stáří už nebude životaschopný vůbec. Bude výborné rozhodnout, kdo s tvými penězi naloží, jakým způsobem nebo také jestli chci spořit víc nebo míň. Nejhorší hospodář je stát.

28.05.2006, 12:43 |
Magic Scream ne jen ten co nejde volit je nepřímo podpoří, horší je pořád ten co je volí, neb jom dá hlas. Proto asi po 10 letech chci jít volit, jen si na těch kandidátkách nemůžu vybrat. Jinak by snad právě ke svýmu věku mněl volit do leva, ale za levice jako nestraník jsem nemohl zastávat žadnou vedoucí funkci jen řadového referenta. Volit se muselo kdo nevolil vyletěl z práce, zažil jsem to v jedné fabrice naštěstí ne na vlastní kůži, neboť jsem nebyl tak statečnej. Par setkání se statní moci během školy mně stačilo. A proto jsem se po letech rozhodl nevodit volby do koše jako dosud.

28.05.2006, 14:40 |
Cenda Magic - ze jsi stastnej clovek, kdyz mas z ceho sporit a ze ti pojistovna mezitim neskrachovala. Ze nema za ukol tvorbu zisku? Nevim, nejsem ekonom, ale to dost tezko. Pro nase krasny oci nikdo makat nebude.
RB: jde o formu vlastnictvi a o to, kdo sedi v rade.Napr. CEZ ma nejvetsi zisky v republice, o bankach a pojistovnach ani nemluvim. Proc to prodavat? Nehlede na to, ze kazdej stat se snazi byt energeticky nezavisly a my to strelime do zahranici, aby se ziskane penize utopily v nesmyslech a v dalsich letech budou chybet. Kupujici ma za par let investici zpet. Po prodeji statnich podniku byla spousta vytunelovana. No nevim, jestli je to lepsi, nez nechat statu. Samozrejme jsou obory ci podniky, kde je lepsi podnik "integrovat" prodejem, o malych podnicich ani nemluvim.

28.05.2006, 16:56 |
Mac jj jako Syrup, JP, Sarka.
Kolas a podobní: Nebudu se vyjadřovat, dostal bych BAN a o to nestojím...
k politice se vyjadřovat nebudu, ale souhlasím s tím co napsali RB, Šárka, apod.

28.05.2006, 18:58 |
Taran 1.Jsem rád, že nám Ústava dává právo svobodné volby (nikoli povinnost).
2.Pamatujete (někteří), co s člověkem provedli komouši když se nedostavil k volbám?
3.Jsem rád, že za jiný než většinový názor (můj případ), nebudou třeba moje děti vyhozeny ze škol apod.
4.Jsem rád, že každý má právo na svůj názor.
5.Jsem rád....

28.05.2006, 19:06 |
X-sat (M)
A myslím si, že víc neni potřeba dodávat. Taran to napsal naprosto přesně. Pokud někdo není schopen akceptovat názor druhého, také to o něčem svědčí.

28.05.2006, 19:14 |
Kolas šárka : me je 26,ale nevím kolik je tobě, protože mojich deset let dětsví v komunismu nebylo špatných a v ty době jsem prd veděl co komunismus je.Revoluce to je už na jinou debatu.Samozřejmě že bylo svinstvo co se dělo dřív ale to nemužu soudit protože jsem to nezažil.Takže nevím co se ti na tom nezda. To že jsme nejezdili do zahraničí mi je vcelku putna protože si to nemůžu dovolit ani teď, protože je pro mě přednější bydlení.
daryl : samozřejmě se mi taky nelíbí proč zaměstnavatel musí platit takové palby za to že zaměstnává.Ale už někdo mohl přijit s něčím aby to tak nebylo.Stalo se už?Ale třeba když vím že zaměstnavateli jde 40% zisku a mě 3-5% tak se zas i tak nemá špatně.
Samozřejmě že třeba zvýšení mateřské mělo byt provedeno jiným způsobem aby z toho netěžili ti který dělat nechtějí
Líbí se mi jak to napsal Cenda 28/05/2006 11:10,vidím to stejně.
Jinak nechápu jak to že republiku do srabu dostali socani, když už ji těžce uvedli do srabu komančové.A nehledě na to že zadlužování probíhá už od dob vlády ods.ty měli tu výhodu že ještě měli co rozprodat.

28.05.2006, 19:15 |
Magic Pro Cendu - díval jsem se na tvůj web, ani se nedivím že nemáš na penz. připojištění a přál bych ti u vladu KSČSSD, to by jsi si tohle co máš nemohl dovolit a přesto ti vadí ODS, to se tedy divím.

28.05.2006, 19:20 |
Kolas | Upraveno: 2006-05-28 19:56:28
když mluvíte o tom jak Paroubek je arogatní,tak uplně stejně mi připada Topolánek
Zatím píšete jak je ods dobrá a nebo lepší či horší zlo, ale ještě nikdo jste nepřišel s tím co to dokazuje. Nic co by mě mohlo přesvědčit, že by si zaslužili můj hlas.
Nehledě na to že je stejně jedno kdo ty volby vyhraje protože si stejně každej udělá koalici a bude jedno.

28.05.2006, 19:25 |
Cenda Magic - vadi z vyse uvedenych duvodu. Jsou veci, ktere proste nespolknu, ale to neznamena, ze s nimi nesouhlasim ve vsem. Stejne tak komunisti prosazujou veci, co se mi nelibi (dan z luxusu, dalsi danova trida, regulace vsude mozne) takze je taky volit nebudu. Dalsi strany rozebirat nebu.
Penzijni pripojisteni v mym veku? Pokud, tak pujdu jinou cestou investic. Napr. nebytove nemovitosti pro pronajem, akcie, podilove fondy aj. Zatim mam vsak jine starosti.
Divit se muzes. Byl bych na tom lip za vlady ODS, to nepopiram. Ale moji kamaradi rozhodne ne - pracujou, neboj, neflakaj se. A spousta dalsich lidi. Jinak socani jsou u kormidla uz 8 let a dovolit si to muzu.

28.05.2006, 19:42 |
Kolas Už jsem jenom zvědavej kdy mi někdo řekne že kvůli tomu že jsem rád že se zvedla mateřská a že budu volit socany, že jsem nemakačenko a že spolíhám na to že mě bude živit stát. Dělám od rána do večera,neznám volnej víkend a rozhodně za to co mám nevděčím socanům ani ods, ale sám sobě!Vlastně bych měl zmínit kromě me i zaměstnavatele,kteří jsou ochotní mě zaměstnávat a také rodiče kteří mi dali život a vychovali snad ve slušně vychovaného člověka.

28.05.2006, 19:43 |
Sarka Jo, socani jsou u kormidla dlouho a nevidím žádné výsledky. Ty trapné sliby na zvýšenou mateřskou? To už mohlo být přece několik let, proč až před volbami?
Kolasi,
jo, bylo ti 10, to je v pohodě. Ale zkus si z historie něco přečíst, ať víš, co komunisti dělali. Já jsem taky nezažila druhou světovou a vím, že byla a co se přibližně dělo.....
Ale lidi, o politické názory bych se tu nehádala. Jenom myslím, že jít k volbám je dobrá věc, rozhodně lepší, než nejít a pak řvát, že je všechno špatně.
Ať volíte kohokoliv, je to vaše věc. Mně vadí, když někdo plácá nesmysly, nikoliv to, že má jiný názor :o))

28.05.2006, 20:02 |
meris

28.05.2006, 20:07 |
Kolas Šárka:Vím co se dělo v dobách komunismu jak ze školy tak z knížek.Jen nechápu že když to bylo tak jak všichni říkaj, tak proč je pořád někdo volí a proč mají čím dál tím víc mladých lidí! Není to zvláštní?!Komunisty volit nebudu!!!Ale mě prostě nic neudělali,tím je ale neobhajuju,aby jste si to někdo špatně nevyložil!!!
Podívej se třeba co se nedávno dělo ve Francii.
Ale taky vím co se dělo za dob vlády ods a za dobu vlady čssd. Pracuju, mám se celkem fajn a proto je pro menší zlo čssd.

28.05.2006, 20:17 |
Magic Tak trochu humoru aby jsme se nehádali ,
jinak jako šárka.
Cendo to připojištění u tebe jsem špatně pochopil. Jinak 300 měsíčně mne nevytrhne a za pár let se to našetří + něco od státu a to nezavedlo ČSSD.

28.05.2006, 20:24 |
Cenda :-))
zas za 300 mesicne ten prijem v duchodu asi moc velkej nebude, ne? Priznam se, ze zrovna tohle moc nesleduju.
a my se nehadame, ale debatujem :-)

28.05.2006, 20:45 |
clown | Upraveno: 2006-05-28 20:47:47
Kolas .. ano .. a neni ve Francii prave socialisticka vlada plna byrokracie ..???
Mozna, kdyby to tady zacalo taky bouchat, tak by to nekomu nahore doslo, ze by se mohl zajimat o lid tehle republiky a ne si hrabat pod sebe .. a kdyz se na to prijde a je pruser, tak jej uklidit do Brusselu a to neumi ani anglicky. nebo do CSA, tam udelat diru a pak si ho vzit k sobe jako sefa volebni bitvy.
Ne ty si fakt nepamutejes a nemuzes jaky to bylo .. ale treba si pujc ODSacky DVD s Good Bye Lenin .. je to celkem prdel .. pak se koukni na Cernobyl a to nam vsem chteli ututlat .. a ze vse bude patrit vsem se samozrejme do volebnich slibu neda .. ale KSCSSD toho dosahne ..
Bohuzel jsem nenasel zemi, kde by se mi libilo jako doma v Cechach .. je fakt, ze jsem zatim byl jen az na dovoleny v Evrope .. a pres vodu se mi nechce .. i kdyz .. :o)

28.05.2006, 20:49 |
Magic | Upraveno: 2006-05-28 20:54:49
To je jen malé přilepšení k důchodu, jo ještě 300 zatím přidává zaměstnavatel, V důchodu každá kapka dobrá. No jinak jsem si myslel že dnešní mladší se spíš přiklánějí doprava, ODS mi taky nevoní, podle naší krajské organizace, no ale koho jiného když jsem se u rozhodl, viz výše. Obzvláště když jsem v Socialismu žil skoro 40 let a tak ho nechci zpátky.

28.05.2006, 21:02 |
Magic Ještě něco přidám

28.05.2006, 21:03 |
Magic Tohle už taky neplatí, filmaři ho rádi nemají

28.05.2006, 21:34 |
Kolas Tou Francii jsem mel na mysli jak i tak vyspeli stat může mít problemy.A nevim co tam je za vladu.
Problem cernobylu znam.
když opomenu problem privatizace,tak kdo vnutil lidem plyn s tím že bude nejlevnější a když si ho spousta lidí a obcí zavedou tak ho zdraží.Proč bych měl platit za ošetření když platím zdravotku?Proč bych měl spořit na důchod když platím sociální?(jinak spořím si...radši...doufam že to někdo nevytuneluje).Jinak navrh ods na důchody,že ti ho budou platit deti který si musis udělat a to jestě když budou chtít je trochu postavenej na hlavu ne?
Každá strana ma svých řadách špatný lidi,ale doufám že i dobry.Jen jsem pořad jeste neslysel proč bych vlastně mel volit ods a ne čssd.

28.05.2006, 21:44 |
Kolas Nejvíc mě sere že třeba Gross nebo Tvrdík mi přišli jako dobrý mladý lidi, který by mohli něco udělat pro lidi a bylo by mi i vcelku jedno jestli jsou z cssd nebo ods a jak to dopadlo.

28.05.2006, 22:13 |
X-sat (M)
Kolas - jen pro tvoji informaci - to co udělal Tvrdík pro armádu, z toho budou vojáci živí ještě mnoho let... To byl pan ministr!

28.05.2006, 22:30 |
Kolas No vzdyt rikam ze mi prisli jako fer chlapy,ale podivej se jak to s nima dopadlo
hm dneska v clever štaindler řikal že zakladem statu je prdel tak asi proto nas tam politici vedou no nebo dovedli :o)))
X-sat: Máš pravdu, tenkrát jsem si byť jen na chviličku myslel, že jediný ministr socanů k něčemu bude, bohužel to skončilo na stranických půtkách jako vždy :o(

29.05.2006, 04:52 |
JP | Upraveno: 2006-05-29 05:01:46
X-sat - to, co udělal pro armádu (nic o tom nevím, možná máš pravdu možná ne) si zase vzal na ČSA (o tom vím docela dost)...
Kolas: Jestliže jsi poctivý zaměstnanec jak říkáš, a budeš volit levici, pak jsi právě ty ten, komu to nejvíce uškodí. Zkusím to polopatě a abych řekl pravdu, je mi docela jedno jak se rozhodneš.
Víš, jak vznikly daně z příjmu? Daně se na začátku odváděly na války a když válka skončila, daň se zase zrušila. Pak chudé napadlo, že není špatný nápad aby bohatí platili daně pořád na nejrůznější výdaje, protože mají nejvíce peněz. Jenže s jídlem roste chuť a tak daně museli začít platit postupně i ti méně bohatí... až je nakonec platili všichni. Ovšem bohatí lidé byli (a jsou) nejmocnější ze všech lidí a oni daně platit nechtěli (a kupodivu stále nechtějí). Tak svojí mocí prosadili spoustu skulin a výsledkem bylo, že platili (a stále platí) daně nejnižší. Jak už to tak bývá, ten, kdo pro jiného vykopal jámu do ní sám spadl a chudí lidé platili nejvyšší daně. A tak je to dodnes (můžeš se zeptat nějakého dobrého účetního, jestli mám nebo nemám pravdu). Suma sumárum, světu vládnou jednoznačně bohatí, ne chudí (tady se snad shodneme) a bohatí daně platit nechtějí, tedy je často vůbec neplatí (legálně, protože zákony jsou vytvořeny prakticky jimi).
Tedy, myslím že se mi povedlo vysvětlit, kdo platí nejvyšší daně a z čích peněženek tedy plyne nejvyšší příjem do státní pokladny.
S příjmy logicky souvisí výdaje.
Výdaj je třeba to, že ti "stát" vyplatí sociální dávku (její účel teď není důležitý). Vyplatí ti jí z peněz, které od tebe předtím vybral, protože jiné prostě nemá - tedy když ti politik slibuje, že ti dá peníze, automaticky ti slibuje, že ti jich předtím víc vezme. A teď skandální fakt: Toto se nestane samo od sebe, ale někdo to musí udělat. Někdo musí naplánovat kolik ti vzít, někdo to musí schválit, někdo to musí vybrat, někdo to musí rozdělit, někdo ti to musí vyplatit. Ti lidé to nedělají zadarmo, ale jsou zaplaceni z toho, co stát vybral (což jsou pořád ty tvoje peníze) - statisíce lidí zaměstnaných za tvoje peníze jen proto, aby ti mohli vzít peníze a to co zbyde ti vrátit. Nebylo by lepší, aby ti lidé něco vytvářeli v opravdovém zaměstnání a tebe nechali, abys sám rozhodl co se svojí výplatou uděláš? Je to jako kdybys mi dal 70% své výplaty za to, že ti z ní dám příští týden 10% na novou televizi a zbytek si nechám, protože jsem za tebe rozhodl.
Nezdá se ti nespravedlivé, že zatímco daň z kapitálových výnosů nebo dividend je 15% (což jsou daně zcela jasně především pro bohaté, i když ne pro ty nejbohatší), tak zaměstnanec platí třeba i 32% a sociální odvody 34% (které bohatí neplatí) k tomu?
To, že chceš třeba za 30 let důchod od státu (nejhoršího možného hospodáře) znamená, že chceš aby ti stát předtím daleko více vzal.

29.05.2006, 08:38 |
Daryl (A)
JP: v zasade souhlasim. Jedna malickost mi tam ale vadi. Slovo bohaty. Kdo je ten bohaty ? Jestli mas na mysli to 1 promile obcanu v CR s prijmem nad 0.5 Mil kc /mes, tak to asi jo. Ale tech par drobku nasi ekonomiku nevytrhne. Ten zbytek, co se cely zivot drel a dre aby se na stari zajistil, nepovazuji za bohace.
Rovna dan pro vsechny a bude to. Kdo nic nema, nic nezaplati.
Lidi volte koho chcete, na to máte samozřejmě právo. Jen na vás apeluji, nevolte komunisty. Ještě že jsou pryč. Celé naše autohifi by bylo z pašeráckýho zboží nebo Tesla či nějaký Ural sound.

29.05.2006, 10:24 |
Kolas JP: To máš asi možná pravdu,protože nikdy jsem nezkoumal minulost kdy a jak vznikly daně.Vím ale že už je lidi platily v dobách Říma.Ale nikdo už daně nezruší a budem je platit vždycky a s tím nikdo nic neudělá.Jen je otázka kolik.Nedávno se třeba daně mírně snížily.je třeba společné zdanění manželů,což mi přijde docela dobrá věc.
Neplatím ale jen daně.Platím i zdravotní a sociální tak proč bych za to měl platit když se mi někdy něco stane?Jak už jsem jednou napsal, to co si neudělám nebo nezařídím sám dokud můžu tak to mít nebudu. Ale i těch 7000 ktery bych mohl dostat až budu starej bude dobrých protože na ulici je nenajdu. Samozřejmě by se měli sociální dávky ošetřit tak aby je nezneužívali třeba zrovna už zmiňovaní cikáni.
Ale prostě některý návrhy ods mi vadí. Třeba příklad. Nevím jestli si zaměstnanej nebo bydlíš třeba v podnájmu,ale výpoveď z práce nebo bytu bez udání důvodu se ti zdá dobrá.
Stejně se mi zdá že životní úroveň u nás není tak špatná.Jezdím po celé republice,všude se staví rekonstruuje,obchoďáky jsou pořád plný lidí, po čím dál horších silnicích jezdí čím dál tím víc lepších aut,tak zas asi na tom lidi nejsou až zas tak špatně.

29.05.2006, 10:43 |
Daryl (A)
Kolas: ad vypoved. Neni to tak cernobile, jak to pises. Spise je to ochrana proti vychcankum. Vem si byt. Pronajmes ho nejaky holce, ta se vda, porodi decko a i kdyz ti neplati, ty ji nemuzes vyhodit. Leda tak pres soudy, ktere jsou na leta a leta. Sposuta jich to takhle zneuziva a ty jako pronajimatel z toho mas pak problemy. Jak financni tak jine. Vis , vsechno ma sve pro a proti. Na druhou stranu, pokud budes plnit smlouvu ke spokojenosti obou stran, nema nikdo duvod te vyhazovat at uz z prace, nebo bytu. Jiste i tady se najdou vyjimky, ale to vsude. Bohuzel v nasi spolecnosti (civilizaci) je VZDY potreba volit to mensi zlo. Kazda volba ma sve minus, nic neni perfektni.

29.05.2006, 10:58 |
Kolas daryl:když neplatí nájem tak už je to důvod výpovědi,ne?jen by se mělo v takových případech buď zrušit nalezení náhradního bydlení nebo urychlit soudy. Ale bez důvodu? Dnes už se většinou snad všechno řeší nějakou smlouvou,tak proč to dělat bezdůvodně a někomu to jen ulehčit?
Ano má tosvé pro a proti,ale stejně tak to může hrát vychcánkům který se třeba toho bezproblémového občana budou chtít zbavit.Všechno je to o lidech.
Stejně je asi jedno kdo vyhraje protože i tak si udělají koalice a pak jsou nějaký volby k ničemu.
ja budu volit zeleny. Ne proto, ze bych je nejak miloval. Jsou to vsechno stejny svine ktery na sebe pred volbama hazej vsechnu spinu, jak a co a proc a my bysme to delali lip a po volbach se zas podporujou a kamaradi se. Ale volim je proto, aby byl treba ve snemovne cerstvej vitr. Jestlui to bude lepsi nebo ne, nemuzeme vedet nikdo.

29.05.2006, 14:02 |
Mac Kolas: S tou koalicí je to pravda a to právě proto, že ti největší v parlamentě sami nic nezvládnou. Takže by si měli lidi uvědomit, kdo to s kým potáhne a za jakých podmínek. Ten malej v koalici do toho půjde jen za některých podmínek, jako je realizace aspoň něco z toho, co chcou. Když nepočítám tu stranu, která kam vítr, tam plášť a to jen proto, aby tam byli... jenže jejich ovečky je tam dostanou a to vlastně bezdůvodně.
S tím, že 2/3 kdo tvoří rozpočet jsou právě ti chudší nesouhlasím. Už je to déle, ale dostala se ven statistika asi z ČSU a tam bylo, že je to právě naopak. Snad 2/3 rozpočtu tvoří cca 1/5 obyvatel..takže asi kdo ?! Kde nic není ani čert nebere, takže když máš holej zadek, tak si asi nic nevezmou.
A to, že nevidíš detaily ze své výplatní pásky neznamená, že ty neodvádíš státu moc. Svou jsem už prohnal skartovačkou, ale moc se snad nespletu. Asi 33% (z HM) odvádí podnik za Tebe v odvodech, ale nevidíš to, že další část o která ani nevíš odvádí zaměstnavatel. Pak máš HM a z té platíš 13,5% soc a zdr. Z toho co zbyde zaplatíš 12% (+ další až do 32% podle výše mzdy) daň. A máš to v ruce.
Tak příklad (ty nejnižší daně): HM 11.500Kč->8.754Kč do ruky. Tvého zaměstnavatele to ale přijde komplet na asi 15.300Kč. Nezdá se Ti teda, že na to, kolik stojíš zaměstnavatele dostáváš málo ?? Hm? Pokud budeš brát víc, procenta rostou a vlastně víc jde státu než Tobě.
A proč přibývají komoušům hlasy ? Protože je volí kromě vymírajících lidí ti nejmladší, co to nepamatují, jsou vymaštění, mají hovno, vydělají hovno a chcou víc. Chtělo by to vidět věkové grafy kdo koho volí. Bež na ekonomku a udělej si anonymní průzkum. Ti mají taky přehled o tom, kolik čeho jde do černé díry státu. Tam budeš mít i problém narazit na příznivce ČSSD...

29.05.2006, 14:03 |
Daryl (A)
Kolas: ale to je prave bic na ty, kteri zneuzivaji system.
Proc bych se mel chtit zbavit bezproblemoveho obcana > To bych byl sam proti sobe, ne ?

29.05.2006, 14:21 |
ales4 z teto dlouhe diskuse je videt jak je proste slozite najit nejakou cestu...
doposavad jsem sel vzdy k volbam, ale letos uz na to nemam...neni to o zlech...proste neni pro me volba....
Jiste stoji za zmenu nejak bojovat, mozna alespon temito diskusemi...
me by se libilo kdyby se z mnoha zdejsich clenup postavila nejaka strana to bych je sel podporit :))
Ten cely system je postaveny na tom aby se opiral o sebe, neni skoro sily ktery by jej v teto fazi nejak zmenila.Cim dele to bude prezivat tim bude ten system vetsi a stabilnejsi.
Snad jen revoluce.jenze kouknete na to co se tady napsalo to neni vubec mozne najit nejakou jednotu.
ja uz rezignoval
Kez by se nasel nekdo kdo bude mit pevnou pater a bude mu na teto zemi zalezet.
kdyby kazdemu z nbas trochu bylo by to super :)

29.05.2006, 14:41 |
Kolas Mac:výplatní pásku mám docela podrobnou a i se v ní tak trochu vyznám. to že zaměstnavatel platí nesmyslný peníze za to že ti vyplatí nějakou mzdu je špatný a už jsme to taky řešili.Ale proč s tím nikdo nic neudělá?Pokud by třeba zrovna ods přišla s nějakým rozumným návrhem tak by se třeba ujmul.
daryl:Proč?no třeba proto že máš někoho kdo ti dá víc nebo ho potřebuješ na něco jinýho.
jedina spravna volba je odjebat se odsud nekam vic na zapad kde vic slunicka, lepsi penize, zima tam netrva pul roku a po silnicich jde jezdit i se snizenym autem.

29.05.2006, 15:01 |
Long to je bordel kdyz se v mym vlastnim postu mazou moje prispevky na ktery sem neupozornil ze by me vadily:))

29.05.2006, 15:07 |
Daryl (A)
long: z principu. Cislovacky mazem ... :) Bez diskuse ..

29.05.2006, 15:07 |
JP | Upraveno: 2006-05-29 15:17:43
Nemyslel jsem to tak, že úplně nejchudší platí nejvyšší daně. Nejvyšší daně platí střední třída, což jsou dobře placení zaměstnanci a drobní živnostníci. Jenomže se současnou politikou ČSSD střední třída mizí - přesouvá se do "kasty" chudších a až bude střední třída hodně tenká, bude ji muset nahradit někdo jiný (bohatí to nebudou). Jinak to, že se stavějí nové domy atp. - ty nové domy nepomůžou matce samoživitelce s 10k hrubého, zjednodušeně jsou to většinou jen prostředky pro ještě větší zbohatnutí bohatých:). Ani v autech typu Cayenne Turbo většinou nejezdí dělníci...
Bohatý je člověk, který má takové příjmy nezávislé na tom jestli pracuje nebo ne, že jeho majetek narůstá přestože on žije v luxusu (kupuje si co chce) a nemusí nic dělat. Nezáleží jestli má 10 milionů, nebo 10 miliard. Z toho plyne, že 99,9% zaměstnanců není bohatá (ani když mají 100k měsíčně).
Kolas: Ono asi takhle - čím budou sociální výdaje státu nižší, tím nižší budou časem sociální odvody (nyní tuším 34%). Když budou sociální výdaje vysoké a vláda ještě naplánuje spoustu dalších, budou se muset ty peníze někde vzít = zvýšení sociálních odvodů. ČSSD, o KSČ nemluvě, plánuje sociální výdaje opravdu vysoké, zatímco třeba ODS je chce snižovat.
ad důchody - zcela určitě bych nesahal na důchod někomu, kdo se za svůj život zabezpečit skoro ani nemohl protože žil větší část svého života za totality. Ale generace, která dnes začíná vydělávat, už od státu skoro nic nedostane (a to ať bude u vlády levice, nebo pravice) a čím dřív se to dozví, tím dřív se na to možná začne připravovat...

29.05.2006, 15:32 |
Mac Kolas: Proč s tím asi nikdo nic neudělá.. si to domysli. Zkus s 35% v parlamentu něco přijmout, to asi nejde, že ? Na schválení je potřeba minimálně většina, ne-li 3/5 nebo 2/3.
A Daryl má pravdu, proč se zbavovat někoho dobrýho ? Že někdo jinej udělá víc práce za stejneou cenu nebo stejnou za nižší cenu...pak budu blb, když si nechám toho starýho. To je ale zákon trhu. To stejný s nájemným. Tak v čem je problém ? Leda v tom, že by jsi byl na špatné straně barikády, jinak nevím.

29.05.2006, 17:06 |
Long Daril no dobre noo:)) priste musim bejt vodvaznejsi a vycihat si samotnou stovku:)
Když to tady čtu tak jsem dost zklamanej. Jak může bejt někdo tak slepej nebo spíš tupej..... Pár lidí tu má názory jak vylitý týpci z vesnický hospy, že jsem to vůbec celý četl. Podívejte se okolo sebe, nebo se podívejte na nějakej starší film, jak to bylo předtím a kam to směřuje teď. :-((((((((((

29.05.2006, 19:24 |
X-sat (M)
Jo a zapoměl jsi napsat - ODS nás spasí a zachrání 8-))) Teda tady jsou hláááášky
Nojo ty jsi státní zaměstnanec, ty si v pohodě, ale já si na sebe musím vydělat sám.

29.05.2006, 19:46 |
X-sat (M)
Jsme svobodní lidé a rozhodnutí bylo jen a jen na tobě ;-) A nezapomeň, že i já platím daně...
Jo daně platíš ale z toho co na tebe jiní vydělaj. Ano byla to moje volba, ale ti čůr*ci mě měněj pravidla za jízdy, teď už bych si to asi netrouf rozjet firmu. Zaměstnankyni jsem dal výpověď a dělám sám od osmi do šesti do večera každej den, abych uživil rodinu a tu bandu ouřadů a fízlů, který na mě stále šijou nějaký boudy, aby ze mě doslali další a další prachy!

29.05.2006, 20:05 |
X-sat (M)
jj, taky zajímavý pohled na věc ;-)

29.05.2006, 20:35 |
m1tv naprosty souhlas s schwaboid..
kdyby volby neco zmenily tak už je davno zakažou...:)
volit du bestojim o to aby tu zase vladly komouši...:))))
Je to šit...
Byla tady KSČ, ODS, ČSSD, jojo, a pude to dokola a dokola..:o)
Bude to furt stejný, jen se budou střídat lidi u koryt.
Sládka na ně, na šmejdy:o) SPR - RSČ, to byla strana:o)

02.06.2006, 00:38 |
Kolas schwaboid : Tak s tím co jsi napsal mi příde že vypitej z hospody jsi přišel ty. Ty si mysliš že děláš jen ty? Taky dělám od osmi do osmi a občas i dyl abych uživil sebe a rodinu a nejsem státní zamestnanec.
Mac :to je sice pekny ze dás přednost vyšší nabídce a je to i celkem logický ale aspon ta smlouva která je uzavrena by se mohla dodrzet když si puvodní najemník nemuže dovolit platit víc a mohl si sehnat treba neco jinyho.
Jïnak nic presvedcivého tu nepadlo proč bych měl volit stranu která mluví o korupci a rozkradani a přitom sama za osm let vlady dopustila aby se rozkradlo a vytunelovalo prakticky všechno v tehle republice a jeste to nazvala privatizací. nic mene ani moc neverim tomu že kdyz kterakoliv strana pomuže podnikatelům aby odvádeli mene penez,tak ty penize co usetri rozdeli mezi zamestnance.Tomu se dá tezko verit.
jen doufam ze at to dopadne jakkoliv tak na tom budu aspon minimalně stejne,kdyz ne líp, jako ted.

06.06.2006, 12:15 |
schwaboid | Upraveno: 2006-06-06 12:26:25
Kolas čti co píšu a pak mě napadej, jsem totiž živnostník nebo si rozmysli co píšeš ty (já taky dělám a nejsem státní zaměstnanec...). Já se hádám se státní zaměstnancem tak nás tvoje pracovní doba moc nezajímá.