Navštíveno 218x

Nevíte někdo zda a do jake doby se musi změnit adresa v techničaku když jsem se přestěhoval ?
a dalši dotaz když mam ještě z dřivějška inehom provozovatele než majitele a na provozovatele mam jen maly tp jestli mi změněj jen tu kartičku nebo i RZ když to budu chtit dat jen na sebe ?

15.06.2006, 20:27 |
Sarka Nevím, ale já jsem neměnila vůbec a při převodu na nového majitele nebyl žádnej problém s tím, že mám jinou adresu.
Co se týče majitele - provozovatele, tak to určitě chce nějaké ukončení leasingové smlouvy nebo co to máš.
Sarka: ne ja jsem majitelem auta kupoval jsem ho hned za hotove takže leasing a tak nic na něm neni ale v době kdy jsem ho kupoval jsem měl trošku vic zdr. problemy a měl jsem odebranej kvuli tomu řidičak a tak se jako provozovatel musel udat jinej člověk kterej řidičak ma ale ted už je to ok a tak to chci mit na sebe.
ad 1: jaký je daný čas to nevím, nicméně si nejprv udělej OP a pak běž měnit adresu v TP. Evidenčku nepotřebuješ, budeš platit 50,- za změnu adresy a 50,- za vydání nového ORV.... pokud jdeš i do nového správního kraje, tak musíš měnit i RZ, ale teď nevím kolik, to by ti řekl Šlaušek, dělal to nedávno....
ad 2: nevím, proč by "nemajitel" ŘP, nemohl vlastnit automobil ?? Ale k věci.. s tímhgle jsem se nikdy nesetkal, jen leasing, jak píše Šárka.... takže to bude nejlepší se zeptat přímo na úřadě, kde to budeš dělat......
P_H: OP už mam hotovej proto se ptam
a kraj zustava stejnej aj město i čast jen ulice se měni a ja to musim mit kvuli vyhrazenemu parkovišti pro O1 ale šlo mě o to jestli je to nutne měnit v určitej čas nebo ne protože u noveho bydliště si vyhrazeny davat asi nebudu ale co kdyby.
a k tomu druhemu: ja jsem uvedenej jako majitel od začatku ale ještě je tam kolonka a to je provozovatel vozidla a tam mam uvedeneho otce a na něj je i malej TP. a ja chci abych tam byl uveden už jen ja a malej tp byl na mě.
rád bych poradil, ale fakt nevím.... nicméně akorat pozor na to, aby jsi měl povinný ručení teda napsaný na tebe, ikdyž to takhle dělaj ( provozovatel vs majitel) i pojišťovny....
P_H: neva třeba někdo jinej bude vědět nebo se tam v ponděli zeptam
no povinne mam na sebe už od začatku a zitra jdu změnit adresu na kooperativu aby to bylo v pořadku.
jedine kde mam ke mě ještě někoho jineho uvedeno jsou techničaky

15.06.2006, 22:08 |
Racer počkej počkej k omegám dávaj TP ? :-)))))))))))))))))
musis udelat prevod jestli ti na tom hodne zalezi zaplatis defakto 1000,- uplne za nic, protoze si budes muset udelat evidencku a prevod dneska stoji 800,- je to proste jen papirova zalezitost...i kdyz je to v rodine je to vedene na firmu nebo na fyzickou osobu coz je vedene podle RC nabo ICO....
Racer: neser :o)
xenonman:mysliš jmeno nebo adresu ?