Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > TV karta leadtek - winfast 2000 xp expert

o Navštíveno 156x o
o 23.08.2006, 18:00 | Hnata
mam problemek s mou TV kartou v PC ... vzdycky vsechno behalo jak ma a najednou o vikendu si PC vzpomelo ze me zkusi nastvat a od te doby to protestuje.
Kdyz spustim timeshifting a po chvilce se na to zacnu divat tak je zvuk trhanej (obraz ne) mno a kdyz rovnou zapnu nahravani tak je na vyslednem videu trhanej nejen zvuk ale i obraz.
Nevite co to muze bejt?
Nikdy to tenhle problem nevykazovalo a nutno podotknout ze jsem o vikendu nic neinstaloval ani nepredelaval ... proste z niceho nic ...
zkusil jsem jak preinstalovani softu tak kompletni vcetne preinstalovani ovladacu, dokonce i ruzne varianty ovladacu a softwaru a nic nepomohlo ... nemate s tim nekdo osobni zkusenost?

o 23.08.2006, 21:17 | Toyo
me to delalo taky,potom se to zhorsilo a pak uz to ani nenalezalo hardware,bylo to asi v lednu,tak sem se nekde ptal a nasel sem forum kde se to resilo ze to udelalo strasne moc lidem, dosly tam k zaveru ze to asi udelala nektera aktualizace microsoft.Slo o to ze asi ta aktualizace prepsala hodnoty pameti eprom na te karte. Jde to rozchodit ale musel bys prepsat vregistrech hodnoty pri kazdem startu win. ale zarucene to neni.Jak sem potom tak patral tak na nekterych forech ve svete se resil stejny problem,nekomu uz to nejde vubec,vcetne me. Menil sem na karte epromku ktera byla naprogramovana a uzamcena a stejne se to uz nepodarilo rozchodit. bohuzel
o 23.08.2006, 21:17 | Nismo.Power
se ti vklidu mohlo zacit neco přehřejvat ..... = snížení výkonu = málo síly pro timeshift a record :)
o 23.08.2006, 22:13 | Milhauzz
Slo o to ze asi ta aktualizace prepsala hodnoty pameti eprom na te karte

???

co je tohle za blbost? Posledni pruser MS je ptach ms060-042 kerej ma za nasledek padani exploreru, jasan, i mistr tesar se utne, ale ze by patch menil hodnoty v eprom? to mi vyliz prdel :)))))))
o 24.08.2006, 07:29 | somas
něco podobnýho jsem se stejnou kartou taky řešil na někdy na jaře. Počítač, kde mám TV kartu jsem po cca roce připojil k internetu. Samozřejmě jsem první ponatahoval aktualizace XPček a antiviráku. No a od té doby se s WinFastem nemůžu domluvit. Nejprve to začalo blbnout při nahrávání (nahraný zvuk se oproti zpožďoval - na 1 hodině záznamu to dělalo několik sekunud).
Později už mně přestala TV jít uplně. Takže jsem odinstaloval a znovu nainstaloval všechny ovladače, prolezl česká i zahraniční fóra a nakonec jsem se na to uplně vy.... protože jsem na to neměl čas.
Je ale zajímavé, že s aplikací Dscaler TV karta funguje bezproblémů a s aplikací od Leadteku WinFast PVR nejede....
o 24.08.2006, 07:33 | somas
Jo a co psal Toyo o tom, že nějaká aktualizace od MS přepsala EPROM na TV kartě - to jsem taky na nějakých fórech vyčetl. Dokonce jsem jsem se dozvěděl, že se do této karty dávaly dva typy čipů (už si nevzpomenu na označení) - u jednoho prý stačilo nějakou utilitkou přepsat EPROMKu, a u toho druhého by to mělo být bez problémů. No a já jsem pak počase zjistil, že mám ten "bezproblémový" čip, ale stejně mně přestala TV karta s tou aplikací WinFast PVR fungovat.
o 24.08.2006, 10:01 | Hnata
no tak aktualizace win nedelam :o) Ale jsem rad ze jsem konecne narazil na forum kde mi dokazali odpovedet uzivatele se stejnym problemem ... takze se na tu snahu rozchodit proste vybodnu a je po starostech ... ze by me bavilo kazdej den se s tim patlat kdyz mam v garazi porad rozdelane auto na dodelani muziky tak to teda ne.
Ale zaujalo me co psal somas o tom jinem softu ... mohl bys mi popsat o co presne jde? Nejsem moc zkusenej v oblasti PC takze me nikdy nenapadlo ze bych mohl pouzit jinej soft k te karte od leadteku ... Takze ty pouzivas jinej soft? Tos proste nainstaloval a ono se to samo zpratelilo s tou tv kartou? To bych vyzkousel - jaky je presny nazev toho softu?
o 24.08.2006, 11:19 | somas
jmenuje se Dscaler - je to opensource software - takže si ho můžes zdarma stáhnout na www.dscaler.org. Jedu na něm už několik měsíců a zatím bez větších problémů.
Už si nepamatuju jak složité bylo ten soft nastavit, ale mám pocit, že to bylo v celku jednoduché - buď si to moji TV kartu samo našlo nebo jsem ji zvolil ze seznamu - to už ale fakt nevím.
Ladění stanic je podstatně rychlejší než na WinfastPVR a mně osobně se zdá, že dscaler je i lepší co se týká kvality obrazu (nemůžu ale posoudit objektivně).
Nevýhodou je, že nepodporuje dálkové ovládání mojí TVkarty. To jsem se snažil obejít nějakým softwarem na ovládání PC (tuším Girder nebo tak nějak se jemnoval). Nakonec se mi podařilo nějak ten soft rozběhat aby mi PC reagovalo na ten ovladač od Leadteku Winfast, ale byla to strašná pakárna a nebylo to stoprocentní. Navíc ten Girder či jak se to jmenovalo je placený SW a já měl jen zkušební verzi takže jsem sa na to pak časem vy..... Mám bezdrátovou klávesnici, takže když se chci dívat na TV zdálky tak mám místo ovladače klávesnici :-)))

Ještě k tomu Dscaleru - umí i nahrávat video a tuším i timeshifting, ale u mně je to problém neb mám pomalé PC(1GHZ,256MBRAM,nějaká starší 64MB graf. karta)
o 24.08.2006, 12:34 | Hnata
mno tak dalkove ovladani problem neni pac krome dalkace k leadteku mam na pc i prave zminovany girder s IR prijimacem a takze dalkac nejni problem ...
ovsem myslel jsem ze mas prave vyzkousene jestli funguje ten timeshifting ... no nevadi ja to odpoledne vyzkousim a pak napisu jak to dopadlo - kazdopadne diky za tip ... jsem zvedav ...
o 24.08.2006, 16:13 | Hnata
tak se mi tomu samotnemu nechce verit ale kdosi mi poradil abych zkusil defragmentaci disku a tak jsem to pres noc nechal probehnout oba disky a skutecne - ted jsem prisel domu - defragmantace hotova tak ze to tedy vyzkousim a ono to fakt slape jako driv! Nahrava i timeshifting bezi uplne v pohode jako tomy byvalo driv!!!
Takze asi ten novy soft na ovladani TV zkouset ani nebudu
o 25.08.2006, 06:46 | Toyo
Hnata : tak to blahopreju a bud rad ze ti to jede :o)
o 25.08.2006, 06:48 | Toyo
Milhauzz : bohuzel je to tak
o 25.08.2006, 21:51 | vojco
mne ta karta běží v pohodě pod Suse 10.1 i Auroxem :))
o 25.08.2006, 22:01 | vojco
mne ta karta běží v pohodě pod Suse 10.1 i Auroxem :))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3379 sekund.