Navštíveno 372x

když si koupím něco na ebay.com, novou věc. Platí se clo do ČR? dík za info
jo, tusim 9,5% ale pokud to posle jako darek tak ne
jinak jeste zaplatis DPH tomu se nevyhnes
takže zaplatím dejme tomu $300 + $30 pošta a z týhle sumy 9,5% + 19% ?

28.11.2006, 21:10 |
Mario zalezi na cene baliku a nalade celnika, nekdy nezaplatis vubec nic,jen postovny a nekdy ti napari clo.... zalezi spis na cene (udane cene) baliku....
NO známej tam kupuje dost drahy věci a nevím jestli má takové štěsti, ale plati jen cenu výrobku+poštovny
Asi jako Mario, na zákonitosti kdy to projde bez cla/dph a kdy s jsem nepřišel. Už se mi ale párkrát stalo, že prodejce poslal sám o sobě sníženou fakturu.
no ale vždyť na ebay platim předem (PayPal) ? tak to přeci musí být vypočítáno předem ?
ee, oni tam mají zpravidla poznámku, že to je bez VAT. Mně vždy přijde dopis od pošty, že je v Praze na celnici balík a ať jim dám vědět, jestli je to soukromý nebo firemní zboží. Pak mi to dovezou a pošťákovi zaplatím dph+clo.
aha, takže je dobrý zkusit napsat prodejci ať ohodnotí balík na menší cenu :).
nebo tak no, někteří to dělají i sami jak už jsem psal
to jo, ale obcas se taky neco ztrati pri preprave a kdyz na zbozi co stalo 300$ das treba 80$ a ztrati se tak posta Ti da jen 80$
a jaká je "ideální" cena aby nebylo clo :o))?
tusim ze do 50$ je to bez DPH
bez cla = GIFT :-)
zalezi na kolik ja balik pojisteny, z toho se vypocitaca clo a DPH (pojisteni vcetne ceny postovneho)
pokud se to pojisti do 40baku tak nic neplatis ani DPH a ani clo
jinak pokud je to neco drahyho a napises malou cenu, a celnikum se to nebude zdat tak to klidne rozbali, ohodnoti a dopocitaj
Na ebay jsem kupoval dva 7" lcd monitory, celkove za 150$ a napsal tomu prodejci, at to zabali do hezkeho papiru, napise tam velkym pismem Happy Birthday Michal ! a na fakturu at napise 25$.
Prodejce vsechno do puntiku splnil a balik do tydne u me doma bez cla :-)
hehe tak to de, asi budu mit taky narozeniny :o))
zrovna u monitoru bych si to asi nelajs
kral a nejvetsi prdel byla, ze na fakture bylo vse napsano podle pravdy (2xLCD PC monitors) - krome ceny.