Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > bzučení v repro-doma

o Navštíveno 675x o
o 11.01.2007, 17:22 | audioland.cz
Potřeboval bych poradit. Mám 5.1 repráky Logitech Z5500. Propijil jsem je s DVD a ted konečně i s počítačem. problém je v tom, že počítač je docela daleko, takže originál kabel je k ničemu. Koupil jsem nový kabely (12m dlouhý), dal na ně jacky a zklamání. Ani nemusím nic pouštět, stačí to zapnout a v reprakach nesnesitelně bzučí. Co s tím? Asi je to délkou kabelu, ne? Nebo stínění?

Prosím o každou radu, já to musím nějak zprovoznit...

o 12.01.2007, 08:17 | Zdeny
Zkontroluj si kabely - stínění, resp. nejde li o dvojité stínění = zemní smyčka=brum.
Jinak samotný problém může být už v propojení s PC (občas jsem míval podobné potíže). Pokud to nedělá při propojení s původními krátkými kabely, tak se zaměř na ty dlouhé. Na jejich kvalitu, provedení pájených spojů, a také na jejich uložení (např. poblíž rušivých zdrojů jako zdroj PC, síťové napáječe a podobně).
Pokud to nepomůže, zkus ještě rozděli napájení komponent - každý z jiné zásuvky (jednou mi toto pomohlo).
Pokud ani to ne, tak hučení repro je přirozený jev, pokud koukáš na hezký baby a pak nemusí jít ani tak o hučení v repro, ale v k....u. (:-))
o 12.01.2007, 08:35 | Escudo
a máš kabel ze sestavy rovnou vedenej do PC jako jeden kus, nebo je tam jestě nějaká redukce? Protože pokud by byla nekvalitnější redukce nebo nástavec - mezikus, tak to může dělat to, pokud ne, tak bych to zkusil ty kabely zapojit na něco jinýho, věž a třeba DVD aby zjistil jestli to neni v něčem jiném, jinak reklamace
o 12.01.2007, 09:00 | audioland.cz
Tak pro upřesnění. S DVD jsem to spojil pomocí koaxu. Pak tam zbývá ještě optika, ale to v PC nemám a klasika 3 jacky-stred/basák, prední repro, zadní repro. S origo kabelem to samozrejme nebzučí, ale ten je dlouhej tak 2 metry a to je me k ničemu. Koupil jsem normalni kabel, dal na něj jacky...no a efet jak jsem napsal. Když jsem vykuchali i origo kabel tak rozdíl je hlavně ve stínění. Tam jsou stíněný všechny kabely dohromady, kdežto v tom dlouhým je každej kablík zvlášť..viděl bych problém v tom kabelu, ne v komplu nebo ženských :) Takže co ted, koupit jinej kabel? Nějaké doporučení? :)
o 12.01.2007, 09:19 | Escudo
jestli jsi jack kupoval a nasazoval sám, tak s tim jsem měl vždycky problémy, kup radši hotovej mezikus, dělaj se i "jack-samice cinch" třeba jen 1,5m a zbytek dej rormálně 10m "cinch-cinch"
o 12.01.2007, 09:39 | audioland.cz
jenze ja nikde nenasel 10m kabel cinch-cinch. To vis ze bych se s tim jinak nej*bal :) nejdelsi sem nasel 6 metru... :-(
o 12.01.2007, 10:07 | Escudo
tak raději dva kratší a mezikus a nebo objednej jeden ++ a jeden -+, hlavně kvalitnější ať to sedí, já mám kabely Dynavoice 99,9%cu a pozlacený cinche a nesehnal jsem jinej mezikus něž nějakej shit, bylo to dost volný, takže jsem měl problémy :o( Poku vim, tak tátovi jsem kdysi kupoval od Hama 10m cinch a vpoho
o 12.01.2007, 10:08 | Escudo
hele a snad ten 10m co má táta je i +/-, což je ideální, co zkusit obejdnat přes někoho?
o 12.01.2007, 12:29 | Zdeny
Teď už beze sranfy: ty vážně myslíš, že NESYMETRICKÝ cinch kabel bude bez problém" ???

Kamaráde, tady by mělo být řešení pomocí XLR.

Nicméně, zakup tzv. mikrofonní kabel (mají ho v každém lepším kšeftu s elektronikou za pár korun). Kup pořádný cinch konektroy s masivním tělem a udělej pořádný káble. Na 10 metrů by to MOHLO fungovat.

Jako základní standard cinch konektorů by viděl minimálně Dexony, nic levnějšího už nemá smysl, opačně ano. Hlavně však pořádně propájej stínění a zajisti pořádný mechanický kontakt všech konektorů.

Na mezikusy radši zapomeň. Ohmův zákon je neuprosný a každý přechodový odpor sníží kvalitu signálu (teče tám pár mV a navíc značně choulostivých).
o 12.01.2007, 12:38 | audioland.cz
Díky.Jen to nejsou cinche ale jacky :)
o 12.01.2007, 14:03 | Zdeny
Ó bože... HiFi braň se a utíkej!

Nemáš náhodou foto toho co a jak chceš propojit? Myslím, že tudy cesta nepovede k úspěchu.
o 12.01.2007, 14:22 | audioland.cz
oki super, vse nafotim diky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3165 sekund.