Navštíveno 675x

Přemýšlim o koupi Pola 6N r.v 1996 a výše... cenou max do 95tis. Jen přemýšlím jakou motorizaci, zda 1.9 Diesel (popř.SDI) nebo 1.0 benzin. Jde mi o to, že jezdim pouze ve městě, denně podle stavu peněženky (většinou tak 20-30Km-město), takže bych uvítal co nejmenší spotřebu...
Jsem spíše pro naftu (mám možnost levného nákupu), ale pár lidí mě zrazuje že se to nevyplatí do města. Údajně kvůli hmotnosti, že dřív něco odchází atd...
Popř. je možné jezdit s SDIčkem nebo obyč Dieslem na BIO naftu????
Díky moc za radu s nákupem, ale jen tyhle dvě varianty - takže žádný kup si hondu apod...
cao..tak ja mam polo 1.9d, njeto 215000tis...97 rok..jednou menena spojka, čepy a jen drobnosti...spotreba 5 - 6.jezdim s nim aji po meste a na to ze tam mam tak okolo 150kg muziky, tak je to v pohode, svizny to je taky....nemech si to rozmluvit litrovym benzinem...zere a nejede.
zalezi jestli jedes rano pres celou prahu a vecer zpatky, nebo popojizdis cely den po 2km. Nez se to zahreje, tak je to liny a ztraci se i vyhoda spotreby. Osobne bych sel do te 1.0, do 50km/h je zivy kazdy auto.
No defakto jezdim po městě v průběhu celýho dne... trasy kolem 7-10km (takže denně dejme tomu 20-30km - víkendy i víc), měli jsme Caddy 1.9sdi a s tim sem byl naprosto spokojený
ja lital po meste sluzebni feldou 1.9d a taky si nemuzu stezovat, ale to auto se vetsinou cely den nezastavilo. Ale kdyz to bylo v zime vymrzly, tak byl rozdil mezi benzinakem ku.evsky poznat.
jsem k němu hodně nakloněnej...
mycTD: a jak o bylo poznat, jako lenost atd? Nepočítám že s tim příští zimu budu jezdit, to koupim nějakou šlupku.... a Polo dám do garáže
kuca: Benzina natocis v -20 a tak nejak to jede, u diesela mas pocit (dle me opravnenej), ze se akorat trapi.
Priznavam teda, ze nemam zadnou zkusenost s tou 1.0
mamka má tu 1.0 benzín i stejnej rok a podle mě to není auto pro chlapa (jestli to tak můžu říct). Cestovní rychlost 100 - 120 km/hod, jinak řve motor a máš pocit, že by to chtělo řadit vejš, ale šestka neni.
Dle mého názoru auto pro ženskou na nákupy (a ne na velké nákupy, vzhledem k malému kufru)
Jo a ber to jako názor ženský, autum nerozumim, jen zkušenost :)
no jestli tomu dobre rozumim, tak on to chce prave na ty nakupy.
Jak řiká mycTD... chci to právě jen na městský ježdění, pro mladou do školy, do práce, na dílnu do kina apod... jsme jen dva, do tedka sme měli ještě menší potvoru a spokojenost....
Samo že na to přijde čirá optika a xenony, nějakej ten podvozek 60/60, ale jinak to bude městská couračka

25.01.2007, 00:26 |
Syrup tak do mesta to snizovat 60/60, to jses docela dost odvaznej :-)
jako Syrup, to mi k tomu moc nesedi
máme tu 1.0 (999 ccm)/37kW třetím rokem a paráda, používáme k tomu účelu co píšeš, spotřeba nula nula nic (jednou jsme to počítali a bylo to 6.2 l, jinak prostě vždycky zapomene kdy jsme byli naposled na benzínce), auto má krátké zpřevodování a do 80/90 km/hod jede jak z praku, je potřeba ho vytáčet ale do otáček jde velmi ochotně, kastle je hodně tuhá a nějaké díry na cestě ji nerozhodí, sedět se dá jen vepředu, vzadu je to za trest (musel jsem sedět našikmo, protože nebylo kam dát nohy), údržba nulová, spolehlivost výborná, za 3 roky jsme měnili akorát olej a obložení ruční brzdy, co bych doporučil je posilovač řízení (my ho nemáme a při parkování je to pro ženu docela makačka). Jinak pozor, dělal se i motor 1043ccm/33kW, který označují také jako 1.0, ale je dost línej a nedoporučuji. Jinak mrkni na Tipcars, kdysi to tam hodnotili.

25.01.2007, 08:30 |
aphex Otec měl 1,0 od 1996 do 2006 a naprostá spokojenost. Nejmenší spotřebu měl něco pod 4 litry jinak po městě asi do 6. Nikdy se mu nic nepodělalo, ale to záleží na údržbě. Myslim že do města je tenhle motor ideální. Rychleji se zahřeje než diesel a budeš mít o dost nižší povinný. Otec na něm natočil cca 220 000km a jezdí do dnes.
Martinec7 prodává hezký SDI co i hezky jede řekl bych za super cenovku...
Prodam VW Polo 1,9SDI rv.98, 3dvere, barva zelena, ABS, 2xairbag, posilovac rizeni, po vymene naplni, new winter pneu po technicke strance v super stavu! Nic netluce, napravy pevne, rizeni bez vule, najeto 110tis., technicka do 5.5.2007, hlucne spojkove lozisko, jinak vse OK. Sevisku jsem k tomu nedostal. Vozidlo bylo po stretu s Nemeckym ovcakem, vymnena pouze dilu: naraznik, svetlo, blatnik, nic jineho nebylo potreba delat ani menit. Dalsi foto v pripade zajnu zaslu na e-mail.
Cena: 68tisic
Tel. 603778829
ICQ 342420006
emil: martinec7<>seznam.cz

25.01.2007, 11:23 |
Mario pritelkyne ma asi mesic polo 1,0, 37kw, 5ti dvirko a zatim spokojenost.
bez do benzinu, ten diesel ma velky motor, vetsi pojistka...
zrat to bude stejne a ten jednolitr je zahratej temer okamzite, takze nemusis mrznout.
je to liny jak ves, Vmax 140 a to mas pocit ze kazdou chvili musis vzletnout :-) ale po meste staci bohate:o)

25.01.2007, 11:56 |
clown | Upraveno: 2007-01-25 11:59:12
Mario .. jen lehce opravim ..
to 1.9 SDI se dostane na 170 ... v Polo Classic :o))
jen si zkontroluj, zda ma ta 1.0 servo ... a sel bych do nej ...
do mesta s litrovym motorem .. pohoda ..
mel jsem Cordobu 1.4 .. a spokojenost .. ve 160 spojka, ve 200000 prevodovka .. v 260t prodej .. pak auto prestalo denne jezdit a motor sel do kopru ... udelala se na nem generalka a jezdi dal :o))

25.01.2007, 14:35 |
Hanes Já bych šel do nafty, po městě s tím benzínem budeš jezdit za 6-10L-studené, stále na sytič, s naftou do 6ti litrů.
Díly jsou tejně drahé-kromě rozvodů, ty jsou na sdi dražší.
Vyžší povinné ručení se ti brzo vrátí.
No a ta kultivovanost-když budeš mít zamrzlá okna tak první co uděláš je že nastartuješ auto, odrbeš okna a nasedneš a jedeš v pohodě, motor se trochu ohřeje a bude spokojenej.

25.01.2007, 14:43 |
clown s tim litrem za 6 az 10 ??? to je moooc ... to uber ...
s tou 1.4 jsem mel 7 mesto ..
To hodně uber, podle mě si to ve městě víc jak 8 nevezme, zahřátý je to hned. Kdybych měl po každým parkování čekat než se ten diesel ohřeje, tak mě omejou.
ja bych taky sel do nafty nejlip asi TDi ale to je zrejme cen auta jinde a navic by bylo trapeny turbo takze pro me by to SDicko byla jasna volba ale zase je tam velky povinny ruceni a pokud je diesel dobre sestelovanej chyta v - 32 stupnich na prvni max druhy otoceni muj naftacek se v tomhle mrazu poprvy line otocil nez se probudila baterka a podruhy ihned naskocil proste mladej motor pouze 257 tkm najeto :)
Kdyby jsi chtěl tak prodám naše VW Polo Classic ( to je s kufrem, takže to je na týdenní nákupy, fakt obr ten kufr ), černá barva, 2x Abg, jinak socka. Najeto 166t. Sice je to 1.4 ale platí to co tu povídají ostatní. Dokonce to má i origo VW 14" ;-)
No kdybys zauvažoval tak dej vědět. Btw jezdím denně Hostivař - Říčany a jednou za týden +200km domů a zpět a průměrnou teď v zimě mám 6,93, zrovna před 14 dny jsem to počítal.
Já nevim, mě se tý spotřebě 1.0 nechce nějak věřit... že by to jezdilo pod 6???? Mám Uno taky 1.0 a to jezdí v průměru kolem 7.5-8litrů.... což je dost (dlouhodobý měření (3roky)...

25.01.2007, 22:30 |
clown Prochy .. tak to UNO musi bejt asi rozmrdany ...
mel jsem UNO 0.9 Fire .. jezdilo za 5.5 :o) cca tri roky ..