Navštíveno 446x

28.01.2007, 09:33 |
Pekis Co sem nevěděl...
Sice v tomto oboru dělám, ale všechny dostupné technologie nastudované nemám, takže sem se trochu napálil.
Minulý týden sme se s přítelkyní narychlovku rozhodli, že do jejího komplu koupíme dvd palírnu. Po návštěvách různých obchůdků (bez hotovosti v peněžence sme hledali kšeft, kde berou karty), sme našli jeden, kde by obchod mohl být uzavřen. Pán byl sice dosti nekomunikativní, moc se nesnažil nám vyjít vstříc, ale jelikož toulkám po obchodech neholduju, řekl sem si, že tam nakoupíme stůj co stůj. Takže požadavek zněl jasně: repro a nějaká ta palička. Repro vybráno hnedle (SP-J10...šumítka, ale k pouštění Medvědích kamarádů stačí...), problémek byl u dwd. Po zkušenosti z mého pc se značkou NEC, sem jeho nabídku od stejného výrobce uvítal se vzrušeným očekáváním kvalitního výrobku. Pán ještě s neměnným výrazem v obličeji řidal informaci, že model má i LIGHTSCRIBE. Říkám si, proč už nemít media i s vypáleným obrázkem, že?...tak bylo rozhodnuto. Na otázku, zda dostaneme i nějaké cd s ovladačem, pán suše odvětil, že ovladače dodavatel nedodává a že se vše dá stáhnout z netu. Ok, proč ne, problém v nedohlednu. Ještě sme přikoupili nějaká ta media a zkusmo i dva kousky dvd-r Philips Lighstscribe. Ale ouha...Model sice disponuje vypalovací technologií i na horní stranu media, ovšem LABELFLASH. Rozdíl sice nepatrný, ovšem Lighstrcibe media jsou mi v tomto případě na h.... Labelflash umí pálit na horní stranu, ale pouze na jeden typ medií a to DVD-R Fujifilm 4.7GB 16x. Jakékoliv jiné medium s možností vypálení obrázku je nanic.
Momentálně řeším dilema, jestli se spokojit s tím co mám a pálit media i s obrázkem pouze na media dvd Fuji (cd media Labelflash sem prostě nenašel) nebo jít do toho obchodu a pánovi jeho LIGHTSCRIBE vypalovačku omlátit o hlavu...
bych mu jí šel vomlátit :o))) ale stejně to za chvilku přestaneš používat , já sem to použil na jeden balík CD a od tý doby nic ... prostě fixa zvítězila na plný čáře ...
proto používám Printable media v tiskárně :-)
Pepíno_Honda: to je nejlepší, nejrychlejší a funguje to pořád

28.01.2007, 10:19 |
clown vratit .. ma to blb vedet, ze je to Labelflash ...
dost na prd .. malo medii ..

28.01.2007, 11:51 |
Magic No mám NEC a ještě jsem žádnej obrázek nevypálil a to jsem si jí kupoval kvůli tomu. Asi jsem línej, nebo je fakt že je medií málo a asi jen v obchodech kde tomu rozumí. Jinak jako Petura omlátit. Jo tady máš odkaz na porovnání obou technologií
[ Link ]

28.01.2007, 12:04 |
Pekis Magic: toto mám proštudované skrz na skrz...ale až po tom, co sem zjistil, kde je problém :o( Technologii Lightscribe znám, Labelflash bohužel nikoliv.
Fakt tam asi vlítnu a toho "pana prodavače" malinko pokárám za skvělou radu.
Anebo naopak...udělám ze sebe maximálního laika (blba), ať mi sám předestře rozdíl mezi těmito dvěma záležitostma a že ty celkem drahé media můžu vyhodit a jestli mi za ně vrátí peňauze :o)

28.01.2007, 12:15 |
Magic Pekis: promiň nechtěl jsem poučovat. No já bych ze sebe asi nejdřív udělal blba (laika) a pokud by nevrátil peníze nebo nevyměnil za jiné, tak bych mu je omlátil o hlavu a možná i pohrozil ČOIkou.

28.01.2007, 12:19 |
Pekis Magic: nee, to je v pohodě :o) Mám to v plánu udělat tak nějak jak píšeš...asi to bude nejlepší postup. Nemám potřebu se s někým hádat nebo tak něco, spíš se chci rozumně domluvit.

28.01.2007, 12:38 |
Yemen at ti to vymeni za lightscribe ... mam doma a ikdyz mam chut si pohrat tak to umi vypadat efektne ...
Rekl bych mu, ze ti prodal neco co nefunguje - dukaz jeho neznalosti je v prodanych mediich, pozadoval bych vymenu za jinou palicku,a le bacha, pokud budes brat LG - je verze ktera ma v oznaceni 11ku a ta ma problemy pri paleni na DVD+RW tusim, ze jiny DVDcka to s velkou pravdepodobnosti neprectou, doporucuji model s oznacenim 22, ta je uplne stejna,a le tenhle problem nema - a bacha aby mela pismenko tusim L, jako lightsciribe :)

29.01.2007, 08:37 |
JR ja sem koupil HP a uplne v pohode.
JR- to je jako reakce na co?

29.01.2007, 11:12 |
clown jao JR .. koupil jsem HP (LG) a uz mam za necelej rok treti :o))
neresim .. je to spotrebak ..

29.01.2007, 13:12 |
Pekis resumé celé situace:
Dnes sem tam zajel, s pánem si vše vysvětlil i ten se jal v klidu přístroj za jiný s LS vyměnit (LG). Doplatek 15kč sem neřešil, ovšem domácí zjištění, že tento model LS nedisponuje mě poslalo do kolen (moje blbost, nevšiml sem si chybějícího L). Ale už to neřešim, nervy budu mít z práce a ne z takové prkotiny jako je tato záležitost.
Ale je to návod pro všechny ostatní, že mají z obchodu odcházet až po tom, co jsou si jisti tím, co dostali. Ne každý prodávající vám prodá to, co jste požadovali.

29.01.2007, 13:26 |
ACEMajky | Upraveno: 2007-01-29 13:29:00
:( - nebudu rypat,a le ja ti to rikal.... :)
A jeste rekni ze mas model s cislem 11 ...

29.01.2007, 13:35 |
Pekis ACEMajky : mám GSA-H42A...a máš pravdu, psal jsi to...taky proto píšu, že to byla moje blbost, že sem si to nezkontroloval...sem prostě předpokládal, že když mu řeknu, že chci LS, tak že je to jasné. Že? :o)
ja bych tam jeste zajel, pokud to nemas 20km

29.01.2007, 14:05 |
Pekis to už ne, to bych fakt byl za idiota...a to LS mi za to nestojí
to ja bych tam jel prave abych za idiota nebyl a idiota udelal z toho prodejce jaky je to kokot kdyz ani nerozumi tomu co prodava

29.01.2007, 14:13 |
Pekis no na tom něco je, to souhlasím...

30.01.2007, 09:26 |
paia mozna by nebylo na skodu uverejnit nazev prodejny jako odstrasujici priklad.