Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT : instalace xp - help

o Navštíveno 287x o
o 30.01.2007, 12:28 | Pekys
už nevím jak dál a potřeboval bych poradit. Chci nainstalovat xp na disk, kterej je ve formátu ntfs. Bootovací instalační disk selhal a píše disc failure, systémová disketa pro w98 zase nevidí disk v ntfs a píše že command com je nesprávej a špatná verze MS-DOS.
XP který mám na druhym disku mi dovolujou formátovat jenom v ntfs. Jde nějakym jinym způsobem změnit formát disku z ntfs na fat32? Nenapadá mě jinej způsob, jak to tam dostat, než přes w98.

Díky.

o 30.01.2007, 12:54 | choze
a co to dělá když napíšeš format C: ?
o 30.01.2007, 13:16 | Pekys
když tam hodim jen ten disk (kterej je uplně prázdnej), na kterej chci instalovat, tak format nemá odkud brát. Když tam hodim tu disketu s 98, tak se mě to zeptá jestli chci podporu CD-ROM a pak to hlásí že podpora je OK a pak hodí chybu command.com, objeví se A> a dál nejde nic dělat, kromě restrartu. Jdu to zkusit ještě jednou, ať to opíšu přesně, co to hlásí.. kua.
o 30.01.2007, 13:23 | Spooky1 | Upraveno: 2007-01-30 13:24:04
Když dáš v BIOSu rovnou bootoívání z CD takby ti to mělo rovnou naběhnout z instalačního CD XP ne???
o 30.01.2007, 13:32 | Pekys
právě že ne. V biosu to mám nastavený na bootování z CD, ale to hlásí chybu Disc Failure, .... Doma mi to běželo takhle normálně, tak je zakopanej pes někde jinde, ale netuším kde.
o 30.01.2007, 14:40 | Pekys
tak systémová disketa byla špatná. Stáhnul jsem z netu jinou, která už problém s command.com nehlásí. Bez problému naběhne systém w98 z diskety. Disk C: to ale pořád nevidí. Řekl bych že problém bude v tom ntfs formátu, kterej 98 neznaj. Nevíte někdo jak dál? Jak přeformátuju disk do formátu FAT32?
o 30.01.2007, 14:58 | Quasar
přeformátovat to půjde bez problémů, ale tobě jde nejspíš o změnu formátu při zachování dat a to bude problém. Existuje ale utilitka DOS2NTFS která ti v DOSu zpřístupní data na NTFS disku a muzes je tak zazalohovat. Nesmíš mít ale použité cryptování.
o 30.01.2007, 15:16 | Pekys
nene, žádný data tam nejsou. Jen nevím jak to zformátovat, protože xp mi nabízej jenom ntfs formát. Teď jsem našel program Partition magic, kterej by to měl umět překonvertovat z ntfs na fat32, ale když dám aplikovat změnu, tak se mi to vráti do ntfs. :o(
o 30.01.2007, 16:06 | Petura
Pekys: s disketou W98 spust fdisk A:fdisk odstraň primární jednotku, a pak jí znovu vytvoř, popř. si rozděl disk jak potřebuješ, pak resneš komp a pomocí diskety znova nabootuješ a naformátuješ disk ve FATce
o 30.01.2007, 21:28 | Pekys
Petura: zítra v práci to vyzkouším. Díky za radu, i když v fdisku jsem to už odstranil a znova vytvořil, přesto ho to pořád nevidělo. Asi jsem to dělal blbě, radši to zkusím ještě jednou.
o 30.01.2007, 21:47 | Petura
ono to bude psát, že je disk zavirovanej, nebo že je v jiným systému než FAT32, musíš to odsouhlasit, a pak když zrušíš "pártišn" a znovu vytvoříš (asi lepší rozdělit disk) a pak naformátuješ tak tam bude FATka :-) neumim to přesně popsat, když to nemám před sebou ...
o 30.01.2007, 23:06 | deda
pokud si pamatuju tak v fdisku je myslím nějaká položka odstranit jednotku v jiném formátu než FAT32 tak tam bych hledal.Ale jistej si nejsem už jsem to dlouho neviděl:-))
o 30.01.2007, 23:55 | Pekys
no bude to ještě boj, zítra to vyzkouším, tak snad se povede. :o) Jinak ho zformátuju kladivem...
o 31.01.2007, 00:50 | KaZaN
Podle mne neco delas spatne, neni mozny prece ze by to PQmagic nezvladnul, zrusit vsecko na tom disku a pak jen vytvorit a rovnou naformatovat partition...a dat apply
o 31.01.2007, 08:18 | Pekys
Asi to bude tím, že to je demonstration verze a ne trial, jak uváděli na netu. Protože všechno je bez problému, odstranit partition, vytvořit novou ve FAT32, vše OK, ale když dám apply, tak to hodí nějakou hlášku a je to z5 na NTFS. Zejtra si dotáhnu plnou a snad to půjde.
Díky za rady
o 31.01.2007, 09:25 | Jerry.s
s plnou verzi ti to pujde na 100% kdzy si stahnes jako ze tu trial verzi tak je to jenom napsane ale ve skutecnosti je to demo s omezenyma moznostma.. nedavno jsem mel podobny problem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3106 sekund.