Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Realna spotreba CRT TV/plazma/LCD

o Navštíveno 5538x o
o 01.02.2007, 08:29 | ACEMajky
Zdarec, nemeril jste nekdo kolik basti ktera TV nejakym tim merakem

Ja vcera zkusebne napichnul merak na 74cm uhlorpicku CRT Nokii 100Hz a neco mezi 65-72W, kdysi jsemmeril Mitsubishi CRT 55cm a ta mela asi 55-65W

o 01.02.2007, 09:19 | -Hans-
Plazmy nejvíc - nehledě na to, že topěj, jako prase:o) Radiátor:o)
o 01.02.2007, 12:48 | Spawn78
Ahoj ma LG 42" Plazmu. Mereno bez fce LOWPOWER cca 30% uspora energie(umele snizuje kontrast). Plna cerna 80W, plna bila 270W prumer normal signal B/C typuji kolem 180-220W neda se to zmerit. Spis me zarazi spotreba StandBy. Moje plazma vsechny modely jsou trvale ve STB. Maji izostat tlacitko pro zapnuti ale jen mezi STB - ZAP. proste kdyz ji chces vypnout tak jedine vyrvat ze zdi :-)) Delam to nebot ve STB bere 35W. Tato spotreba neni nikde uvedena. za rok to dela cca 1500,- a to jsi se ani nekouknul :-)) Jinak film z DVD + Plazma + Yamaha 5.1 + aktivni woofer cili domaci kino jak ma byt v patricnych hlasitostech odber prumer 200 -310W komplet samo ze se neda zmerit audio objektivne neb jde o spisckovy vykon ale jde to. To jsou me zkusenosti. LCD TV nemam ale v Praci 19" bere trvale 110W. A jeste poznamka k -Hans- LG moc netopi moje stara CRT Mascom 74" 4/3 v oblasti nad zhavenim obrazovky topila vic.
o 01.02.2007, 13:07 | ACEMajky
tak tech 35W stand-by je husty
o 01.02.2007, 13:46 | dj.DEKL
21" Viewsonic 21PS asi 110W
o 01.02.2007, 19:41 | Kamil
32" LCD při bílý barvě do 180W
42" plazma při bílý barvě cca 300W
o 02.02.2007, 11:56 | Tuner#2
Spawn78: Co je to za model? T

Ta spotřeba je ve standby hustá, ale jinak to potvrzuje moje slova, že papírový údaj je u plazmy z hledisky spotřeby max., kdy svítí bíle, ale při běžném obrazu je menší. U LCD je jedno co tam je a třeba 40" LCD má už kolem 160 - 200W podle výrobce, takže spotřeba LCD a plazma je opravdu stejná. Musíte porovnávat stejné úhlopříčky. CRT měli samo méně, ale třeba když Loewe dělalo velkou Acondu s úhlopříčkou 102 cm, tak měla taky kolem 180W. Takže spotřeba je +/- u všech technologií stejná, což se nedá říct o obraze :o)
o 02.02.2007, 13:08 | Spawn78
To: Tnuer je to LG 42PC3R. Souhlasim ze LCD + CRT + Plazma kolem 42" budou mit +/- stejno spotrebu. S tim rozdilem ze LCD trvale. Jeden s argumentu udavanych vyrobce je ze LCD zere daleko meni nez PLAZMA to je <>. Budoucnost je v LCD s tim slouhlasim ac jsem stastnym majitelem plazmy. Ale dnes pokud chcete velikost Uhl. 106 resp. 42" a zdrojem pro TV je jen pozemni vysilani + DVD prehravac. Tak drtia vetsina TV(plazem) ma rozliseni 1024/720 cili male HDTV. Neni jina moznost LCD ma nativni rozliseni 1980/1020 a to je fakt pruser kdyz zobrazuje normalni PAL 720/576. Kor LCD vladnou do velikosti 42" nemaji konkurenci v plazmach (plazma technologicky nejde vyrobit mala) a LCD nad 42" se nedela a pokud ano tak 42" stoji tolik co 3x plazma.
o 02.02.2007, 13:28 | Tuner#2
Spawn78: S první částí souhlasím a je to jen ochodní trik, jak prosadit LCD :o)

S druhou částí ne, protože jestli je budoucnost LCD, tak až mě lehne CRT, tak nevím co si koupím...

Podle mě budoucnost je SED a snad už se jí brzo dočkáme, protože pak je to de fakto CRT, ale ploché a navíc nemá negativa jako mělo CRT třeba s geometrií obrazu, nebo ostření v rohách. Pevně věřím, že SED převálcuje LCD a bude to takové vykoupení, protože LCD mělo zůstat jako monitor k PC a ne se tlačit do TV. Dle mě na pohyblivý obraz nebude LCD dobré nikdy a při velkých úhlopříčkách je tam ještě problém (k mnoha dalším) s nerovnoměrně podsvetleným panelem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3021 sekund.