Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Instalatérskej? Jak na odpad pračky....

o Navštíveno 49809x o
o 26.03.2007, 23:19 | KaZaN
Už delší dobu bojuju s odpadem od pračky, v bytě sme měli v koupelně vývod do odpadu, je to plastová trubka debilně zapuštěná ve zdi a na ní byla krytka, kterou sem snad hodinu (díky tomu zapuštění přehnanýmu) páčil než sem ji z toho vydoloval.... ale co s tím? Tak sem do toho udělal díru podobnou prumeru hadice z pracky, tu seem v místě pruchodu omotal páskou narval sem to tam a pak jeste oblemcal nejakym silikonem koupelnovym pruhlednym.... nicmene, asi to neni dokonaly, protoze to obcas dost smrdi...ze bych tu pracku nejradsi hodil z okna... nevite jaka je korektni montaz do takovyhle pripojky?

o 26.03.2007, 23:33 | tappaja
No, hadice z pracky vychazi nekde dole v rohu, mel bys hadici vest nahoru a pak dolu, tim udelas sifonovou zatku a smrdet by to nemelo. Tim taky zamezis samovolnymu vypusteni pracky, kdyz tam vznikne ten samovycucavaci efekt (nevim jak to nazvat)
o 26.03.2007, 23:36 | KaZaN
Hadice je zatracene dlouha (ta dira je hned za prackou,), takze smycka tam je, ma podezreni, ze to spis smrdi ten odpad zpatky.
o 26.03.2007, 23:51 | Pekys
No to je dost pravděpodobný. Z těch trubek to táhne jak z kanálu. Takže přetěsnit. Někde ti to profukuje. Nějak si nedokážu představit to napojení ve zdi, jak jsi popsal, ale co nějakej gumovej přechod s membránou? Něco jako je u hajzlu.
o 26.03.2007, 23:57 | KaZaN | Upraveno: 2007-03-26 23:59:27
No ve zdi je plastova trubka, asi tak dvakrat silnejsi nez je hadice z pračky, trubka konci na hranici zdi (s kachlikama) a je neupevnena, takze manipuplace jedna báseň )o: Trubk aje na konci trošku rozšířená na to rozšířeně pásla ta záslepka co jsem zuby nehty vytáhl. Do záslepky sem vyřízl díru na cca tu hadici, hadici jsem v obalili paáskou a prostrčil tou záslepkou, celý sem to narval do tý trubky a okolo průezu záslepkou jsem to ještě voblemcal silikonem.

Gumovej přechod s membránou zase neznám já, ale zkusím si to pořídit,...
o 27.03.2007, 00:08 | Pekys
už jsem si vzpomněl. Manžeta se tomu nadává. Zkusil bych dojít někam do instalatérkejch potřeb, tam něco mít budou.
o 27.03.2007, 07:25 | radek.613
trubka ve zdi má buď hladký konec, nebo rozšíření v hrdlo. Podle toho se použite buď kousek PVC trubky hladký nebo s hrdlem, aby vyčníval cca 3-5 cm nad povrch zdi (bude to asi 40 PVC?). Na tenhle konec dáš plastový pračkový sifon - ten se stáhne matkou přes gumové těsnění na tu trubku no a nA druhý konec sifonu těsně natáhneš (či sponou chytíš, záleží na vývodu sifonu) hadici od pračky. Je to funkční, nesmrdící a není třeba nic patlat silikonem, pominu-li to, že většina silikonů stejně na PVC povrchu nijsak zvlášť nedrží....
o 27.03.2007, 08:49 | KaZaN
Jejda, návod, díky....to že ten silikon nedrží asi nic moc je tu právě cejtit občas (o:
Mam rozšířený hrdlo na ty trubce. Takže pro co jdu do instalatérských potřeb? Pro kus pvc trubky s hrdlem? Pak ještě plastový sifon a preventivně sponu. Ještě změřím tu troubu ve zdi...
o 27.03.2007, 09:36 | cupra.165
Trubku mas nejspis prumeru o 40.Kup redukcni gumovou manzetu 40/32,dale prackovy sifon nad omitku ,byva 32.Ma v sobe zpetnou klapku v podobe kulicky.Ma i krytku na zed.Pak uz to jen do sebe nastrkas.Mel by ses vejit do 130,- jinak odpad by mels mit ve vysce 55- 100 cm
o 27.03.2007, 09:37 | radek.613
Ano jdeš pro dejme tomu 0,5 metrovou trubku HT s hrdlem příslušného průměru (doma si z ní uřízneš buď jeden konec s hrdlem, nebo druhý konec hladký - podle toho jestli je ve zdi hrdlo nebo trubka), pračkový sifon na tu trubku pasující, krycí rozetu co se nasadí na tu trubku za sifon a zakryje tak opticky tu díru ve zdi, a podle připojení sifonu a konce/průměru pračkové hadice kdyžtak hadicovou sponu. HT trubky těsní O kroužkem v tom hrdle, stačí tedy trubku máznout (mazivo na montáž potrubí, vazelína,...) a strčit do toho hrdla. A je to. Pokud je ve zdi PVC a ne HT, prodají Ti kus PVC trubky s hrdlem, v tom případě budeš ještě potřebovat lepidlo na PVC. Zbytek stejný jako výše. Jaká varianta přichází v úvahu musíš zjistit sám, odsud Ti do zdi nevidím :-D
o 27.03.2007, 11:36 | KaZaN
Ty voe, tak až (jestli) tohle zmáknu, začnu asi koukat na Loskutákoviny nebo tak něco (((o: Nějak myší a klávesncicí to si udělat nejde co ((o: ? Tak ještě please co je to HT resp jak poznám jestli je to PVC nebo HT? Je to nějakej plast tvrdej ta moje roura ve zdi co do ní Radek nevidí (o:
Díky kluci, to zase bude pochvala od Screaměte... (o:.
o 27.03.2007, 12:04 | radek.613
Pokud je ve zdi bledá trubka s takovýmhle hrdlem na "O" kroužek, je to HT....

[ Link ]

Pokud je ve zdi trubka šedá hlaká plastová, nebo s hrdlem oblého tvaru, je to PVC...
o 27.03.2007, 12:07 | Conan
Jinka servisák na pračky mi doporučil tu kuličku v tom sifonu vyhodit, jelikož způsobuje velkej odpor pro čerpadlo pračky a jsou z toho často závady, že čerpadlo odejde.
o 27.03.2007, 12:18 | KaZaN
Jdu tu ludru Whirlpoolí odtzáhnout a zjistit co to tasm mám zabandážovaný... (o:
o 27.03.2007, 20:24 | Magic
Nevím jak máš udělanej ten odpad pro pračku, ale musí to jít přes sifon ve kterým zůstává voda jako pachová závěrka. Když voda vyschne(málo pereš) odpad smrdí, nebo a to je horší ta trubka není připojená přes sifon. My máme v koupelně bokem z vany kus trubky a do ní strčenou odpadovou hadici z pračky a nikdy zatím nic nesmrdělo , ale ta trubka je připojená na odpad nad sifonem.
o 27.03.2007, 20:37 | Magic
Tady je ukázka 1 bez hadice a nesmrdí

foto k příspěvku  od Magic

o 27.03.2007, 20:41 | Magic
a ještě jedna ze zastrčenou hadicí a bez jakýhokoliv těsnění

foto k příspěvku  od Magic

o 29.03.2007, 02:04 | Mila_307
takhle vypada primo prackovy sifon, musi se zasekat do zdi, predni krytka se dela bila nebo chrom. Ma i cistici otvor. Nejelegantnejsi reseni, nic nesmrdi, jednoduche pripojeni spotrebice. Ja to jak pro pracku tak i pro mycku.

foto k příspěvku  od Mila_307

o 29.03.2007, 08:42 | KaZaN
No jsme ted v dost mystickym podnajmu, takze sekat mu tady nic nehodlam )o: Ikdyz uznavam, ze to vypada hodne dobre.
o 12.11.2007, 11:01 | ACEMajky
KaZaN - ty nemas fotak aby jsi udelal foto?
o 12.11.2007, 11:01 | ACEMajky
trochu pozde, ale preci :)
o 12.11.2007, 13:04 | Mika
v jaký je to výšce? mě se zdá že to je moc dole, doporučení je snad 40 cm
o 12.11.2007, 14:08 | KaZaN
fotak mam a priznavam se po dobrym a bez muceni, ze sem se k tomu jeste nedostal... (o: ale asi budu muset uz (o: kdyz uz si mne ACEMajkyne nakopnul (o:
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3793 sekund.