Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HOME HIFI

o Navštíveno 2038x o
o 29.05.2007, 13:44 | C...arlos
Co vsechno je potreba na stavbu domaciho hifi, myslim Ti jaky komponenty...a na kolik to tak vyjde...?? nechtel bych zadny Hajend... neco spis zacatecnickyho...?? Diky za odpovedi...

o 29.05.2007, 13:56 | Majk-fox
Stavbu i reprosystémů? nebo koupě komponentů?
o 29.05.2007, 13:59 | Majk-fox
Pokud by si kupoval komponenty a nevyráběl si je sám, tak bych pro začátečníka doporučil nějaký set. Ód výrobce to máž už zkompletovaný, důležité je kolik do toho chceš dát a jetli budeš potřebovat receiver nebo jen reprosoustavy. Do jak velké místnosti to je. Pokud máš receiver, tak výkon, počet kananálů, impendaci. Napiš mi majla na MichalKLimt@seznam.cz a můžem o tom pokecat.
o 29.05.2007, 14:08 | C...arlos
no nemam nic.. jen starsi hifi panasonic AK 47,nebo jak... napojeny pres sluchatkovej vystup na TV. tak jsem tak premejslel, jestli by nebylo lepsi vymenit za lepsi bedny atd... jen vubec nevim jak a co koupit...

nemas ICQ?
o 29.05.2007, 14:09 | C...arlos
no nemam nic.. jen starsi hifi panasonic AK 47,nebo jak... napojeny pres sluchatkovej vystup na TV. tak jsem tak premejslel, jestli by nebylo lepsi vymenit za lepsi bedny atd... jen vubec nevim jak a co koupit...

majk-fox: nemas ICQ?
o 29.05.2007, 14:10 | Majk-fox
No, icq mám,ale nepoužívám ho a teď sem v práci. Takže základ je receiver!!
o 29.05.2007, 14:13 | C...arlos
no tak nejak.... napis na C.F.C@seznam.cz co vsechno by jsi doporucoval a za jakou cenu... spis teda neco levnejsiho....
o 29.05.2007, 14:20 | Majk-fox
Tam je hlavně potřeba odpovědět na ty otázky , kterí sem ti psal 13:59 a odepiš mi to na majla, pokud chceš poradit.
o 29.05.2007, 14:22 | C...arlos | Upraveno: 2007-05-29 14:30:31
oka, emajl odeslan
o 29.05.2007, 16:19 | Zdeny
Carlos:
mohu poradit, ale není to na psaní. jestli chceš, zavolej na 603 862 052.
je to o tom, kmolik chceš do toho investovat peněz, co posloucháš, jak často, jaký má pro tebe význam zvuková kvalita, jakou máš místnost pro poslech, jestli chceš čisté stereo, nebo nějaký vícekanál. kino, atd atd atd.

Napiš sem rámcově heslovitě odpovědi naq předchozí body, myslím, že to dohromady dáme. PS: nejsem žádný prodejce, ale mám nějaké zkušenosti.

Jen na okraj to řeknu hned od začátku, nákup levnější sestavy a poté upgrade až bude více penez, je totální blbost, pokud to myslíš s hifi vážně. prošel jsem tím.
o 29.05.2007, 16:20 | stoupa
za 1) se musis rozhodnout co vsechno budes chtit na sestave provozovat, zda - li pouze stereo ci i kino => pocet beden a komponenty
za 2) se musis rozhodnout co budes pouzivat jako zdroj muziky, zda - li CD, MP3 ci i radio => jaky typ zesilovace, zda tuner ci receiver a jaky typ prehravace
za 3) se musis rozhodnout jakou muziku budes chtit poslouchat => sladit komponenty k sobe, tzn. ne kazda znacka si k sobe sedne, ne kazdy komponent je vhodny na Rock, atp.
za 4) se musis rozhodnout kolik do toho muzes dat a zda to chces hned ci budes sestavu budovat i nekolik let
za 5) je dulezity si rozmyslet umisteni komponentu, spravne umisteny komponent za 10k hrave prehraje spatne umisteny komponent za 100k ( vlastni zkusenost, akustiku nepodcenuj )
za 6) je dulezity nebyt linej a spise nez na rady mudrcu dej na sve usi => jezdi po studiich a poslouchej

Ja stavel svou sestavu 5 let, sel jsem metodou pokusu a omylu, coz je velmi draha cesta. Preji hodne stesti. Pokud bys chtel poradit, bude mi cti.
o 29.05.2007, 16:20 | KFL | Upraveno: 2007-05-29 16:26:25
Ja si koupil pred 2 mesicema do panelaku (16 m2) receiver Onkyo TX-S504 (8 tacu) a maly regalovky Heco Victa 300 (5 tacu). Celkova investice i s kabelama a stojankama nejakejch 17 tisic...

Hraju hlavne muziku, hudebni DVD a sem tam film. Doslo mi, ze davat do panelu domaci kino je diky hyperslysnym sousedum blbost, takze jsem se spokojil se stereem. Zatim maximalni spokojenost. Vyvazeny zvuk, basy adekvatni bednam, ale krasny stredy a vysky. Pri hudebnich DVD slysim uplne vsechno - teda vsechno - slysim toho asi tak 100x vic nez predtim na televizi :).

foto k příspěvku  od KFL

o 29.05.2007, 17:44 | Dave0401
KFL: Mas to velice pekne....

od jake firmy mas ty stojany na repro?? a na kolik te vysly??? diky
o 29.05.2007, 18:21 | KFL
Magnat Unistand za cca 2500. Unesou 5 kilo a da se na ne dat prakticky cokoliv ;)
o 30.05.2007, 06:37 | Dave0401
ok.. diky ;)
o 30.05.2007, 09:21 | Reprák
kfl: ten stul mi neco pripomina :)

foto k příspěvku  od Reprák

o 30.05.2007, 10:19 | KFL
ReproBoy> Hehe, to je vtipny. Audiostul je stejnej (my akorat bez kolecek), konferencni stul je stejnej a navic mate stejnou barvu steny .. peklo ;))).
o 30.05.2007, 10:35 | Reprák | Upraveno: 2007-05-30 10:38:52
prdele to ahc bezi posledni dobou jak snek je to podes
o 30.05.2007, 10:37 | Reprák
jj :D akurat to sem este nemel zesik, ted mam marantze, a bedny jsou home made i kdyz je delal profi truhlar ja je jen navrhoval a menice jsou TVM ARN188/8/8 takze polypropylen, ARV 3604 s novejma kevlarovejma membranama a vyhybky vyšli asi na dvojku :D ale hraje to jinak moc pěkně :)

Jinak o dlazbe jsem uvazoval taky ale nakonec vyhrala plovoučka a :D [ Link ] :D IKEA RULEZZ
o 30.05.2007, 11:02 | KFL
ReproBoy> A taky nemate dvere ;))). My akorat urizli i panty ;).
o 30.05.2007, 11:09 | stoupa
2ReproBoy pokud si das pred ty bedny koberec, je das na hroty a pod ne zulovou, mramorovou desku ci jen kus nejaky dlazby, tak budes prekvapenej co ti to udela se zvukem.

foto k příspěvku  od stoupa

o 30.05.2007, 11:22 | Majk-fox
Stoupa: No jasný, proč myslíš, že poslechové místnosti sou tlumeny kobercem i stropy a stěny.
o 30.05.2007, 11:24 | Majk-fox
Reproboy: No jasný TVM jsou na ty prachy velmi kvalitní repra, já osobně je používám a nedám na ně dopustit, cpu je do každého komponentu konkrétně 5614.
o 30.05.2007, 12:41 | Tuner#2
Majk-fox: Nemyslím si, že je zrovna rozumné dávat koberec na stěny a strop. Akustika místnosti je dost problematická věc a záleží na kterých kmitočtech má konkrétní místnost problém a nejde jednoznačne říct, že to chce koberec na strop či stěny, protože to může zvuk taky výrazně degradovat. Místnost bude přetlumená což taky není dobře. Bohužel dnes se víc setkávám s málo tlunenou místností v podobě kamenné a nebo plovoucí podlahy bez koberce a holých stěn v horším případě prosklených. To je pak boj :o) U nás jsme řešily akustiku výplní rohu s propustí nad podhledový strop a hrubou omítkou a je to tak akorát.
o 30.05.2007, 12:44 | Tuner#2 | Upraveno: 2007-05-30 12:47:24
Takhle

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 30.05.2007, 12:46 | Reprák
plovouci podlaha je pro poslech daleko lepsi nez koberec, protoze tim ze mas pod podlahou ten tlumici srac udelas z podlahy tlumici panel... koberec to sice pohlti, ale podlaha udela daleko dynamictejsi zvuk

Majk-fox: no 5614 docela ujdou uz maj hlinikovej zaves, ale 188/8/8 je uplne neco jinyho, sice nejdou tak hluboko (51hz) ale zato hraji lip, maji vyssi prikon atd. Nejslabsi misto tech beren je poslechova mistnost :) a jak kvalitou tak vykonem maji docela na dost.

Jinak ja mam ty bedny na takovych gumovych hrotech cca 5mm vysokych, jinak by mi odpochodovali na balkon na vylet :D

KFL: podobnej styl no :D
o 30.05.2007, 12:47 | Dave0401
jj .. kvuli hudbe mam koberec v obyvaku ;))
o 30.05.2007, 12:48 | Tuner#2
2

o 30.05.2007, 13:01 | assassin
tuner2: no kdyz vidim ty byenddablju tak trosku jina liga no:) jen tak pro info cim to krmis?
ja premejslim o nakejch lepsich bednach za rozumnou cenu mam mission 703 a nix moc ... k tomu marantz pm 7000 a cd 6000 kabelaz audioquest..... a bedny jsou jaksi slabsi clanek retezce....

o 30.05.2007, 13:51 | Tuner#2
Tohle je sestava v práci a je to na Denonu AVC A1 XVA což je opravdu úplně jiná liga :o) PM 7000 nebyl špatný zesík, bohužel si s moc bednama nerozumí, protože dnes každý bedna na některém kmitočtu spadne na 4 a i méně ohmů a to mu nechutná. Nejraději má čistě 8ohmové bedny, ale to je jak hledání jehly v kupce sena.

Jinak doma mám skroměnší sestavu a díky koberci na podlaze a podkroví, kde je všemožný nábytek jsem vůbec nemusel akustiku upravovat a hraje to fantasticky

o 30.05.2007, 13:52 | Tuner#2
A jinak k tématu.

Záleží kolik do toho chceš dát peněz a dle toho se rovnoměrně musí rozmístit mezi bedny, zesík a zdroj signálu, tak aby sestava byla vyvážená. Spousta lidí má slušný zesík, ale zabyje to bednama.
o 30.05.2007, 14:13 | C...arlos
Hej lidi dekuju za prispevky, uz zacinam vedet co bych chtel... neco takovyho jako ma KFL, dva reprose, na reciveru, DVD prehravac mam... nevim kolik se ceny pohybujou, nevim kolik do toho prijde penez.... chtel bych to skladat postupne, najednou bych to urcite neutahl...
o 30.05.2007, 14:21 | clown
ja uz taky setrim :o)))

foto k příspěvku  od clown

o 30.05.2007, 14:32 | Tuner#2
clown: Co to je za repro?

C...arlos: Pokud by jsi chtěl jen stereo, tak receiver nový je od cca. 7.000,- nahoru a k tomu slušné regálovky od nějakých 6 - 7.000,- taky výš + něco přes dvojku za stojany. bavím se o nových věcech, samozřejmě máš možnost jít do starších, ale vyšších řad za lepší peníze.
o 30.05.2007, 14:36 | clown
Tuner ...

pssst

je to homehifi rada .. z Brax Matrix edition :o)))
ten set vpravo by se mi libil ..
o 30.05.2007, 14:58 | Majk-fox
Tuner: Myslel jsem akustický koberec, či ten speciální nástřik.
o 30.05.2007, 15:01 | tykeev
to Reproboy a KFL:

kluci, tak se přiznejte, že bydlíte a žijete spolu :-D
o 30.05.2007, 15:17 | C...arlos
co toto: [ Link ]
o 30.05.2007, 15:29 | Tuner#2
clown: A já od kud je mě ten středobass povědomej :o)) To někdo staví home repro z autohifi repráků? už jsem viděl i u nás v čechách a měl tam kompa od Hertze a nebo koaxy, ale zvůkově to nebylo nic moc. Dle mě většina středobasů do dveří má vyšší Fs a poměrně tuhý závěs (bohužel u většiny se to neuvádí), protože nikdo neví, do jakého objemu bude přesně hrát a na stavbu třeba regálové dvoupásmovky je to silně nevhodné nehledě na cenu. Nechci tady snižovat kvalitu Braxe do auta, ale dle mě za tu cenu co jsou ty kompa, tak pořádíš na doma kvalitnější osazení třeba Scan speak, Eton, Focal, Seas. Tohle je dle mě mrhání penězma a výsledek nemusí být nic moc. Jestli je to matrix řada, tak jen za cenu repráků máš na doma něco z 800 series od Bowersů a to je jiná liga.
o 30.05.2007, 15:31 | Tuner#2
c...arlos: No je to jedna z nejnižších řad od Yamahy a je to jen Dolby Pro logic, takže dnes na kino už nepoužitelné. Pokud uvažuješ časem o 5.1, tak rozhodně neco s dekodérama Dolby Digital a dts.
o 30.05.2007, 15:33 | C...arlos
tuner... oka jen abych byl v obraze...
o 30.05.2007, 15:34 | C...arlos
tuner... oka jen abych byl v obraze...

divam, se ted na nejaky recievery a reprose,ale koukam ze to jsou palky jak blazen... i kdyz zvuk musi byt super.... kde by se dali sehnat starsi bazarove...??
o 30.05.2007, 15:35 | clown
Tuner ..

tohle nestavi nekdo .. tohle je origo .. :o))

k tomu je treba pak i toto
o 30.05.2007, 15:38 | clown

o 30.05.2007, 15:39 | clown
proste nekomu "jeblo" a zacali delat home hifi :o))
stejne bych na to setril cca 20 let :o))), mozna az do duchodu si to koupim ... :o))
o 30.05.2007, 16:02 | Tuner#2
clown: Počkej, jak origo? Na stránkách Braxe jsem nenašel nic, že by stavěli home hifi a pokud někdo koupí kompa do auta a staví z nich bedny na doma, tak to nějak nechápu. Ty kompa na to co předvedou a jaké mají parametry jsou celkem drahá sranda a troufám si tvrdit, že výrobky firem co jsem psal jsou prostě někde jinde. Bohužel ve světě se stejně jako u nás nejde vždy někdo, kdo něčím "překvapí" a hřeší na nevidomost laiků... Kolik stojí ty bedny komplet? Máš nějaký odkaz?
o 30.05.2007, 16:42 | Kotva | Upraveno: 2007-05-30 16:47:13
carlos: Pokud chces mermomoci kino, tak urcite nejakej vyssi model receiveru, to cos nalinkoval je snad nejnizsi a stara rada, zacina trojkou. Jestli chces Yamahu tak koukej aby byla na zacatku 5, 6, 7...

Jinak pocitej s tim, ze do dobreho kina das 3x tolik co do dobreho sterea, kdyz na nem stereo budes chtit poslouchat, tudiz kino za 90 bude hrat ve stereu jako stereo za 30 +- , je to logicky. Pak je na miste polozit si otazku, co od toho vlastne cekas.

Na stereo napr. zesil NAD 320BEE (ted 325) nebo Cambridge Audio Azur 340 A a k tomu, coz mnozi podcenuji, kvalitni cd prehravac, od Cambridge 340C od NADu C521BEE, nebo starsi SONY z rady esprit. Mne osobne ale vic zachutnal NAD.

Z beden k tomu bych pak vybiral z B&W, KEF, Mordaunt Short, Wharferdale, Tannoy, EPOS, Xavian..... Tady je to fakt hodne o penezich.
Ktomu vhodny propojovaci kabilky a dlouhej cas na vsemozny laborovani s umistenim beden v prostoru, dotlumovani mistnosti atd, atd.

Samozrejme na netu zjistis kulovy, chce si to zajit nekam poslechnout a i tak je to osemetny, pac ve studiu ti to bude znit uplne jinak nez u tebe doma. Jo jo, holT (pro tappaju :)) k dobrymu stereu vede dlouha a narocna cesta, jak financne tak casove, ale kdyz se to podari, je to lahoda pane jahoda :)
o 30.05.2007, 16:43 | H.E.R.O.
to C....arlos: [ Link ]
o 30.05.2007, 16:47 | clown
tuner vydrz na ofiko webovky :o))

o 30.05.2007, 16:51 | Tuner#2 | Upraveno: 2007-05-30 16:52:51
clown: Tak mě to pak hoď do mailu. Díx.
o 30.05.2007, 17:07 | C...arlos
Kotva:

uz jsem si to ujednotil a rozmyslel, kino bych nemel kam dat, mam pokoj 4x4 metry +- a malo mista, takze bych se spokojil ze stereem...
o 30.05.2007, 19:38 | Majk-fox
Kotva: Docela odvaha doporučovat pro začátečníka bedny od Xavianu a Bower a Wilkinse. Já bych do začátku volil spíše nižší řady od jama, heca, cantonu,Aq- acoustic, klidně Mission, Yamahy, tam by se to třeba krásně zkompletovalo s jejich receiverem, Možná i od Focal/JM Lab a fakt zajímavé i když ve zpracování nic moc, třeba Tannoy třída Mercury.
o 30.05.2007, 20:17 | Kotva
Majk-fox: Tak samozrejme myslim regalovky a treba z druhy ruky, napr. na lopuchu se ted prodavaji za 10k sk XN125...
K tomu NAD zes + cdp z druhy ruky a ma za 20k kc sestavu jak lusk.
Ja taky zacinal s Yamahou, konkretne s 350kou, vymenil jsem na ni nekolik beden a vzdycky to byla ve stereu hruza...
o 30.05.2007, 21:22 | Reprák
tykvaku tak za tohle budes platit :D
o 31.05.2007, 08:50 | stoupa
Pokud chces super bedny na dlouhou dobu, tak na lopuchu nekdo inzeruje Monitor Audio Studio S6. Ty bedny velmi dobre znam. Ve sve dobe staly v USA 2600USD. Ten clovek je prodava z 15tis. [ Link ]
Mas - li DVD prehravac a chces - li ho vyuzit jako zdroj zvuku, tak se koukej po zesilovaci s DA prevodnikem, tak by ses mohl zvukove dostat na velmi slusnou uroven. Jako priklad mohu doporucit starsi Advance Acoustic MAP303DAII. Da se poridit za nejakych 12-15tis. Mel jsem ho a muzu potvrdit, ze za ty prachy to hraje moc dobre. Oproti modelu 305 [ Link ] nema budiky, jinak se jedna o stejny zesilovac.
Jako pripadny zdroj muzu doporucit CD prehravac Advance Acoustic MCD203. Cte vse i HDCD a MP3, coz je trosku raritka.
Vyse zminenou sestavu jsem provozoval a muzu potvrdit, ze k sobe sedi a hraje. Bedny jeste mam, ale neprodam. Zes a CD muzu prodat v kupe za 20tis. Pokud budes chtit vic info, poslu mail.

o 31.05.2007, 08:55 | stoupa
Mimochodem starsi veci ci veci za slusne ceny jsou zde www.hifibazar.cz ci se podivej na nektera hifisticka fora do inzerce treba [ Link ]
o 31.05.2007, 08:57 | stoupa

o 31.05.2007, 09:29 | Crimson
KFL - Tuner: nádhera , takhle nějak to plánuju, jen nevím jaký ten stůl pod to, Ikea má něco podobného, ale nemá tu mezipoličku, no ta by se dala dodělat, možná to nechám na ruční práci přesně dle přístrojů ..

technicky jsem to nakonec vymyslel takhle:

foto k příspěvku  od Crimson

o 31.05.2007, 11:00 | norsi
No pokud bys to myslel s audiem aspon trosku vazne , tak bych uvazoval o
- zesik z druhy ruky, kolem 5t uz urcite neco koupis
- CD taky tak kolem 5t az jety kousek
- repro regaly (rozhdone nekupuj v tyhle cene sloupy) 10-15t
- FM tuner neco jetyho kolem 2-2,5t
- kabely a veci kolem 2t

Takze kdyz to spocitam, tak se da sehnat za 25t slusne hrajici hudba.

Pripadn ekoukni na www.hifibazar.cz, obcas se tam neco peknyho najde.

Pokud bys chtel novy, tak docel zajimavy (vzhledem k cene) jsou treba komponenty Cambridge audio. Novy zakladni CD (hraje pekne) 8000, novy zesik 8000, repro do maly mistnosti treba KEF iQ3 cca 12 000. Myslim, ze tahle sestava by se mohla libit. Ale upozornuju, ze to neni nic, co by by basovalo jako spravnej Sony bum-cink megasystem...
o 31.05.2007, 12:43 | Tuner#2
Majk-fox: Trochu si protiřečíš a rozhodně bych nešel cestou Heca nebo Yamahy na stereo. Taky jsem si prošel tím, že jsem koupil svoje první regálovky KEF Coda 8 a myslel jsem, že je vystaráno a nebylo :o) Záleží jak to dotyčný myslí vážně s poslechem a opravdu doporučuji návštěvu nějakého studia a poslechu třeba i dražších beden aby měl představu, jestli mu stačí něco obyčejného a nenáročného a nebo půjde cestou straých, ale dobrých věcí.

Ozzy: Super, takže stereo zachováno a obyč kino na filmy. Je to taky řešení, pokud už jsi měl takovou výbavu jakou máš.
o 31.05.2007, 14:54 | Majk-fox
Tuner: zajímá mě, čím si protiřečím,hm, povídej????
o 31.05.2007, 15:06 | Majk-fox | Upraveno: 2007-05-31 15:32:27
Tuner: Moje první byly Tannoy Mercury, svého času regálovky roku danné třídy, tu´ším dokonce Eissa. Hrajou velmi pěkně u ségry už,ale já je měl pořád rozebraný a lepil spáry, jelikož to pod přední deskou podfukovalo a byla tam pak i jiná závada. Co kurvý zvuk doteď a tou je plastový koš, kde u šroubku je drobná prasklinka a při určité frekvenci dokáže takhle malá prasklinka brutálně ničit zvuk, jinak hrajou dobře.
o 31.05.2007, 16:09 | Tuner#2
majk-fox: Protiřečíš si tím, že napřed vyčteš Kotvovi doporučení Xavianu a Bowersů a pak sám doporučíš firmu, která dělá stejně drahý sortiment jako Bowers, ale dle mě jim to hraje hůř. mají problém s parazitníma rezonancema té inverzní kaloty od cca. 16 - 20kH a jejich projev je trochu agresivní. Bowers vzládl tuhle nepříjemnou rezonanci utlumit zužující se trubicí za membránou a to i v těch úplně nejlevnějších modelech, takže ač má hliníkovou membránu, tak jim to hraje na výškách lépe než Focalu a to nemluvím o středech a jejich kevralovém reproduktoru. Pak v té samé větě, kde píšeš celkem slušné značky jako Focal, Mission, Tannoy, který dělají všeobecně dobrý zvuk napíšeš značky vyloženě podprůměrné a to Yamahu, Heco apod. myslím si, že než lacinou reprosoustavu od komerční firmy, tak je lepší šáhnout po jeté o pár tříd jinde. V home hifi většinou ani nehrozí, že by tomu reproduktoru něco bylo, narozdíl od wooferů v autě, kde tomu každý nakládá co se do cívky vejde :o)
o 31.05.2007, 16:35 | Majk-fox
Tuner2: Vyjímka potvrzuje pravidlo má velmi dobré zkušenosti s Yamahama, tak i s Hecama. Třeba s Tannoyem tu zkušenosti jsou nic moc a ty je zase řadíš mezi prfektní, nebudu se tady s tebou přít co a jak je lepší, ať on si poslechne, co se mu líbí. Focal??? Myslím, že fokal umí bedny levnějších řad. Pokud sem se dost dobře nevyjádřil, tak tak tam chybí vyšší a nižší řady.
Já nevyčítal doporučení Xavianů ani Bowersů, tak je to pro začátečníka, který ani pořádně neví jestli bude dělat stereo nebo surround a vybírá nejlevnější řady receiverů od Yamahy, který na stereu hrajou nic moc.

Kdybych měl prachy, Tak volím regálovky od Xavianu a k tomu zesilovač od Vincenta. Slyšel sem a v životě sem neslyšel křišťálovější zvuk. Jenže já vím, co od toho chci.
o 31.05.2007, 17:11 | Tuner#2
Majk-fox: Tak je pravda, že každý máme představy o dokonalém zvuku asi trochu jiné. Já bych váhal mezi Bowersema N 801D a Avalon Diamond [ Link ]

Každá ta bedna má svoje a asi bych musel mít nakonec doma obě, ale to je jen neuskutečnitelný sen :o))

Jinak nepsal jsem že Tannoy je perfektní, ale patří k těm co "umí" narozdíl o německé komerce jako je Heco - to je zkuk, který zaujme na první poslech, ale za půl hodiny Ti z něj hučí v hlavě a to já nemusím. Focaly jsem zkoušel i několikrát doma, dokonce jsem jedny měl skoro půl roku, což tehdy (měnil jsem ve svých 22-24 letech bedny častěji než ponožky :o) byl u mě úspěch, ale nakonec jsem skončil na Bowersech a už 4 roky na ně vzhledem k ceně nemůžu nechat dopustit.
o 01.06.2007, 10:11 | norsi
Celou vasi diskuzi jsem necet, ale levnejsi Xaviany absolutne nezahrajou hudebni styl, ktery pozaduje Carlos. Mozna ze pekne zahrajou klavirni koncert staryho mistra, ale zkuste si na nich pustit rock (ktery tady zaznel) a budete hodne zklamany. Mel jsem na nejakou dobu pujceny domu a eee. Z levnych bych vazne doporucil KEF iQ - hudbu hrajou slusne bez zbytecnyho durazu na okrajovy frekvence, nevadi kdyz jsou blizko steny a i pro 5.1 jdou pouzit.

Vincent s vystupem pres elektronku je super, taky o nem uvazuju,a le to uz se bavime o home hifi v radu statisic. Libilo by se mi tohle:

CD S6 - 32 000 Kc
SV 236 - 37 000 Kc
STU 2 - 20 000 Kc (tohle je vazne zbytecnost)
odpovidajici kabelaz tak 15 000 Kc
odpovidajici repro tak 100 000
elektronkovej predzesik na gramo 15 000
gramo 30 000

No je pravda, ze ty Vincenty lze sehnat i levnejsi (komponent kolem 20t), ale porad je to dost mimo toho, o cem se tu bavime.
o 01.06.2007, 14:03 | Crimson
ty nešetříš teda :-))

tak nějak by to snad mělo vypadat u mě , už chybí jen to nejdůležitější - polička !

foto k příspěvku  od Crimson

o 01.06.2007, 15:22 | Tuner#2
Ozzy: To není vůbec špatné, pak hoď foto výsledku.
o 01.06.2007, 17:58 | norsi | Upraveno: 2007-06-01 18:08:08
to Ozzy: No ja nerikam, ze to jdu hned dneska kupovat. Ale proste postupne se zacnu blizit k tyhle kategorii. Ted mam sestavu ( Marantz CD600 Special Edition a Marantz PM-66 Special Edition) a pokud chci nejaky vetsi zlepseni kvality, tak holt pri cenach novych komponentu musim hodne vysoko. S nakupem starsich komponentu dobry zkusenosti nemam. Idealni varinata by bylo neco treba rok jetyho se zarukou... Ale to se v tyhle kategorii moc neobjevuje.

Nejvetsi problem jsou ted repro. Docela jsem zvazoval tyhle, ale bojim se, ze k tem ostatnim komponentum je to malo kvalitni... [ Link ] Ale treba nez to dam dohormady, tak se prestehuju, budu mit vetsi mistnost a budu si moc poridit nejaky kvalitni sloupy :-)

Ale zatim je porad investovat kam jinam. Takze nez v lete dodelam podlahy v celym byte a pak audio do druhyho auta, tak nejaky investice do audia musej pockat... :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4383 sekund.