Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > digitalni TV - ladeni, antena

o Navštíveno 231x o
o 31.05.2007, 15:20 | Hnata | Upraveno: 2007-05-31 15:22:17
Panstvo potrebuju helpnout. Poridil jsem si vedle stavajici karty leadtec winfast 2000XP expert jeste jednu od toho sameho vyrobce ale na digitalni TV (tusim ze oznaceni je nejak DVT1000 nebo tak nejak).
Nechme ted stranou problem ze mi v PC sice fungujou obe soucasne ale dalkac funguje jen na jednu z nich ta druha nereaguje.
Dulezitejsi mi prijde ze nemohu naladit multiplex A!!! (bydliste mam na Praze 6, ulice Zlicinska uplne na konci vedle parku letohradku Hvezda)
Naladil jsem bez problemu multiplex B a sila signalu je cca 98% - mam pokojovou antenu od Hamy nasmerovanou smerem na strahovskej vysilac ale primej vyhled na nej nemam - kdyz mrknete na mapu kde ta ulice je tak ja jsem uplne nakraji - vedle parku letohradku hvezda takze trochu v doliku. No jak rikam B ale chytam perfektne ale A si ani neskrtne! Vim ze ho vysilaji z Cukraku kterej je na druhou stranu nez strahov ale kdyz koukam na mapy pokryti tak Praha by mela mit prijem vsude dobrej ... Takze jak problem resit??? Pristup na strechu nemam. Myslite ze pomuze kdyz poridim misto pokojove antenky normalni sito ven? To bych mohl leda tak polozit na kreslo na terasu- nejaka montaz ven nebo na strechu bohuzel nepujde. Ma to sito trebas lepsi prijem z ruznejch odrazu? Uvazuju totiz ze od protejsiho baraku by mel byt odraz signalu od cukraku kterej je na druhej strane (jakoby zaz zady stavajici anteny)

o 31.05.2007, 15:24 | Hnata
ted koukam ze A vysila i ze zizkova - takze stejnym smerem jako je strahov tak to fakt nechapu proc mi to karta neprijima .... :-(
o 31.05.2007, 16:05 | paia
na Orechovce prijimam A taky dost blbe a to mam pokojovku od Technisatu se zesilovacem. zajimavy je, ze domaci ma nejakej set-top-box s takovou lemrackou prutovou radoby antenou a signal ma vpohode.
o 01.06.2007, 07:16 | Hnata
no tos me moc nepotesil - znamena to tedy ze mam proste vyzkouset jine anteny? Trochu me zarazi ze z orechovky nemas prijem - tam mas preci vyhled na zizkov nebo se pletu? To by me zajimalo kde teda to digi vysilani funguje ....
o 01.06.2007, 08:41 | paia
jako prijem mam, ale obcas se to trha.
o 01.06.2007, 09:20 | Tuner#2
Když to zjednoduším, tak digitál pořád má stejné zákonitosti jako měl analog s tím rozdílem, že pokud je signál špatný, tak obraz nevidíte vůbec narozdíl od duchatého a zrnitého analogu. Tzn. že v případě špatného signálu (hlavně když má velkou chybovost) není možné digitál chytit vůbec a nebo trhaně. Jediné a kvalitní řešení je anténa na střechu a svod kvalitním koaxiálním kabelem. Anténa může být třeba i stávající síto a nebo co alespoň my nejvíce montujeme je logaritmoperiodická anténa Fraccaro LP345, která je širokopásmová (6-60. kanál) a není teda problém chytnout jakýkoliv kmitočet. Takováhle anténa stojí pod 500,- a narozdíl o těch pokojových shitů má několikanásobně větší zisk. S pokojovkou a nebo prutem uspějete jen v místě dobrého signálu a je to strašně náchylné na umístění. Proto třeba soused může chytat na prut a vedle v pokoji už ani ťuk.
o 01.06.2007, 10:03 | Hnata
pises ze "my nejvice montujeme" - zabyvas se montazema?
Koukam ze jsi z Plzne - ja tam na vikendy casto jezdim (tenhle tam trebas budu) ze bych se s tebou nejak domluvil a udelali bychom kseft - vzal bych antenu s pripravenym kabelem tak abych pak jen tady v praze umistil antenu a kabel pritahnul k PC kde bych se do nej pripojil...
slo by to? Nebo nemas doporuceni na nejakou prazskou firmu?
o 01.06.2007, 10:06 | Bucci
u nás je DVB-T áčko uplně super na obyč společnou anténu, B jen za určitýho počasí....., koupil sem prutovku (vzhledově jak přídavná anténa do auta na magnet) i se zesilovačem a mam A, B i C signál 95 - 100% a kvalitu 94 -98%
o 01.06.2007, 10:07 | Hnata
a dulezita informace - kde bydlis?
o 01.06.2007, 10:08 | Bucci
P4 (Družstevní ochoz)
o 01.06.2007, 10:10 | Hnata
hmmm to je druha strana prahy takze tam muzou byt jine podminky
o 01.06.2007, 10:38 | Tuner#2
Hnata: Na montáže jezdí kolaga, já mu je domlouvám, ale o víkendu jsem mimo Plzeň, takže jedině třeba v pátek máme otevřeno do 18:00. Anténu ale koupíš kdekoliv, kde se zabývají anténní technikou - těch firem musí být v Praze mraky.
o 01.06.2007, 10:42 | Hnata
to jiste jsou - ja jen ze jsem te mel takhle pri ruce tak jsem to zkusil - v praze se zatim moc nevyznam - no nic zkusim nejakou firmu najit na netu
o 01.06.2007, 11:07 | Tuner#2
Namátkou vypsáno ze Sat magazínu:

JJJ Sat Besie
Satcom
TV sat nela
Antenex
Alseko

Snad to pomůže v hledání.
o 01.06.2007, 11:47 | Hnata
diky - vyzkousim nejake z nich
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4508 sekund.