Navštíveno 1904x

Ahoj zemřel nám pejsek, a pro mí rodiče to je docela rána.
Chtěla bych je překvapit pejskem co jim udělá radost, chci aby byl mazel, roztomilej, prostě nákej ňouma se kterým bude sranda.
Ale nějak mě nenapadá rasa. Bydlíme v bytě, ale většinu času travíme na chatě, tak ani nevim jak velikýho psa.
Měli jsme oříška čivava - mopslik :).
Napadla mě čivava :D ale to je prej furt nemocný.
Ale poradte mi :)

28.08.2007, 22:33 |
hanzz když psa, tak pořádnýho a ne nějakýho chronicky nemocnýho kriplíka :)
tak já nevim jakýho, je fakt že naši trávi ted hodně na chatě, tak nevim jestli pořídit už hned něco většího. Ale ne zas slona :)

28.08.2007, 22:40 |
hanzz | Upraveno: 2007-08-28 22:42:40
rhodéský ridgeback :)

28.08.2007, 22:42 |
koren JRT a maj o zabavu postarano
AllInOne : vždycky jsem si přála dalmatinka, ale mamče by se asi nelíbíl :X
hanzz : něco takový mě taky napadlo, krásnej pejsek ;)
Nismo.Powerová
však stačí, když se bude líbít dědovi :o)))
dědovi :D proč zrovna jemu ..... :D
Dědovi, jako otcovi, aby bylo jasno :o)
Tak určitě je pán doma jako většina mužskejch......tak snad by měl i rozhodnout o psovi :o))))
boxer, kdo jednou zkusí, nechce jinak
AllInOne : táta prožívá z rodiny nejhůř smrt pesana :)
a u nás to je opačně, máma je pán domu :D
šestikule : boxera ? :)
společenský, učenlivý, navíc schopen naučit se téměř vše, oddaný, super k dětem, v případě potřeby přitom dokáže být i pěkně ostrej, nevýhody - na psa krátký život 8-10 let se bere jako max, náchylný na špatnou stravu (hrozí "převrácení" žaludku)
A co Zlatý retrívr?? mam ho doma a všechny tvý požadavky splňuje...a ani neni moc velkej :)

29.08.2007, 06:33 |
LUPO Určitě tadytu rasu Border Teriér.Je to užasně klidné,hodné,poslušné,mazlivé.Jezdíme s ní kamkoliv a je supr.Teď máme doma tříměsíční dítě a i když je na zemi v houpátku,tak si ho ani nevšimne a dělá jako by nic.

29.08.2007, 06:33 |
LUPO Tady mimčo hlídá ještě v bříšku

Cinsky chocholaty pes.. paradni rasa...
MOPSIKA

Tibetský psíček :-) Shih-Tzu
CELKOVÝ VZHLED: Robustní, bohatě osrstěný pes s nápadně sebevědomým vystupováním a obličejem podobným chryzantémě.
POVAHA / TEMPERAMENT: Inteligentní, aktivní, pozorný. Přátelský a nezávislý.

BTW shih-tzu je výstavní smeták
mě se víc líbí ostříhaný
[ Link ]
Knírače malýho ..sic etrošku náročnější na údržbu srsti, ale dá se to..
prvního jsem měl 13let -a to od svejch 6 let takže ztráta byla hodně tvrdá...
vydržel bejt v paneláku od 6 zhruba do 14:00 sám, nic neproved (stejně většinu týhle doby psi prospí..)- když se včas naučí, tak je to pohodovej pes... občas sice paličák , ale jinak mouchy snězte si mě..když se mu něco nelíbilo dokázal to dát najevo ..
teď mám druhýho ten už je trochu temperamentnější , ale ve většině rysů stejnej jako předchozí .. dokáže bejt hodně ostrej na lidi co se mu nelíběj, když je za plotem to už vůbec , jinak hodně mazlivej s tím že jsme ho naučili minimálně na 2 hod procházku denně , i kdžy má volnej pohyb po zahradě...

whippet :))

heh tady u toho psa mě vždycky dostával ten ocas:o)

29.08.2007, 08:45 |
Alda Juigin: tak to je mazec! :-)
Ja jsem jednoznacne pro utulkovy zbytky.
1) urcite mi udela lepsi pocit zachranit psovi zivot nez dat nekomu vydelat na slechteny rase - kseftarovi kterej se prodejem psu zivi - je to jak otrokarstvi
2) nechci psa, kterej si prdne a je nemocnej (civava, yorkshir...)

29.08.2007, 09:18 |
Tomas To je smutne, mne tiez zomrel psik, bol to pudel, tak som si hned kupil druheho. Velmi mi to pomohlo.

:D jak se u whippeta pozná, když je podvyživenej? :D
já osobně mám labradora kříženýho s dobrmanem = krásně štíhlej labrador se sportovní postavou :) ale rhodéského ridgebacka jsme měli původně mít, jenže se objevil tenhle mazel, takže z toho sešlo...
Já hlasuju pro ridgebacka pokud nového od štěněte, jinak jako Alda - nějakého mladého pesana z útulku, ty jsou vděční a většinou i dost vydržej co se nemocí týká

29.08.2007, 09:22 |
Tomas Novy 7 mesacny cert, strasne je blaznivy :-))

29.08.2007, 09:27 |
paia Alda: mame yorka a nejak nepozoruju, ze by byl nejak nemocnej... akorat musel podstoupit nucenou kastraci, ale to neni nemoc...

29.08.2007, 09:42 |
Daryl (A)
civava a furt nemocna ? No nevim .. podle mne jako kazdej jinej cistokrevnej. Otazkou jsou spise dispozice. Kazdopadne civava je nejvdecnejsi pes jakyho sem kdy potkal. Ale nesnasi samotu.

29.08.2007, 09:46 |
Zdenek (A)
Tomas: Ten pes vypada jako kdyby prave dostal 220V ;-)
maltézák, je to mazel na 100%, spí to v posteli pod peřinou, papá jen kuřecí maso (teda ten náš), super hlídač a srandy s ním je až jejej ...
a má jedno obrovský plus že nelíná, ale zase potřebuje každodenní péči o srst (česat, česat, česat)
[ Link ]
Zdenek: a podle čeho myslíš,že se jmenuje Čert :oDDDD
Co třeba jednoho těhle dvou :o))) ?

Heheh, samí pěkný návrhy a nádherný pesani, jak si z toho mám pak vybírat ? :o)))
Mopse určitě ne, by nám připomínal naší Betinku :o(((
maca123 : to máš toho retrívra máš v bytě ? :))
Nismo : až se vrátíš z práce :D
Daryl : já nevim čivava mě nepadla, je fakt pěknoučká :))) a byla s ní i supr reklama :) a mámě se líbila taky :)) napadl mě jokšírek ještě, ale drahý jako blázen, a já jsem zjistila že hodně známích má lidi co zrovna maj mladý čivavi :o)))
Francouz : ten v pravo je fešák ;o))) teda asi fešanda :))
Alda : s tím máš pravdu, včera jsem i koukala do útulku, na www kde mas zrovna vypsáno co tam zrovna mají, většina má už svůj věk :o((( a já bych docela chtěla nákýho prcka, když už.

29.08.2007, 10:22 |
KFL A co Kavkazskyho ovcaka? ;) Trosku vetsi, 90 kilo vahy, ale zlata povaha a vybornej hlidac... tohle fotil RedBaron a je tam jeho pritelka, snad mu to nebude vadit ;). Na fotce je nas, tehdy 4-lety, kavkaz Bodie...v mladi ho 2x otravili :(, tak je trosku mensi, nez by mel ve skutecnosti byt :).

KFL, neni to větší než ten retrívr ? :)
JJ fěšanda ;o)))))

29.08.2007, 10:51 |
LUPO Není co vybírat, Border Teriér je nej. Hrál i ve filmech-Něco na té Mary je nebo Lepší už to nebude

Francouz :a takovej pěknej kukuč :)))) by zvedla náladu hned :o)))
LUPO : já když už teriéra, tak jokšíra :o) ale nevim nevim .)
Sestikule - myslim ze obraceni zaludku neni ze spatne stravy,a le z toho, kdyz se vetsi plemeno naji a pak se s nim de hned blbnout - melo by se aspon minimalne 30 minut nechat v klidu po jidle - zkusenost stryce me zeny - brazilska fila.... - proste jak pak janci, muze se mu obratit zaludek - zaskripne se a pak je to pruser...
Nasi nemecti ovcaci kdyz se najedi, tak jsou desne zivy - pravej opak cloveka
Ten vpravo je nas, uz skoro 5 let, je z utulku, kde jsme si ho brali na 4 tydnech,a le je to porad stene, takze bych moc nedaval na to co je to za rasu, uplne klidna rasa a muze z nej taky byt pekna "svine" - jako lidi

ACEMajky : to máš pravdu, já bych řekla že každej pes se chová, tak jako paníček. Můj děda měl vlčáka taky, a byl super :o))) a pak sme se stěhovali, tak ho musel dát pryč :o((( byl dobře vycvičený, tak si ho vzali policajti.

29.08.2007, 11:20 |
Enismo | Upraveno: 2007-08-29 11:22:34
Jako LUPO, border teriér je supr a má úžsnej kukuč :) ale taky Parson Russel Teriér, má ho máti a je to úžasnej prcek :) je stejnej jako Jack Russel ale tenhle má tak akorát dlouhý nohy vzhledem ke své postavě, kdežto Jack je má krátký a vypadá to divně

Enismo : a tomhle pejskovi jsem přemýšlela taky ;o) jeden z tech psíků hrál ve filmu maska ne ? ;o) ale škoda že jsou drahý.
úpně obyčejnýho oříška... jsou to ti nejchytřejší a nejvděčnější psi, který znám.... máme černýho labradora a pak úplně obyčejnýho křížence knírače s něčím.. a ti psi se nedaj jak v inteligenci,mazlivosti,tak v poslušnosti srovnávat... podotýkám že oba jsou z útulku, což mi příjde rozumější a lidštější než si koupit za peníze psa, kterej má budoucnost jistou, protože si ho vždycky někdo vezme. ale chápu že někdo chce psa pro parádu..ale ten od Enisma je super, ten náš malej vypadá podobně akorád je černej
Mě se zalíbil prcek tuten
[ Link ] ale furt se stejnak nemůžu rozhodnout :) čekám co mi napíše maca123 .)
Tohle byla vlastně naše Betinka :o(((
[ Link ]
V tomhle případě bych postupoval hlavně prakticky, až bude pesanovi 10 tak bude rodičům už vcelku dost, takže bych vynechal takový ty prdlý plemena co uměj akorát štěkat a běhat (nechci vůbec nikoho urazit, ale myslel jsem pudly, jorkšíry a tak :o) nevim jestli by byl třeba problém s uklízenim dlouhejch chlupů, ale souhlasim např s macou nebo francouzem, chytrý klidný plemena, u retievera dávat pozor na výběr stěněte, pokud bude moc živý, tak ruce pryč :o) to by se ulítali... Nejsou to ani nějak náročný psi, ale hodně vděčný
Středoasijský pastevecký ... na fotce je ještě jako půl roční štěnisko :o)

Mopsík vede :-) ale jsou hrozně tvrdohlavý :-/

Escudo : naši se chtěj potom právě přestěhovat na chatu, a bydlet tam. A mímu tátovi už je dost no :o)) a máma dohání :o)) A nismo.power, ty doma maj lbradora, a je to pěkný číslo :o)) hodná, poslouchá, na to že jí je 5 nebo 4 tak se chová furt jak malá ;o)))
Takže Retrívři jsou podle mě nej pesani, když je mají i slepci :o)
Beru : mops nenenene :)

29.08.2007, 11:47 |
mrazik | Upraveno: 2007-08-29 11:48:23
Do bytu je nejlepsi a nejvhodnejsi jorksirsky terier. Nezabere moc mista, sve panicky miluje, zivy je dostatecne a hlavne tomu nedapaji chlupy. Ty chlupy co ma jsou defacto svou strukturou vlasy a staci ho obcas sestrihat. Na nemoci netrpi a treba nas prestal zvracet, kdyz jsme mu zacali prilepsovat nasim jidlem - neskutecny co takovej pes sezere, ovoce, zelenina, sejra atd. Samozrejme spinka v posteli s panickama :-)
Mopsik je uzasnej, ale chrape, strasne chrape.
Mrazik : jj, znám :D chrápou nehorázně, akort když ti spí vedle hlavy :o)) ale mě je líto vyhazovat psa z postele ;o))
jorkšíra právě asi ne, jsou moc drahý :X
N.P.ová: jj, tam hrál právě ten s krátkejma nohama, tenhle je navíc ještě takovej rozčepejřenej....ale pravda, že stojí pár peněz no... můj děda s babčou maj knírače, už třetího a jsou spokojení, ten pes neni nijak extra živej, povětšinou jsou přítulní a neni nijak moc problém s výchovou..to u těch Jack russel a Parson russel teriérů je docela náročnější

29.08.2007, 12:02 |
paia Nismo.Powerová: definuj drahy... chapu, ze yorka zadarmo asi nesezenes, ale bezpapiraka segra sehnala za 5t.
paia : bez papírů jo no, ale furt 5t. je taky dost :)
Pokud je pro tebe retriever nej pes na světě, tak si myslim že neni co řešit, je to hodně dobrá volba a pokud nevybereš nějaký šídlo, tak budou určitě spokojení. Třeby my jsme měli a máme dogy a ten rozdíl v tom jak k tobě ten pes přistupuje celej život je úplně někde jinde, pokud chceš aby byli rádi za to že budou mít v pesanovi nějakou osobnost, tak vynech pudly, yorky a jim podobný :o)
Escudo : bych retrívra brala hned :o(( ale furt mě mate ten byt .... zas aby to nebylo fakt blbí :o((
sice nedopatřenim, ale Dogu máme taky v bytě a můžu ti říct že v tom rozdíl neni, malej velkej....
Piskotek - ten je nadhernej :)
Piskoteek: to je hasky? Překrásnej pesan, taky bych moc chtěl, ale nějak jsem slyšel od chovatele, že do našich podmínek bohužel neni moc ideální, horka ještě přežije, ale prej potřebuje hodně pohybu :o(
Escudo - pokud to je tak :o))) tyk by to bylo super ..... jen aby to tak cejtili mí rodiče, asi se zkusim nenápadně optávat.
Piskotek : tohle je opravdu nádhernej pejsek !!! ;o)))

29.08.2007, 12:24 |
hanzz Když něco malýho, tak Mopse. Kámoši mají 2 a je s nima neskutečná prdel (i když někdy spíš bezděčně :)
Jinak jako Alda. Zachranil bych život nějakýmu pesanovi z útulku, nejlíp nějakýmu kříženci. Ti jsou nejlepší :)
Ale ridgeback je samozřejmě taky super. Máme holku, je jí 8 let a má naprosto skvělou povahu.

29.08.2007, 12:35 |
EFCA nismo.powerová: no chce to hlavne si ujasnit zakladni kriteria:
1) malej x velkej
2) pece o srst ano x ne
3) klidna povaha x temperamentnejsi
4) narocnost na pohyb - musis myslet na to, ze rodice jsou starsi, takze je nesmysl jim porizovat psa, kterej potrebuje denne ujit aspon dva kilometry....
no a jinak je jasny, ze tady ti kazdej bude nabizet psa, kteryho ma doma, protoze ten vlastni je vzdycky ten nej...... :o)))

29.08.2007, 12:42 |
hanzz Efca má pravdu :)

EFCA : no, mí rodiče jsou hodně aktivní, a na procházky jsou :) máma furt někam chodí :o)) a furt od ní slyšim, pod se semnou projít :o)))
a mopse ne, naše betinka byla s nim skřížená,a myslím si že by nebylo dobrý koukat na podobný zvíře a říkat mu betinko znovu.
:D vždycky když se kouknu na fotku mopse tak se tlemim :D umí se ten pes tvářit normálně?? a jinak EFCA má pravdu, protože ten můj je nej ;)

29.08.2007, 12:46 |
EFCA Enismo: normalne? co to je? :o)))))))))

A k ty srsti, já mám pejska, a je to maltézák, a kdyz sem doma, tak mi ji mam furt střihá bo něco takovýho :o)))))

29.08.2007, 12:47 |
EFCA
když konečně nešilhá, tak se tváří jak tydýt :D ale musí s nim bejt prdel, to zas jo
kamarádka má kokříky jsou taky super :-)

29.08.2007, 13:05 |
EFCA no jak tak na to koukam, tak toho s mopsem moc spolednyho teda nemela ne?
Enismo: no ono to vypada, ze silha, ale ve skutecnosti kouka normalne :o) a jinak to jsou neskutecny komici tyhle psi.....
EFCA - myslim si že měla.... ten ocásek pacičky..... jestě sem mrsknu dalsi foto
29/08/2007 13:00 Nismo.Powerová - tahle fotka RULEZZ :D:D:D rofl

29.08.2007, 13:09 |
EFCA me to prave spis tim cumakem, ocima a usima pripomina civavu
ale ocas to ma skoro mopsi, to zas jo :o)
a neni to čivaví kebule na mopsím "těle"? :D:D:D
Tak ať vybereš toho pravého ňufana :-)

29.08.2007, 13:12 |
EFCA Enismo: muze byt :o)))))
dyt říkám že to byl oříšek čivava vs mops :) .....

29.08.2007, 13:13 |
EFCA jo ahaaa, tak to sem nejak prehlidla :o))) to potom jooo

29.08.2007, 13:14 |
EFCA Beru22: to je papirak? z jaky je chov. stanice?
jen si pořád pamatuju když byla jako štěnátko, škoda že nemám fotky :o((
ten poslední je pěknej, i když je tak nějak rozcáplej :)
A nebo je tu někdo kdo by nechal svojí čivavu o to mopsem :D že byste mi udělali batinácký štěnátka :P :D

29.08.2007, 13:35 |
EFCA libi
no to mě taky :o)) ale ted je to štěně, jak to bude vypadat po roce :o))
celkem šikovný :) (viz 3. foto) ale je pěknej
Doporučuju Výmarskýho ohaře, ale ten asi moc neni pro starý lidi!

Johan-VVTi : no, to asi ne no :o)
ten malej je můj a nismo.powera :o)

29.08.2007, 14:00 |
EFCA no ja myslim, ze z toho bude mensi strapatej chytrej a milej vorisek :o)) a libi se mi vic ten s tim cernym cumakem - to je takovej rostak
no, člověk si říká že bude lehký vybírat, a ono nene :o)) furt nevim

29.08.2007, 15:10 |
TROY :-) sorry EFČO,ale ten vás peš má tak debilní pohled až je to k smíchu :)
hele Powerko to je malezačka nebo maltezak? máme doma kluka (fešáka) a docela se divim že ještě váháš nad výběrem plemena, když už jednoho maltezáčka máš doma
Petura : no, ona ája je moje, a většinu času trávi s námi, takže naši ji ted moc nevidí, takže v podstatě psa nemají. A podle jména to je , fenečka :) chceš štěnátka bo co ? :o)))

29.08.2007, 15:37 |
LUPO Nismo.Powerová Nás ten Border Teriér stál s papírama 7.000.- Na chalupu či chatu je to dobrej společník,má rád lidi.Jo a taky nám zachránil barák od požáru,to když máma na adventním věnci večer nazhasla svíčku a pes jí v noci doslova dotáhl z postele do obíváku aby jsi ukázal že hoří stůl.

29.08.2007, 15:41 |
LUPO Jo a tím jokšírákem,tak co se v chování týká je velikej rozdíl.Bor.Ter. není tak náchylný na nemoce a je taky jako rasa mnohem klidnější,vyrovnanější a chytřejší.Nechci se někoho dotknou kde jorkšíra má ale vidím to u manželčiný rodiny ,mají celkem 7 psíků a jedno pako větší než druhý.
LUPO : šikula že ji dotáh na místo :o)) někdy koukám že ty psi nejsou tak hloupí :o))) asi nenápadně zjistím jestli by jim nevadil větší pesan.
no právě, že víš jakej maltézák je tak bych rodičům pořídil dalšího :o)
už jednou jsem pro našeho Kéňu hledal nevěstu, ale moc jich není a jemu jak se zdá dělaj větší radost kluci :o)))))
Petura : :o)))) neviděli jsme se na strahově, tvoje přítelkyně, bo manželka :o))) jestli jo, tak máte fešáka, ale ája je větší než on :o))))))))
ale nevim jestli bych měla nechat připustit :o)))) ona je na cizáky psy hrozná, by mu ho možná i ukousla :o))))
vidíš jak je agresivní :o)))

Retrívra ne-e, jsou to sice telata hodný a relativně poslušný ale dost náročný na každodenní dávku pohybu.
S nějakým mixem nebo útulákem souhlas, jsou to hodně vděční a většinou i chytří pesani a ti nejmenší mají většinou největší srdce a jsou věrní až za hrob .. :-)

29.08.2007, 17:17 |
LUPO Nismo.Powerová : Ty psi jsou menšího vzrůstu,velikostně kolem toho co na té předposlední fotce tahá za nohu.

29.08.2007, 17:21 |
Enismo | Upraveno: 2007-08-29 17:21:49
Hehe, dobrá diskuze :) hafo pesů a všichni fakt pěkný :)
Hehe, koukám že náký menší :o)))
Ještě k mopslikům, našla sem roztomiloučky videa :o))
[ Link ] [ Link ] [ Link ] Kotass, mix jsem si našla, někde o pár příspěvku víš bude link na pesana kterej mě zaujal :o))
Enismo : nj, rozjelo se to tu :))

29.08.2007, 21:18 |
kafka A co toto??:oD

29.08.2007, 21:27 |
Mystique* | Upraveno: 2007-08-29 21:32:51
co to je? :-)))
To je krysarik zmixovanej s Mistrem Yoda z Hvezdnejch valek ne? :-))))

29.08.2007, 21:38 |
kafka Měl by to být Čínský Naháč - ten je ale asi po botoxu..:oD Kámoš je chová - má děcka alergiky na srst. Ti jeho ale vypadají trochu líp..

29.08.2007, 21:44 |
kafka Na toho ale myslím žádný nemá...
[ Link ] 
Tak už mám asi vybráno
[ Link ] strana 1 : evidenční číslo: 1855/2007
evidenční číslo: 1823/2007
Strana 2 : evidenční číslo: 1821/2007
Nejvíce v úvahu mi připadá druhý pejsek ze strany 1, jedu se tam zístra podívat, tak si jednoho z techto pejsků určitě vyberu.

30.08.2007, 07:51 |
EFCA me se nejvic libi ta cubina ze strany dve, ten cernej je krizenec spice a ty bejvaj desne histericky a furt snabou....
nejlepsi je vlk

hlasuju pro vlka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! škoda jen, že chovat ho ve městě by blo trápení ;)
Vlk,husky nebo československy ovčák jinej hafak k nam dom už nepřijde...
a nebo

30.08.2007, 11:59 |
EFCA jen mala oprava, neni to ceskoslovensky ovcak, ale ceskoslovensky vlcak....;o)
hehe, mám doma 4osmáky, :) to mi stačí :) kdyz nejsem doma, tak mi to rodice hlidaj :)
EFCA : nemyslela jsi tu stranu 1 hrud bílé chloupky atd ? a pacičky, kuli ní tam dneska jedu :o)))

30.08.2007, 12:05 |
EFCA N.P.: jj presne tu......se spicema mam spatny zkusenosti co se povahy tyce......proste porad nafou a stekaj a knucej a tak - jsou protivny....

30.08.2007, 12:05 |
EFCA
no, se na ni jedu podívat, tak uvidim jaky na mě uděla kukuč :o))) prolezu to tam, a určitě se vyberu :o))) dám vědět ;o)
za ovčáka/vlčáka se omlouvam...
jinak toto je naš druhej pejsek... bohužel už má 17roku tak neslyší ale před tim nebyl doma hodnejší a chytřejší hafak...
Nismo.Powerová - přeju hodne zdaru při výberu...

Piskoteek : doufám že vyberu dobře, a pejsek bude i spokojený
a že mu je 17 let, tak to se ma určitě pejsek hezky :o) a že neslyší, to vim o čem je řeč, mi meli pejska 15 let od chvíle co jsem se narodila do mích 15, a i přesto že neslyšela,tak věděla kdo jde, všechno poznala ;o)) byl to skvělej pejsek ;o)

30.08.2007, 13:11 |
EFCA ty jo, na 17 fakt nevypada, cumim.....
2dny spí a pul dne beha:-)

30.08.2007, 13:29 |
norsi Ja bych zacal z opacnyho konce - podle toho co ctu, tak si URCITE nekupujte parson russell terriera ani jack russell terriera, jak ti tady radej. Je to na prvni pohled krasnej roztomilej malej pejsanek, ale v realu je to silene aktivni zviratko, ktery potrebuju spoustu pohybu a hlavne nekoho, kdo se mu bude venovat. Trihodinova prochazka po lese je jako nic. Dalsi ve je, ze jsou tyhle pejsci jedni z nejchytrejsich vubec a zaroven extremne tvrdohlavy, takze zvladnout ho neni zadna sranda. Samozrejme existujou i relativne klidny pejsci (jedoho takovyho mam doma), ale z 60 co byli na letosnim srazu Parsonu to je spis velka vyjimka. Pejsek taky potrebuje neustale nejk zamestnavat hlavicku, jinak se zacne nudit a vymyslet si svoje veci - stekani, demolovani... Taky to chce pocitat s tim, ze pejsek muze mit tendenci zdrhat za zveri a urcite bude na zahrade delat diry....
Kdyz clovek vi do ceho jde a rozhodne se pro tohohle pejska, tak uz pak nechce nikdy jinyho. Ale pokud o tomhle plemeni nevim vsechno a koupi si ho, tak to muze dopadnout spatne.
Zrovna ted mam doma jednu JRT fenecku, kterou panicka nejak nezvladala. Zatim ji pomaham s prevychovou, ale mam takovy pocit, ze mi nakonec fenecka zustane a budu mit tyhle potvruky doma dve...
Osobne bych, pokud bychnetrval na konkretni rase, navstivil utulek a vybral si nejakyho krasny voriska, kterej starsim lidem udela radosti uplne nejvic. A hlavne bude za vsechno strasne vdecnej...
Piskoteek : dyt má svuj věk :o))
Norsi, cesně, já jdu do utulku :o))
Tak jí mám :o))) tu černou, byla týráná :o(((( a to mě jako fakt nasralo jak se někdo může takhle chovat k psům. Ale už se uklidnila, a začíná bejt veselá :o)))

30.08.2007, 19:16 |
norsi to Nismo.Powerova: ze nekdo tyra psa vazne nechapu. Ale spousta lidi psa tyra aniz si to uvedomujou. Treba tahle fenecka JRT - panicka se ji snazi davat vsechno (od drahyho zradla po luxusni obojek), ale bohuzel nejak nepochopila, ze tenhle pejsek potrebuje neco uplne jinyho. Ono skloubit jeji kazdodenni vysedavani v KU baru, cafe cafe a nakupovani v Prazisky s takhle aktivnim pejskem proste nejde... Takze jestli se slecna neda dohromady, tak od ni asi fenecku koupim a bud ji sezenu lepsi panicky a nebo si ji necham. Stejne slecna nevi co s ni... :-((
Jinak dobry je zjistit, jak konkretne byla tyrana kvuli dalsi vychove. Casto se stava, ze tihle pejskove v sobe maji nejaky blok a blbe se to s nima prekonava... Tak preju s pejskem hodne stesti a at vam dela jenom radost :-)
Nismo.Powerová -fofo fofo fofo :-) a jméno
Jmenuje se Betinka ..... foto přiložim za chvíli, vyndám z fotáku :o)))))

30.08.2007, 20:51 |
norsi Pekny jmeno, uz se tesim na fotky. Ja jdu vencit moji smecku, tak se pak podivam :-)
Tak asi až zejtra, sem ji koupala, a ted hajá, tak ji nechceme nějak vytahovat ven :)
no, možná že budou :D ... roztomile pinká ;)))
večerní procházka :)

vona je černá jak bota tak to nejde ani fotit........ vyfotíme za světla ted to fakt nejde a bez blesku to je na 5-8s a to se neudrží :)
tady vzbuzená špicka, už si na všechny zvykla a je klidná a nebojí se, asi je fakt ráda že je u hodnejch :)

když nismo usne s ní :oDD

31.08.2007, 08:27 |
EFCA je moc hezka opravdu - urcite z ni budou mit vasi radost :o))
uz ji videli? napis potom reakce :o)
Nismo.Powerová -ty brdo ty máš doma v posteli krom pejska aj vorvaňa :-)) sorry Nismo :-))
jak je Betinka stará?

31.08.2007, 14:08 |
norsi Nadherna fenecka - myslim, ze se musi libit uplne vsem :-)
no, líbí se jim :)))) je stará 1.5 roku
dokonce si mamča změnilo i její jméno, bude to silva :o)))

31.08.2007, 14:21 |
norsi No me se vic libi Betinka - ale je to mozna tim, ze mam k jmenu Silva od urcity doby averzi. Ale pejsci za to nemuzou... Kazdopadne jim bude urcite delat radost :-) Planujete nejakej vycvik, nebo ji mate jenom na mazleni? :-)

31.08.2007, 14:24 |
EFCA me se libi, jak ma jedno ucho stojaci a dluhy lezici :o)))) aneb vilik ucho sem ucho tam :o)))
norsi : byla hodně vystrašena a ještě je, cvičit jí určitě nebudou, bude běhat na chatě a mazlit se :o))
A ty uši jsou nice no :oDD

01.09.2007, 16:46 |
DiDa To norsi: asi mas zkusenosti s RT-ckama, tak bych mel prosbu, jestli te muzu nekdy kontaktovat ohledne zkusenosti s vychovou a tak. Mame doma
ctyrmesicni chcandu JRT, zatim ji zvladame, tak jenom abych neco ve vychove nepohnojil.

02.09.2007, 23:19 |
norsi to Nismo.Powerova: tak to se pejsek ma, ze bude mazlici. ja toho myho "chudaka" nutim i poslouchat. ale mazleni je pry lepsi :-)
to DiDa: urcite napis, ale kdyztak na mail. Na ICQ ted nebyvam. Rad poradim, kdyz budu vedet. 4 mesice jsou idealni cas zacit neco delat :-)