Navštíveno 1485x

Panove a damy,
v posledni dobe tady strasne moc resite pejsky
az se u nas doma nakonec rozhodlo,
ze si taky poridime (moc vam dekuju :-)) ),
je to remix labrador a ohar-labrador,
prikladam fotku mamky a taky prcka.
Akorat resime jmeno....
Ja bych chtel bud Ganja nebo Calibra,
ale z neznamych duvodu mi to nechtej povolit :-)))
A tak se ptam, jak byste prcka (fenku) pojmenovali?
Moje predstava, ze by to jmeno melo znit "tvrde" vzhledem k typu psa.
Domaci navrhy typu Katy a pod mi jaksi nejdou pod fousy :-)))
Jake by jste dali vy?
Toto je matka

a toto je? :-))))

Já bych jí říkal pracovně AHC

31.08.2007, 12:20 |
Long Skunk :oD
no ja zkousel to THC a neproslo, myslim ze AHC na tom bude obdobne :-)))
No bejt moje tak jí říkám HOnda :o)
ale Calibra je dobrá :)
je to fakt roztomilej pesan (krásná peska :) )
co třeba................hm.................Brody bo něco takovýho?
to je obdobne jak u mne ta Calibra :-))))
Hele tak jí můžeš řikat Yawor
řekl bych že právě opak je ideální čím větší pes tím jemnější jméno.
potkáváme argentinskou dogu a to je maxík
stafordka julinka to je pak mazec, majitelka mě vždycky pobaví větou julinko nebudeš si hrát:-))
stejně at vybereš cokoliv tak budeš volat zkráceně
:-))))))
Nevite nekdo jak se jmenuje Drticova segra? :-))))))))))))
Asi na ni budu volat "Drticovo segro" :-)))))))))))
to Kallin: si mi vnuknul myslenku na Julii, to je obecne strasne pekny jmeno :-)
Doufam ze se doma dostane do uzsiho vyberu :-)
ti tenhle pesanek pripomina drticovu segru? :) to snad ne ne :))
mně se líbí Terezka, ale jaksi tak pro moji dceru, pro psa je to děsně vtipný :D

31.08.2007, 12:33 |
Kallin | Upraveno: 2007-08-31 12:33:37
vybírali sme ted fenkám do M kovýho vrhu tak ti to nahodím
Mariquita
Mariposa
Madera
L kovej
Lideresa
Locares
Leonera
Lidiadora
můžu ti toho napsat mraky
nejlepší jména jsou " K noze", "Lehni", "Nech to být" :o)
nebo přines, to je taky šikovný ;) třeba přines "kost" ;)
co třeba takhle? :o)))))))))))))))

Me se pro fenku liby tyto:
Sheila (šejla)
Tracy (trejsy)
Katie (kejty)
hele mam černyho labradora Max a máti ma fenku Megí a babička jejich je Dorotka:)))
Krecek je velmi mazanej :-))))))))))
Dorotka je taky pekny, kamarad ma Dorotku,
ale je to nakej strasne malej terier nebo co :-))))
Tracy je taky docela pekne jmeno....
To bude jeste boj a to si mam pro ni dneska jet :-))))
tak jméno jí můžeš dát až za pár dní, stejně ti zatim na něj nebude reagovat :)
nebo můžeš jméno typu jako je pes mojí mámy :) Beafeater :)
nebo ji muzes rikat reba: hafiku ;)
ja rikam potkanovi treba princezno, i kdyz se jmenuje rolnicka takze ono je to asi jedno ajk se jmenuje

31.08.2007, 13:04 |
EFCA ja mam rada, kdyz jmeno neco znamena, takze nase stenata se budou jmenovat podle reckych bohu.....pro tebe jsem vybrala namatkou:
Adrasteia
- bohyně osudu ("Ta, před níž není úniku")
Eris
- bohyně sváru
Nemesis
- bohyně spravedlivé odplaty

31.08.2007, 13:06 |
EFCA Enismo: znam mopse, kterej se jmenuje Beafeater Schmeichel :o))
Nemesis je jmeno ktere mne dycky facinovalo :-)
Pripisuju ho na seznam.
Pamatuju si na konec Residenta Evila... pri zaverecnych titulkach, kde se objevilo jmeno Nemesis mi behal mraz po zadech :-))

31.08.2007, 13:14 |
J-T. no moje hafice se jmenuje taky podle auta:
SHELBY (Shelby Mustang) :-) a důvěrně jí řikáme šelmo :-) Komický ovšem na tom je že máme shitzu :-)

31.08.2007, 13:15 |
EFCA J.-T.: no my zas mame Xedose :o)))

31.08.2007, 13:17 |
EFCA Mystiqie: az se nam narodi prvni vrh od A, tak se vsichni budou jmenovat podle reckych bohu od A a my si chceme nechat fenku Afrodithe - budeme ji rikat Frodo nebo Dito :o)))
no nebude to znit krasne? Afrodithe Velvet Pug, m.: Asanta Perla Sabeor, o.: Xedos Dog-Lome :o))))))
EFCA :) zase ten mops ;)
ten vrh byl celej vo chlastu, nevim už ostatní ale všichni byli chlastoidní a od B :) tak mu radši říkáme Jack
Mystique* jj, já bych určo hlasoval pro nemesis, to je vostrý, každej si ihned vybaví Resident Evil, tedy pokud to hrál, nebo aspon viděl

31.08.2007, 13:19 |
EFCA Enismo: sry, proste tim ziju no :o))))

31.08.2007, 13:28 |
Katie Hele Thullo měl dobrej nápad, já si teda myslim že Katie je dobrý :-D

31.08.2007, 13:36 |
EFCA jinak sem nasla jeste par zajimavych z vystavnich katalogu, tak kdyby se ti nahodou neco libilo:
Guernica
Arabela
Electra
Cassidy
Carmen
Indigo atd. atd....
dalsi inspiraci muzes najit treba i tady:
[ Link ]

31.08.2007, 13:40 |
Danda Proc dáváte psovi tak blbý ména? To jako když má cizí jméno tak je to vetší frajeřina? :-)
Soráč, že do vás vandruju, ale zajímá mě to... Tak hurá do mě

31.08.2007, 13:45 |
EFCA Danda: no nevim jak tobe, ale me se vic libi treba Asanta nez Alik, Punta, Tlapka apod.
ale to, na co ty poukazujes, je otazka papirovych psu, tam je to o nazvu chovatelsky stanice a potom kdyz mas nazev chovatelsky stanice napr. Golden Star, tak k tomu tezko priradis treba Puntu.....
Danda, já osobně mám psa Dennyho (původní jméno Danny) je to počeštělé a má to důvod, proč se tak jmenuje. jestli jsi viděl film Unleashed s Jet Lim, tak podle něj a to E místo A tam je schválně, protože to s tim vypadá líp. Takže jde o to, proč si spousta lidí kupuje zahraniční věci? protože to český je povětšinou oposlouchaný a je to skoro všude, dát psovi jméno Alík je krapet mimo, řekl bych. takže asi tak :)
mopsikovi muzes rovnou rikat bobikaaaa :)))
:D sežrat, sežrat, sežrat !!!!!

31.08.2007, 13:59 |
Danda OK. Já myslel, že je to jistej druh frajeřiny. Ok. Tak to beru, ale nikdo mi nevymluví tohle : Podle mýho si lidi dneska (hlavně omladina) vybírají rasu z frajeřiny - tj. nekoupí si kokra, ale nějaký bojový plemeno. A to tak, že čim to má zajímavější název a je to dražší, tím lepší.
To pak vidim libovýho frajírka v teplákách od adidas co si sebou vede "nablejskanýho" psa (machruje s ním víc jak s autem) a honí si prsa na tom jak se za nim všichni otáčej.
Já bych se s takovym vošklivym psem nikdy nepomazlil :-)
A je mi jasný, že majitelovi se asi taky nelíbil, když ho viděl prvně na fotce někde na internetu. Ale byl drahej a nikdo ve městě ho nemá, tak ho koupil :-)
Je to tak a to mi nikdo nevymluví :-)
Pozoruju to i na svejch známejch, jak se všude chlubí kolik stál, a jak se děsně urazí, když si někdo splete rasu a pojmenuje ho něčím levnějším... :-D

31.08.2007, 14:06 |
Corry švárovo kocour se jmenoval " Saleem von kótcha " ... [ sejlem fón kóča ] ... :oD
snad jsem nějak přispěl do inspirace... :o)

31.08.2007, 14:06 |
norsi No ja puvodne zvazoval, ze necham pejska do papiru pojmenovat Honda Dog of Lovely Binisi, protoze mi nahodou vysel na vrh H. Ale nechal jsem to na chovatelce a myslim, ze High Energy of Lovely Binisi je daleko presnejesi....
Jinak pro fenku se mi libi treba Maggie nebo Minnie... Pripadne pro jack russllici Jackie :-) Ale to je spis pro maly plemena.

31.08.2007, 14:07 |
EFCA Danda: tak takovou zkusenost nemam ani nikoho takovyho nastesti neznam.....my vybirali psa podle povahy a vybrali jsme si uplne nejlip a jsme velice spokojeny a zjistili jsme, ze jeden je malo, tak jsme se tomu zacli vic venovat, objizdime vystavy a vybehali jsme si chov. stanici a chceme mit svoje vlastni stenata s nasim jmenem.....ono je pak hezky pozorovat, ze stene z tvyho chovu treba vyhrava vystavy nebo jenom staci, kdyz nekomu doma dela radost....

31.08.2007, 14:11 |
norsi to Corry: tak to je uplne nejkrutejsi jmeno. Si pamatuju, jak sem s lidma z firmy, kde jsem driv delal, pousteli na platno misto kurzu a vyvoje trhu tenhle serial a koukali na to, co bude sejlem rikat. Zbytek serialu byla neskutecna picovinu,ale kocour byl nejlepsi...

31.08.2007, 14:14 |
norsi to Dandy: Jinak muj pes se jmenuje High Energy of Lovely Binisi - prvni cast vymyslela pani chovatelka s tim, ze podle vrhu muselo zacinat jmeno na H (pejsek je silene aktivni, takze se to k nemu vyborne hodi) a druhy je nazev stanice. Ja mu rikam Rasty, protoze se mi to libi a popravde jsem si puvodne myslel, ze je to originalni jmeni (vedle vsech tech Jacku a Samu) - ted jsem bohuzel zjistil, ze se tak jmenuje spousta psu... Ani nevim, jestli nekde oficialne existuje jmeno rasty
Teda jmen je tu pomerne hodne na vyber, diky moc :-))
Me se nejak do hlavy dostalo "uplne obycejne" jmeno Bara,
takze esi si ho doma prosadim, tak vecer ukazu fotky Bary :-)
V sest si pro ni jedem, no sem zvedav :-)
btw: vsechny ty "exoticka" jmena jsou pekna,
ale nevim jestli ma fenku cenu pojmenovat treba Bry Van Der Kampova a volat na ni Elisko :-)))))
I kdyz to byl asi blbej priklad :-))))))
KhuTchi: já mám taky Maxe, akorád je to žlutý labrador :-)

31.08.2007, 14:44 |
Bucci my sme měli americkýho kokra - jmenoval se ALF :-)))

31.08.2007, 15:20 |
norsi to Mystique: Ono jde o to, ze to papirovy jmeno musi splnovat urcity parametry, takze vsechny stenata z vrhu musi byt pojmenovana od pismene v abecede, ktere odpovida poradi daneho vrhu a zaroven musi obsahovat nazev chovatelske stanice. Nikdo nepredpoklada, ze by nekdo timhle na pejska volal. Jak bude panicek na pejska volat je uz jeho vec...
to norsi: jj ja vim, je to trosku "divny" ale da se to chapat, zvlast kdyz clovek lita po vystavach a tak :-)
Ale je to takovej system trosku "na hlavu", ale zas je v tom "poradek" :-)
"Nastesti" papiraka mit nebudem, takze ho muzu pomenovat Fusekle a rvat na nej Fusekle :-)))))

31.08.2007, 15:56 |
Enismo | Upraveno: 2007-08-31 15:57:25
2Danda: já mám psa sice velkýho (dobrman+labrador), ale byl zadarmo, neni bojovej, je nehorázně roztomilej a proto se s nim chlubim víc než autem (a na to že je mi 20 a mám "nablejskaný" BMW 318is coupé je co říct). Vím co jsi tím chtěl říct, ale podle mě to je přehnaný, samo, že pokud jde nějakej vylepanej nabombenej frajer s pitbullem cvičenym na boj, tak potom to sedí, ale to už podle mě nějak pominulo. Venčim psa v Praze v oboře Hvězda, je to poměrně vytížený místo na fakt hafec pejskařů a neviděl jsem tam žádného takového, jak říkáš ty. Je to čistě tim, že ten pes je prostě majitelův miláček a proto je na něj patřičně hrdej, at už je to EFCI mops ;), nebo kámošův yorkšír, nebo můj pes, nebo něčí doga.

31.08.2007, 17:08 |
JA něco na té Mary je......

31.08.2007, 17:12 |
JA ten bígl je Mery,Maruna,Meruška,Maruška,Merinka,Marie...a tak :-)

31.08.2007, 17:19 |
norsi to Enismo, Danda: No ja puvodne "modniho" pitbula chtel, ale jedinej duvod byl ten, ze znami maji chovnou stanici kousek od Prahy a vim, co jsou tihle pejsci zac a co do nich cekat. Nakonec jsem se ale rozhodnul pro jiny plemeno, protoze i pres povahovy klady, bych se pitbula bal nekomu nechat na hlidani. Takz jsme shanel Lundehunda, kteryho jsem bohuzel nesehnal a nakonec jsem skoncil u dalsiho "modniho" plemene a to u russell terriera - i kdyz nemam kratkonohyho jacka ale dlouhonohyho parsona. A opet hlavne kvuli povahovejm vlastnostem. Takze soudit cloveka ciste podle toho, co ma za psa mi prijde ujety... Jinak do kategorie omladina spadam taky. A co se kokru tyce, tak ty bych zrovna jako priklad vzornyho psa nedaval. Specielne co jsem psoledni dobou potkal, tak jsou to pekny bestie...
to Mystiq: jasny, proste registr papirovejch psu vydal nejaky pozadavky, ktery se dodrzujoua holt ty jmena podle toho vypadaj. Ale hlavni je, ze na pejska muze clovek volat jak chce :-)

31.08.2007, 17:24 |
norsi to EFCA: Ja mam taky Xedose, ale 9tku Millera od Mazdy :-) Ale pro pejska je to zajimavy jmeno. Ale "Red Nock the Rusty Never the Last" pripadne "Emma Koenigin Assanti von der Deutschbauerhube" je taky dobry. By clovek ani nerek, ze se mluvi o psech...
Jo a jeste me napadlo Delfi - tak se jmenuje Rastyho maminka a je to celkem pekny psi jmeno

31.08.2007, 17:24 |
norsi to EFCA: Ja mam taky Xedose, ale 9tku Millera od Mazdy :-) Ale pro pejska je to zajimavy jmeno. Ale "Red Nock the Rusty Never the Last" pripadne "Emma Koenigin Assanti von der Deutschbauerhube" je taky dobry. By clovek ani nerek, ze se mluvi o psech...
Jo a jeste me napadlo Delfi - tak se jmenuje Rastyho maminka a je to celkem pekny psi jmeno
Tak pratele, mnohokrat diky za rady a nyni se seznamte s...
Nemesis - zkracene Nemi (Diky EFCO)
sry za kvalitu fotek, svuj sem pujcil a MDA foti na koko.....

31.08.2007, 19:17 |
KaZaN KaZaN radí říkej tý malý čubině prostě HYENAAAAAAAA (o:
BTW ukázal sem jí Screaměti a to byla chyba (o:
Akorat mi stve ze nemam poradnej fotak tedkonc, vypada fakt kouzelne :-)))
Zatim.... :-)

31.08.2007, 19:41 |
KaZaN Jaktoze nemas fotak?
co nechces pujc :) krasny jmeno a krasnej hafik

31.08.2007, 20:42 |
X-sat (M)
Obecně - pokud plánuješ výcvik hafana - doporučuji jméno s tvrdými písmeny. To se hodí ;-)
Proto se mi libila Bara, to R tam zni velmi dobre :-)
Ale na Nemi sem si zvyknul "rychle".
Ale chudinka pesa, prijela tychyna se svagrovejma
a je kolem ni strasny halo, kazdej sisla (i ja teda :-) ),
furt by ji tahali a vubec, no sak to znate, zensky :-))))
Rozkoukava se rychle, uz stihla udelat louzicku v kazdem pokoji a hned jak sme prisli z venku tak aji "bobek" stihla...
Ale teda smrdi jak dospelej tchor :-)))
Kua decka ja mam radost :-))))))

31.08.2007, 22:53 |
KaZaN (((o: chehe
Taky Stacey ("stejsy") je pekny jmeno ... jestli jeste nepadlo
No a nebo treba neco silenyho :DDDD , napriklad .... Princezna Konsuela Bananahemok :o)))))))
Když je to remix tak bych jí dal jméno Remie
Tak tady dalsi a pro toto tema posledni foto.
Moc vam dekuji za pomoc pratele :-)

01.09.2007, 21:25 |
KaZaN Mystiqueeeee ten je booožskeeeeeeeeeeejjj
Se prijedte podivat se Screametem a treba budes ok ;) :-)
Ale my vam ho nedame, kdyby nahodou :-))))))

02.09.2007, 12:19 |
KaZaN Na to zapomeň, Screamě má ke kámošům s nádhernejma čoklysema vstup zakázán i v doprovodu KaZaNa.... (((((o:
Ja mam doma Nemeckou ovcacku Tequilu a docela to i sedi.
Ale je fakt ze obcas lide koukaj divne. Napriklad moje mamca si ji vzala do postele prez noc a nasi Tequile nejak nesedla vecere tak se ji poblila v posteli. A druhej den jsem rikal kamosovi vetu: Mamca si vzala tequilu do postele a pak se poblila. Vsichni kolem co stali a slyseli to tak docela cumeli. :-D

03.09.2007, 07:28 |
EFCA Mystique: neni zac :o)