Navštíveno 5231x

POradte, jak nejlepe a nejjednoduseni udelat zabradli na terase. Terasa ma 3x6m a je ze 2 stran otevrena a ze 2 stran je barak - podlaha bude tvorena z Icek, do kterych budou zasunuty hurdisky, takze mozno neco privarit k Ickum
Jde mi spise o to jaky profil jeklu pouzit, zvazuju nastojaka nejakych 40x40mm jekl a vodorovne nejaky vetsi a mezito se pak da jinejaky dreveny sprincle
já to mám udělaný takhle, stojky jsou jekl 25x25, horní madlo je 50x20, stojky jsou z boku terasy přivařený k íčkám, původně jsem měl mezi stojkama vodorovný jekly 12x12 a na nich to žbrlení, ale pak jsem potřeboval vyměnit všechny laťky a nešlo to po těch letech vůbec odšroubovat, tak jsem to uřízl a vrazil tam dřevo

Super, t je presne ot co potrebuji, jeste nejaky napad na zabradli na schody?
zabradli potrebuju jeste tady na vlez na zahradu:

A tady na to schodiste potrebuju jets enejaky zabradli (schody jest enejsou vylity - budou betonovy) abych mohl kolaudovat:

Jo a jeste jak mate terasy nebo balkony zakonceny co se stekajici vody tyce - nejake oplechovani, nebo okapek...?
zábradlí jsem udělal ve stejným stylu, jekly zase chycený z boku ke konstrukci schodů

zakončení mám jen oplechování a pod tím na zemi kačírek, aby to případně nestříkalo na fasádu. Mám ale půlku terasy pod střechou, takže tam toho moc nenaprší.
Sousedka to má vyspádovaný do roštu, který je po celé délce terasy cca 30 cm od jejího okraje. Z roštu to pak má vedený trubkou do sudu a tím zalívá, moc toho ale prý taky nenachytá. Navíc po první zimě jí to spravovali, protože kolem těch roštů popraskala dlažba.
Já být tebou bych dal jen klasiku oplechování a uvidíš, kdyby to časem z té terasy teklo moc, tak přiděláš okápek.
osobne, bych to udelal trosinku jinak. Jakl 40x40 bych pouzil na svisle, mezi to bych navaril jakl na kant 20x40 a to tak, aby vnitrni stranou licoval s vnitrni stranou tech 40x40. Zbude ti tam 20mm, pouzil bych tedy 20mm desky na plot a se zhora bych navaril zabradli ca 60x20, ktere by slouzilo zaroven jako striska pro ty desky. Takhle ti to dyl vydrzi.
Takhle to bylo původně, ale po pár letech ty laťky už nesundáš. Navíc je docela prcačka pro každou desku předvrtávat díru do jeklu. Mé řešení není ideál, pod 50 madlo jsem desky schoval jen o prsa, má to za sebou dvě zimy a zatím v pohodě
OT-vybavuju si zakladni poucku, ktera zni: Nestavte ze zbytku :-)
Sestikule - ty jsi to takhle kolaudoval se zabradlim, bratranek stavar me strasi, ze je nejaka norma ze zabradli (madlo)ma byt kulaty.... - ja bych radeji taky takhle hranaty
Petrando - co znamena vyraz "na kant"?
diky
na kant = položíš na tu menší plochu, takže desky bys přikládal na tu širší stranu 40mm
barák je postavenej v roce 1978 a zábradlí tímto stylem je všude, já jsem akorát prodloužil terasu a udělal stejný zábradlí. Jinak nevím, tady to mají takhle všichni okolo, ale možná, že teď na to nějaká norma je.
OK, diky, tak dalsi, pochlubte se, nejakou inspiraci please :)
nedelal jsem standardni zabradli, balkon jsem vyresil umele vytvorenou atikou, ktere to zabradli kryje.

vstupni zabradli jsem vytvoril navarenim spodni plochy ca 15 cm nad schod, zbytek jsem vyzdil a oplechoval medi. Venku ted prsi jak cert, pokud by byl zajem, muzu nafotit detail.

puvodni stav

03/09/2007 16:44 Petrando, zajímavý a moc pěkný
kurňa, čím déle se na to dívám, tím se mi to líbí víc, si tu fotku musím uložit pro inspiraci
1

2

Petrando - klobouk dolu, fakt super, bohuzel tohle se mi tam moc nehodi :(