Navštíveno 910x

Vozidla v provedení N1 jsou homologována jako 5místná, cena zahrnuje posuvnou přepážku vč. montáže....je to to pravé ořechové, nebo to chápu špatně?
měl sem pocit, že na určitých webech je auto s provedením N1 vždy levnější než obyč....
vysvětlí mi to někdo? díky
je to nakladak, takze odpocet dph

25.10.2007, 22:50 |
Tony (M)
taktak jako .mycTD +jeste to, ze tu prepazku nesmis odstranit, jekoliz je soucasti vozu.
i když to vemu v hotovosti, tak si můžu pak odečíst DPH? moc se v tom neorientuju....
a jak ta přepážka vypadá? nějaké foto by nebylo?
díky vám

25.10.2007, 23:06 |
Rudi většinou bejvá aj dražší bo si musim příplácet za ztmavený okna a přepážku vzadu, kolikrát aj 15-25 tis., výhodou ale pro tebe pak je, že si ho odečteš z daní.
U vozidla v provedení N1 se jedná o vozidlo nákladní.
Nezbytnou součástí takového vozidla je posuvná přepážka, která musí být ve vozidle neustále namontována.
Některá (osobní vozidla) přestavena na N1 vůz, mohou být homologována i pouze jako 4 místná (např. Renault Modus), takže na to pozor.
V případě provedení N1 může kupující (pokud je plátce DPH) nárokovat ono DPH zpět.
Vozidlo je však třeba zakoupit také od plátce DPH.
Odpočet DPH je možno uplatnit i u ojetých vozidel homologovaných jako N1
spleněny však musí být kriteria viz výše (tj. kupující i prodávající musí být plátci dph)
takže asi tak ve zkratce:o)
AllInOne:
druh platby nemá přímý vliv na uplatnění DPH.
To si můžeš uplatnit vždy ale za těchto podmínek:
Jsou tři varianty:
Platba v hotovosti
(můžeš nárokovat DPH v plné výši okamžitě na základě fatkury kterou obdržiš za daný vůz)
forma leasingu
(DPH se Ti vrací postupně . Závisí na tom jestli jsi čtvrtletní či pololetní plátce DPH)
forma cíleného úvěru na vozidlo
(v tomto případě je možno také nárokovat DPH ihned v plné výši viz první varianta)
Njn a taky je to náklaďák se všemi jeho nectnostmi, takže na hranicích stojíš v koloně...:-)
pánové, díky za vysvětlení..já si myslel s tím náklaďákem že si děláte prdel:))
takže raděj klasik než N1, nejsem plátce dph....
díky
V tom případě není co řešit:o)

26.10.2007, 00:46 |
Rudi nejvíc mně pobavil známej, když mi říkal, že má nákladní vůz Porsche ala Cayenne N1
Ale ještě jedna věc:
Pokud tomu dobře rozumím, tak si chceš koupit nové auto a zvažoval jsi N1 kvůli zvýhodněné ceně.
Sice se Tebe N1 netýká protože nejsi plátce DPH, nicméně spousta automobilek zvýhodňuje podnikatelskou klientelu, takže pokud máš alespoň IČO, tak je dost možné, že se dostaneš na lepší cenu, než klasický smrtelník (nepodnikatel) :o)
o cenu stačí smlouvat :) neznam prodejce který, když by mohl udělat kšeft tak by tu cenu neupravil...
rudi v sak v poradku ja jsem taky uvazoval nad dodavkou seat leon cupra :-)))
fabia combi N1 je taky 4 místná, nehledě na to, že do toho pseudonákláďáku nacpeš míň jak do klasickýho kombika, mříž tam akorát překáží a stejně je z papíru, protože už se nám jí podařilo ohnout, a stání na hranicích v koloně pro náklaďáky? ani mi nehne a neznám nikoho kdo by u N1 dodržoval předpis pro nákláďáky
mám také přepážku i když už jsem ji vyndal protože ten šílenej kravál co dělala mě připadal jak jízda s tankem a nehledě na to že do auta fakt někdy nedáš co normálně,nyní čekám až mě stopne nějakej prudič od policie.Na hranicích nečekám s nákladníma autama vůbec a žádný problém
Jendys: My to měli jako zápůjčku než dorazily objednaný auta a na hranicích na slovensko nás normálně vylili ať jedem do náklaďáků...že osobákama nás nepustí. Asi se tedy jenom špatně vyspal ouřada...:-(
Proto mam zatmavene okna nejen v kufru ale i v zadnich dverich a na viku kufru aby nebylo na prvni pohled videt ze je to N1, Prepazka prekazi pouze kdyz chci vest neco delsiho nez 2 m, blbe se to prostrkava, vystrihnul jsem otvor skrz jedno oko.
Ono tech znacek a omezeni pro nakladaky plati vic, napriklad nektere zakazy vjezdu atd, ale nikdo to nedodrzuje.
Mila_307: já mam taky Sunset, takže se to nedá hned tak poznat, ofiko verze N1 má tmavý folie jenom na těch posledních, takže ta je jasná hned
Kounect: na Slovensko s tim lítám docela často a uplně v klidu, nikdo nikdy nepindal, takže se ouřada asi fakt špatně vyspal
já ty boční folie co tam jsou od výrobce nebo ze servisu tak jsem jim řekl že je nechci tak je tam nedali,mám sun paket a k tomu jsem ještě polepil svojí folií všechny okna a nikdo nic nepozná :-))

26.10.2007, 17:36 |
Long ono hlavne cely komedie kolem N1 je zlatej dul pro vyrobce prepazek
viz. nehorazny zmdi v Metalexu ktery jako jediny muzou tyhle prestavby delat ofiko u Skodovek. Mel jsem s nima uz hodne co docineni a je videl ze tahle spolecnost je na Skodovku navazana uz od komancu jako pijavice a nikoho si mezi sebe nepusti
Zrovna nedavno sem dodelal dovoz novych 3x OII a 6x Fabia pro N1. Na uradech je to nehorazna komedie. Kazdy urednik napise neco jineho a mam i velky TP kde je uvedeno N1 a neni zapis o mrizi a foliich takze pri sporu ze v aute neni by byla velka sance na uspech.

28.10.2007, 09:30 |
vojco nevim, ale na hranicich teda v kolone s nakladakmi nestojim nikdy a žádný oroblém.
Jediné co mi vadí je drnčící mříž a to, že v kufru zabírá 20cm
ty mříže drnčí? tak to by mě jeblo
jo růžně to škvrká a vrže ne pořád ale občas ano,proto jsem ji vyndal,nemáte někdo ponětí jaká za to může být pokuta docea by mě zajímalo
no oni prej hlavně můžou dát nějak hlášku na finančák a ten ti vypálí doplatek toho DPH, který sis uplatnil...

28.10.2007, 17:54 |
Long Pokutu za to nedostanes (pokud bude debil polda tak mozna za poruseni schvaleni a homologace auta) ale napisou si udaje ktery se predaj financaku. Ten pak chce doplatit rozdil plus k tomu kontrola a to neni zrovna nic co by vetsina firem zrovna chtela ....
no tak to mám radost,budu muset něco vymyslet jak je oklamat,myslíte že budou koukat dovnitř jestli tam přepážka je při silniční kontrole??
PAVELK: škodovka má v nabídce jenom takovou síť na přepažení kufru a interieru, ta je stahovatelná, tak tam hoď aspoň tu ne, pokud to nebudou zkoumat zblízka, tak by neměl bejt problém

28.10.2007, 18:48 |
Long nekoukaj, musi bejt proste souhra nahod ze treba policajt ma spatnou naladu a chce si te vychutnat
navic predpokladam ze podvedomi policajtu o podminkach prestaveb a provozu aut N1 je minimalni, tak 95% z nich ani nevi ze mriz nebo neco takovyho ma s timdle co docineni, ale tech zbejvajich 5% co presne znaj zakon o prestavbach bych se bal ....
na firme jezdi N1 Passaty bez folii a mrizi par let a nic, je to nahoda ze te dostanou
jinka k tomu N1 na hranicich, uz se stalo ze s mrizi se jelo na prechod pro osobni auta, aktivni celnik videl mriz a chtel 200 euro pokotu za poruseni zakazu vjezdu nakladaku