Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Palubní počítač Felicia - jsem z toho jelen

o Navštíveno 5234x o
o 08.12.2007, 10:52 | camron | Upraveno: 2007-12-08 10:52:49
Namontoval jsem nedávno palubák na Felicii, jestli to někdo znáte, tak je to TC-6.

Mám Felicii 1.6, r.v 1999. Tato by měla mít nádrž na 42 litrů. Natankoval jsem do plné, tedy jak cvakla pistole (počítá se takto plná?). Přepnul jsem na tom počítači na "stav paliva" a ukazovalo mi to bezprostředně po natankování plné hodnotu 39.7 litru. Podotýkám, že ten palubák se též připíná na nějaký drát palivoměru).

Před natankováním začlo svítit hladové oko. V tuto chvíli by mělo zůstávat v nádrži cca. 6 litrů paliva. Ale já jsem tedy tankoval 35.45 litru, tedy do 42 litrů (kapacita nádrže) by zbývalo 6,55 litru. To by možná odpovídalo, protože hladové oko ještě nesvítilo stále, ale občas zhaslo.

1/ Který údaj je tedy správně?

2/ Je plná "plná" v okamžiku, kdy cvakne tankovací pistole, resp. uvádí výrobce kapacitu nádrže (42 litru) pro moment, kdy cvakne pistole a nebo když je natankováno "až po hrdlo"?

o 08.12.2007, 10:58 | dj.DEKL
Když se budeš snažit tak tam narveš určitě víc... ale je to kvůli roztažnosti paliva.
o 08.12.2007, 11:01 | SEKIN
To, že cvakne pistole vůbec nemusí znamenat, že je plná, záleží od auta, např. třeba u Jaguára, který má plnící hrdlo zvrchu mám sice po cvaknutí problém zaokrouhlit to aspoň na pětikorunu, u třeba zase u VW Polo, jsem po prvním cvaknutí schopen docrcat ještě 10 - 12 litrů.
o 08.12.2007, 11:04 | Zbyšek
No podle výrobce jsou oficiální hodnoty full 43 a z toho rezerva 6 litrů, což dost pěkně odpovídá té tvé rezervě. Výrobce počítá objem nádrže opravdu pouze jako objem vlastní nádrže, tedy bez trubky. Problém je v tom, že když to tam leješ na pumpě, tak se přece jen dost zavzdušˇnuje nádrž a zrovna u feldy to dost trvá než všehen přebytečný plyn vyprchá. Proto pak nenatankuješ ani plnou nádrž na pumpě do vypnutíp pistole natož pak hrdlo. Když by jsi trochu počkal až plyn vysyčí, tak tam šoupneš ještě více nebo to naplníš až po hrdlo. Já pravidelně plním až po víčko a když jsem to párkrát zkoušel (třeba po čištění nádrže, tedy ze sucha), tak to vychází až po víčko na 45litrů. Tedy trubka dělá ještě 3 litry.
o 08.12.2007, 19:16 | fabia_47_sdi
Např u novějších aut se nedoporučuje plnit dál po cvaknutí.
Třeba Fabie benzín se dostane benzín do nádobky s aktivním uhlím a tím pádem si majitel vydělá :/
o 10.12.2007, 06:52 | lisky
fabia_47_sdi: Tyjo kde si vzal to aktivní uhlí? Já do naší Fábči jsem jednou narval 55litrů a byla lná až po to víčko :) Nikde jsem žádné uhlícestou nepotkal :)
o 10.12.2007, 16:59 | -Hans-
Camron: CO to vyšlo? Kde? :o) Klidně mail/icq, díky:o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3335 sekund.