Navštíveno 539x

používate někdo tvorbu automatického obsahu? já se s tim peru už asi 20min, potřebuju udělat obsah k diplomce, ale on mi tam napíše akorát první stránku a tím skončí. je na to nějakej fígl? jako nutnost nějakýho označení textu? podle nápovědy jsem to zkoušel, ale jsem asi tatar...

11.12.2007, 22:59 |
KFL Insert - Quick parts - Fields - TOC (Table of contents)

11.12.2007, 23:00 |
KFL Anebo jeste References - Table of contents ;)
v 07 je obsah na záložce "odkazy", mě spíš jde o způsob práce s nim, kde ho hledat vím, ale nějak mě neposlouchá...

11.12.2007, 23:15 |
KaZaN A máš použitý styly vůbec nějaký? On to ten obsah tak nějak z nich sosá, pokud se nemýlím.
to bude asi kamen urazu, styl sice mam oznacenej normalni, ale nejsem si jistej, jestli jsem ho dodržoval, spíš asi ne, potřebuju do obsahu naházet všechny tučný nadpisy. možnost označení toho, co bych chtěl uvést v obsahu asi není co?

11.12.2007, 23:26 |
KFL Nadpis a subnadpisy musis mit definovany stylem, protoze jinak word nepozna, co je co a kde se lame chleba. Je to i v napovede ;).

11.12.2007, 23:30 |
KaZaN Takze jed po dokumentu a oznacuj si nadpisy a zmen styl z normalni na nadpis a to ti snad pomuze...a az budes mit nekdy trochu vic casu, tak se nauc styly trošku používat, hodně to ulehčí práci do budoucna...
Blbej dotaz na závěr...znáš rozdíl mezi ENTER - konec odstavce a SHIFT+ENTER - zalomení řádku v rámci odstavce? Klíčovej problém většiny začátečníků.

11.12.2007, 23:38 |
KFL A jeste CTRL+Enter - nova stranka ;)
Jinak jako Kazan .. styly jsem ze zacatku nenavidel, ale dneska na ne nedam dopustit. Jak jednou zkusis dokument strukturovat s jejich pomoci, je vsechno razem jednodussi ;)
aha, tak OK, nadefinuju si svuj nadpis, protože ten wordovskej mi nevyhovuje a pak zkusim. stejnej princip je i při rozpoznávání dalších úrovní nadpisu?(subnadpisu) ty musej mít taky svuj vlastní styl?
KaZaN: ne, tenhle rozdíl neznám. víš jak, já nikdá word moc nepotřeboval, maximálně napsat pár stránkový seminárky atp, na průmce nás učili spíš stavět zdi, na VŠ už to zas brali jako samozřejmost, takže já se takovýhle různý fičurky učim až teď, samozřejmě zjišťuju, že když už mám celou diplomku hotovou, že jsem měl od začátku postupovat trošku jinak, ale ted už ten 100stránkovej elaborát přepisovat nebudu...:)
dík za rady chlapi

11.12.2007, 23:42 |
KaZaN Heh CTRL+ENTER já moc nepoužívám, tak jsem nezmínil..ale když už jsme u toho, tak ten kdo si umí zapnout skrytý značky, tak se stejně jako já musí kolkrát umlátit smíchy nad jednou větou na stránce a pak 70 ENTERů aby se dostala paní na další stránku..... nebo ten nepřekonatlenej problém, proč se mi dokument na jedný stránce tiskne na stránek třeba 6 a těch 5 je prázdnejch (o: samý entery...
Obdoba platí o tabulátorech, jeden až nevěří kolik práce si chudák neznalej člověk umí dát s pozicováním textu pomocí mezerníku.... si pamatuju jak mi moje bejvalka, když sem k ní nastoupil před sto lety do DTPka dala dycky přes prsty za každou mezeru navíc ((((o:
s těma entrama na další stránku to dělám taky :)) proto mam ty značky radši vyplý a jenom se stydim, když jdu na konzultaci a dotyčnej je má zaplý :)

11.12.2007, 23:46 |
KaZaN Luke a vo tom to je,když dáš styly a dodržuješ základy sazby, tak pak můžeš s celým dokuemntem hravě čarovat globálně.... např, chci všecky druhý subnadpisy kurzívou, tak změním už jen styl a všech 100 podnadpisů se upraví jako nic... atd
Nebo se rozhodneš, ža přd každým nadpisem chceš mezeru na třeba 18bodů...máš to za 6vteřin u všech hotový....
atd... tak holt při příštím elaborátu se nás ptej předem a ne ex post (o:
nj, když já dopředu ty otázky nevím :)

12.12.2007, 00:31 |
KaZaN Otazku např.: ....jak začít strukturu nového dokumentu, který počítám, že bude na cca 30 stran?
Je několik cest..jedna z nich pro začátečníky:
1) hlavně se vyflákni na nějaký formátování textu, namlať to tam hlava nehlava, řeš jen pravopis, odstavce (ENTER) a zalomení řádků(SHIFT ENTER), tabulátory u specifických částí
2) když máš text v kupě, označ nadpisy a změn styl, podnadpisy a změn styl, pořeš styly odstavců - bude jen jeden, bude jich víc, označ si patřičné odstavce a nastav jim ten styl atd...
3) řeš barvy, písma, velikosti, řezy, rozpal písma, rozpal řádků, mezery před nebo za odstavci (tady pocítíš to, že jsi správně mačkal ENTER) atd ...teď už je to hračka, všecko měníš pro styl a projeví se to na celej dokument
mno, to abych si snad koupil manuál na word. ted spíš řešim to, jak dokopat aby mi ten obsah bral ten muj nadefinovanej nadpis a ne ten jeho ...
Luke_288: To snad není nutný. Stačí dávat konce stránek místo Enterů a dodržovat styly. Moje paní se tohle na FM VŠE učila snad už v prváku a od tý doby všechno co psala, má správně a generujou se jí obsahy.

12.12.2007, 09:00 |
KaZaN konce řádek chtěl určitě říct RB
pořád nějak neromumim co si mam představit pod pojmem "dodržovat styly"? jakože píšu text, chci nadpis, tak nahoře v liště překliknu na ikonu "nadpis", pak zase překliknu na "normální" a tak pořád dokola?
ve škole nás tohle nijak neučili, na střední jsme rýcovali a na vejšce nějak nemam pocit, že by mě něco naučili :)

14.12.2007, 08:52 |
KaZaN Nemusíš to dělat při psaní textu, to bys furt klikal, přesěn jak píšeš, ale dodatečně...jak jsem psal výše, namlátit tam text hlava nehlava, abys měl připraven matroš ke zpracování, jen dávat korektně ENTER=konec odstavce jen tam kde patři, nikde nedělat mezery mezi odstavci dalšími entery, to se dělá v nastavení odstavce, potažmo právě stylem. Odsazení textu dělat TABulátorem a ne deseti mezerama. A když ten text máš ready, tak ho naformátuješ pomocí stylů během chvilky. Např se zmáčknutým CTRL si vybereš všecky kýžené nadpisy kliknutím vlevo před každým tím řádkem a ze stylů vybereš styl nadpis1 třeba, ten si posléze můžeš změnit a ty změn se Ti promítnou do všech odstavců, který jsou tímto stylem.
ještě jeden kripl dotaz. lze nějak nastavit číslování stránek tak, aby začalo až třeba na sedmé stráce? ale aby na sedmé stránce bylo opravdu číslo 7 a ne 1(to umim) a stránky 1-6 byly neočíslované?
jeje stejny problemy :). pokud delas nadpis, nestaci ho udelat jen tucne, ale vytvorit si treba svoje styly kde si nadefinujes pismo atd.. pak napsat, oznacit a priradit ten styl .. nastavit si jak chces aby to cislovalo a obsah by to melo generovat a aktualizovat.
cislovani stranek jsem taky resil a nevyresil.. jde mi jenom nastavit aby se necislovala strana 1 ..
s wordem je obcas velkej boj, hlavne kdyz je v dokumentu dost obrazku, tabulek .. ale chce to delat konce stranek, oddily.. zadny rucni "entry" a mezery... pak se to mota..
kua, to číslování potřebuju nějak udělat :(
tak je teda jedna moznost .. ze tech prvnich 6 stranek hodis do jinyho souboru, kde nebudes cislovat stranky ... vytisknes a je to..
na CD ktery urcite k DP davas to tolik vadit nebude ze se to bude cislovat o druhy strany ? nebo to musis mit i v elektronicky podobe na 100% ?
abych pravdu řek, zatím ani nevim, že DP budu odevzdávat na CD v elektronický formě. i když, ted jak kontrolujou ty falzifikáty by to bylo pravděpodobný...
v dnesni dobe se vetsinou do DP vklada CD .. kdyz si nechavas svazovat DP tak si priplatis a oni ti na vnitrni stranu zadnich desek udelaj "drzak" na CD ..
ceka me to pristi tyden..

14.12.2007, 23:41 |
KaZaN Nemám sílu to zkoušet, ale vytvoření nového oddílu Ti s tím číslováním nepomůže? Vložit-Oddíl a pro něj nastavit solo hlavu patu.. dyžtak zítra na to mrknu..
[ Link ] hned prvni odkaz ve vyledavaci...

15.12.2007, 15:17 |
KaZaN Líp bych to nenapsal, teda asi bych to napsal líp, ALE NE RYCHLEJC (O:
tak po asi desetiminutovým zápase to zafungovalo, sice trošku jiným postupem, ale navedlo mě to...
dík moc