Navštíveno 4743x

02.01.2008, 11:09 |
DaveX Sháním nějaký výfuk na felicii, zatím předběžně, ale chci se s váma poradit jaké výfuky dáváte?? Je jich hodně na výběr a chci aby se pak v tom autě dalo jezdit bez špuntů do uší.. Měl by to být příjemný zvuk a ne nějaký přehnaný traktor :) díval jsem se tady na tyto
[ Link ] jeden z těch DTM.. díky za reakce, nebojte se sem nic napsat :)

02.01.2008, 11:15 |
bafis

02.01.2008, 11:16 |
DaveX Já mám 1.3 50kW

02.01.2008, 11:22 |
bafis hhm, to se máš...
ono to je celkem jedno:-)

02.01.2008, 11:39 |
DaveX no myslím že né, záleží to pak na průměru trubek a tak
dej si tam jen TUZING koncovku a máš to :D

02.01.2008, 12:13 |
DaveX TI co nemají zájem poradit nebo podiskutovat tu radši nepište nic.. Radši nic než hovadiny.. Dík
jak ti píšou, je to úplně jedno jestli máš 1.3 nebo 1.6, prostě tou koncovkou nezískáš nic kromě kraválu, prostě ať tam dáš cokoliv, tak budeš mít zvuk děravýho výfuku...
jinak koncovku tu nabízí v bazaru
[ Link ]

02.01.2008, 12:39 |
DaveX To je jasný, celý výfuk půjde, ale koncovka má na zvuk největší význam.. nemám v plánu si tam nechat trubky a svody co tam jsou.. Proto jsem se pootáčel po tom DTMku..
výfuk na favo fel doporučuju řešit u pana pavlíčka v hradci králové - www.jpvyfuky.com

02.01.2008, 13:41 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2008-01-02 13:50:04
DaveX : pěknej zvuk má průchozí Soieta(žádnej traktor jak říkáš,ale ZVUK-ne HUKOT) navíc má euro homologaci E8 a tak s ní není žádnej problém ani tady ani venku..jezdím jí už 7.rok celoročně a bez problému..jen v počátcích výroby neuměli ohýbat nerez.roury a tak první výfuky byly nerez tělo a koleno trubka z černýho plechu..teď už tohle nehrozí..navíc je to za celonerezák řekl bych moc pěkná cena.. :o) jinak o litr levnější máš univerzál od Soiety..ovšem bez homologace a držáků. + v kombinaci s odstraněním středového tlumiče a jeho nahrazením průchozím tlumičem/rezonátorem(chceš li) se dosáhne velice pěkného zvuku-opět říkám zvuku a ne hluku...kámoš udělal na 1,6 to samý,ale konec mu dali nějakej"takyladěnej"ve SPEI (obávám se že to byl Laityng,nebo jeho obdoba)a byla to hrůza...hukot jako lokomotiva-zvuk nikde.. :o(
P.S.ne koncovka,ale celej výfuk má na zvuku podíl..resp.minimálně koncovej průchozí tlumič..samotná koncovka toho moc neudělá-na normálním přepážkovym tlumiči přidá jen takový podivný bzučení-o zvuku nemůže být řeč..max.o vzhledu..

02.01.2008, 17:20 |
DaveX No tak, vždyť každý 3 člověk má felinu :)
Jen dotaz kdyz dam ladeny vyfuk a nechci aby to hucelo musim vyndat i koncovy tlumic vyfuku a dat tam trubku?
MaxPayne: máš v tom trochu hokej a nebo to jinak myslíš a jinak píšeš... :o) hučení místo pěknýho zvuku záleží na výfuku a jeho (ne)konstrukci(velikosti tlumiče,vnitřním uspořádání apod.)...a pak samozřejmě taky na autě,typu motoru..atd.. ale v zásadě se (pokud vůbec ) vyndavá středovej tlumič přepážkovej (místo něj buď průchozí tlumič,rezonátor a nebo jen trubka)a konec se dává laděnej průchozí tlumič..obráceně (doprostřed laďák a na konec jen rouru-to je spíš skoro pro blázny) :oD
Jo jo zkus kontaktovat Honzu Pavlíčka -
[ Link ] má na fáva/feldy i skladem ale dokáže řešit situaci i individuálně na zakázku dle potřeby ... mě dělal na zakázku ...

03.01.2008, 00:42 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2008-01-03 00:44:00
TOMIK__007 : pro zajímavost můžu se zeptat aspoň orientačně cenu za tvůj výfuk? :o) mě tam už před časem zaujal ten závodní,co je na tom zelenym fáčku..tak jen abych si udělal alespoň částečnou představu...jo a co koleno od výfuku? (teda jestli jsi měl možnost ho vidět) má už aspoň ohýbanou trubku v celku?a nebo ty poslepovaný kusy předkožek-aby mu to dalo rádius-to je hnus (nehledě na to,že to v tý hromadě spojů bude reznout jako prd..)a má to k vidění na některejch fotkách v galerii..to mi trochu vyděsilo upřímně řečeno.. :o) jinak vypadá,že by něco umět mohl...

cenu jsem měl myslím kolem 1800,- ze známosti.Jo jo koleno mám ohýbanou trubku vcelku...viz foto ... Ale jinak je Honza šikovnej a práce má zajímaví,dělal toho už dost na různá auta,i sport svody atd...

aha diky :-) jenon jeste teda mam golfa III rok 96 1400ccm ladak DTM ovalny
a docela to rve (huci) kdyz bych vyndal te zadni tlumic a dal tam trubku co to udela? Dik

04.01.2008, 12:14 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2008-01-04 12:15:36
MaxPayne: myslím že to hučení je problém toho výfuku-resp. jeho konstrukce.. sundej zadní tlumič a zkus se projet bez něj a uvidíš,co to udělá s trubkou... :o) ale jinak pokud chceš změnit zvuk k lepšímu-budeš asi muset vyměnit ten HŮŮŮŮŮŮŮ tlumič,co máš vzadu za jinej..to především.
Rustapha dík mam tam ted ten vejfuk novej jako ja to v aute neslisim pres basy :D ale nekdy treba jedu bez radia a to je hukot tak me napdalo sundat zadni tlumic a dat tam tu trubku ale aby to nebylo jeste horsi :( :D