Navštíveno 6440x

vyzna se tu nekdo v tomhle aute r.v. 98??matky mladej ho ma a nechce mu startovat pri otoceni klicku na polohu 1 cerpadlo nabehne kontrolky se rosviti pri otoceni na polohu 2 to neudela lautr nic bude to asi neco ve starteru nevedel by nekdo víc?kdyztak i ICQ diky
No, spis bych to videl na imobilizer, nedavno tu mel nekdo stejnej problem. Ale samoze starter to muze byt taky. Jde to roztlacit? Chytne pak v pohode?
roztlacovat sme nezkouseli a ani se nam nechce kuli rozvodaku
Myslim, ze ta obava je zbytecna, pokud je to benzin, tak uz snad vubec.
Remen je pohanenej od kliky a pohani vacky. Jakej je rozdil, jestli tou klikou bude tocit starter nebo pres nejakej vyssi rychlostni stupen se ta sama klika bude tocit pres prevodovku? Ano, pokud se nekdo rozjede z kopce a pak to roztoci pres jednicku, tak pak bych i chapal, ze to pri tom narazu muze treba preskocit.
mozna ECU, meli jsme podobny problem

30.01.2008, 19:08 |
Syrup problem je ze to je renault :-) kor tyhle rocniky ... takovej malej OT
Problem je v tom, že je to Renault, nechci se nikoho dotknout, každý auto má svoje mouchy, ale známí maj Kangoo a to normálně startuje a tak asi 3x do měsíce nestartuje! Zkoušeli jsme měnit klíče, diagnostiku a nic.... Pak jsme s tim jeli do servisu Renault a tam to měli půl dne a na nic nepřišli! Pak k nám do práce (pneuservis) přijel týpek s Meganem, daly jsme mu new pneu on mezitím odešel, tak jsem do toho sedl, chtěl jsem vyjet z dílny a nic a když jsme mu volaly, tak řikal:
1) vytáhni klíč ze zapalování
2)zamkni dálkou auto
3)odemkni dálkou auto
4) zastartuj
Je to neuvěřitelný ale nastartoval jsem! Pak jsem to zkoušel na Kangoo a funguje to, zkus to! Jinak prej překodovat imobilizer...... Mazec co?
jj jako DbAlesh, meli jsme stejny problem u Twinga, obas to proste neslo nastartovat, pry to delala ECU
To vypadá fakt na ten imobilizer. (zamknout a odemknou) Mám to totiž doma. Ale jestli chceš tak s tím zajeď do renaultu a tam ti to můžou nakonfigurovat tak že se ti imobilizér aktivuje jen po zamknutí. Nespíná se potom automaticky po určitém čase, takže pak startuješ jak a kdy ti je libo.
presne jak pisou kluci dela to imo a ej to ptoblem asi vsech renaultu nasi maj scenika a to samy.nestartuje zamhnou odemknou a pohoda

31.01.2008, 12:18 |
Hanes Když je to v IMO tam to startuje ale nejde zapalování-nehází to jiskru, když to nestartuje jako že ani necvakne startér tak je zaoxidovanej spínací kontekt na startéru. Je tu u rendlů dost normální, stačí sundat konektor, očistit a auto starutujeDost často to tak bývá, už jsem to dělal asi 20x.
tak je to tak jak ste psali rozhodli sme se ze teda auto zkusime roztlacit jestli chytne prisly sme k autu odemkli ho a auto nastartovalo a do ted porad startuje na poprvi diky za rady :-)

31.01.2008, 17:29 |
m1tv jedinej problem je mezi sedačkou a volantem ...si přečtete navod ..to že se zapne imo neni problem ale je to schavlne ... když ti blika kontrolka na přistrojovce tak nenastartuješ..
precti si co sem psal vejs a doctes se ze zadna kontolka neblikala imo kontolka po odemceni zhasla
U starším modelů renaultu byla ochrana právě v tomto systému blokace imobilizerem. Jak je psáno výše, tak je potřeba zamknou, odemknout a pak u ž vše šlape jak má. Není to závada, ale ochrana.