Navštíveno 683x

13.02.2008, 10:24 |
Luis Chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenosti s A/V Receiverem ONKYO HT-R330. Tady je i odkaz
[ Link ]

13.02.2008, 16:43 |
Majk-fox | Upraveno: 2008-02-13 16:44:48
Já mám jinej model Onkya, staší, teď přesně nevím označení, funkce to má stejne až na DTS Neo, má to jen původní DTS a jsem velice spokojen.
Pokud jsi nenáročný na zvuk, nevadí Tě problematické pérové svorky a nepotřebuješ HDMI vstupy a výstupy včetně nových dekodérů pro Blue ray a HD-DVD, tak budeš spokojený. Jinak bych šel spíše výš, pomůžeš si hlavně zvukově, ale i lepší výbavou.
Zeptám se ještě jinak, jak velkou máš místnost a co k tomu bude za repro?
Takže asi vyšší model, mám , svorky mám šroubovací a 5 x 110W zvukově je velice vydařený. PC. 25 000,-

13.02.2008, 18:25 |
Luis Místnost mám asi 15m2 a repro bych zatím použil z domácího kina co jsem měl a do budoucna jsem přemýšlel o Jamo?

13.02.2008, 18:41 |
Luis pro Majk, jaký máš model?
To právě hledám, sem mimo domov až do pátku:-(
Tak na repro z nějakého all in one systému to bude silně nevyrovnaná kombinace a s Jamo repro? To záleží co od nich koupíš, dělají jak špatná repro, tak mají i celkem povedené řady, osobně bych šel minimálně do S606 a nebo raději nová řada C40x. Pokud máš ale tak malou místnost, tak bych uvažoval spíš nad nějakou kvalitní regálovou reprosoustavou.

14.02.2008, 14:25 |
Majk-fox | Upraveno: 2008-02-14 14:26:02
Tuner#2 :Jelikož seš odborník, chci se tě zeptat potřeboval bych receiver, kde bych hlavní fronty měl píchnutý z receiveru přez integrovanej zesík a pak teprve do beden. Vím, že se takový dělaj, kdy receiver slouží jako předzesilovač. Prostě, jako je výstup na aktivní sw, tak na aktivní reprosoustavy, co bys doporučil?
Majk-fox: Tak Pre-out je dneska celkem běžný od cenové relace cca. 15 - 16tKč. Např. Denon 1908 umí Pre-out na všech kanálech. Pokud by jsi chtěl zůstat u Onkya, tak to bohužel umí až 705tka a ta je přes 23tkč:
[ Link ]
Ještě dotaz, co máš za takový dělo zesík, že by byl lepší než ten vestavěný v receiveru? Hodně lidí tam má takhle zapojené DPAčko, ale s běžným integráčem za 10tKč to nemá smysl.

14.02.2008, 16:21 |
Majk-fox | Upraveno: 2008-02-14 16:22:47
Mám integrovaný zésík od JVC někde z počátku 80tých let, ještě made in Japan, poctivej 100W na kanál, bylo to koupeno na objednávku v německu.Není lampovej. Otec ´má hifi,jako koníčka a byla to jeho první kvalitní hifárna , chodili na to koukat a poslouchat lidi z okolí Hradce, krmil s tim nádherný Dánský repra Saroy s 12" basem. Je to v luxusním stavu, a dovezl mu to strejc, kterej dělal ředitele v Česmadu v Německu, dovoz z Japonska tenkrát mu ještě přivezl dvě komba Roland ke klávesám a kytaře a stálo to na tu dobu ukrutný peníze a byl to high-end. Teď to občas pouštíme spoli s Tannoyema M2 Mercury, myslím, že nemusím představovat. Hraje to krásně mohutně a na tu dobu to mělo nejlepší funkce:-)
Majk-fox: Tak pokud hraje lépe než Onkyo za 25tkč tak proč ne, ale takhle starý zesilovač už na tom nebude valně po stránce funkčnosti a plné kapacitě kondenzátorů, bude tam už i nějaký přechodový odpor v potenciometru hlasitost apod.
Takže je otázka zda by to byl opravdu přínos.
No, nebojím se říct, Ano, má to lepší dynamiku. No, on ten zesík nemá moc nahráno a hlavně v životě to nebylo nad 50% hlasitosti.