Navštíveno 597x

Má někdo venkovní žaluzie na domě? (ne rolety) Zvažuju tuto možnost jako prostředek pro zamezení prostupu horka přes okna do domu v letních měsících. (prý to udělá až 6-8 stupňů rozdíl) Má někdo osobní zkušennost, doporučíte, či nikoli? Děkuji.

25.03.2008, 19:47 |
tesil Proc ne venkovni rolety? Zaluzie budou narocny na udrzbu a cissteni, ale zkusenost s nimi nemam. Rolety ale muzu s klidnym svedomim jen doporucit.
pres kovove rolety neni videt
a neni tam moznost naklapeni. Je to vzdy bud zatahle, nebo vytahle. (pak samozrejme napul, na ctvrt atd. ...) Samozrejme bezpecnost je nekde jinde a pri zatahlem stavu diky izolacni vyplni rolet urcite lepsi tepelny rozdil, nicmene nebydlim v bunkru
Ahoj,ja je mam,mam je nad touto zasklenou lodzii a v lete mi to dela tak o 6 stupnu dolu,takze vrele doporucuji.Jsou hlinikove,barvu si muzes zvolit dle sebe.Celkem mile mi prekvapila cena,presne ted nevim,ale cekal sem je drazsi..takze muj nazor rozhodne ano.....ovsem to s tou teplotou,tam to zalezi na hodne faktorech,zalezi jak mas ten barak stavenej...u me je ten rozdil celkem velky,ale jak sam vidis,je to cela prosklena stena

Naši to mají. Nevím v jakém stavu to dělají ted,ale oni už to budou mít cca 8 let a já osobně bych do toho nešel. Špatně se to umývá a když je vítr,tak to dělá docela rachot,když je moc velký,tak to musí nahoru. Co se týče teploty,tak nevím,je to cihlový dům tam to tolik nepoznám.
z toho mlaceni ve vetru mam taky strach ...
No ber to takhle..aby to mlatilo,tak vitr musi opravdu foukat..pokud to mas nekde na kopci,kde fuci,tak bych taky o tom neuvazoval,ale pokud v mestske zastavbe,tak bych se toho nebal..napr. loni za slunecneho pocasi sem je pouzil 40x,z toho tak 7x bylo vedro a foukal vitr,kdy se mlatily.

26.03.2008, 22:35 |
BadyS zkušenost oproti teplu neposoudím = v budově klima, ale ta udržba bude šílená na poschodové budově, je to neustále zas*ané.. - žaluzie cca 10cm šířka
diky za rady a postrehy. Necham to dat tedy jen na balkon a podle zkusenosti uvidim zda i na okna domu. Dekuji
jen dodatek....
mám je dva roky a o nějaké udržbě nemůže být řeč..ještě sem na ně nešáhl..a špinavé zrovna nějak moc nejsou.Když je utřu od prachu,tak druhý den je tam zase....mám i pevné a ty co se týće održby jsou mnohem horší :-)
cupra.165: jakou mas sirku a typ? "C" nebo "Z" ? Jak mas velke okno?
Co tím myslíš? Myslíš ty pevné žaluzky?Tam je schránka normálně pod oknem a okno má 1.5x1.5m
Pokud myslíš ty nad tou lodžií,tak lodžie má 4.5m x2.25m, přičemž je mám rozděleny přesné na půlku..ovládám je přes šnůrku vlevo a vpravo z místnosti...co myslíš tím typem C a Z?
typ lamely. "C" je levnejsi, klasicky profil, pri uzavreni to neni na 100%, "Z" je novejsi model, ktery ma na obou stranach gumove tesneni, do ktereho se opre dalsi lamela a tim padem je v mistnosti vetsi tma. Sirka je myslena sirkou lamely: 5cm, nebo 10cm, to ma mit vliv na pevnost ve vetru. Osobne bych se priklanel k 5cm "C", ale ...
MazliG: co to je fasadni zaluzie?