Navštíveno 2078x

01.04.2008, 12:39 |
Bingi mazec, az na ten kyslicnik znam vsechno:)) hlavne ty srouby se sirou, nechapu ze jsme zivi:)) nam to jednou vystrelilo a rozbilo skridlici:))
no já s tím šlahl na balkoně v paneláku o podlahu.Výsledkem je prostřelená skleněná výplň zábradlí(taková ta s drátěnou výztuží)
Jinak takových pí*ovin jsme se nadělali.
A chvilku jsem myslel že je to o kamarádovi. Tomu zase chytl v kapsi u košile travex a cukr.Taky zkončil ve špitále...

01.04.2008, 15:03 |
JP A co plechovka fazolí v ohni?:)

01.04.2008, 16:39 |
filip146 | Upraveno: 2008-04-01 16:40:01
jj travex a cukr!dymogan,sirný knoty,poplašňáky na koleje,nebo nabodnout opatrně na špičku šipky a hodit, obal od lybaru do ohne! takových krásných hraček co bylo! :-)
"Do té doby, než se obě ingredience omylem smíchaly v kapse jednoho kamaráda. Výsledkem byly značné popáleniny"
jojo, kyslicnik, to se mi stalo v prvaku, na dlani sem mel puchejr asi 7x5cm, mesic sem nemoh psat, to bylo dobry ve skole, ale jinak uplne nahovno.
hehe :oDDDDD nojo-zakrmovač..ještě ho mám z hovězích let-nedalo mi to a šel jsem se po něm podívat,ale koukám že za těch 20 let ta guma řádně zpuchřela..hliněnky do něj byly ideální, jinak Pektol vysypanej do vzduchu vs sirky,Novodurka s balonkem(takovej městskej skobičák),Duha s tabletkou Peroxidu v alobalu a dupnout,kaskadérský autíčka z plastu za 4,50+Kanagom,šrouby s matkou+síra ze sirek(pak jsme to vylepšili svázáním šroubů provazem-jelikož dost často se nenašel druhej kus a bylo po práskání o zeď-takhle to nyvíc bylo i bezpečnější), celuloidový pravítka a filmy v alobalu už sice byly normálně nedostupný,ale pár jsem jich doma tehdá ještě našel(kdoví,co jsem zničil za negativy a že jich bylo nejmíň 30-koneckonců AHC jste první,komu jsem o těch zničenejch negativech řekl) :oD ale dýmovnice s vůní kafru z toho byly špičkový.Hypermangan s hliníkovým práškem z dvousložkový stříbřenky v krabičce od sirek omotaný kobercovkou-iniciace prskavkou zapíchnutou v rohu krabky-to byly tak krásně dunivý rány s obřím bílým zábleskem(hliník).. jó to byly časy :oD

ty voe Rustapha se mi naboural do pameti, jak sem to cet, tak se me zhostila takova krasna nostalgie... Uplne vsechno tam bylo! Do posledniho detailu. A jeste pridam horcikovy spony co nosil bracha z ucnaku, smotat jich par, zapalit, to bylo svetlo...

01.04.2008, 17:16 |
Daryl (A)
ty vado .. z toho clanku znam vse a jeste pridam travex :)
bud ve vode rozpusteny s cukrem do ktereho se namocily prouzky hajzlpapiru, ty se vysusily a pak zabalili do alobalu tak aby jeden konec koukal ven (ala raketka). PO zapaleni to horelo tak rychle, ze to na milisekundu raketku pripominalo. Vetsi pokusy ve stylu hlinikova trubka a smichani 250g travexu se 150g cukru .. no slusnej bordel :) Flusbrok byl taky hlina :)
jj, horcikovy spony jsem kradl na zakladce v chem. kabinetu a prak jsem mel zelenej. akorat hlinenky jsem nemel -ja strilel kovovyma matkama:-)

01.04.2008, 18:16 |
TROY flusbrok :D jaj a skopičák
Muj otec jako instalatér mi nosil luxusní trubky novodurový tak jsem byl mistr sídliště :-)))),když tahali kabely na Cabel plus tak zase letěly skopičáky páč všude byly k mání dráty

01.04.2008, 19:33 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2008-04-01 19:35:21
tappík: :oDD naboural do paměti? to je přesně ono..taky mě chytla ta nostalgie..nadělali jsme se kravin,ale nikdy se nikomu nic nestalo a bylo to fajn...bylo to taky tím,že nic nebylo a tak co člověk chtěl,to si musel vyrobit.Dnešní žáci ZŠ se umí tak maximálně zhulit a když už dojdou na hřiště (mám pod oknama-takže to mám z první ruky),hned si sednou na lavičky jako důchodci-místo aby aspoň prohnali mičudu,tenisák,nebo frisbee.a dost pochybuju,že by z nich někdo byl schopen vyrobit "samostříl" z ramínka,gumy,kolíčku na prádlo a verzatilky. :oD
Nicméně když jsme u toho RETRO Shitu..našel jsem pár svejch kousků..něco bylo zmíněno i v tom článku,nebo diskuzi.. starej "Padík" rozjetej tramvají,upíří zuby z Matějský pouti cca 88-90 a největší pecku,kvůli který se tehdejší puboši smáli..když letěly digitálky..tenkrát se posměšně říkalo DIGI DIGI PRIM (jelikož je u nás nikdo nevyráběl a daly se koupit prakticky jen u veksláků-to pro ty pozdějš narozený) :oDD no a já je pak dostal někdy v 87 k vánocům (v Primu se tenkrát soudruzi asi překonali-jelikož vyrobit něco,co bylo zrovna IN bylo tenkrát prakticky nemožný)pamatuju se,jak jsem si pořád chodil pouštět světlo do koupelny-jelikož věci jako digitální displej a ještě ke všemu osvětlenej byly tenkrát fakt hi-tech a všechny to fascinovalo. Chichi :o)

..bohužel jsem si je pak rozflákal při krosení na kole..jinak by myslím fungovaly do dneška :o)(muselo to tenkrát bejt počítám "za raketu")

To s tou matkou a sroubama musim o vikendu zkusit, to ja nezazil

01.04.2008, 21:16 |
Kamil Rustapha-659 ty voe strejdo, všechno znám, díky za připomenutí :-D a ten samostříl z ramínka bych možná ještě našel někde u babi na půdě :-D

01.04.2008, 21:23 |
Kamil ještě si vybavuju tank - klasická guma na gumování, do toho zapíchnutá kovová trubička jako hlaveň, naškabaný hlavičky od sirek posloužily jako střelný prach a projektil se udělal z kousku sirky :-) Střílelo to docela slušně :-)))

01.04.2008, 22:08 |
Rudi nebo flusbrok z versatylky
rozebrat versatilku, nechat jí čistě průchozí, napíchnout kůru od pomeranče(nebo mandarinky) z každý strany(ucpat taky díry z obou stranu), zamířit a pak z jedný strany do kůry rychle šťouchnout, vznikne podtlak a vyletí z druhý strany a dotyčný sestřelen :-D
to byla výborná věcička na nudný hodiny ve škole a ještě ovoněla okolí pomerančem :-)

01.04.2008, 23:54 |
aphex Jak si to tady čtu, tak jsem si vzpomněl na tohle. Kdo z vás v tom jezdil? Já jsem to chtěl, ale nikdy mi to nebylo dopřáno. Dokonce jeden na prodej
[ Link ] 
aphex> taky jsem o tom snil...
ale nakonec to skončilo úpravou podvozku z kočárku a hurá na kopec.Zatáčet se s tím nedalo, brzdit taky ne, ale byli jsme králové silnic :-)
Rudi>trošku tě poopravím.V téverzatilce vznikal přetlak ;-)
taky jsme dělávali bouchací kuličky ze sirek.Do alobalu se dala matička a k ní hlavičky ze sirek a nastrouhané škrtátko.Jednou jsem to už měl sesypané v krabičce(škrtátko i hlvičky) a chtěl jsem to už dávkovat na alobal.Ale hlavičky se mi zdály moc hrubé, tak jsem je chtěl nadrtit násadou od kladívka.Řeknu vám že to byl pěknej záblesk a já sem měl na brýlých přiškvařené zbytky sirek :-)
Taky jsme rvali na kola kousky plastových kelímku aby to dělalo jakože motor když to brnkalo o špice výpletu.Alepak se začal prodávat takový černý bazmek co se montoval na řidítka místo pravé rukojeti a když se s tím otočilo jako s plynem na motorce tak to taky dělalo jakože motor.
A těch naschválu co jsme si dělali.....Jednou mi kluci povolili přední kolo.Mamka se dívala z okna a já na ni volal ať se dívá jak umím jet po zadním...Následoval tvrdý dopad na přední vidlice a málem jsem překousl řidítka... :-)
kuva to byly časy...kde by mě tehdy napadlo, že budu rvát tisíce do autohifi :-))))

02.04.2008, 10:21 |
Pekis S kysličníkem sme si užili, protože sme to čoudění užívali jakožto mrňaví hooligans na fotbale :o) Jenže jednomu kamarádovi, který si onu dýmovnici připravil ve škole, se tato záležitost rozkouřila přímo ve vyučování na lavici v pouzdře s psacíma potřebama. Učitelka mu v návalu zmatku začala vykat a vyhrkla ze sebe jen větu, jestli to má dynamit a chce vyhodit školu do vzuchu...geniální historka, na kterou sem si hodně dlouho nevzpomněl :o)
A na kole RMX20 jsem byl za kinga, to byl tak nakej 86. Na starym pionyru sem hodil takovou drzku, ze se zvohla vidlice a neslo pomalu zatacet. Ale za to mel kola vylepseny asi kilem zvonkacu napletenejch ve dratech... a samoze kolicek a kelimky od jova, jak pise Zephyr...
tappaja: jo kolíček s kelímkem vod jogurtu byl klasika...hehe BL BL BL BL BL BL BL BLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBLBBBBBB :oD jen ta únava materiálu přišla brzo.. ale snadno se vyrobila náhrada..
Jinak jsem dokonce našel foto "kaskadérskejch"autíček,co byly v hračkárně po 4,50-což i tenkrát bylo za hudlana.Dělalo se několik modelů 1:43 našel jsem ale jen tenhle R5 :o) dostaly válečný závodní malování centrofixkou a pak promyšlený napumpování Kanagomem (u nás teda zásadně "Kanagónem") a pak už se dělaly skoky,bouračky,salta.. s efektním požárem vozidla :oDD

:o)

Eeeej, pompela mela nejlepsi zvuk, umelohmotnej mandarikovej napoj:o))

02.04.2008, 17:48 |
EM mazec, to byly casy :-D
jen mi tam chybi "peroxid acetonu" - znate? v drevnich dobach BBSek kamarad nekde stahnul navod a docela se divim ze sme vsichni zivi a zdravi :-)
Tapp: ty voe POMPELA masakr(jsem pod stolem):oDDDDD v životě jsem to nepil studený..vždycky jsem to našel akorát někde na pouti,na burze na Spartě apod. ..takže vlastně nevím,jak to chutnalo normálně.Ale na druhou stranu Pompela se vždycky servírovala za denní teploty ze zelený plastový basy-asi to tak mělo bejt.. :oD a co taková výborná vanilková půllitrová zmrzlina ve voskovym kyblíku se sněhulákem na světle modrym pozadí na obalu? :o)nebo čokoládovej termix (ne ty dnešní napodobeniny),Jovo v kelímku..a taky třeba tohle..megamasakr :oD
[ Link ]
Mejvis,housenka Ágnes a zlá bedna Edna :oDD
[ Link ]
ó donno Kláro,kde se tu vzal ten lev? :oD kurnik já to chci..
[ Link ]
Co se děje v trávě - O termitovi
[ Link ]

02.04.2008, 21:53 |
TROY edna bedna :-)))))
Coko termix je hovno, ale co pistaciovej, ten se uz nedela, zrejme to barvivo nebylo koser :o)))

03.04.2008, 00:31 |
aphex kua, to je nostalgie :)

03.04.2008, 08:04 |
Pekis
Tappaja: njn vidíš-na pistáciovej už jsem zapomněl :o)
a tu zmrzlinu v kýblu si pamatuješ? :oP
Pekis> Magion uváděl Rosák jestli se nepletu, a Vegu už si nevzpomenu :-/
Taky ještě býval TKM (Televizní Klub Mladých).
Vegu uvadel Standa Hlozek, a v Magionu byl i Jancarik, ne? :-)

04.04.2008, 08:54 |
Pekis A klasiku největší
[ Link ] nikdo nevzpomene ;) Jednou jsem vyhrál třídní turnaj, kterého se účastnili všichni kluci a házelo se na 10 kol. Když sem všechen ten materiál sbíral a cpal kam se jen dalo, připadal sem si jako bych byl bůh...rychle se to rozplynulo :o)
Pekis ... vzpomene, zrovna jsem si rikal, jak bych si dal kasu, nebo aj caru :-) akorat uz taky nemam s cim ...
pamatuju to chvili na dratech u BMX20 :-) kelimek jsem si nedaval ...
Pekis: až budu doma,mrknu se..ještě mám někde zbytek svýho řetězu s JEDNÍM fosforovým céčkem se čtyřma bublinkama vedele sebe (to bylo pro tu vadu obzvlášť ceněný.. :oD