Navštíveno 632x

tak sem byl dneska na evidenční kotrole a tam my řekly že folie co mám na předních sklech sou neschválený (mám tam nalepenej atest,ale nemám kartičku), takže sem ji hezky zaplatil a musim tam jet znova..
Jak to teď vyřešit ?? folie strhávat určitě nechci.. Nevíte někdo kde sehnat tu kartičku ?? Zkoušel sem hledat na netu,ale zatim nic.. :(
co jim je na evidenčce do folii?

23.04.2008, 15:55 |
Yawor jako Honza, oveřit číslo kastle, motoru a bye...
tjn taky se divim, ze na evidencce se zajimaji o folie, nereknu na STKcku ale na evidincce? :/

23.04.2008, 16:07 |
Kleneex | Upraveno: 2008-04-23 16:09:08
evidence po tom muze byt hovno jinak ja mam stahle predni okna kdyz jezdim na stk ;-)
a hlavne karticku na predni okna nedostanes kdyz to mas vic nez 30%
Kdepak, jsou nové předpisy, kde i na evidenčce kontrolují zběžně technický stav vozidla. Už v listopadu 2007 sem musel najet nad jámu a prohlíželi mi podvozek, kontrolovali kola zda je mám TP apod.... Bavil jsem se s tím chlápkem a ten říkal, že to je vopruz, ale že musejí...
na evidencce mu je hovno po tom i kdyby jsi mel misto volantu kormidlo z Titanicu a kola z zebrinaku.
Podiva se na dve cisla a slus, zadny vymysleni. Jed jinam
Kleneex: JAk to delas v zime? :-D)))
Na evidencce sem byl cca 14 dni zpatky a teda kontroloval jen VIN a to bylo vsechno, tak nevim nevim :)
heh mě loni nechtěli udělat evidenčku kvůli tomu že jem měl na autě jiný rozměr kol a pneu než bylo v TP, ale jelikož jsem měl ke kolům typový list sebou tak jsem to hned chtěl po nich potvrdit že to jsou oni kola ....
no nemít to sebou, tak bych to asi musel jet domů přezout :o(
hele mě minulý týden kontrolavali na evidenčce i plynovou bombu a směšovač a jestli jsou od toho papíry v pořádku. taky jsem se divil co mu je potom. ale byl jsem rád, že jsem prolezl.
předpis "jed na jámu" co mi řikal týpek na evidenčce je jen z důvodu že když to dělaly venku tak to zavánělo úplatkama atd..... ted musej na jámu a vykazovat činnost kolik aut za den atd...... nicméně řikal mi že se kontrolujou stále stejný věci.............
já bych bud udělal přes nějakýho známýho, nebo jel jinam kde tě třebas pustej, nebo nakrmit systém.......
já technickou už nedělám legál nikdy je to jedině tak zbytečnej vopruz, když chci vědět jak mi fungujou brzdy či tlumiče sjedu si tam sám a zaplatim si test, technickou dělám bez auta a technickej stav si hlídám sám od toho nepotřebuju poslouchat nějaký DEMENTY co mě budou řikat že mám kola o dva řády jiný a že s tim nesmim jezdit po silniční komunikaci že sem jako řízená střela a nebezpečnej pro každýho druhýho chodce až mi kolo o dva řády jiný upadne za jízdy vejfukem, tyhle básničky na dobrou noc at si vykládaj holubum na střeše .. . . . ve většině zemí nikoho nezajímá jaký kola jsou ale třeba jen zkusej jestly se točej v podběhu a neškrtaj , když se točej tak sou v pořádku .......prostě těžkej nezájem

24.04.2008, 08:13 |
Smrada (M)
Nechci se poustet do nejakych rozepri, ale na "zapade" jim o to docela jde. Co nema tyfko na dane auto, tak po silnici jezdit proste nesmi.
Co se tyce kontrol, trochu me mrzi, ze vetsinou to odskace "nevinej" a shnila 20tileta skodofka projde, protoze majitel popiji po vecerech pivko s montaznikem z STK :(
to Smrada:
ano, souhlas... je to tak lepší.
Ale na tom "západě" je také 1000x snazší cokoliv dostat do TP :-/

24.04.2008, 08:52 |
Smrada (M) | Upraveno: 2008-04-24 08:55:19
To je bohuzel take fakt. Kdyz jsem se ptal kdysi v Opelu, jak dokazu zapsat 195 50 15 do technicaku u Tigry (normalne je tam 185 55 15) a jak dokazu zapsat 6,5x15 s ET 38 (v TP je 6x15 ET 49), tak mi odpovedeli, ze je to tak slozity, az v podstate nemozny. A to jsem na kola mel tyfko. Musel bych ofiko zazadat Opel CZ, ten by vydal rozhodnuti se kterym pak na STK. Jenze uz u Opel CZ je problem, protoze to nevidej radi

24.04.2008, 09:01 |
MaxxT to NISMO: :-) a treba v Miami zrusili uplne technicky, protoze to tam kubanci meli pod palcem a delali tam cernoty ze kterych neodvadeli zadne penize statu, nakonec vlada zasedla, spocitala si ze maji vsichni stejne novy auta a technickou tam uplne zrusili a kubanci prisli o spousta penez. Takze tam jet a videt auto bez dveri, tak se nesmis divit. :-))
jestli mas folie na oknech jako ja, prijed na technickou se stazenyma oknama a nikdo ti nic nerekne.. v zivote sem neslysel, aby ti rekl, at vytahnes okynka. :-)
to MaxxT: A jak to delas v zime kdyz je treba venku -20°C? :) To mas taky stazeny vsechny okynka? :D :D
Knightey: a proc jezdit v zime, kdyz auto ma techickou v lete? :-) a pochybuju, ze si tak aktivni a jezdis na technickou vzdycky o pul roku dopredu...
kotrolovaly i ty gumy jak píše hajty.. :( mám H (210Km) ale mám mít podle TP V (240) nebo obracene,ted nevim.. a maximální rychlost mám 204.. je to fakt kocourkov.. jinak ja mam na aute technickou novou z 14.1. akorat sem ho nedavno koupil a chci ho nechat prehlásit a nato potrebuju evidencku.. :( Zavolal sem typkovy co mi delal folie a ma nakyho znamyho,takze sem mu dal TP a 500,- a melo by se to vyresit.. :) akorat technickou budu muset nejak poresit pro priste.. :(
MiniMike: to melo vyznit tak, jako ze jak by to udelal v zime? Kdyby mu nahodou koncila ta tachnicka v tu dobu :)

25.04.2008, 10:50 |
Alííí Jako Nismo.Power :o(
no ono to sice u sousedu vsechno zapsat do TP jde ale stoji to tak nehoraznej balik ze by to tady skroo nikdo nezaplatil. Takze by to stejne vypadalo porad stejne a nikdo by si nic do TP nezapsal. budte radi ze predni okna nejsou jako v nemecku, tam maj zakaz uplne na jakekoliv zatmaveni, kdyz porusis tak smula v podobe hodne slusny pokuty a kdyz nemas penizky tak nemas auto ;-) takhle kdyby se to resilo u nas tak to zachvilku tak protridi ze budou vsichni jedit na kole :-D

27.04.2008, 00:56 |
sedlo Mě evidenční kontrola stála 500,- úplatek, protože jsem kola 17" neměl v TP... Ale nehádal jsem se, chtěl jsem mít klid... Teď už je tam ale mám :-)