Navštíveno 2330x

Zdarec, pospichal sem a atk sem namontoval polarizacni filtr na UV filtr a ted je od sebe nemuzu povolit, poradite nekdo jak na ot jit? Zkusit je dat do lednicky? Mrcha UV filtr na dosedaci plose ma maly zoubky, tak asi proto to tak drzi... :(

29.04.2008, 17:16 |
Kamil nesmíš to utahovat moc, ale zase ani ne málo, abys ho někde neztratil. Vezmi nějakou tkaničku nebo tak něco a dej ji okolo filtru, pořádně to stáhni a pak to zkus povolit - vždycky to povolilo.
já jednou musel použít hrubou sílu :o( sikovky
když nejde oddělat polarizační z UV, tak to sundám celé pol+UV a pak se to líp drží a zatím mi to vždy povolilo v ruce se zapojením nehtů....
a vy to davate na sebe? nevinetuje vam to pak krapet?
kdepak, vše je v pohodě, ten UV tomu nevadí

29.04.2008, 19:21 |
zazaa zalezi na ohnisku ... vinetovat to muze u sirokejch objektivu
jinak nezbejva nic nez s tim celym pootacet a zkouset povolit v ruznejch mistech, ubcas neni ani potreba extremni sila jen to chce chytit ve spravnem miste :)
Tak prsty me uz bolej jako svina, on se parchant porad tocil, tak sem poutah, a azse se tocil, zase sem poutah az nakonec nejde sundat - na UV sem ho dal ze sem se nechtel zdrzovat - myslite ze je sance ze podchlazeni by otmu mohlo pomoci? Svinucha UV ma na sobe drobny zoubky, tak se to asi pozakouslo

29.04.2008, 20:07 |
Kamil zkus to tou tkaničkou, fakt se mi nestalo, aby to nešlo
Diky diky, pomohl provazek a kombinacky, kterejma sem provazek poradne zatocil, fakt diky moc, uz budu opatrnej - amater no :)
Teď už jsi po této zkušenosti profík :-D
jj, uz zvazuju ze si dam provazek do brasny - nee, uz budu UV sundavat :)
No a přitom stačilo to dát na chvilku do lednice :o)
Hlavně UV nepotřebuješ na nic, je to jen další zdroj odlesků, se kterým se při návrhu objektivu nepočítalo.
Ja vim, ja ho mam jako ochranu, nic vic nic min, ale jelikoz sem chtel rychle fotit jak zena krmi rybicky, tak sem se nechtel zdrzovat jeho sundavanim a uklizenim do krabicky a nasazovanim polarizaku, tak sem polarizak nasadil na UV - chtel sem prubnout jenom funkci polarizaku...
UV mam taky nasazenej porad, je to proste ochrana draheho objektivu, jinak vyznam moc nema. A na polarizak mam drzak, do kteryho se daji filtry nasazovat... je to sice docela opruz (pac je to velky jako krava), ale svoje vyhody to ma.
ja ho davam do origo krabicky - mam v batohu pak na ot kapsy,a le koukal sem ze uz na nem jso nejaky 2 skrabance, ne moc hluboky, ale dolu to nejde, takze ais skrabanec, coz nechapu kde sem k otmu prisel,a le ukazoval sme fotak v praci kolegoj, tak zdali to neni jeho pocin, na foto se zda, ze nei nic poznat

30.04.2008, 12:29 |
TROY v tomhle fakt neporadim - měl jsem jen CPL a ten šel krásně šroubovat
Nasazená sluneční clona prostě ochrání objektiv daleko líp a když ti to slítne na zem, tak nebudeš mít poškozenej filtrovej závit.

30.04.2008, 13:37 |
Kamil RedBaron - a co třebo odlétající kamínek při focení např. motokrosu nebo rally atd? ;-)

30.04.2008, 13:45 |
TROY kamil
nefotit rally ani moto :-))))))))

30.04.2008, 13:48 |
Kamil :-)))

30.04.2008, 13:48 |
Kamil :-)))
mit stesti :) - nebo jako borici mytu si postavit ochrannou budku :)
Kamil: To dokážu normálně pochopit. Ale ne při focení krajiny, to je podle mě fakt nesmysl.