Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Problémy s autofoliemi v zahraničí

o Navštíveno 1687x o
o 08.05.2008, 11:00 | Mr.Scully
Chtěl jsem si na auto (BMW E46) hodit decentní (tzn. ne tuzingové) fólie, dejme tomu zatmavení max. 30% na všechny 4 boční okýnka. Člověk sice dostane atest apod., ale dle mých informací to přináší dva problémy:

1. Okna na E46 (a asi i ostatních autech) jsou částečně zatmavena už z výroby, proto se na ně teoreticky žádné další fólie dávat nesmí. Tohle určitě nepozná policie, ale teoreticky by to *možná* mohli poznat na STK. Ale to bych asi neřešil, v nejhorším na STK přijedu se staženýma okýnkama.

2. V Rakousku a možná některých dalších zemí jsou prý jakékoliv fólie na předních bočních sklech zakázány. Víte i o dalších zemích s takovým zákazem? Tohle mi přijde jako dost zásadní problém - až mě tam zastaví policajti, abych nemusel na místě fólie strhávat. Už jsem na internetu narazil na lidi, kteří to prý udělat museli, jinak by je policie nepustila dál.

Co si o tom myslíte? Docela mě to odradilo, do zahraničí jezdím a nechce se mi riskovat pokutu. Víte, ve kterých zemích je to zakázáno?

o 08.05.2008, 11:03 | TheTimo
Francie a zpátky, přes Itálii, Rakousko, Švýcarsko, bez sebemenšího problému...

foto k příspěvku  od TheTimo

o 08.05.2008, 11:14 | Spirit
je to sice zakázáno skoro všude ale ser na to a udělej si to !!pokud nebudeš porušovat předpisi ani si tě nevšimnou!!na STK tě za předek poženou asi pryč zadek jim vadit nebude a to že si stáhneš okénka ti nepomůže debilové to nejsou:)))
o 08.05.2008, 11:19 | Mr.Scully
TheTimo - no jo, ale nestavěli tě, ne? :) Kdyby tě zastavili na běžné kontrole, tak by to možná vypadalo jinak.

Spirit - ale na STK je zajímá jen atest a maximálně nějaké porovnání "podle oka", ne? Oni teoreticky nemůžou vědět, jestli ta skla byla tónovaná už předtím. A jestli ta celková propustnost světla je zhruba v té toleranci (70% propustnost na předních), tak asi nic namítat nemůžou, ne?
o 08.05.2008, 11:43 | tappaja
A za to by te meli stavet? Vsude v cizine to chodi tak, ze pokud neprasis a nedelas prestupky, tak si te nikdo nevsima.
Ne jak u nas, buzerovat a trestat...
o 08.05.2008, 11:48 | Mr.Scully
No zrovna na rakouské policisty jsem neslyšel jediné dobré slovo (od člověka, který tam tráví 3-4 měsíce v roce). A i když prase rozhodně nejsem, tak nějaké překročení rychlosti na dálnici se mi stává celkem běžně, takže... dříve nebo později mě možná stejně zastaví.
o 08.05.2008, 12:24 | Creams
Osobně mohu řící že bratranec pracuje 2roky v Rakousku jezdi každý týden domu a folie nemá, ale nikdy si ho nikdo nevšiml jen jednou jak jel rychleji a blbě stál. Říkal to, že máš ČR značku či něco je vůbec nezajímá. Je pro ně důležité dodržovat pravidla a nepřekračovat rychlost ! Takže není co řešit
o 08.05.2008, 12:27 | Mr.Scully
Čili v Rakousku nejsou preventivní kontroly? Prostě staví jen tehdy, když opravdu uděláš přestupek?
o 08.05.2008, 13:09 | PachezZ
No nevim, kolegove jeszdej pres rakousko do prace a minule je zastavili policajti s pojizdnou stk, prej z6ti zastavenych aut 5 s CZ znackou... pokutu 100€ ukecali na 50€ a policajtum vadilo mmmj i odchliply tesneni zadniho okna a neco v interieru - co mi bylo receno...
o 08.05.2008, 20:32 | Timbo | Upraveno: 2008-05-08 20:34:07
je to bud a nebo. treba tady v nemecku te jen tak nezastavi a klasickych silnicnich kontrol se tu provadi malo aspon teda tady v hessensku. ale jedno je jisty- kdyz uz te zastavi tak folie vepredu nevokecas. a kdyz potkas nekde po ceste hlidku staci aby te jenom potkali na dalnici a ta si vsimne ze mas vepredu tmavy okna tak se za tebou na 80% otoci a podaj si te a nepusti te dokud to nestrhas. a reknes ze to nejde tak ti seberou pas daj ti cislo a az to dostanes dolu tak jim zavolas oni prijedou zpatky daj ti zpatky pas a jeste te oprasi a muzes vesele pokracovat dal :-)
o 08.05.2008, 20:48 | Mr.Scully
Hm...... takze seru na folie :-)
o 08.05.2008, 20:53 | mamut
ty vole te sada tak uz i tmave folie sou tuzingove
o 08.05.2008, 22:31 | tommas
rakousko, nemecko, italie, slovinsko, chorvatsko, polsko, slovensko a ja nevim co jeste. Za dva roky jezdeni s 20% propustnosti na celym aute po me jediny celnik nic nechtel, jenom mi poprali stastnou cestu... asi mam stesti, no... ale na dalsi auto do toho jdu znova
co se policejnich kontrol, tak jediny problem v polsku a na slovensku kde jenom tak buzerujou, jinak berou pouze za praseci jizdu
o 08.05.2008, 23:16 | Daryl (A)
timbo: to sji zazil na vlastni kuzi, nebo to mas z vypraveni ? Pac ja to jen slysel od lidi co to slyseli.

Taky mam tmavy skla a jeste mne kvuli nim nestaveli ani nebuzerovali jak u nas tak za hranicema. U nas mne dokonce jednou zastavili - bezna silnicni kontrola - a ani muk na skla. Takze ohledne teto buzerace mi to prijde jako bajky. :)
o 08.05.2008, 23:19 | Mr.Scully
U nas na nejakou buzeraci podle me ani nemaji pravo, pokud mas atest. S tim zahranicim nevim... je fakt, ze vetsinou jsem to taky slysel ve smyslu "znamy mi rikal", tak nevim, jestli tady nekdo ma zkusenost z prvni ruky.
o 08.05.2008, 23:23 | Daryl (A)
podle mne ne. POkud to nekdo tvri, chci videte fotodokumentaci jak za asistence policie (at uz nasi nebo cizi) sloupava z prednich oken folie.

V nemecku nebo v rakousku to tuneri nemaj jen proto, ze s tim proste neprojdou STK a u nich nejde udelat STK bez presence jako u nas. U nas dostanes STK i na samotny papiry i kdyz je auto sesrotovany :)

Nehlede na to, ze problem s foliema maji hlavne policejni kamery. I kdyz berou zepredu, tak v aute s tmavejma foliema je uvnitr tak malo svetla, ze neni mozne na fotce rozeznat tvar. POtvrdi vam to takovej xenonman, kterej tu kdysi daval foto s ibizou :)

A schvalne, komu z tech, kdo mate vepredu folie prisla domu fotka na ktere jste byli jasne poznat ?
o 08.05.2008, 23:30 | trlon
dnes sem mněl problém i já u hranic mně předjela červená oktávka bez majáků a bez polepů a chlupatí v ní. placku z okna a nakraj. oni mněli celé auto úplně zatmavené. a oni namně nemáte ty folie nějaké tmavé???
ukázal sem atest a říkam jim-a vy co stou 5% na celém aute-zebralise a jely dál ocasi
o 09.05.2008, 09:07 | Zdenek (A)
Jestli jim vadi folie kvuli fotkam, tak by tohle prece melo u nas padnout se zrusenim "osoby blizke". Zacaluje majitel a je po srande. Obavam se, ze ale budou prudit dal proste jen z principu. KURVY!
o 09.05.2008, 12:45 | Timbo
Daryl: osobni zkusenost mam kdyz tady bu mne zastavil kamos s kamionem na pokec jeli kolem policajti a uz loupal mel na tahaci bocni okynka zatmaveny. druhyho kamose nepustili pres hranice do nemecka kdyz tam jeste sedeli celnici bylo to na pomezi. jinak sem tady za tech 6let co tu ziju videl uz hafo lidi loupat hlavne polaky a rusaky. nemci to moc nemaj protoze jak rikas neudelali by TÜV. a kdyz to maj tak jen s povolenou propustnosti a musi to byt delane firmou a musis tzo mit bud zapsane v technicaku nebo mit sebou ABE a doklad ze to bylo montovane odborne nekym kdo na to ma certifikat.
o 09.05.2008, 17:01 | Luke_288
mno, byl jsem ted 3dny lyžovat na Stubaii v Rakousku, druhej den jsem se jeli s mladou podívat kousek za vesnici, kde jsme bydleli. sednu do auta a za 200m už mě stavěli, dostal jsem 35e za to, že jsem nebyl připoutanej, folie mam 33% zatmavení všude a neřekli ani slovo. takže nějakej histerickej strach bych vynechal...
o 10.05.2008, 07:49 | Phitypaldy
Nemci a rakusaci uz serou na cechy, uz si nas naucily za tech x let jezdit. Ted berou slovaky, polaky, ukrajince atd... Teda aspon nas truckery...
o 12.05.2008, 13:06 | ACEMajky
Vsechno je o lidech
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4402 sekund.