Navštíveno 21694x

přemýšlím o koupi babety. kámoš mi jednu i dohodil. jen k ní není žádný doklad. co musí babeta mít za doklad? techničák, má vůbec spz? :)
babeta má TP, ale nemá spz
jak si prisel na to ze nema spz? je to vozidlo jako kazdy jiny, takze musim mit RZ

29.05.2008, 21:43 |
aphex Mám babetu a nemá SPZ. Stačí to mít pojištěný.

29.05.2008, 21:46 |
X-sat (M)
Dnem 1. 7. 2001 začala platit povinnost registrace i pro mopedy. Majitelům mopedů začala tímto datem běžet jednoroční lhůta pro dodatečné zaevidování na okresním úřadě. Vozidlo se podrobuje pravidelné tech. prohlídce a to po čtyřech letech od první evidence a pak vždy po dvou letech. Měření emisí se nepodrobuje, pokud má provozní hmotnost do 400 kg (a to Babeta asi má, že ? ;-)
když sis jí zaregistroval tak má spz a musíš na technickou, když ne tak nemusíš na technickou ani nemáš spz ale platíš pojistku a měl bys mít techničák...

29.05.2008, 21:51 |
X-sat (M)
(10) Vozidla, na která se nevztahovala povinnost registrace podle právních předpisů platných do účinnosti tohoto zákona, musí být zaregistrována v registru silničních vozidel nejpozději ve lhůtě tří let od účinnosti tohoto zákona. Pokud takovým vozidlem je dvoukolový moped nebo motokolo (vozidla patřící do kategorie L podle přílohy tohoto zákona) nebo pracovní stroj samojízdný (vozidlo patřící do kategorie S podle přílohy tohoto zákona), registruje se jen na �ádost vlastníka. Na dvoukolový moped kategorie L?1 a L?A nepodléhající registraci se nevztahují ustanovení § 38 odst. 1 písm. b), c), e) a f) a § 39 a na motokolo kategorie L?M a pracovní stroj samojízdný nepodléhající registraci se nevztahují ustanovení § 38 odst. 1 písm. b) a� f) a § 39.

29.05.2008, 23:20 |
Kesam Ja mam babetu a nema to zadnou spz akorat platim povine ruceni je ktomu neco jako technicak ale neni to technicak. spz na babu jsem jeste neslysel mam z roku 83 a jedo to 50 a na vesnici mi to staci bohate na plnou nadrz nalitam 2 mesice :-)
Kes@m...jak vypadá prosím tě ten jakoby techničák?
jinak všem díky
ladisv6: mám z roku 72, taky bez značky a jen s povinným. Ten TP je jen mini knížečka formát tak A6, základní údaje o mopedu (viz foto), další strana je info o schválení technické způsobilosti, pak jméno majitele a pak stránka na technické záznamy (změna rámu, apod.)

Śestikule... dík moc,to jsem potřeboval vidět.
Babetta nemusi mit RZ pokud je doba uvedeni do provozu do rv 2000(myslim) pokud nema zadny doklad a ma stitek, tak se za cca 250kč da vyřídit novy tp viz
[ Link ] jinak staci ti i ten maly papir co posilal šestikule. dulezite je aby mela stitek.
nebo kdyz ma ten maly tp, a nema stitek tak nevadi, za 20kč kupis novy a doplnis udaje. ale kdyz nema ani jedno tak je to spatne.
Antonio...díky moc, to se hodí. a určitě je jedno že já tu babetu koupim po roce 2000 že, tou registrací se myslí první registrace do provozu.
ano. je jedno kdy si ji koupil ty. klasicka babetta 210 je rv cca 1985-1990, pokud mas uz na predni vidlici pruziny( a ne jen manzety dole) tak je to 1990 a nahoru. +-rok
Čau všichni potřebuji radu koupil jsem Babetu 210 nemá doklad teda má neví se kde co s tím a ještě kde zjistím rok výroby na štítku není.Je vyrobena na Slovensku Povážská Bystrica.A opravdu stačí jen pojistka?Moc mi tím pomůžete díky moc za radu Ahoj liebherr