Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > udrzba bazenove vody - kyselina a chlornan

o Navštíveno 729x o
o 04.06.2008, 13:28 | BMW_318iS
v jakem pomeru davat do bazenu chlornan a kyselinu syrovou?

Mam klasickej bazen o velikosti 3,6 x 0,9 m

a taky kde se da sehnat kyselina syrova, vsude na me koukaj jako tele na novy vrata

o 04.06.2008, 13:44 | tmx.806
SIIIRA! :-)
o 04.06.2008, 14:00 | Pekys
tahle kyselina bude asi něco od sýrů :o)

Jinak bych to určitě nelil v poměru 1:1, mohlo by tě to dráždit na kůži. :o)

A sehnat se to dá v nějaký větší drogerii.
Jestli to myslíš na snížení pH, tak proč nekoupíš nějakej sajrat pH-? Ten budou mít v každym shopu kde maj bazény, moc bych nedal za to, že i v bauhasu, obi, hornbachu atd.
o 04.06.2008, 14:07 | Mario
proc se tim zabyvas?
kup PH minus, chlor sok, tripplex tablety a hotovo...
o 04.06.2008, 14:14 | Midnite
taky sem chtěl napsat SÍRA :)
o 04.06.2008, 14:38 | BMW_318iS
mario, asi nevis kolik to vsechno stoji ze? :-))

chlornan sodny stoji par korun a kyselina to stejny.

nejaky PH - a PH + vyjde na majlant a kdyz vydim kolik tam toho musis nasypat tak je to k smichu (vypotreboval jsem za minulou sezonu obe pixle minus a jednu plus abych odrzel ph na spravny hodote) Tusim ze to vyslo na 700 kc. Proc myslis ze se do velkych bazenu nedavaji tyto sracky a davaj tam kyselinu a chlornan. Kdyz porovnas ucinky tak v porovnani chemie overena na velky bazeny te vyjde rocne na 150 kc a chemie od tech smelinaru co delaj ty maly bazeny tak na 1000-1500 ;-)
o 04.06.2008, 14:40 | BMW_318iS
prosim o radu pokud je tady nekdo znaly tohoto problemu. ostatni chemicke pripravky me absolutne nezajimaj
o 04.06.2008, 14:51 | JP
Chlornanu leju 1,5l asi tak jednou za 14 dní (doporučuju stabilizátor chloru, jinak by tam člověk nalil celej kanystr a hned se to "vypaří") do bazénu 3,5 x 7 x 1,5. Jako Ph- používám něco hlinitýho, ale upřímně jsem nikdy neměl problém s vysokým Ph, vždycky naopak. Asi tu máme kyselý deště:).
o 04.06.2008, 15:14 | BMW_318iS
No tak nevim ale ja mam chlornan v praskovy forme, da zhruba jednu hrst jednou tydne a voda obsolutne bez zapachu chloru a kristalove cista, jen mam ted zhruba po 2 mesicich vyzsi PH tak jsem ho potreboval zrazit dolu, mam doma skalici modrou ale tu tam davat nechci pac sice snizi ph ale pak zanese celej bazen medi a akorat bude citit pak voda.

Tak proto bych rad vedel kde ji koupit a kolik davat zhruba.

JP diky za radu
o 04.06.2008, 16:27 | tappaja
Honziku, vyssi, vyssi... :o))
o 04.06.2008, 17:27 | Mario
ty voe ja spotreboval za 2 roky jednu pixli ph minus, jednu pixli tablet a ani ne pul pixle chloru :) no jo, kdyz tam vysypes najednou celou krabici ph minus, je nedivim ze to pak vzdycky musis zase dosypat ph plus :))
o 04.06.2008, 18:17 | JP
Mario: Tak to seš šťastnej člověk:). Já tam musim Ph+ nasypat tak 3 kila za sezónu, jinak to zezelená. Ph- vůbec nemam.
o 04.06.2008, 20:01 | jura.j
co tak algicid růžový ? na řase super
o 04.06.2008, 21:34 | BMW_318iS
Romane: no jo furt :-)))
o 04.06.2008, 21:41 | BMW_318iS
mario: tak to te vyslo docela draho ne ;-)

ja skoro celou minulou sezonu pouzival chlorovou chemii, sok jako prvni a pak uz jen tablety a upravoval jednou tydne PH ktery porad kolisalo. Jedna vec byla ta ze voda nic moc a hlavne porad smrdela chlorem coz mi dost vadilo ,tak jsem presel na sovedcenou metodu chlornanu sodneho a kyseliny ale byl to jen nejakej koncentrat takze vubec nevim v jakym pomeru to bylo, kluk mi jen rekl at to tam liju jednou tydne a hotovo. Za dobu pouzivani chlornanu a kyseliny voda absolutne bez zapachu a naprosto cista bez zakalu a co se tyce financni stranky tak me ty vyslo rekl bych tak na 5 procent ceny tech sracek co k bazenum prodavaji.

Proto vidim budoucnost jen a pouze v klasicke chemii a ne v techto predrazenych pripravcich ktere musis do bazenu sypat v tak nehoraznych davkach ze mas ten bazen da se rict na splatky a vyrobce bazenu a chemie si jen mne ruce jak mu to vydelava ;-)
o 05.06.2008, 11:19 | Francouz
Chlornan atd jezdíme kupovat do Rájce - Jestřebí ;o) ! No a pak ještě do plováku tabletu a No Problemo ;o) !
o 05.06.2008, 11:27 | BMW_318iS
francouz: na co tabletu s chlorem kdyz tam davas chlornan? :-)) dvojitej chlor je lepsi? :-)
o 05.06.2008, 12:38 | Francouz
Udržovačka ;o) !
o 15.06.2008, 15:23 | mike27
Pozor na kyselinu. Nemá to být to sírová (ani sýrová), nýbrž solná (HCL - chlorovodíková). HCL je prakticky totéž co koupíte jako PH-. Na menší bazén stačí méně než 1/4 litr (přidat do kýble s vodou - ne naopak), po promíchání je to hned poznat na testovací barvě. opakovat. Dobré také pro odstranění vodního kamene z okraje bazenu (více zředit)
o 15.06.2008, 22:28 | BMW_318iS
mike27: minuly tyden jsem se bavil s majitelem dvou koupalist a vysvetlil mi to docela podrobne ;-) takze chlornan a sirovka , zadna solna sracka ;o)

Jinak vsude bazenove kapaliny na snizeni PH obsahuju vzdy koncentrovanou kyselinu sirovou, ja jen potreboval vedet mnozstvi na 9 metru krychlovejch ktery mi snizi PH o jednu desetinu a to uz ted vim ;o)

Jinak jako francouz, Rajec to jisti pac tam maji vsechno a hlavne za slusny penize :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3219 sekund.