Navštíveno 1035x

Chci se zeptat dneska jsem schytal od kamionu dva šutry do skla jeden udělal dubku v pravym hornim rohu skla a druhej šel do spodni časti takže mam popraskanou tu černou čast v pravem rohu a prasklinu do urovně stěrače takže to nezasahuje do mist zornyho pole ale jelikož sklo a vyměna mě bude stát asi 15tis což dam dokupy až po výplatě tak bych rád věděl zda s tim takhle můžů jezdit chvili nebo kolik mi za tohle hrozí pokuta ?
pokud to máš mimo zorné pole.. tj kde sou stěrače, nemůžou ti za to dát nic...takže s tím klidně jezdi dál, za tohle ti pokutu dát nemůžou....pohoda... kamoš to tak vysvětloval poldum, takže pokud tě chytnou a budou dělat ofuky, pošli je někam... ;-)

25.06.2008, 06:06 |
Kmoda Přesně tak pokud je to na ploše stírané stěrači tak maximálně prasklina 2 cm, pokud je to mimo tak je to fuk. Alespoň to tak bývalo.
jestli si ty kamínky nedostal na dálnici tak proč sis neopsal SPZ a přibližný čas? mohl si tu výměnu provést za peníze z povinného ručení toho řidiča..
Midnite: tohle uz davno neplati. resp. plati, ale dany ridic s tim musi souhlasit. Jeste by s tim mozna slo neco delat, kdybys k tomu zavolal policajty a rekl, ze vinik ujel.
me se to stalo u nas u Piskovny a nerekli ani slovo :)
Midnite: to bych rad ale, tohle se stalo směrem do hořic do hradce králové na tehle silnici jezdi všichni jak hovada kdo tu trasu zna potvrdí a ten kamion tam měl min. 120kmh sice jsem na něj blikal a ukazoval mu ale moc mi to nepomohlo a jedine co si pamatuju je že to byl kamion s přivěsem na auta a ruskou značkou AY a čisla si nepamatuju. takže mam obavam se smulu.
Jo tak toho uz nikdy nenajdes.
A jinak je uplne jedno jestli to mas v zornym poli nebo ne. Proste mas praskle celni sklo a stim se jezdit nemuze. Jedine co muzes tak kdyz te chytnou a budou prudit tak rict ze se ti to stalo prave ted pred 5 minutama.
Phitypaldiy: no už jsem to nahlasil na svoji poojištovně mam sice takove směšne připojištěni ale čekam až se mi ozve likvidator a bude i firmu mam už domluvenou kde mi to udělaji.
dle vyhlasky nesmi byt celni sklo NIKDE praskle takze vymena
Lubosek: jak jsem psal čekam a likvidatora a potom už neni problem do te doby musim čekat no nakonec dam obyč sklo ne antireflexni co ted mam protože to by stalo raketu.
jj rozumim... ale nekteri tady ostatnim pletou hlavu a kecaji ptakoviny...
- to je jako kdyby rekli "sak sem mel jen 1/2 piva, tak prece nemuzu nadychat"