Navštíveno 810x

V sobotu jsem odjížděl z dovolené, zkusil jsem jaké bude spotřeba na vozidle Škoda Octavia 2.0TDI, cesta byla z Ostravice do Hrádku u Rokycan - 475km. Na střeše 3 horská kola, ve vozidle 2 osoby, 3tašky v kufru, klima nastavena na 20st. Cestou dvě zastávky na WC cca 3minuty (motor stále v chodu) a jízda asi z 80% na tempomat. Kdo uhodne jaká byla výsledná průměrná spotřeba samo dle palubního počítače?

Zde průměrná rychlost po příjezdu

tak to já umim mít průměrnou spotřebu třeba i 10km/h

21.07.2008, 14:40 |
capo S koly na střeše tipuju tak 6,7
Escoudou: jak se spotrebovava 10km/h? :-D
Tuner: 4.8l )))), možná tak se starým TDi, ale tohle je žrout.
Escudo: 10km/h to je zase moc.
Ještě nějaké další tipy?

21.07.2008, 14:51 |
Nismo.Power | Upraveno: 2008-07-21 14:52:15
spíš co tohle má dokazovat :)
tip tak 6,5
půlka nádrže a 475km .. tak .. 6.8-7
Luke: sem si blbě přečet poslední větu, myslel jsem že už udává spotřebu a spletl si obrázek s rychlsotí :o) ale spletl jsem se já, protože to dává jako tipovačku
jezisi to je epidemie ty woe........
nevim, tyhle PD pry jezdi za vic nez stary TDi, pri tomhle prumeru bych tipoval taky kolem 7micky...
jinak teda můj tip je 6, PD žerou hlavně ve městě víc než starší TDi

21.07.2008, 15:01 |
Q 7,2
jezdí to za nesmysl a zespoda to netáhne natolik aby člověk vystoupil a trochu zatlačil aby se to rozjelo a nahoře to nejede vůbec a táhne to kdesi uprostřed v rozmězí sotva 1000ot :) ted sem jel ve třech naftách a to Toledo 1,9 -110kW , O2 1,9 -77kW , Pašát 2.0 140hp........ ani jedno by mi nesmělo do baráku :))))
Nismo.Power: bez poznámek, nemá to dokazovat nic, byl to jen malý test, nic víc.
H-Honza: woe i ty ses do té epidemie nechal vtáhnout.
výsledek je

Nech si bráni každý TDi ako chce, ja som so starým 66kW dal aj 9.7/100km v zime. Toto tipujem tak na 7l
zajímavý že dneska už dlabou benzíny pomalu míň než nafty :D
Nismo.Power: nevím co je u tebe zespoda, ale od 1600ot/min se zvedá dost slušně, pokud tam nemáš 6 a nahoře, že to nejede vůbec bych také neřekl, do 4000ot/min to jede pořád dost. No jo, ale 8 litrová mr..a z USA to bohužel není ani nikdy nebude ((((.
vtahnout?
nee ani v nejmensim.
Mam ale v rodine jednoho ekoracera...
vim ze fotrik jezdil s Octou 66kw kolem 3,7l, s Alteou PD 77kw se porad mota kolek 5ti a je z toho nestastnej.
ja jsem spokojenej kdyz se benzinem drzim kolem 8 - 9l...
:-b
Jel jsem teď Itálii s Okticí 1.6 75kw s průměrkou 7.5l a to jsem ji moc nešetřil, myslím že mít v Oktě kruté TDi už dneska není taková výhra ...
tak muj táta Honda 1,7CTDi 74kw nebo kolik to má jezdí 4,4 .......
nicméně nemám rád zrovna tyhle lidi co s tim tédéíčkem jezděj jako brzda provozu aby náhodou nešly přes 5na to a tak pořád vejraj na palubák za kolik to jede.....
2 Francouz: o sekundu. A to som mohol vyhrať Tatranku :o)))
sakro to bylo o tatranku. . . . . to vedět dřív tak se taky snažim :)))

21.07.2008, 15:56 |
soray To teda fakt uz nic moc uspora. Podobnou spotrebu mam s Lagunou 2.0 16v 103kW (mimo mesto okolo 6,5l, dalnice tak 7,5l). Rekord mam teda 5,8/100 z CV do Prahy, ale s prazdnym autem a vetrem v zadech :-))

21.07.2008, 16:22 |
Rudi s 2,5 V6 125kW, 70/110 v Německu za 7,5/100, nebyli teda na střeše kola, takže za 8,5l bych to jel se šestiválem v benzínu
No kdysi s Kleeneexem a Octou I 1,9Tdi 66kW + čip Cimbu, trasa Brno-Stuttgart-Sinsheim-Brno, cestovní rychlost 150 = průměrná spotřeba 5,4l/100km. Umla 206cc (4 osoby v autě) s Fóbií 1,9 Tdi PD + chip, cestovní rychlost 170 = průměrná 9,7l/100km :o))))) !!!
Dragster: NJ neměl jsi sklopený zrcátka, přehuštěný gumy a určitě jsi řídil v botách co? Jo a tempomat je taky pěkná kravina, dá se jezdit pod 3l viz.
[ Link ] :-D
super, věřim, že s ekvivalentním beníňákem by spotřeba byla tak o litr vyšší. taky mě to drív bavilo, že jezdim s dýzlem a stále s nim jezdim, ale sere mě to čim dál víc. v průměru ho krmim 6,9l/100km/půl roku a posledních 8 nádrží jsem vyjel od 7 do 8l/100km a svezení s 1.9TDI PD 77kW uplně na houby...

21.07.2008, 18:27 |
Mario ja mel ted pri projizdce v Zetku prumernou 38,7 benzinu a taky nemachruju :-))))
taky se pochválím :
Kyjov - N. město na moravě - Nové hrady u Litomyšle ,
dva a půl človíčka , nadupaný kufr , průměrka podle kompu 6,0 L , takže ty 1,8 20V T nejsů zas tak rozežraný a to sme se nijak netahly.

21.07.2008, 19:19 |
Pekys S timhle autem jsem jel Praha - Vsetín - Praha. Průměrná spotřeba 8,2/100km. Plnej kufr, dálnice minimální provoz, tempo na 160, klidná jízda, klima.
O tejden později jsem to jel s E39 523i, stejná cesta, stejnej náklad, naprosto stejná spotřeba 8,2L/100km. Dá se říct za stejnejch podmínek, ale v E39 mnohem lepší svezení, i když je to o 7 let starší auto.
Minimálně jsem neměl modřinu na kolenu od toho debilně širokýho středovýho tunelu v OII
Nááááhodou, s TDI PD a kolama na střeše je to hezkýýý.
Tuner2 : fakt hodně úsměvný to co si sem dal....... sem si jistej že nikdo z těch co tam měly ty spotřeby by nikdy nedokázal jet v normálnim provozu za min než třeba o 50-100 procent víc :)
Mario : tak to je dobře :)
1,8T nebejvaj vůbec vyžraný motory,v plynu jezděj lehce o 30-40 procent min než tédéí :)
Nismo.Power: Proč úsměvný, economy run se jezdil už v době, kdy jsi tahal kačera na pískovišti. Ano je to soutěž, kde se vše podřídí výsledné spotřebě, ale jde to a ani ty auta nejsou nějaká brzda provozu... ale to člověk, který jezdí s 1,4 za 12l nemůže pochopit :-)
tak to teda zlaty LPG kdyz vidim tu spotrebu.
Tuner : jsou brzdou provozu , takovýhle soutěže sou naprosto o **** a k provozu na silnicích naprosto nepotřebný, i když tam s tim SDi pojede economy tak stejně mu z vejfuku výjde víc sraček než normálnímu benzínu v běžnym provozu. . . .. .s 1,4 jezdim klidně za 19 . . . . 12 je běžná, chyba neni ve mě ale v autě že žere prostě moc, ekonomicky jezdit umim , a to sakra dobře když chci ale nemám potřebu to dělat a něco si tim dokazovat, jediný co ti můžu dokázat tak když si dám plyn na mojí V8 tak při dost rychlý jízdě pojedu za bezmála stejnou cenu jako TDí při normální jízdě, je to smutný a je to tak....... nafta už dávno patří do kamen a hlavně u nás ještě vládne "kadle kadle" ..... ostatní se snažej přechody na hybrid , bioethanol, zemní plyn . . .. .. všechny tyhle jmenovaný sou ekologičtější a mnohem lacinější než NAFTA......
No ty woe, jeste ze jsem nekoupil naftozrouta jak jsem puvodne chtel :-)))) Jezdim na plyn a jeste me stve ze davam 1,5kč/km u dvoulitrovyho motoru!

22.07.2008, 09:05 |
hanzz N.P: Nevím teda o co je biopalivo nebo hybridní pohon ekologičtější jak nafta :)