Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zihadlo do nohy

o Navštíveno 1953x o
o 30.07.2008, 13:28 | Phitypaldy
Dostal jsem zihadlo od nejaky haveti do nohy a noha mi ted natekla jak balon a nemuzu na ni ani slapnout.
Zustalo mi zihadlo jako po vcele, ale vcela to asi nebyla, protoze me to pichlo kolem pulnoci (vcela asi v noci neleta) tak nevim co to mohlo byt. Alergii nemam na nic tak me zajima proc mi noha tak nateka a boli, nemel nekdo stejny pripad??? Co na to aplikovat? Nechce se mi zbytecne jezdit na pohotovost s ,, vcelim bodnutim,,

o 30.07.2008, 13:34 | muSlim
Polka cibule, namoč do octu, vytiahni žihadlo, prilož to a zaviaž šatkou a nechaj pôsobiť... ak nepomôže, vezmi si pre istotu nejaké antialergikum, tiež ma pred dvoma rokmi pojebala nejaka grécka Krétska messerschmidtfčela a napuchlo mi to ako lopta... bolelo to ako prase, pre istotu sme zašli na pohotovosť a dali mi antialergikum, že to je nejaká ich lokálna mrdka a že vyvoláva husté reakcie aj u ľudí, ktorí alergiu vôbec nemajú :o)
o 30.07.2008, 13:48 | DJ_Boris
Zkus Fenistil - koupíš ho v každé lékárně a doopravdy zabírá.

[ Link ]
o 30.07.2008, 13:51 | Phitypaldy | Upraveno: 2008-07-30 13:51:59
Pro upresneni: Fenistylem to mazu druhy den plus do toho jim Zyrtec-cetrizini dihydrochloridum a zkousel jsem i ucinejsi nanalergin a nic nepomaha.

Mesrsmit vcela :o)))
o 30.07.2008, 13:53 | Zdenek (A)
Hmmm.... ja uz bych asi busil na dvere nejaky ordinace :-o
o 30.07.2008, 13:54 | Šestikule
mohl to být sršeň nebo něco takového, jestli ti to nateklo hodně a po pár hodinách samo nesplasklo, tak půjde o alergickou reakci a chce to nějaký antihystaminikum, rozhodně bych to nepodceňoval a vyhledal lékaře, aby ti ve finále nemuseli ufiknout nohu
o 30.07.2008, 13:55 | kamil306
nevím na co čekáš, měls být dávno u doktora. Kromě fenistylu na tom měj studenej obklad co nejdýl jak to jde (ideál ten modrej gel, kterej se nechá namrazit)
o 30.07.2008, 13:59 | Tweety
taky se mi něco podobného stalo..... nadměrné otékání po píchnutí, mazala sem s tím na pohotovost. Jedna injekce do zadku a pak nějakej prášek (myslím, že se to jmenovalo Claritin nebo tak nějak)během pár minut mi to tahle nateklo a to nejsem alergická

foto k příspěvku  od Tweety

o 30.07.2008, 14:00 | Phitypaldy | Upraveno: 2008-07-30 14:02:04
srsen nenechava zihadlo, nema protihroty. Pravdepodobne to byla nejaka vcelicka, ktera byla nakopana nejakyma insekticidama a kdovi cim vsim z nasich bio poli....

No nic v 5 frcim na pohotovost, protoze to kurevsky boli...
o 30.07.2008, 14:02 | Francouz
Antialergikum jsi psal že bereš, leduj to, ale pozor, ne přes hadru nebo mokrej kapesník, to je špatně !!! Led do igelitu a dát na otok !!! A samozřejmě stavit se k doktorovi s připravenou Julínkovou 30-ti korunou ;o)))) !!!
o 30.07.2008, 14:03 | BALI
mam stejnej problem... něco mě bodlo jeden den dopoledne,žihadlo jsem hned vytáhnul,ale nateklo mi to až ten den v noci a ráno jsem se vzbudil s kotníkem jednou tak velkym...léčim octem,cibulí a studenejma obkladama a už to pomalu,ale opravdu pomalu mizí
o 30.07.2008, 14:05 | Phitypaldy
Tweety: To mas jak z nejakeho hororu :o))) sorry

Francouz: Musim z jilinkovou 90ti korunou, musim na pohotovost, u nas uz doktorka neni :o))
o 30.07.2008, 14:07 | JP
Mě minulej tejden při čekání v bance zalez pod triko nějakej poletující brouk, hryznul mě a taky jsem byl nateklej. Netušil jsem, že tohle dělaj i brouci... alespoň si prohlídnul podrážku. Včera jsem likvidoval 4 vosí hnízda v oknech a nic, ale jinak mam nějaký antihistamin prášky, po kterejch vždycky tak 2 dny spim, ale pomůže to...
o 30.07.2008, 14:14 | Tweety
Phitypaldy: to teda jo, taková pazoura, vůbec nešlo hýbat s prstama :-) ale to tý injekci a prášku se to po 2 hodinách vrátilo do normálu..
o 30.07.2008, 14:25 | camron | Upraveno: 2008-07-30 14:26:35
Mně taky asi před měsícem štípla nějaká bestie do nohy, přesně nad jazyk boty, když sem si byl zaběhat, asi jsem nabral vosu. Ten den dobrý, ale druhej den jsem měl oteklý kotník a celý nárt a kotník bolel jako sviňa. Tak do týdne to ale splasklo a pak to jen svědilo. Ty svině jsou asi nějaké jedovaté poslední dobou, protože takhle oteklou nohu jsem od vosy nikdy neměl a aže už jsem jich dostal!

P.S.:myslím, že to u mě musela být vosa, neboť žihadlo nezůstalo.
o 30.07.2008, 14:27 | dolph
máti píchla taky nějaká potvora a do 20ti minut byla zpuchlá jak meloun..až jsem se ji bál.. zajela na pohotovost dostala do řiti injekci a tabletku Zodac a do pulhodiny s ní byla zase takova maminka jakou jsem ji znal dříve :-))
o 30.07.2008, 14:35 | Phitypaldy
Ono to asi bude tim ze posledni dobou ma tahle havet vsobe vsechny ty jedy co nazbyraji na kvetech na nasich polich, ktere jsou strikany vsim moznym. Ale ted tady ctu ze knam umi priletet i vcela africka a to je potom rachot....

foto k příspěvku  od Phitypaldy

o 30.07.2008, 14:53 | TheTimo
pípáčku to muselo boleeeet auuuu :(
o 30.07.2008, 15:00 | Francouz
Phitypaldi: jj pohotovost, takže ta Julínkovic 90-ti koruna :o))) !!!
o 30.07.2008, 15:02 | Tweety
Timo: to teda bolelo, píchlo mě to na konec ukazováčku a za pár minut sem měla tlapu jako medvěd :-)
o 30.07.2008, 15:03 | TheTimo
jako já ? :)))
o 30.07.2008, 15:07 | michal_smsmsm (A)
jojo takhle me pichla zmutovana vcela vloni v troje v zoo.. asi byla taky nejaka nafetovana pac nez tehdejsi pritulkyne prisla z wc tak sem mel ruku jak tweetyna, hroznej HC.. na nic alergii nemam nebo jsem nikdy nemel ale tohle me dostalo, zbytek cesty po zoo sem musel svirat kelimky s ledem ktere jsem vyzebral u stanku s obcerstvenim misto piti mi davali(prodavali) samotny led v kelimku ;) potom to bylo natekle tusim dva dny ale bezbolesti jen za neustaleho svedeni...
o 30.07.2008, 15:17 | FSAL
makal bych na protipigaro, muzes mit normos otravu krve z nejakyho humusu
o 30.07.2008, 15:49 | Only_One
no ja to spis vidim na klasickou reakci na včelí bodanec. POslední dobou včel tak ubylo že ja si třeba nevpominam kdy mě naposledy včela bodla.. ale kdyz sem byl malej kluk tak to bylo v lete nekolik zihadel za sezonu.. a jak to clovek nedostava tak proste reaguje a natejka.. ale urcite si zajdi na pohotovost.
o 30.07.2008, 16:43 | Phitypaldy
Only_One: JJ, ja kdyz byl maly tak taky nekolik za leto. Co si pamatuji, kdy me naposled pichla vcela tak pred deseti lety kdyz jsem delal ridicak na malou motorku. Tenkrat do krku a vubec nic mi nebylo.
o 30.07.2008, 17:27 | koren
me otravuje kazdy kolem 6ty rano toto

foto k příspěvku  od koren

o 30.07.2008, 17:39 | HIGHTOWER
Pokud ti tam zůstalo žihadlo, tak to byla nejspíše včela, neb ta jediná o něj přijde, ostatní havět bodne a zase schová, svině hnusný. Jinak opravdu odzkoušeno, pomáhá cibule, ta šťáva z ní, po vytažení žihadla. Ani do octu se nemusí. Měli jsme včeli a žihadel jsem měl hafo.... Pokud ti to nějak do 24 hod. nezmizí, šel bych pro sichr k doktorovi, nikdy nevíš......
o 30.07.2008, 18:15 | kamil306
u nás o víkendu přilítl jakejsi roj, kterej naháněl vše co se hejbalo (včetně ptáků). Táta než pochytal psi venku, tak to dostal do čela...nikdy jsem se nesetkal s takhle agresivníma včelama. Lítalo to kolem baráku nějaký 2 hodinky..
o 30.07.2008, 19:48 | mex777
na tyhle štípance atd používám Teatree a pomáhá to na všechno..
o 30.07.2008, 20:33 | Only_One
na všechno přece funguje okena :-D :-D :-D :-D
o 30.07.2008, 20:43 | Kesam
Fuj sršen :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3316 sekund.