Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HTC Touch Cruise vs. Iphone 3G

o Navštíveno 1458x o
o 05.10.2008, 12:20 | C...arlos
Ahoj lidi,

vim ze mozna rozpoutam svym prispevkem flame,ale zkusim se zeptat na vase nazory.

Poohlizim se po novem founu, v horizontu mesicu bych chtel poridit, bud HTC a nebo ifouna. Libi se mi diamond,ale jeho cena je out. Tak proto se ptam na Cruisa.

Mate ho nekdo, jaky s nim mate zkusenosti a co byste mu vytknuli. plus pro nej, je synchornizace s PC, coz je u Iphounu trosku problem. Na IP se mi libi prostredi a chtel bych ho vyzkouset.

Jsem normalni uzivatel, zadny monstroznosti s mobilama nedelam.

diky za rady

o 05.10.2008, 12:32 | Knightey-
Jeste bacha na nemoznost preneseni cehokoliv pres BT u iPhonu :)
Nefunkcni vizitky atp.
Jinak nedavno tady byl docela podobny prispevek a docela byl u toho flame :)
Takze kdyz trosku pohledas cca mesic z5 tak se tam dozvis asi vse potrebne :)
o 05.10.2008, 12:54 | muSlim
iPhone sa mi tiež páči(l), ale klánvesnica s mojimi prstami je nepoužiteľná na ňom. HTC mi zas tiež nevyhovuje :o)
o 05.10.2008, 12:55 | muSlim
BTW: [ Link ]

Tam sa toho dosť dozvieš o jednom aj o podobnom :o)
o 05.10.2008, 14:12 | C...arlos
ten link jsem si cetl, ale bylo tam toho tolik, ze to je mazec. No nemoznost prenosu je vec kterou resim. Jsem docela zvyklej soubory posilat, takze to trosku degraduje IP, proto se ptam na Cruisra, je mi jedno jakej system, jsem zvyklej uz asi 3 roky na symbian a nevadi mi jakkykoliv, navic nejsem tak zainteresovanej do jednech systemu.

a ten cruiser, jak je na tom?
o 05.10.2008, 14:27 | JP
Jednoznačně iPhone, soubory posílat nebudeš, na to si zvykneš.
o 05.10.2008, 14:30 | kamil306
měl jsem taky diamond a fajn mobil, ale pomalej (neřešme zásahy se ztrátou záruky), pro mě je WM smrt a fakt mi tam chyběla ta jednoduchost a rychlost, která u iphone tak nějak je...jenže tam toho taky musíš spoustu oželet - Java, mms, BT, radio, výpisy a hlavně debilní Itunes...přítelka má Iphone a já do něj jdu taky, prostředí telefonu je fajn a oproti diamondu žádnej stylus nepotřebuješ. Co se týče internetu a mailu, bude to nejspíš nastejno (oboje bez chyby). Pokud jsi nenáročnej uživatel, co má rád drahý hračky, zkus Iphone;-) a mimochodem iphone a diamond je za stejný peníze!
o 05.10.2008, 14:59 | Escudo
možná bych zkusil pokčat na konkurenci

[ Link ]
[ Link ]

a microsoft taky s něčim vyběhne podle mě, tohle si nenechaj ujít
o 05.10.2008, 15:33 | Syrup
resim podobnej problem. Pred par dnama jsem mel oba dva mobily (iphone i diamond) vedle sebe ale stejne jsem se nerozhodl. Minusy iphonu jsou uz notoricky znamy, ale proste se mi celkove moc libi jak prostredim, netem, tak ruznou variabilitou (po jailbreaku). Diamond je sice peknej, ale win mobile se mi na nem absolutne nelibily, prostredi oproti iphonu jak za krale klacka, zas na druhou stranu nemusis nic odblokovavat, kdyz chces gps tak stahnes tomtoma z netu a naviguje te to jak plnohodnotna navigace, a rekl bych ze ta baterka tam asi taky vydrzi dyl....

Jeste me napadla N96, ale ta je za nekrestansky prachy, bohuzel ...
o 05.10.2008, 15:53 | kamil306
baterka je u obou na den max dva...s tou navigací je trochu háček, protože z těch 4GB určitě uloupne docela dost..
o 05.10.2008, 16:12 | htd
iphone co neumi resi aplikace tretich stran:)
nevim, ale nekdo to porad nepochopil, takze aplikace treba:
SwirlyMMS - Odesílání a přijímání MMS na iPhone
Terminal - pro linuxare suprova vec:)
WinAdmin - pro spravce IT nutnost a doporucuji juknout na youtube
pdanet - iphone jako modem pres Cydii
Backgrounder - aby aplikacie bezali v pozadi

snad nekomu pomuze, neni to hracka pro amatery stylu nokia suite, kteri si nejsou schopni neco nahrat sami:D
o 05.10.2008, 16:37 | Luke_288
htd: jenže tohle bez hacku iphona neuděláš a ne každej chce riskovat průser
o 05.10.2008, 16:39 | htd
v dnesni dobe to neni pruser a jelikoz kazdy rika, ze to hackne a prijde o zaruku je picovina:)
proste v cz ti nemuze nikdo nic protoze u nas se to ridi podle nasich zakonu:D
a hacknuti je na netu po cz popsano hodne dobre...
o 05.10.2008, 16:48 | Syrup
htd: to slysim prvne? .. vzdycky jsem zil v tom ze hacknes- posere se to- automaticky ztracis zaruku a platis za opravu. Ono je to jinak?
o 05.10.2008, 16:51 | Luke_288
dost bych se divil, kdyby se něco změnilo. vždycky to bylo tak, že jakmile se mobil hackne, tak smolík a záruka padá. to je stejný jak s chipováním motoru. o iphonu to všude u návodů píšou, že jakmile mobil hackneš, je všechno na tvoje triko a záruka není. navím jak ted, třeba už to maj vychytaný, ale prej se stávalo, že se po hacku iphone už nespustil...
o 05.10.2008, 17:24 | Bucci
jenom na okraj, rozdíl ceny mezi Cruisem a Diamondem je 1 000,- tak nevim nevim.

Každopádně Cruise sem měl, ve spojení s SDHC pohodová mašinka s navigací. Display jen QVGA, neorigo ROM tam běhá jak po másle, navigace dobrá. Muj kousek (měl jsem celkem 2) byl fakt super, ale co vim, tak zrovna Cruise je nejreklamovanější HTC
o 05.10.2008, 19:49 | kamil306
jo a iphone má o dost horší displej než diamond...ale je to z důvodu velikosti - vetší, proto horší
o 05.10.2008, 21:25 | htd
Apple ma v zarucnim liste jasne napsane, ze kdyz je nejaka vada s iPhone tak musi vymenit kus za kus, zadne opravy.
o 05.10.2008, 21:31 | Escudo
takže pokud vadu způsobí neoficiální firmware, tak ti ho taky vyměněj?
o 05.10.2008, 21:36 | htd
jak to poznaji? zapomel jsem ze v O2, vodafaone a tmobile na to jsou experti:D
proste kus za kus a nesirte famy.

u prvni gnerace byl jeden problem, sw odblokovnim se resilo ve vetsim rozsahu zasahy do sw.
o 05.10.2008, 21:54 | Escudo
no podle mě je čeština od angličtiny poměrně rozeznatelná
o 06.10.2008, 12:54 | C...arlos
Iphona ma kolega v praci. Vzhledove i prostredi se mi libi,ale mam trochu obavy, ze tam je vic zaporu nez kladu a pak bych z toho byl nastvanej.

Cruiser je zas poruchovej jak nekdo psal, tak ja vazne nevim.
o 06.10.2008, 12:57 | C...arlos
Jeste me napadlo. Ma cenu uvazovat o Iphonu 1. generace?
o 06.10.2008, 13:44 | Syrup
C......arlos: proc? Je to oklesteny 3G
o 06.10.2008, 15:48 | petrbanan
C: Jedinej "rozdíl" je absence 3G a GPS modulu. Tudíš pokud by ti navadila absence těhlech věcí, tak se daj sehnat za docela rozumnou cenu
o 06.10.2008, 16:52 | Escudo
a vzhledem k tomu že je 3G jedině u O2 a prozatim jen v Praze a Brně a GPS modul v něm je u nás taky k ničemu... :o)
o 06.10.2008, 18:50 | kamil306
ještě v Karlovejch Varech ne?:-) 100let za opicema..
o 06.10.2008, 20:27 | Escudo
jo, máme i páír testovacích BTS, ono se to během příštího roka rozjede víc
o 07.10.2008, 08:49 | Daryl (A)
escudo: proc by mel byt gps u nas k nicemu ? Nechapu.
o 07.10.2008, 10:27 | Bucci
Daryl: přepokládám, že narážel na GoogleMaps a nedatovej tarif
o 07.10.2008, 10:39 | Daryl (A)
a kterej idiot si k iphonu neveme datovej tarif ? Nehlede an to, ze uz je tomtom ready od cervna, ale jelikoz se nedari dohodnout s apple, tak zatim neni k dispozici. Cili je to jen otazkou casu ..stejne jako vsechno. Bertr v uvahu, ze WM jsou tu uz nekolik let, kdezto iphone sotva par mesicu (mysleno SDK).
o 07.10.2008, 12:25 | kamil306
Ale mohli by se už chlapci v applu probudit...čeština, gps, programy třetích stran atd atd...
o 07.10.2008, 12:28 | Daryl (A)
kamil: a co jsem ted psal ? Cestina bude, gps funguje, programy tretich stran : uz jich je milion, jen je otazkou co se da vyrobit za 3 mesice, ze ?
o 07.10.2008, 12:44 | Syrup
jak pise Daryl ... ja do toho iPhonu asi taky skocim, jen je jeste musim nejak na vodafonu ukecat at mi ho daj vyhodneji :§-)
o 07.10.2008, 14:02 | haskyvr6
Ja mam iPhone 3G od 21. srpna a vcelku spokojenost, problem jailbreaku a ztraty zaruky se neustale dokola resi na iphone foru a nevidel bych to tak dramaticky s pripadnou reklamaci. Ja sam jsem neodolal a jailbreaknul iP po cca 14 dnech a po doinstalovani aplikaci tretich stran funguje vse tak jak ma. Mam ho bez datoveho tarifu (jsem asi jeden z tech "idiotu":-) protoze mam jak doma tak i v praci wi-fi takze naprosta spokojenost. Vyhovuje mi ovladani a prohlizeni webu je naprosto luxusni. Apple neustale chrli nove firmware ktere vylepsuji a opravuji iP. Rozhodne si vyplati pred koupi precist napr. zde: [ Link ] co vsechno iP umi a hlavne co vsechno neumi aby pak clovek nebyl prekvapeny. Za me jednoznacne iP 3G jailbreak! :-)
o 07.10.2008, 16:30 | Daryl (A)
haskyvr6: mno ja jail ani nepotrebuju. Jediny duvod, proc bych to delal by mohly byt MMS, ale ... za zivot jsem poslal asi 3 nebo 4 ... mailem je to pohodlnejsi :) Jinak datovy tarif ... jasny, ale pak na to "nesmis sahnout" jinde nez doma nebo v praci. ja mam zaple stahovani mejlu a podobny kraviny nehlede na skype a podobny sragory. A tech 200 kc mesicne navic mi vaz nezlomi.
o 07.10.2008, 16:47 | htd
dobre je ze kdyz vodafon ma tarif jen k iphonu staci zavolat nebo dojit na prodejnu a rict, ze jste jejich zakaznik a ze to chcete taky a ejhle ani se nehadaji a hned daji za 325kc vcetne DPH. jen takove OT
o 07.10.2008, 18:33 | htd
jestli si nepockat treba na:

foto k příspěvku  od htd

o 07.10.2008, 20:06 | Escudo
Daryl: no řeknu ti to asi takhle, na oficiální dotaz kdy bude čeština a různé jiné poměrně důležité aplikace a funkce bylo odpovězeno že neni konkrétní termín. Když se měl prodávat, tak Apple do poslední chvíle tajil jestli už bude českej, nebo v aj, že je tomtom? No super, takže si koupim telefon za 16k abych tam mohl mít navi a počkám si pár měsíců jestli se někdo umoudří a povolí to? Heh :o) Je to všechno dokola, to nepotřebuju, tohle tam bude, stačí počkat atp. Co iStore? Appstore? Někdo kdo neumí chodit v zahraničních platbách na netu je namydlenej...Třeba to HPčko co ukazuje htd nebo Android je prostě něco, co funguje hned a rozhodně ne hůř :o) dál to nerozvádim, nemá to cenu, myslim že se v tom pohybuju dost na to abych měl jakejsi nadhled, nemám důvod stranit tomu nebo tomu :o)
o 07.10.2008, 20:41 | JP
S tim HP bych byl opatrnej, měl jsem před lety iPAQ 3870, pak h5450 a na závěr před 2 lety hw6515. Kvalita šla s každym novějšim kusem dolu. Nejkvalitnější byl 3870, h5450 jsem se zbavil protože se začal sypat (wifi, konektor, tlačítka) a hw6515 se mi během necelýho roku doslova rozložil v ruce, přičemž ani na novym prakticky nefungovala třeba GPS a na reklamaci s tim nebyli schopný nic udělat. Konstrukce a plasty kvalitní asi jako u hračky z tržnice (předchozí Compaqy byly kovový). Tenkrát jsem se zařekl, že si už nikdy od HP žádnej šajsdrek nekoupim...

Koupil jsem FS Loox T830 a pořád si pořád nemůžu vynachválit, jak dobře jsem udělal:-). Vypadá hrozně, ale nic na něm po 2 letech nevrže, natož aby to nefungovalo nebo odpadalo. Žádnej telefon kromě Siemense C25 se mnou nevydržel takhle dlouho a to je neměnim z módy nebo rozmaru, ale když přestávaj fungovat...

To jsem zase odbočil... jenom bych fakt dal pozor na fyzický zpracování toho HP, protože to co předváděli za posledních pár let je naprostá tragédie.
o 07.10.2008, 21:06 | petrbanan
Escudo: Můžu vědět co je na platbách na AppStore tak složitýho? Vždyť je to ještě jednodušší než PayPal.
o 07.10.2008, 21:35 | Escudo
peter: no ty to bereš asi malinko jinak než já, já to mám z pohledu firmy která je prodává a věř mi že 19 z 20 zákazníků co si tuhle potvoru koupí buď nemá embasovanou kartu nebo jí má a nevěděj proč. Nemluvě o tom že jsou tam aplikace zdarma na který se nedostanou, protože si nejprve musej založit účet s kartou a internetbankingem
o 07.10.2008, 22:47 | Daryl (A)
escudo: nebudu se hadat. Ale 16k ???? Proc kdyz se za pohodlne od nejakych 2k ? Ze nema cestinu no boze. Tu nemely WM jeste 2 roky po uvedeni na trh. Navi ? Ok souhlas se jim to trva, ale pro mne toneni priorita a da se navigovat i pres googlemaps, i kdyz to nenitak khuul. IP je na trhu sotva par mesicu a na to nabizi vic nez nabizel jakykoli jiny sw v tomto stari.

Co se tyce karet, to je problem pouze s negramotnosti nekterych nasich vopcanu. Ale chapu tve rozhorceni. Tohle vyzaduje veci,na ktere nasi lide nejsou zvykli. Pritom na to staci pri prodeji upozornit. 99% samponu nectou manual. Kdyz to nekomu predvadim, tak napriklad prvni Co slysim je: smarja to je mrnavy pismo, na to bych nevidel. Pak udelam ten dvojhmat a nemaj slov.
o 07.10.2008, 22:57 | Escudo
tohle je na dlouho :o) a už to tu bylo :o)
o 07.10.2008, 23:25 | C...arlos
Takze zase nic nevim. Porad se rozhoduju a porad nevim. U vodafounu nabizi v doprodeji toho cruisra za celkem dobrej peniz,ale ten Ip me zacina pit krev, pac je prijemnejsi. Ale jak to tak ctu, tady i na ostatnich forech, na kterych se tyto rozhodnuti resi, ze uzivatel, kterej vola, pise obcas SMS a poslechne si nejakou tu muziku nemusi mit zadnej problem s ifounem. Nebudu na nem delat zadnou office praci(ani na to neni stavenej), machrovat s nim uz vubec nebudu, to nemam zapotrebi,ale jak uz tady nekdo davno psal, to co umi, umi dobre a o to mi asi jde.
o 08.10.2008, 08:24 | kamil306
hlavně to umí rychle, pokud fakt nejsi náročnej, tak iphone jasná volba...já z diamonda byl trochu nešťastnej, protože to není telefon, ale počítač s telefonem a tak to musíš brát...a ať si každej říká kdo co chce, i když touchflo je velká machrovinka, tak mřížka je prostě mnohem pohodlnější a rychlejší. Ip mi i připadne, že mnohem líp reaguje na dotknutí displeje...jen ten displej je horší, ale to jen proto, že Ip ho má větší. Jinak ještě Ip je stavěnej na prsty víc, takže sms jsou pohodlnější a u diamonda prostě ten stylus občas vytáhnout musíš.
o 08.10.2008, 13:31 | prohifi.cz
nechci to tu cist cele, ale jedna vec - mel jsem tyden HTC Touch Diamond a jsem rad, ze sem se ty mrchy zbavil

nerikam, ze ten mobil je spatnej, ale mne to zkratka nesedlo. Vychvaleno vsude az do nebe, funkce to ma, pekny displej, nabijeni kazdy den bych prekousnul...
ale treba mi nedko poslal sms, ridil jsem a chtel jsem jenom napsat "OK, budu tam, zadny problem" a malem sem se 2x vysekal... Ja vim, nemam psat sms za jizdy, ale obcas zkratka neco musim rychle vyresit... Koupil jsem vcera E66ku a zatim prvni pocity jsou takove, ze uz ted jsem mnohem spokojenejsi.

Nerikam, ze iphone a HTC jsou spatne, to urcite ne, ale je to pro lidi, co si radi hrajou, co na to maj cas a uvitaj designovku (ikdyz je to neustale opatlany). Ale ja chtel ne polotovar, ale neco uz hotovyho vymyslenyho, coz mi jeste tohle neprijde.

Takze dobre premyslet a pokud mozno si ho jit nekam do obchodu na chvilku omakat...
o 08.10.2008, 13:41 | Luke_288
ono těch idiotů s Iphonem bez datovýho tarifu bude víc. třeba moje ségra...má to čistě jako imidžovku, doma po baráku máme wifi, ve škole jí maj taky.
o 08.10.2008, 16:46 | C...arlos
Luke_288: tak v tom pripade nechapu proc idioti? doma super, ve skole taky a kdyz nekam jedu treba do mesta, wifi pokryti tam taky je a vubec pokud jedu treba jen do prirody nechapu proc bych mel bejt porad na siti. viz Cesta z mesta
o 08.10.2008, 16:52 | muSlim
2 C...arlos: vyskúšaj si to niekde v shope, ja osobne na tom neviem ani náhodou písať... a to nemám megaveľké prsty :o(
o 08.10.2008, 19:48 | Luke_288
C...arlos: špatně jsi to pochopil, to napsal Daryl, že iphone může mít bez data tarifu jen idiot
jinak to psaní je na tom fakt trochu trouble, ale segra tvrdi, že je to tak tejden než si zvykneš
o 08.10.2008, 20:15 | kamil306
mě to přijde mnohem pohodlnější (když nepočítám klávesnici jak má třeba touch pro), jen prostě nejde psát poslepu...
o 09.10.2008, 03:12 | htd
google maps muzes mit i offline, ale ne bez JB:)
o 09.10.2008, 19:04 | Syrup
tak jsem vcera neodolal a skocil do iPhounu 3G 16GB cernej ... no, rikam ze az na itunes, s kteryma je to fakt porod, je ten telefon naprosta libovka :-) Jsem moc spokojenej! Zatim si ho jenom teda osahavam, pockam tak tyden dva a stejne ho breaknu, ale i tahkle je to supr. Akorat stahuju miliony aplikaci zadarmo... :)
o 09.10.2008, 19:41 | Luke_288
miliony aplikací zadarmo? něco mi uniklo?
o 10.10.2008, 00:09 | Daryl (A)
luke: asi jo :) Ja uz musim ty zadarmo mazat :) Jsou toho fakt tuny ...
o 10.10.2008, 00:10 | Daryl (A)
syrup: co mas za problem s itunes ? :) Nemas kreditku ? :)))
o 10.10.2008, 19:33 | Syrup
daryl: kreditku mam prave visu electron,a tu to moc nebere..nakonec jsem to vyresil podle jednoho navodu na iPhone.cz. Nicmene i tak jsou iTunes megashit.nejakymu applistovi vyhovujou,verim,ale me vubec..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3438 sekund.