Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaké domácí repro?

o Navštíveno 1013x o
o 13.10.2008, 15:26 | Enismo
chci se zeptat, jaké byste doporučili domácí repro do bytu

mám tu ted nějaký 5.1 Denver prozatimně pučený a je to shit, tak se chci zeptat, jestli je pořád nejrozumnější řešení ty klasický Genius, nebo máme na trhu něco lepšího (hlavně hezčího) než tohle a taky za pár drobnejch. Je to do bytu, takže výkon bohatě stačí jako maj ty Geniusy, ale nebránil bych se něčemu promakanějšímu, pokud možno aby to mělo milion vstupů a výstupů atd :-) a černý lesklý provedení by nebylo vůůůbec na škodu :-)

peníze? neplánuju do toho vrazit hafo peněz, ale pokud by bylo něco fakt perfetkního, nebránim se několika tisícům, nedávám radši částku, protože se jí pak všichni chytáte :-) upozornuju, že se já odrážim od těch Geniusů co ted stojej do 2tis, takže prostě pár peněz, protože ještě jednou, je to do bytu

thx za rady

o 13.10.2008, 16:22 | Kacko
musi to byt 5.1? Na co to chces? Na hudbu nebo filmy?
o 13.10.2008, 16:25 | jdoizo
Nejlepší by bylo začít od ceny, kterou za to chceš dát.. potom se výběr z kvat možností zužuje :-)
o 14.10.2008, 10:19 | Krpas
tohle je za ty penize opravdu super, muzu jen doporucit [ Link ]
o 14.10.2008, 12:04 | ACEMajky
Vypadaji zajimave
o 14.10.2008, 14:01 | Enismo
Kacko: hudba + filmy, ne, nemusí to být 5.1 ale aspon 2.1 aby to bylo...případně nějaký hodně zajímavý repra s vlastním zesilovačem bez wooferu

jdoizo: když začnu u ceny, tak mi tu začnete nabízet možnosti, který se od tý ceny lišej malinko +- a třeba i přes, ale já se nechci orientovat podle ceny, chci nějaký dobrý domácí repra, který za ty peníze stojej a pokud to budou nějaký fakt úžasný za 5-6tis, tak bych do nich šel, ale pokud by se našlo něco za 2tis, budu spokojenej pokud to bude hrát dobře, takže nemám určitou částku, za kterou bych to plánoval koupit. s tim označením super repro samozřejmě nemyslím nějaký High End, nejsem naivní, tak jen abys to tak nebral ;-)

Krpas: tohle vypadá hodně zajímavě a líbí se mi, že to má velký bedny :-) jen se zeptám, jestli s tim někdo máte zkušenosti? protože nevim jak je Onkyo na tom, podle mě asi nic moc kvalitka....ale fakt nevim, Jamo vim, že je takovej střed, klasický (běžný) repro pro lepší zvuk domu
o 14.10.2008, 14:38 | Tuner#2
Onkyo je jedna z nejlepších firem na AV receivery, ale jako dnes každá firma je tlačená nesmyslnýma cenama na trhu, takže dělá i levné receivery, které na tom nejsou zvukově a výbavou nejslavněji. Je potřeba si položit otázku co vlastně chceš a k čemu to bude sloužit. Zadání znělo na repro, ale jak z diskuze vyplynulo, nemáš zesilovač. To že jsou tady repro i se zesilovaček většinou nevalného výkonu a zvuku umístěným přímo v subwooferu je sice hezké cenově, ale je to nesmysl. Má to omezené množstvé vstupů, zpravidla to nemá dekodéry na prostorový zvuk (je nutné DVD s výstupem analog 5.1, které musí obsahovat dekoréry) a nebo PC s analog výstupem. Tím se ale do cesty zpravidla přinese z PC brum a je to řešení na dvě věci. Když máš AV receiver, tak ten má min. 4 - 5 linkových vstupů, většinou 2 - 4 digitální a tím pádem stačí obyč DVD přehrávač s optickým a nebo coax. výstupem a zvuk dekóduje až AV receiver. Výhoda je , že receiver má jak Dolby pro logic, tak Dolby Digital a i dts (dnes už by měl mít i DD plus, Dolby True HD a dts HD což jsou dekoréry pro Blue ray, ale tím se dostáváme do úplně jiné cenové relace). Díky vestavěným dekodérům do něj můžeš přivést signál z čehokoliv a AV receiver si s tím poradí a máš dostatek vstupů pro všechny zařízení (TV, set-top box, satelit, herní konzole, PC, video, DVD, DVD rekordér - to vše připojíš). Takže resumé na závěr je takové, že ač to Onkyo je od nich nejlevnější plečka, tak vždycky bude lepší než 5.1 set, kde je zesík ve wooferu a nemá to ani dekodéry. A to Jamo taky není úplně zlé, samozřejmě vztaženo k ceně.
o 14.10.2008, 15:21 | mrazik
Ja si dovolim vetrit do diskuze a mam stary receiver Technics, samozrejme jen stereo a chtel bych k nemu poridit sloupove repro. Nechci nejake levne sunkym, ani nemusim mit nejakou super kvalitu, moje usi jsou stejne naprd. Bohuzel penez moc nemam :-(
o 14.10.2008, 21:25 | Enismo
Tuner#2 : takže jednoduše říkáš, že tahle kombinace má smysl - v poměru k ceně? tím pádem je to pro mě zajímavé a určitě nad tím hodně popřemýšlím, protože by to chtělo něco lepšího už :-) určitě je pro mě obrovskou výhodou připojit na to co nejvíc zdrojů zvuku, takže tím pádem to chce nějaký ten reciever...ok díky za rady, zařídím se podle nich :-)
o 14.10.2008, 22:10 | Tuner#2
Enismo: Za ty peníze říkám, že se tak dá začít uvažovat o základních modelech AV receiveru :-) ale myslím si, že budeš spokojený a je tam možnost jednotlivé části TUSnout :-D

mrazik: Technics nebyl zvukově nikdy žádná sláva. Je otázka jaký styl muziky posloucháš. Do 10tKč se dá pořídit už relativně dobrá regálovka a nebo kompromisní sloupovka. Pokud trváš na sloupu a posloucháš všeho chuť jako já, tak bych šel do Jamo S 606 : [ Link ]

Bacha cena je za kus. Myslím si, že je to slušně provedená i slušně hrající sloupovka vzhledem ke své ceně.
o 14.10.2008, 22:20 | luda551
Doporučuji logitech z2300 THX jsou to 2.1 kopil sem je za3200,- na www.fhsystem.cz a hrajou pecka maj dobře viladěnej subač 100Hz a citlivost vice jak 100db.vice info na www [ Link ] nebo youtube [ Link ]
o 14.10.2008, 23:04 | Tuner#2
luda551: Ta citlivost a výkon je doufám vtip... Ale tak hlavně že to mají chlapci od Logitechu viladěno :-D
o 15.10.2008, 06:39 | luda551 | Upraveno: 2008-10-15 06:43:44
proč vtip Konfigurace reproduktorů: 2.1
null: 35Hz - 20kHz
Výkon subwooferu [RMS]: 120
Výkon satelitu [RMS]: 40
[ Link ]
ps jestly chceš genius hf 5000-6000 tak nedoporučuju mam snima spatny skušenost měl sem všechny 3 druhy.celkem 3 roky a ztoho 3měsice doma jinak v servisu,bylo to furt něco trafo,zesik,kouř,atd....nakonec mi vypalili zvukovku
o 15.10.2008, 06:47 | luda551
o 15.10.2008, 08:06 | ACEMajky
Luda - myslim ze zde jde taky o to, aby to trochu kvalitne zahralo, nejenom o to, jaky to umi udelat bordel....
o 15.10.2008, 22:43 | Enismo
o bordel mi vůbec nejde, jen aby to umělo při filmu nechrastit při pořádných efektech při vyšší hlasitosti a při hudbě, když jsou nějaký solo pasáže na bicí, nebo zrovna bych poslouchal nějakou tuc tuc music, tak prostě aby to hned nechrastilo, bydlim v bytě ;-)
o 15.10.2008, 22:48 | Tuner#2
Mě pobavila hlavně ta citlivost přes 100dB :-D Pokud je tomu tak a má to zatížitelnost 200W, tak to je na ozvučení menšího fesťáku venku jako stavěný :-)
o 16.10.2008, 00:54 | Scream
jakej mas rozpocet a co vse za to chces poridit?
o 16.10.2008, 10:58 | Enismo
rozpočet mám 0,- až 50.000,- prostě záleží na tom, co by to bylo, kdybych mohl mít např. DALI [ Link ] za třeba 15tis, tak do nich jdu, kdybych měl nabídku na nějaký obyč repro, který nemaj žádnou budoucnost a stály by 4tis, tak do nich nejdu, jestli chápeš...nejsem tlačenej si něco koupit, nějaký repro mám, jen pokud by bylo něco zaujímacího, tak do toho jdu, jinak si radši koupim něco prozatimního za 2tis nebo pak už něco, co má smysl a bude využitelný pro pozdější upgrade a za to dám trochu víc...tak jako tak budu ty peníze na to muset vyčlenit, takže už jen záleží na tom kolik to bude
o 16.10.2008, 13:29 | Kacko
Koukni sem - do bytu akorat;-)

[ Link ]
15.10.2008 18:13:34

HK Audio Power Works - aktiv system
Prodám malý aktivní PA system HK Audio Power Works.
Satelity RS 82 - kompaktní 2-pásmový box, 8“+horn 90°x45°, 100 Hz – 18 kHz, 250W/4Ohm, 101 dB, 8 kg, 1x Speakon
Subbas RS 15 Sub A - aktivní subwoofer, 15“, 50 – 130 Hz, 104 dB, 300W + 2x 150W pro satelity, 37 kg, IN 2x XLR, OUT 2x Speakon
Původní cena celkem včetně kabelů a ! obalů ! 27.470,- Kč
Nyní 17.000,- Kč Zakoupeno v červnu 2008 - ještě stále v záruce
Důvod prodeje - nevhodná koupě a přechod na RCF.
Více info pošlu do mailu.

foto k příspěvku  od Kacko

o 16.10.2008, 21:22 | Scream
Enismo: V podobny situaci sem byl. Jeste sem vahal, zda ma skutecne smysl kino a nebo o to lepsi stereo, Nakonec sem se rozhodl pro kino, hlavně kvuli hram teda:-) A pak jeste o neco stlacil rozpocet. Nakonec sem koupil dvoje regály Kef Cresta2 [ Link ] se stojanama, centr taky Kef cresta , který pohánim timhle [ Link ] a nakonec sem si jeste poridil tenhle sub [ Link ] Celkem sem se vesel do 27 vč. stojanů a vsech slusnejch kabelů a s poměrem vykon cena sem maximalne spokojenej. S tvym maximalne 2 násobným rozpočtem musíš postavit bomba kino, obzvláště, pokud ti nevadí kupovat jetý komponenty. Do jak velky mistnosti to mas a je to do baraku nebo bytu?
o 17.10.2008, 06:40 | luda551
Se smejte Logitechum ale kdo neslišel nemuže soudit repro nechrasti je má mohutný a tvrdý bas a za 3t. je to ok.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3299 sekund.