Navštíveno 34280x

Cus, nahodte postrehy jak zazdit akrylatovou vanu - u me ravak-rosa
Zvazuju ji pak podpenit (po napusteni) montazni penou, jako zatepleni, ale mam strach, aby to treba pak nevrzalo....
vana ma nohy, stoji na zemi. takze ji staci obezdit i-tongem a oblozit. zatepleni neres, bo je treba se obcas dostat k odpadu apod.
jj jako .mycTD ... navic akrylat je sam o sobe taplej. U plechovej vany bych zatepleni zvazoval, ale u akrylatu ne.
teď řeším to samé. jen TEIKO. jediné co se bude pěnit je vrchní rantl. udělá se podezdívka z itongu na rantl se nanese pěna a vana se do toho položí. já spíš řešil prblém jak do ní vrtat. díru o průměru 38 mm
pida363 - nejakym vykrozovakem ne?
ostatni - co sem nasel na netu, stejnak doporucuji jeste vanu podlozit... - samo zateplil bych to tak, abych se k odpadu dostal... - ne kazda vana ma nozicky jako nosne, nektere to maji jen jako usazovani pro ulehceni montaze, ale tahle se mi zda, ze to ma jako samonosne - i sedatko ma podle nakresu na ravak.cz podperu - vanu sem koupil od znamych, takze ani nevim, zdali u ni najdu navod (jeste sem neprohlizel pytel s podperama, valim se v horeckach)
s tou pěnou opatrně. Jak zabere je schopná ti tu vanu nadzvednout....Já bych ji tam nedával. Mám rohovou se sedákem a mám ji jen podepřenou v rožku jak je ten sedák střešní latí. Jinak podezdívka 5cm ytong.
Usadit na nožičky do váhy, podezdít Ytongem, pytel lepidla do vany - pod vanu položit tvárnice a podpěnit. Revizní kachli nespárovat silikonem - bude sloužit jako větrání pro prostor pod vanou - tvoří se zde kondenzát. Nebo udělat někde větrací otvor.
BTW: Únik tepla z vody je prý z 90% přes hladinu - zateplování nemá cenu.
Vana ma nozicky a pak klasika itongem. Podepirani nebo zateplovani nema smysl. Mam rohovy parni box 150x150 a je tam par nozicek a v pohode to udrzi.
mám rohovku, stojí na svých nohách, ale mezi nohy jsme ještě dali dvě desky polystirenu, trocha pěny, a pak obezdili itongem, když se vana usazovala (tvrdla pěna), tak jsme jí měl po okraj plnou vody, po roce používání nic nevrže, revizní kachli mam sparovanou silikonem :o)
nevim jestli to je jen můj pocit, ale přijde mi, že ten polyš je pod dnem vany "funkční"
Petura: Ono většina lidí to má pod vanou uzavřený. Ale ten větrací otvor by tam měl správně být.

09.03.2009, 09:56 |
Yawor | Upraveno: 2009-03-09 09:56:57
ACE - tahle ravak ? ;o)

Yawor - jj, presne ona... 105x160
Jj, je fakt, ze kdyz ji podezdim, tak podezdivkou zacne unikat teplo - kontaktem, kdyz okolo bude jen vzduch, tak to je nejlepsi izolant
Co dlazdicky u zdi, dolepit az k usazene vane, nebo udelat a pak prilozit vanu.
Osobne sem zastancem udelat podlahu pres pudorys vany - kousek pod vanu - usetrim si pak rezani
- za vanou na stenu dat CD profil na sadros a na nej usadit vanu - podepre ji zezadu a zepredu podezdit 5cm QPORem, jak koukam na foto od yawora, tak ma vana tak blizko nozicky, ze asi ani podkladat nebudu a bude...
Znamej co od mame tu vanu ma jeste jednu, pravou a zednik mu to pry delal tak, ez vykopnul nozicky, udelal maltove loze, polozil na maltu karton a posadil na to vanu a zatizil, tim si vana sedla a obtiskla se, diky papiru sla pak v pohode sundat a pak uz ji tam ve finale i s papirem opet vratili a tak to maji dodnes (no asi 1/2 roku)
Yawor - nahod jeste nejaky foto, nebo na e-mail

09.03.2009, 10:18 |
Yawor | Upraveno: 2009-03-09 10:18:45
v práci toho moc nemam, jenom tohle z mobilu...

09.03.2009, 10:18 |
Yawor
OK, kdyztak doma pohledej please - zatim super inspirace, zvazuju zdali delat ci nedelat vepredu sokl

09.03.2009, 10:24 |
Yawor není problém, tohle je záležitost stará 14 dní, předělávám komplet barák...
já si přál kolem vany sokl, ale teď bych byl radši kdyby tam nebyl, ono když se do vany pro něco skláníš, tak to dře do stehen ...
sokl zalezi podle formatu obkladu. pokud nejsi schopnej kopirovat radius vany, tak je lepsi priznat sokl.
.mycTD - to mas asi pravdu...
Taky mam rohovou vanu a delali jsme to jako všichni..

Vana má jít správně na obklad. Samozřejmě to většina šoupe pod obklad, protože je to snazší na utěsnění... :-)
A úniky tepla přes vanu fakt neřeš.

09.03.2009, 13:49 |
Kapka (M) | Upraveno: 2009-03-09 14:03:44
pokud nemas mozaiku tak je lepsi priznat nejaky N-uhelníik plus k tomu treba nejaky schudek pro lepsi pristup do vany

sokl určitě ano, vypadá to pak mnohem líp. jinak doporučení: je škoda rušit celistvost plochy vstupem k trubkám jako má martinEvo3 , dneska už se prodává udělátko na 4 magnety a ty drží dlaždičku,mám to a podoručuju

Jj, ta vratka na magnet planuji
Kapka - neprovokuj, presne pierota jsmemeli vybraneho asi 4-5 let a ted kdfyz sem ho chtel koupit sem zjitil, ze nam ho prestali vyrabet, stejne jako asi pred 2 roky tu podlahu k nemu, tak sem sehnal lino co se mi ted vali na pude

09.03.2009, 14:06 |
Kapka (M)
s mozaikou se da vana krasne oblozit dokulata

09.03.2009, 14:08 |
Kapka (M)
s mozaikou je i lepsi prace..muzes obkladat tvary jake si vymyslíš

toť otázka vkusu......mě kupříkladu se ty mozaiky hnusí - je mi z nich na blití. Ale "modeling" určo lepšíc.
jj, mozaiky taky nemusim, pripomina mi to mozajku co byla za komancu v kazde druhe koupelne
ace - přesně.....a hnusný čekárny autobusový a ostatní ouřednické budovy.
at je mozaika jaká je, tak rozhodně oblouk kolem rohový vany z ní vypadá mnohem líp než třeba jak to má hero, kde ta jedna otevřená spára u horní rohový listely uplně bije do očí...
to luke188: bije to do očí,páč je to fotka před VYSPÁROVÁNÍM :-)
to je vcelku jedno jestli před nebo po, spáru, která je v tomhle místě neschováš ničím...
tak počkej až tam pojedu ti to vyfotím, vypadá to naprosto good a jsem rád že sem to takhle udělal, původně tam měla být jen lištička ale toto vypadá 100x líp
já jsem možná trošku postiženej, protože prolejzám jednu koupelnu po druhý před předáním bytovky, takže jsem teď na tyhle detaily zatíženej a "normální" člověk to tolik nevidí. spárovačka pomůže, ale jakákoliv spára, která je jiná než ostatní kolem bude vždycky viditelná. v tvým případě by se musel obkladač pohrát s kamenickým rohem, pak by to možná trochu schoval, ale ten úhel je hodně velkej
chlapi , co je to tady za sračky , totok sem měl na baráku , dyž sem ho kúpil

No vidis, ja nemel ani to :) - krasna zapustena vana :)
počkejte až to přijde zase do módy. budou to nejdražší koupelny :-) díry vykružovákem je zběsilost. ideální je vrtací hrot s postupným průměrem.
Kapka: já ti dám schod :-) když jsem ho chtěl tak jsi mě od něj zradil :-)
Ja ted tvorim toto:

10.03.2009, 10:42 |
Kapka (M)
nejaka inspirace pro Majkyho :-)

Kapka: Tak ty flexi odpady tam sednou :-)
BTW. jakej duvod maji ty stupinky pod umyvadlem?
nejaka inspirace pro Majkyho ;-)
[ Link ]
Taky dobry (akorat zapomneli na vratka k sifonu)...
Jinak planuju ze bych oblozil dlazdickama jenom vanu, stenu za vanou a ten muj vytvor kolem umyvadla, jako dvirka do vytvoru dal mlecne sklo - desku take oblozil a zbytek koupelny bych nechal bez dlazdicek, jenom vymaloval do barvy, jakou budou mit dlazdicky, sem zvedavej jak to bude vypadat - max to pak oblozim cele
jaký vrátka k sifonu? od čeho máš krumpáč?
na tohle ani krumpac neni potreba :)

10.03.2009, 13:39 |
deda ACEMajky:ty fotky jsem už nekde videl ..ze by living??
jinak takto to chci a doufam ze i udělám já:

10.03.2009, 13:48 |
Kapka (M)
2 Dudelina: to jeste nebylo dodelane...po nas prisly truhlari a dodelai dvirka...schudek na zemi pod umyvadlem bylo na praní zakaznika...nas zakaznik-nas pan :-)

Tak ono aspon tam nepoteče voda, co dětska vyvalí z vany na zem.......

10.03.2009, 13:59 |
deda kapka: mužeš na chvilku na icq??

10.03.2009, 15:26 |
Kapka (M)
na ICQ jsem tak nejak furt..akorat když neco kreslim v 3D programu na koupelny tak si ho vypinam-nema so to spolu moc v lasce
Nas zakaznik-nas pan, Nektery jsou hrozny paskvily, tohle mi nekdo udelat doma, tak ho zabiju...
Kapka: Aha! ale jinak slušný psycho :-)

27.09.2013, 09:29 |
Losky Ahoj, chci se zeptat, za 14 dní budeme dělat novou koupelnu v paneláku a řeším, zda použít Ytong a nebo Qpor. Rozdíl je v ceně celkem znatelnej, tak nevím, v čem je problém. Díky

27.09.2013, 09:43 |
Bart 007 | Upraveno: 2013-09-27 09:43:57
jedinej rozdíl bude v přesnosti - qpor neni tak rozměrově přesnej jako ytong
jinak délka je 50cm, ytong 60cm ale to snad víš :-)

27.09.2013, 10:53 |
Losky jj, že je menší na dýlku tak to vím:) Jen mě zajímalo, jestli je v tom nějaký větší rozdíl. Díky